Laʻau

E faʻafefea ona fafaga fuchsia mo le tele o fugalaau

Fuchsia (Fuchsia) o se laʻau faʻalauiloa ma le fugalaau umi. O loʻo tuʻuina atu le vailaʻau i le faʻamaʻiina o le faʻasusu, o le tele o le malamalama faʻasalalau, hau fou ma le malulu, faʻamautuina taimi masani. I Rusia, latou te ola ae i se foliga o se laau laugatasi, o se vaovao laʻau po o se fale o le ampel.

Fuchsia e le fuga: mafuaʻaga

Fuchsia e le fuga pe afai e le matauina le malamalama, vai, tulaga o le vevela, faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi pipisi.

Le lava le malamalama

E alofa tele i ai le malamalama. I le loloto o le ata, e le lelei ona ia: o lau laititi e umi atu, o la la lanu ua paʻu. I totonu o le laau toto, ua faalauteleina ai le internodes o le mama. O le fugalaau e vaivai, ogogogo ma paʻu. O le laau e nofouta i se suiga i le tulaga e fesoʻotaʻi ma le malamalama, e le mafai ona e toe faʻaleleia le fugalaau ma le faʻaaloalo sauni e fuga.

Fuchsia fugalaau i le fale

Taua! O le nofoaga aupito sili ona lelei o sasaʻe sasaʻe.

Feavega o le ea

Fuchsia o se laau e fiafia tele. I le taumafanafana, e tupu lelei ma fuga i le vevela mai +12 ℃ i +20 ℃. Mo se lauiloa, e taua tele le matauina o le taimi o totoe i le taumalulu. I le taimi lea, ua maua ai le vevela i le lautele mai +8 ℃ i +12 ℃.

I le vevela o +25 ℃ ma luga, o le laau e gafatia le atuatuvale: ua leiloa fugalaau ma tumutumu, ua maeʻa lau lau, ua faaitiitia le leo aoao. O le mea lea, i le taumafanafana e fautuaina e ave le fugalaau i totonu o le togalaau. I totonu o le taulaga, o se ipu o fuchsia e ave i luga o le faletalimalo, lea e puipuia ai mai le la ma faʻasalaina faalua i le aso. E le mafai ona faʻaalia i luga o pusa faʻataʻitaʻiga i le itu i saute.

Le lava le susu

I le vaitau o le a fuga ai le fuisia, e le tatau ona fafagaina le laau ma e le lava. Muamua, o aʻa paʻepaʻe e faʻafefe ai le suavai, faʻamalo le lau, pua ma fugalaau. O le malulu lelei o le ea o le 50-60%. Faatasi ai ma le vevela ma le mafanafana o le malulu o laulaau, pulumu

Pests

Pests e mafai ona tupu i luga o le laau: moli vaʻavave, paʻepaʻe ma aphids. O se lanu papaitiiti laitiiti, e oʻo atu i le 3 mm le lapoa, e 'ai le sua o le laʻau ma tuʻu ai se paʻu pipiʻi i luga ia i latou. E ufiufi le stomata i lalo ifo o laʻau lea e manava ai le faleplant. Paʻepaʻe paepae e aliali i luga o lau. Buds, fugalaau ma fuga.

O se apogaleveleve mite e iloa e foliga vaaia o lanu samasama samasama i luga o lau ma laupe. I nofoaga faaleagaina, o le necrosis o le tino e atiina ae. O se fale e leai se fale e ola lelei, vavaeese lau. Mulimuli ane, e mafai ona e vaʻai i luga o le lanu paʻepaʻe o le lanu mumu-lanu moana. Aphids fafaga i luga o laau toto. Laʻau lanu samasama, alu i totonu o se pu, ufiufi i se paʻu paʻu. I le sauniuni o le fuchsia e totogo, e afaina ai pepe.

Fuchsia Web

Faʻalogo lelei! O faʻalavelave i luga o fuchsia vave faʻapupula ma nofo i fugalaau latalata ane. O faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi e faigofie ona faʻafeiloaʻi i totonu o laau. O le mea lea, o le fuchsia maʻi ua vavalalata vave.

Maʻi

O le tele lava o taimi, o le togavao e maʻi i le paʻu pala, otaota ma le paʻu palapala. Tuutuuga mo le atinaʻeina o le lanu enaena i le maualuga ma le maualuga o le vevela. O le lanu o laulaau e avea ma lanu lanumeamata, o laʻau ua maeʻa. O le lanu Brown e aliali i luga o fugalaau ma laulaau, lea e ufiufiina e se ulu ulusala lauulu.

I le tulaga o faʻamaʻi o fuchsia ma le uʻamea, mumu-lanu enaena, fasi felafolafoaʻi ma lanu i luga ifo o lau. Ona ufitia lea i latou i ni meaʻai o se musele masi i foliga o veveve-pei o aluga. O le laau e faʻafefe malosi ai le susu ma faʻamago. Faʻafeiloaʻi i luga o faʻailoga e ave ai iniseti.

E taua le iloa! O le pulupaw pathogens, siama erysiphous, e paʻu i luga o fuchsia i le ea ma faʻapipiʻi i laʻau, laulaau, pulumu. Ua ufiufiina i latou i se upega paʻepaʻe paʻepaʻe. O le faʻamaʻi e faʻaleleia e se tuufaatasiga o le maualuga o le vevela ma le vevela, le malulu o le ea i totonu o le fale, faʻavaivaia le puipuiga o le tino. O lau e matutu ma pa'ū faʻatasi ma tumutumu.

Faʻafefea ona faʻafiafia le fuchsia

E faʻafefea ona faʻaleleia le fugalaau i totonu o le fale mo le tuputupu ae faʻatele ma le tele o fugalaau

I le tausia o se fale toto, e taua le iloa pe faapefea ona fafaga fuchsia mo le tele o fugalaau ma pe faapefea ona faʻaleleia lelei le laau. A maeʻa le taumalulu, e fautuaina le suʻeina o le fugalaau i totonu o se fagu fou, faʻapipiʻi le paʻu pine i lalo. I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona faʻaaogaina le fugalaau mo fuchsia pe a uma le masina. I le tautotogo, ia fafagaina aʻa, taina le tuputupu ae, faailoga tusi o tumutumu, e fafagaina le laau i fualaau oona. Laʻau faʻafefeteina faʻafefiloi ma minerale. Fafagaina o se fugalaau e faigofie.

Faamatalaga faaopoopo! E talitonuina e tatau ona faʻaaogaina le faʻaaogaina i le eleele ile 2 vaiaso. O le faʻataitaiga e faʻaalia ai e sili atu le lelei o le fufuluina fuchsia i vaiaso taʻitasi. I le taimi lava e tasi, o le vailaʻau o loʻo faʻaalia i faatonuga e faʻaititia e le afa.

Fertilizing i le eleele

I le taumafanafana, i le ea i luga o le ea i luga aʻe o le +25 ℃ i le afiafi, o le fuchsia e sosolo i luga o laei folia. O le eleele i totonu o le fagu ma le laau e tatau ona susu aʻo leʻi faʻaaogaina le faʻalaʻau mo fuchsia mo le tele o lau.

A o tuputupu ae ma totogo, o le manaomia o fuchsia i elemene e suia. Le fausia o le aʻa, faʻaleleia le photosynthesis, ma le teteʻe atu i faʻamaʻi, fufulu fuchsia ma faʻamaʻi faʻamaʻi le phosphorus-potassium fertilizing.

O fualaʻau o mineral maʻalaʻau o se fugalaau lelei mo fuchsia e faʻalautele ai fugalaau. I le faʻaopoopoga i mea e faʻaogaina ai fua, e aofia ai foʻi elemene: manganese, uʻamea, copper, molybdenum, zinc.

Fuga i fuchsia e faaauau pea seia oo i le tau o le tautoulu (Oketopa-Novema). Faaitiitia vai inu, aveese lau paʻu, fugalaau. Siaki laau mo meaola faalafua. O se fugalaau ma se faʻaaloalogia e ave mo le taumalulu i se nofoaga malulu. Ua taofia le totoina o meaai.

O se laau tuputupu ae e fafagaina i vai mama. E tatau ona puipuia muamua i le aso. O vai inu ona o le leai o se okesene e le o faaaogaina. Suavai suavai e ala i le faaopoopo o peat mo le 100 g mo le 10 l vai. Faʻaaoga foi le 3 g o fafie i le 1 lita o le vai.

Faʻalogo lelei! Aʻo leʻi faʻamamaina, siaki le eleele i totonu o le fagu ma se fasi laau manifi, ma ia faʻaali ma le faaeteete faataamilo i lona pou. Afai o le tosoina o le oea e susu ma palapala, aua le faanatinati ma le fafaga. E mafai ona e vai pe a iai ni laʻau o le faʻapipiʻiina o le eleele i luga o se laau.

Taimi ma le tele o le fafaga

O le tele o vai i totonu o le eleele, faapea foi le leai, e afaina i fuchsia. I totonu o le eleele susū, o aʻa e pala. Na o le vaeluaina o le a fesoasoani e laveai le laau. Ma o le vai e le paʻu i totonu o le ulo, faia se alavai faʻafelatai 4-5 cm le maualuga mai le lapoʻa ua faʻalauteleina, fasi uaina. Fuchsia i le ipu o le 0.5 l e faʻafefeteina i aso uma e 4. O le palapala i fugalaau lapopoa e magoto ifo lemu, o le mafuaʻaga lea e sili atu ai le tele o mea e maua ai le vaeluaina o va.

E i ai le eseesega i le va o le fuchsia e faʻafeinuina i le taimi o le fuga ma le taoto. Mo le totoina o laau totō, o vai faʻavaivai e faʻafefe ai le siʻosiʻomaga. O le susunuina o fufulu vaivai e faʻafeinu i le vai i le vevela o le potu. E fiafia tele le laau toto. I aso vevela, o le fuchsia e fealuaʻi i le aso: taeao ma afiafi.

Fuchsia spraying o se mea tatau

E taua le iloa! A o lei auina atu le laau mo le taumalulu, ua asiasia, vaivai lala ua vavae ese, o se nofoaga manaia ma susulu ua fuafuaina mo ia. Vai le fugalaau 2-3 taimi i le masina, e tatau ona faʻamago le pito i lalo.

E faʻafefea ona fafaga fuchsia mo le tele o fugalaau

Mo le fafagaina o fuchsia, organic, mineral fertilizers ma meafale ua faʻaaogaina.

Laʻau faʻamaʻi

E faʻafefea ona fafaga le dahlias mo le tuputupu aʻe ma le fuga

O fugalaʻau faʻasalalau sili ona lauiloa e aofia ai:

  • vermicompost;
  • fafie fafie;
  • ponaivi aano;
  • peat.

I luga o le faavae o le biohumus, o le tele o le vai ma granular fertilizers na faia. O loʻo i ai faʻamalosi o mea manogi, elemene o elemene, pirotomones, supplements o meaʻai, earthaborm metabolites. E tausia le metotia e tusa ai ma faatonuga.

O le uʻamea o le ash e aofia ai le potassium ma le phosphorus i se foliga e faigofie ona digestible, calcium ma elemene e pei o le uʻamea, sulfur, zinc, magnesium. E mafai ona faʻaopoopo i le eleele pe a totoina fuchsia. O le a le mea e fai i fuchsia pe a uma ona tupu? O se vaifofo o le efuefu i le vai ua saunia e ala i le faaopoopoina o le sipuni se tasi i le tasi lita o le vai, ma faʻaaogaina e pei o se faʻamalolo vai.

E faʻaleleia ai e le peʻa le fausaga o le eleele ma faʻaleleia ai lona fausiaina. E vaevaeina e le tikeri o le faʻalavelave i le maualuga, maualalo ma le solo. E sili atu le maualuga o le eletise i le peʻa. Faaopoopo i le eleele pe a totoina fuchsia. O le pi o faʻi ma fua o le citrus o loʻo aoina, mago, ma eleele. O le eleele i totonu o le fagu ua faʻafefeteina i faʻi paʻu ma faʻafeinu i le vai. E mafai ona e faʻaaogaina se fusi o le peel: o le tolu o le lita o le paʻu e sasaa atu i le vai ua kuka. Tetee i le afaina mo se aso ma faamama.

Faʻaaoga faʻamatalaga! E fautuaina le tausia o se tusi faʻataʻitaʻi ma aso o laʻei ma faʻamalosi le fale. O le eleele i totonu o le ulo e tatau ona faʻamaʻaina, ae aua le mumuina aʻa.

Maota Mineral

O mea faʻamalosi faʻamalosi:

  • faigofie
  • faʻalavelave
  • faʻalavelave.

O mea faigofie e aofia ai le tasi o vaega taua e tolu o meaʻai - nitrogen, potassium, phosphorus. Urea aofia ai le 40% o le nitrogen mama. Liligi le vailaʻau faʻasaʻo 2 taimi i le masina. Ina ia saunia le vaifofo, e faaopoopo le 1 sipuniti o le urea i le 3.8 l o le vai.

O fuamasi-e aofia ai fugalaʻau, superphosphate, faʻalua superphosphate e faʻaaogaina. Faatasi ai ma le leai o ni fuamosa, atinaʻe lemu, e le fuga mai le fuchsia, ma ua tuai le tuputupu ae o aʻa. Faaaoga e tusa ai ma faatonuga

Manatua! O le chloride o le potassium, sulfate sulfate e oʻo atu i le 52% o le oxide pata ma faʻafefiloi lelei i le vai. E sili ona lelei le faʻaaoga o le kalimagnesia - o se fugalaau faʻapitoa e maua ai le potassium pisia i le 32%, magnesium 16%.

Meaʻai i le fale

Fuchsia ua saunia ma fafagaina i fua masani masani mo meaai. E pei o faʻasusu, peʻu o faʻi, fualaau o le citrus, fuamoa, malati aisa. O meaai falaoa e aofia ai le nitrogen, phosphorus ma elemene. Muamua na filifilia e ala i se vevela. Faaopopo 1 sipuni sipuni i le eleele kuka.

O se fofoa o se atigi fuamoa ua saunia ma faʻaaoga i se auala talitutusa. I le faʻaopopo i le faʻaaogaina o le atigi i foliga o le afu, e mafai ona e tuʻuina i le pito i lalo o le ulo e pei o le alavai. O eleni ei ai elemene vaivai ma elemene. O teuteuga o le sipisi e fufulu ma puipuia fuchsia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Sasaa le luʻu o le sipisi i le vai vevela, faʻafefete i luga o le vevela vevela mo le 8 minute, mausali, faamama. Lafoa le laau ma le eleele 1 taimi i le masina.

Fuga o le fuchsia

<

O le mataupu o le fafagaina o fuchsia e faʻamoemoe i le laina o fomaʻi i luga o le maketi. O le fesuiaiga saʻo ma le faʻaogaina o le faʻamalosiina, o le fatuina o tulaga talafeagai mo le laau o le ki lea i le fufulia ma le umi o le fuchsia.