Faatoaga faatoaga

Zagorysky Salmon Chickens

O o matou tuaa o ni tagata lelei lelei pe a latou aoaoina moa i le fanua!

Amata mai le lotoa masani o le nuʻu, i totonu o faʻalapotopotoga uma o faʻatoaga, o le a latou faʻamaonia ia te oe o se pisinisi sili ona aoga tele.

O chickeni e le na o le tausaga e tasi le aano o le GMO i le laulau, ae o fuamoa foi.

Afai e te manaʻo e amata moa fefaʻatauaʻiga, ma e te le iloa po o le a le mea e filifilia e filifili ai, ona avea loa lea o chicken a le salmon ma mea tonu e te manaʻomia.

O latou: filifili mo meaai, pe a tatau ai, e mafai ona latou maua meaai i lalo oo latou vae, malosi, ma le malosi, puipuia, toʻa, lelei-natura.

Ae, muamua mea muamua. Ma le isi, o le a matou tusia ma faʻasese mea uma e sili ona taua e uiga i le sami o Zagorsk.

Pau lava le mea e tatau ona e iloa e uiga i le ituaiga o samani Zagorsk poo se faʻamatalaga o le ituaiga

O lenei ituaiga o moa na fafagaina i luga o le faavae o hybrids o ituaiga e fa. Rhode Island ma Jurlov, New Hampshire ma Rusia Sa sopoia aiga. Ona sosoo ai lea ma le F1 crossbreed faʻatasi ma le au Jurlov ma Rhode Island.

O manulele o uluaʻi ituaiga na faʻaaogaina mo le sopoia na iloga i se tulaga maualuga o le gafatia ma le gaosia. I le taimi muamua, o le faatupulaia o lenei ituaiga na faia e tusa ai ma le ituaiga tagata tapunia.

A o lei amataina le fafagaina o moa a Zagoria, o le galuega o le maua mai lea o manulele o le a iai: maualuga le taua, gaosia o fuamoa, lelei aano o manu ma meaʻai, lea o le a mafai ai ona faʻaaoga le meaʻai malosi. Sa maeʻa lenei galuega.

I lona autu, lenei vaega o moa e faatatau i le masani masani o aano o aano o manufasi.

O poumoa o le Zagorsky o le gaʻo e faʻamaonia e le tele o le faʻamalosi.

O le isi, tatou te tuʻuina atu uiga o fafo o le gafa Zagorsky o moa, lea, o le a fesoasoani ia te oe e taulai atu i le tulaga masani ma le pulea tatau o le ituaiga:

  • O le ulu o le semoni hens se foliga atoa, laʻititi, laʻititi;
  • O le gutu e fai si pisi, lanu samasama;
  • Mata e samasama-lanumumu;
  • O le selu e foliga mai e foliga mai-foliga poo le laulaau, o le lapopoa;
  • O le ua o le uumi o le uumi, e matua faʻamaeʻa;
  • O fuʻa e tele lava le umi, uumi;
  • Uluai lobes ua mumu;
  • O le fatafata e loloto, lautele, faʻafefe;
  • O tua e lautele ma laugatasi;
  • O le tino e lautele, loloto, umi;
  • Ua lelei le atiaʻe o maso pepe;
  • O le manava e le tautau, e mama;
  • O le paʻu ua tumu i le lanu samasama;
  • O le siʻu e laʻititi, ae le o le afu;
  • O apaau e talafeagai lelei i le tino;
  • O vae e samasama, o le umi o le uumi, e leai ni fulufulu.

E lua ituaiga e mafai ona iloagofie mo le lanu o le fulufulu: o le salmonids, lea e iai le laʻau e pei o le laʻau ma le paʻepaʻe - o se paʻu e pei o le rose.

E taua le matauina o lenei ituaiga o moa ua faʻailoaina i le eseesega o feusuaiga i le lanu o le fulufulu. Ma e mafai ona vaaia toetoe lava a maeʻa le foliga mai o le ufiufi o le fulufulu mamoe: o le taʻavale, faʻapea foʻi fulufulafu o le hens ei ai le lanu enaena enaena, ma i roosters - latalata i le uliuli.

O le tua, apaau, ua o moa ua mama mālū, ma o le pusa o le samasama poʻo le papaʻe. I roosters: i tua o le tele o fulufulu fulufulu uliuli ma le lanumoana, o apaau e ufiufi i fulufulu mamoe mumu. Tatala, pusa, manava - uliuli.

O le salmon Zagorsky ei ai le eseesega o feusuaiga e le gata i faailoga i fafo, ae faapea foi i faailoilo. O le mamafa o le mamafa o se moa mai le 3 i le 3, 6 kilokalama, ma le hens - mai le 2, 5 i le 2, 7 kilokalama.. I le taimi nei, o lenei ituaiga o moa, falaiina ma i le aoina mai o vaegatupe, ma i totonu o faatoaga taitasi.

Le sili atu ona faʻamalosia lelei o lenei ituaiga o moa

Zagorskaya sammon breed o loʻo faʻamatalaina e le paʻu i totonu o mea o iai. E mafai ona fai lenei mea e faʻatatau i le masani masani o faatoaga, ma e faatatau i faatoaga tetele manulele. O faʻamanuiaga o le faʻatoʻaga e:

  • Malosi malosi: faatusatusa i le tele o isi ituaiga, o lenei manatu e fai mai e le mafaamatalaina;
  • E le mautonu: "o fea na ou alu i ai, e mafai ona ou mauaina iina" faatasi ai ma upu e mafai e se tasi ona masani ai le ituaiga o samani Zagori;
  • Tumau: togi i mataupu o mea anotusi, e mafai ona ola i totonu masani masani o moa.
  • Le le fiafia, amio lelei, e tusa lava pe amio;
  • E mafai ona faʻaaogaina le manulele e pei o se moa, e leʻi faʻaaogaina atoatoa le atinaʻe o le foafoaga;
  • Laʻau gaʻo maualuga ma tumau.

O le isi itu taua o le tuputupu aʻe o le poulalamoni a le Zagorsk, o le avanoa lea e faʻaaogaina ai fasi meaʻai manu mo le faia o fomu. E tatau ona maitauina e mafai ona e faʻaaogaina ma taʻavale ma moa.

Maʻeu se aoga i le fanauina o tagata faʻatau, atonu, e leai se faʻamatalaga auiliili. O le au faila i se taimi puupuu (e oʻo atu i le 80 aso) e oʻo atu i se mamafa mamafa (e oʻo i le 1, 5 kilokalama) ma maua ai le lelei o le aano o manu.

E i ai nisi faataitaiga o le fatuina o fatu - meaʻai tele a manu, o se taunuuga o ni fafugaga manuia:

  • Afai e filifilia e le tama se sui o le ituaiga o Iupeli Kuchinsky poo Cornish, ma o le tina o le Zagorskaya salmon;
  • Tama mai Zagorsky, ma tina mai New Hampshire po o le ituaiga Plymurt;
  • Tama mai le Zagorsky sammon, tina - moa siliva a Adleria.

O le taunuuga o le a faʻamalieina ma le tofo lelei ma le manaia o le tino. O faʻamanuiaga o lenei ituaiga o galuega e manino.

Afai tatou te talanoa e uiga i vaivaiga o le gaosia o Zagorsky salmon, ona latou le faia lea. O lena fiailoa fiailoa, latou te maua lava le taimi ma o le a mafai ona tofo i lau togalaau.

O le a le mea e iloagofie ai le fua o moa mai le salmon Zagorsky?

O se uiga masani o manulele o le Zagorsk sammon breed o polyformism mai le amataga. O moa fefete i aso uma e mafai ona faigofie ona iloga i moa ma tiola: o "teine" i tua o loo i ai se "uiga feusuai" - o le lanu piniki-lanumoana pe o foliga o specks or stripes, i "tama" o lanu e mama lanu e aunoa ma le taufaaleaga.

Ua oʻo i le aso lona tolu, ua amata ona gaosia le lanu moa i totonu o moa: o fulufulu lanu uliuli e foliga mai i tane, ma piniki-mumu i moa. I le aso lona sefulu, o le eseesega lanu i le va o le itupa e masani ona faʻailoaina e faigata tele ona faia se mea sese pe a fai e fuafua le itupa.

E manaia lenei mea! O le lanu tutusa, lea o loo taʻu mai i le igoa o le ituaiga, e na o le "tamaitai" - o lo oi ai le lanu o le salmon i le fatafata. O le fulufulu o laumei e lanu uliuli pe mumu.

O Zagorsky Salmon ei ai se eseesega taua e tasi: latou tuputupu aʻe vave ma maua vave le mamafa. Ma o roosters ma faʻamaumauga lautele, mo le tolu masina e mafai ona oʻo i le mamafa o le 1,7 - 2 kilokalama.

Faia moni e chicken samon Zagorsky o latou igoa o moa? O le a le maualuga o le fuainumera o le gaosiga o galuega o lenei ituaiga?

O le ola mama o se uiga o moa o ituaiga tagata masani masani, o lenei vaega o le uiga foi lea o le salmon Zagorsky. I se faaopoopoga, e mafai ona faamatalaina i le maualuga o le taua, gaosia o fuamoa (e toetoe lava a ese mai moa ma le faʻasologa o fuamoa), mamafa maualuga o fuamoa, uiga maualuga o meaʻai ma le malosi e faʻaaoga ai se tele o meaʻai fafaga.

I le taimi o suʻesuʻega i le Institute Institute of Poultry, o le fua o le fuamoa o fuamoa e 165 fuamoa i le ulu. Afai na maua mai le taunuuga mai nusipepa taʻitasi ma faʻavae, o le fua o le fuamoa i le ulu e 172.5-180.4 fuamoa.

O fualaau paʻepaʻe paʻepaʻe e 227 fuamoa taʻitasi. O moa faamaumauina na valiina i le talo na ave ai fua e 216.

O le eggshell e lanu enaena ma maualuga. O le mamafa o le fuamoa se tasi i le amataga o le fuamoa (pe tusa ma le 34 vaiaso) e tutusa ma le 45-47 g, ma i le 52 vaiaso o le ola e 60-62 kalama.

I totonu o se moa fuamoa masani e tusa ma le 50 kalama, e aofia ai le 40 igoa o mea e sili ona aoga e tatau mo le tino o le tagata. Afai e te fausiaina lenei ituaiga o moa, ona e mafaufau pea lea i le "pisinisi moa" ma le tupe maua.

O chicken Zagorsky o le lamoni sa fiafia i taimi uma ma o loʻo matuā manaʻomia i totonu o le faitau aofaʻi. O lenei vaega e mafai ona faʻamatalaina e uiga i le maualuga o uiga lelei, ma le lelei o gaioiga.

Faʻatauga o fuamoa e le itiiti ifo i le 91%, ma o le faʻataunuʻuina o le 75% -80%. O le maualuga tele o le faasaoina o manu laiti - 93%, i totonu o moa matutua - 92%. O lenei vaega o moa e toetoe lava a le mafai ona tuʻuina atu o latou au i lalo i le gaosia po o le amio.

I fuamoa e fitu-masina, o le mamafa o le ola e mafai ona oʻo atu i le 0.85 kilokalama, i roosters i le taimi tutusa - e oo atu i le 1 kilokalama. O le mamafa o le matua o le hens matutua o le 2.7 kilokalama, ae mo roosters e 3.7 kilokalama. O le feusuaiga i moa e amata i le 150-180 aso o le matua. O le maualuga o le fuamoa o le fuamoa e tupu i le 29-32 vaiaso o le olaga.

Afai e te filifilia fuamoa i luga o fata o faleoloa poʻo i luga o le maketi, o le a le masalomia, o fuamoa o le elemene o le tuna o Zagorsky o le a lauiloa. E telē tele faʻatusatusa i isi fuamoa. Ma, o le mea moni, o la latou lanu enaena enaena o le a faʻaaogaina foi mo lenei faailoga.

E faʻapefea ona tausia lelei le sami o Zagorsk? Saili mea lilo uma o le tosoina

I le falemoa

Pe o oe o se faifaatoaga ma se poto masani, po o se tagata amateur, matou te fiafia e faafiafia oe: e leai ni togafiti faapitoa i totonu o lenei mataupu! Ioe! Zagorsky salmon matua le lelei, faʻafeiloaʻi le malulu, tusa lava pe nofo i totonu o le kiona, e mafai ona lagona le mafanafana, toetoe pei o luga o se lauʻeleʻele tautotogo.

Ae, pei o soʻo se manulele, ia le itiiti ifo ma le itiiti ifo o le tausiga, ioe o ia. O le mea lea, matou te le fautuaina e gauai atu i tulaga o le tausiga o lenei ituaiga. O le mea moni, e tatau ona tuʻuina atu i ai faʻatasi ma se chicken cozy chick, feeders, roost, savali masani. O le potu e tatau ona faʻauʻuina.

E taua le matauina o le talo o Zagorsky e masani ona alu ese mai le maualuga, o lea e manaʻomia ai le maualuga o puipui o le moa moa. Faʻasalaga faʻapitoa ole tausia o tulafono mama ma le tumama.

O le fola o le fale o le hen e tatau ona tumu i le oneone mama poʻo le vao. E tatau ona ia tatuʻu uma lava le matutu. Aʻo eleelea, ia suia. Manaomia mai lea taimi i lea taimi ia faia ni faiga masani mo puipuiga: faʻauigaina, faʻaleagaina, faʻaleagaina.

E taua tele le maitauina e tusa lava pe o lenei papa "maʻa" ma le le lava o le tausiga e tali atu i se faʻaitiitia i le tulaga o le gaosiga. O le tausiga faifaipea o tulaga mama ma le tumama o se mea e manaʻomia muamua, a le o lea, mo fuamoa ia mama.

O se mea tāua mo le atinaʻeina o faʻamaʻi, ma le tino, ma le faʻaleleia o le metabolism - o loʻo savali. O le savali mo nei moa o se mea taua taua. O le tausia oi latou i totonu o se fale e leai se aoga.

Fai mai le razvodchiki, ma e aunoa ma se mafuaʻaga, o ia, masani ona nofo i le la, ea fou, maua ni oloa aupito maualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o nei moa e faʻaaogaina le savali, o fuamoa e tumu i se seti sili atu o vitamini ma o latou tomai e faʻaogaina e maualuga atu.

O lenei ituaiga o hens e televave feaveaʻi, latou te maua le gafatia e suʻe ai laʻau e ulu atu i le togalaau, togalaau. O a latou osofaiga e le maalofia. Aemaise lava e tupu lenei mea pe a leai se meaai ma se sailiiliga tutoatasi mo meaai. O le mafuaʻaga lea e masani ai ona i ai i le tagata e iai le manatu e uiga i le faʻasalaga o le sami o Zagorsky e ala i le faʻasaʻoina o le saʻolotoga.

Afai e te manaʻo e maua le maualuga o le aoga mai le tausia o nei manulele - ia maua ia i latou se "ola lelei."

E manaia foi le faitau e uiga i aano o manufasi ma fuamoa o moa.

Fafagaina moa, filifili meaai lelei

Sui o le Zagorsky samani fanau mo meaai e le taua. E oo lava i mea mai le laulau, o le a latou fiafia. E masani lava i totonu o nuʻu, e mafai ona togafitia moa i le kuka o paluga taofi, o totoe o soupeti pipi - o nei moa o le a fiafia mo soʻo se meaʻai fuafuaina ma o le a fiafia e 'ai uma.

Ae ui i lea, e manaʻomia le faʻaaogaina o cereals e fai ma fafaga autu, o soʻo se ituaiga, e aofia ai sana, talu ai o manulele ia mai se lafu tele. E tatau ona tuʻuina atu le kokopi e le sili atu nai lo le lua masina.

E mafai faaopoopo i meaai soʻo se fafaga avian, o loʻo lelei ona latou iloa, e le gata i lea, o loʻo i ai mea uma e tatau ai mo le ola lelei ma le ola maloloina. O le mea autu o le faapaleniina lea o le tuufaatasiga o le fafaga.

Afai e le mafai ona savali, ona tatau loa lea ona i ai le suauu i le meaʻai, ma e tatau ona faaopoopo le oneone i meaai. E faʻaleleia le faʻamaʻiina.

O pou e tatau ona fafagaina fualaʻau na muamua ona nutimomoia. Faʻateleina faʻafefiloi laʻau, greens, ma fualaau faisua eseese i le taumafataga. E mafai ona e faʻapipiʻi ponaivi gaʻo, fefete i meaʻai. Le tele o le malamalama i le olaga o le Zagorsk sammon breed

E oʻo ia te oe le filifili i le aofaʻi o le malamalama i le olaga o le Zagorsk sammon breed, o le a na o le faʻamalamalamaina o le lelei ma le faʻaleagaina o le faʻaauau pea o le aso.

Ma o lea, pe afai o le a fafagaina moa aofia ai faʻamalamalamaga faaopoopoO le a mautinoa lava le vave faʻavaveina o le fua o le fuamoa. Ae, o le maualuga o nei fuamoa o le a sili atu ona maualalo, mai i latou o le a mulimuli mai i se aso masani. E le tele le fuamoa e pei o le moa na aumai mulimuli ane. O le mea lea, e leai se faʻasalaga o le faaitiitia o le taimi e amata ai ona fai.

Malamalama e taua tele i le olaga o moa matutua. O faʻamalama i totonu o le moa moa. O le la o le vailaʻau aupito sili ona lelei. I luga o lenei tulaga, o le susulu o le la e tatau ona ulu atu i totonu o fale moa, ona sosoo ai lea ma se aofaiga tele.

O Windows e le tatau ona faia maualuga i luga o le fola - i le maualuga o le 50-60 senetimita. O le mea lea, o le malamalama i lalo o faamalama o le a lava. E manaʻomia le tele o pupuni. E mafai ona e faʻatatauina le latou vaega atoa e pei ona taua i lalo: e tusa ma le 8 m2 o le fola o le fale e tatau ona faʻamata mo le tusa ma le 1 m2 le tioata. Mo le taumafanafana, e mafai ona suia ia laupepa ma tioata i se manoa mumu lelei. O le mea lea, o le ea o le a faatulagaina.

Taumafa, o le a le taua o lenei mea?

E tatau ona faʻasalaga ia moa a le Zagorsky. Po o le a lava pe o loʻo i ai se vao vaovao pe leai. O le siosiomaga mo le savali e tatau ona avea ma tulaga masani, faatasi ai ma le masani i le aso ma le taʻi masina o faigamalo o le vevela, tafega, peʻa o le ea, vevela, susulu o le la, ma isi.

O ia tulaga, e taʻua o le vevela, e sili ona aoga mo lenei ituaiga o manulele. Zagorsky salmon hens o le moa fuamoa, latou e leʻo faʻaeteete i fesuiaiga o le vevela, pe a faʻatusatusa i le mamafa ma le tele o aano o manufasi ma fuamoa.

Afai o loʻo lelei le fale mo le taumalulu, ma i le taumafanafana e lelei le faʻaleleia ma mama, o le a fiafia lau kulini i le gaosiga o fuamoa ma uiga maualuga o le forage, tusa lava pe o fesuiaiga o le vevela o le lau.