Fua o le gaosiga

Teuteuga o lau togalaau - Sedge decorative

Sedge - o se vaovao teuteu poʻo se laau toto. E faʻaaogaina e pei o le fafagaina o povi. E mafai ona avea o se mea teuteu i le mamanu.

E ola i togalaau, greenhouses ma le fale.

Faamatalaga faʻatau

Sedge - O se faʻalauiloaina ma se aʻa e lelei ona atiina ae. E sili atu ma le 2000 faʻasalaga.lea e eseese i le maualuga, o se foliga teuteu ma manaoga mo le tuputupu ae tuputupu aʻe.

E i ai mauga, aufusi, arctic, lowland subpecies. E mafai ona maua i luga o peatlands, matafaga, eleele muʻu, oneone, oneone ma eleele palapala.

Maitau ile Aiga ile East ma Europa. O nisi punavai e taʻua ai le fanau mai o Ausetalia. E faʻaaogaina e pei o teuteuga o togalaau, greenhouses, greenhouses, fale o le taumafanafana. O nisi o mea faʻapitoa e pei o ni mea mamafa. E faigofie ona taoto i luga ma latou malamalama. O isi mea faʻapitoa o ni taʻaloga manaia o le karameri po o le vao laiti.

Laʻau laiti laau toto e mafai ona avea ma mea e tasi pe faalelalolagi. Tuputupu ae i foliga o ni tamai motu. E masani lava fugalaau e faʻanaturamaua le faʻafeusuaiga male ma tama. Anthers o tautau laau, matagofie. O loʻo i luga o filo filo. O le tuputupu ae o le toto e vave tele. I le maualuga o le maualuga e oo i le 45-55 cm.

Ata

Vaʻaia, o meaola eseese e mafai ona vaʻaia i le ata oi lalo:

E mafai ona ou nofo i le fale?

Sedge o se fale matagofie matagofie. E mafai ona tuputupu ae i le fale ma totonu o le vao. Osoku faʻaaogaina o se mea teuteu.

E teuteuina e le laau greenhouses, togalaau aina, greenhouses, fao, fale vevela. O le fugalaau e foliga mai i tafatafa ane o punavai teuteu, vaitafe, vailaʻau ma vailaʻau.

Tausiga ile

Faʻavaeina o le Crown

Setege teuteuina e masani ona faia e na o tagata tomai faapitoa fai togalaau e mataʻituina le teuteu o le togalaau. E le aoga ni togi ma se naifi po o se seleulu.

I le tele o tulaga, e faʻapipiʻi le mea e faʻaaogaina i tafatafa o laau e iai ni auʻau e maualalo. O le mea lea, o le lush bush closes all the shortcomings of the garden.

Faʻasa

Sedge alofa e susunuina uma le eleele. O le mea lea, o le fausua e tatau ona masani ma tele. E mafai ona i ai i le taimi nei mea o loʻo i totonu o tane loloto e tumu i le susu.

O le suaina o le palapala e taʻitaʻia ai faʻamaʻi i taimi umi.

Laʻau tuʻu i totonu o vaituloto teuteu, vaitafe, punavai.

Ae e le mafai e le vai ona faaputuputu i le pito i lalo o le ulo, a leai o le a amata ona pala le aʻa.

E faapena foi fugalaau e pei o le susuluina o vai malulu mai le sprayer.

Chlorine e le tatau ona i totonu o le vai. E faʻaumatia ai aʻa, mulimuli ane o le a amata ona faʻavaivai lala o le pala.

O le vai mo le faʻavaivai ma le faʻaleleia o laau e tatau ona faʻafefe, faʻasalaina pe kuka.

O ituaiga meaola e ola i totonu o togalaau e mafai ona faʻasaina suavai ma le timu.

Laʻei pito sili

E manaomia e le laau le fafaga. E masani lava faʻaaogā faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma minerale. O le talosaga e faia i le fafaga. E masani lava: 1 taimi i vaiaso uma. I le tautoulu ma le taumalulu, e tatau ona taofi le fafaga.

Faʻamasinoga

Faʻalagolago i faʻasalaga laau e pei o eleele mamago poʻo eleele susu susu. I le fale, ia faʻaaogaina se mea maʻoti, e kuka i latou lava.

Ina ia faia lenei mea, o le ae manaʻomia le laumei ma lau laʻau, peʻa, humus, sand oneone lelei. Mo le manava tele e faaopoopo ai malala.

O pulu e tatau ona vaʻaia ma mafai. E tatau ona e filifilia le omea poo mea fafie. Aua le faʻatau ni palasitika, aua e faʻaaogaina vailaau. E pei foi o le uʻamea, e pei o le faʻamamaina o lapisi.

Laʻau talavou e totoina i totonu o pusa vasa i tausaga taʻitasi. E tatau ona toe totoina le fugalaau matutua i soo se 2-4 tausaga. A tupu le laau ile fale mafanafana poo le togalaau i le malae vaʻaia - e leai se mea e manaʻomia.

Tofiga

O le toe gaosia e tupu mai i fatu, fetolofi fetolofi ma vaevaega o le vao. Taualumaga na o le tautotogo e faia.

Pe a faʻavasegaina le fugalaau o se fugalaau e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoa. A maeʻa lena, e vaevaeina i ni vaega tutusa. E taua tele i vaega taʻitasi ua iai aʻafia lelei. A leai, o le a le mafai e le laau ona maua uma aʻa.

O taʻavale e tuʻuina i totonu o fagu pe totō i le togalaau mo le tuputupu aʻe tumau. Pe a faʻauʻuina ma se fetolofi fetolofi, ua filifilia lelei ni aʻafiaga maloloina. E vavaeeseina i latou mai le aʻa ma tuu i totonu o le vai. E faʻafefea ona sasaa vai.

E mafai foi ona maua i totonu o se mea susu. A maeʻa sina taimi, o tupu muamua e tatau ona foliga mai mai aʻa e fetolofi.

E taua! O le tele o vaega laiti o loʻo aofia ai le 'oa i la latou laʻau.

O le mea lea, e puipuia le fugalaau mai le 'aina e manu feʻai. O le mea lea, e le tatau ona totōina lenei ituaiga suauu i autafa o le auala, e pei o le faʻafesoʻotaʻi ma le laau o le a foliga mai ua afaina.

Tuputupu ae mai le fatu

O le faʻateleina o fatu e tupu ile taumalulu - amataga o le tautotogo. O mea totō e tatau ona lūlūina i le mama, manava le palapala.

E sili ona lelei le saunia o laufanua laufanua e fefiloi ma le peat, humus, sand oneone lelei ma soʻo se masini malosi.

Aʻo le i faʻamalieina fatu i le vai inu mo le 12 itula poʻo le atoa mo le aso.

Soo se lua itula e te manaʻomia ai le suia ma faʻaopopo vai.

I le pito i luga o le meaʻai, o loʻo totoina fatu ma fufuluina ile palapala.

E taua! Ma o le eleele e masani lava i totonu o se tulaga susu.

Ona totōina lea o le fale-mumu tioata fale, na faia mai se ipu fagu poo se pusa tioata. E taua e le paʻi le ipu malamalama i le palapala..

E talafeagai le faʻaaogaina o le faʻamafanafanaga maualalo. Ua faʻapipiʻi masini i afi afi, maʻa, foʻofu, ogaumu. O le vevela manaʻomia i totonu o le fale lauʻeleʻele e le tatau ona paʻu ifo ile 20 ° C. A leai, o le a le tupu fatu.

O le tuputupu ae o le taimi o le totoina o mea e faʻataʻapeʻapeina I nisi o tulaga, o pine muamua e aliali mai i le mavae ai o le 2 vaiaso, i isi - pe a uma le lua masina. I le taimi o le tuputupu ae o fatu ile taimi ole ea e aloese ai mai le pala.

E tatau ona faatumauina le tumau tumau o le vevela. O le sui e tatau ona faʻamamaina. A maeʻa le faʻaogaina o le mutia - tafe i luga o pusa ipu. A maeʻa ona totoina, ona totoina lea i totonu o fagu poo moega mo le tuputupu ae tumau.

Lulu

O le maualuga o le vevela i le taumafanafana e mafai ona ese mai i le 19 i le 25 ° C. I le taumalulu, e mafai ona tupu le mutia i le maualalo o le 10-16 ° C.

Ae e le tatau ona tatou faatagaina le vevela o le potu e pau i lalo o le 8 ° C. A leai, o le laau e mafai ona malulu ma maʻi.

E taua le i ai o le potu maualuga ma le maualuga.

Malamalama

Faʻalagolago i faʻaitiitiga, faʻafeiloaʻi fiafia i le la poʻo le afiafi.. Laʻau o loʻo ola i lauʻau ma togavao vao e sili ona fiafia i ai. Lafoga o loʻo tupu i le fiafia i le la ma i totonu o togalaau teuteu - e mafai ona faʻafefiloi le susulu o le la.

I taimi o le taumafanafana, e mafai ona tuʻuina atu pusa otaota i le auala. E taua le i ai o se malutaga i luga atu o loʻo puipuia mai le timu ma le malosi o le matagi.. Verandas, arbors, arches, greenhouses poʻo se faapaologa o le fale e atoatoa.

Faamanuiaga ma le afaina

O Osoku e faʻaaogaina e avea ma mea e faʻaaoga ai meafale. I Altai, ulugalu, palanikeke ma matatusi ua tumu i le pala. I totonu o le atunuʻu, o tagata tulimanu ma tagata fai faiva latou te tuʻuina vao i totonu o latou va. E le fesoasoani i le suʻeina o faʻailoga.

O lapisi tetele o loʻo i ai se maota malosi. Faʻafetai i le fiva umi, o fafine e faʻafeiloaʻi taga, ato ma fala. Sedge e mafai ona avea o se faʻamau i luga o mauga.

O le mutia vao o se meaʻai e fafaga ai manu. O iʻa ma manulele e fafaga foi i luga o le laufanua. O le laau e mauoa i vitamini ma microelements. E mafai e se tagata ona faʻaaoga vao e pei o silo.

Maʻi ma faʻamaʻi

Sedge e seasea aafia i meaola faalafua. O faʻamaʻi e tupu mai ile tausiga le talafeagai. Afai o le laʻau e faʻafefe, o le ea o loʻo siomia ai le laau ua matua matutu. E tatau ona faʻaleleia le suavai ma amata ona totoina le fugalaau.

O le faʻaalia o le samasama e tatau ona taofi le faia o mea faaopoopo. Pe a fufulu le fugalaau mataʻu i le ava malosi ma totoina i totonu o se koneteina fou.

Sedge - o se mea teuteu matagofie. E masani ona faʻafefe, faʻaleleia, faʻaaogaina le faʻaaogaina o le faʻamalosi. E mafai ona ola i totonu, togalaau ma togavao. E faʻaaogaina o se filo umi mo lalaga lalaga, maea, ato ma ato.

Afai e te fiafia i laau totő ma lau vao, e mafai ona e faitau e uiga i bamboo, tsiperus, calamus, chlorophytum, nolin, vave.