Fualaau aina

Faʻamatalaga o meaʻai suamalie: o le a le mea e faʻapipiʻi ai le suka i le suka? E afaina, e faʻafefea ona kuka?

E uiga ile aoga o mea totino o mea totino e latalata ile tala. Ma o fesuiaiga o lona faʻaaogaina ua leva ona maua le lauiloa i le va o tagata tomai faapitoa i meaʻai ma i latou o loʻo taʻitaʻia se olaga ola maloloina.

O le mea e ofo ai, e iai foi nifo manogi i totonu oi latou. Ma e mafai ona latou faia se mea manaia mai se aʻa, oona, lea e faʻaitiitia ai nifo i le fiafia ma le soifua maloloina.

Ae faʻapefea ona aoga le faʻamalologa o le lole? E uiga i mea lelei uma ma faʻamaʻi, faʻapea foi ma nisi o kuka kuka, matou te faʻamatalaina i lenei tusiga.

O le vailaʻau faʻasolosolo o aʻa

O le tausia lelei o le soifua maloloina, e toatele tagata e filifilia fualaau mamago ma fualaau mama ae le o masani masani. I totonu o ni fasi fualaau suamalie, o le fua o le tofo ma faamanuiaga i le maualuga o. Ae ui i lea, o le totinoina e le o se fua, ae o se mea uiga ese, le maaleale. Ae o fualaau o le candida e le sili atu ona leaga nai lo fualaau suamalie. O se mea e ese ai le suamalie ma se mumu, ae ui i lea, o le manogi sili atu ona suamalie ma sili ona suamalie, e le pei o le totinoina fou.

O le aoga o le malosi o lenei fatu laau toto e faalagolago i le tele o le suka na faaaoga i le sauniuniga, ae o le avefeʻau o caloric e tusa ma le 216 kcal mo le 100 kalama.

O elemene Macro o loʻo tufatufa atu i lalo.:

  • proteins - 3 g;
  • gaʻo - 0.4 g;
  • carbohydrates - 54.5 g

O le vaega o totoe o le oloa e aofia ai vitamini eseese ma mea taua.:

  • B vitamini, faapea foi C, E ma K;
  • vitamini PP (nicotinic acid);
  • elemene taua - apamemea, zinc;
  • macronutrients - magnesium, potassium, sodium, phosphorus, iron, calcium.

O le a le aoga ma faʻaleagaina?

E pei ona e iloa, o se taumafa tele o suka e le aoga. Ae ui i lea, i lenei tulaga, pe a faʻaaoga e avea o se puipuiga mo le sauniuniga o mea totino, o le suka e le afaina e pei o lona tino mama. I le faaopoopo atu, o lenei meaʻai e le 'ai tele - o lona suamalie, ae o le manogi ma le susunuina o le tofo e le faatagaina. Ae o canding pinger o le a sili atu ona sui mo lole.

Ioe o le faʻamafaʻailoga o le totino o se mea itiiti ifo i ona aoga i le fou, ae o loʻo i ai pea se lisi tele o mea faʻamalolo. Afai tatou te talanoa faʻamalamalama, o le:

  • Tulaga masani o tulaga o le cholesterol.
  • Fesoasoani i le faʻaitiitia o le popole ma faʻamautinoa le atoaga o galuega a le faiʻai ma le mafaufau.
  • Faiga faʻavae faʻasolosolo ma galuega lelei i le tulaga o faʻafitauli o le faʻaogaina o meaʻai, e pei o le gaioiga ma le nutimomoia.
  • Faamamaina o le toto, faʻamalosia o vaʻa toto ma faʻaitiitia le toto toto.
  • Faʻaitiitia o le vevela o le tino i taimi o le faʻaleagaina o tino i le tino ma faʻamaʻi o le pito i luga o le manava.
  • Le faʻaleleia o faiga masani uma i le tino maso ma le faʻaleleia o le tuputupu ae malosi o sela fou.
  • Faʻasalalauga masani o le masima-masima, le aveesea o le tele o le vai mai le tino ma le faʻamaʻalogaina o le fatu ma le palana.
  • Siitia le tulaga o le paʻu, lauulu ma fao.
  • Puipuiga o puipuiga, puipuiga o le fiafia ma uiga lelei.

O le mea lea, e taua le maitauina o le aoga le mafaatusalia o nei "petals" faasolitulafono o le natura ma le leai atoa o ni vailaau kemini. O le taumafa o le faʻamafaʻailoga o meaʻai e tuʻuina atu ai le gaʻoina o otaota ma nofoa masani..

Ae peitai, e pei lava o soʻo se isi lava suamalie, e tatau ona 'ai le aʻa i ni fua faʻatatau ina ia mafai ai ona maua le manuia mai le faʻaaogaina o lole mamago, ma ia le afaina ai le fuainumera poʻo totoga o totonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o le totino i le suka e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli nei:

  • tupe mama;
  • fatu fatu;
  • manava manava;
  • afaina o le mucosa gastric (i mea e le masani ai);
  • allergy.

E le gata na aoga mea totino ile tamaʻi lima, ae faʻamaonia foi faʻamaoniga.

  1. E matua faasaina le 'ai i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.
  2. I le i ai o faʻamaʻi e pei o le maʻi ulutala ma le maʻi o le gaʻo, e le fautuaina foi e faʻaaogaina, ona o mea o loʻo i ai o loʻo faʻaalia ai le mucous membrane i le ita ma e na ona faʻaolaina ai le mumū.
  3. O sea togafitiga e afaina ai foi i latou ua maua i le urolithiasis - o loo i ai se tulaga lamatia o le aafiaga faaosofia o le togafitia o le a mafua ai le gaoioi o maa.

Le filifiliga o oloa mo le kuka

I le supermarket, o lenei oloa e iloagofie - e mafai ona e piki, asiasi ma paʻi. Aua e te faatali e fai lenei mea, aua o le lelei o le faʻaogaina o le a aafia ai le soifua maloloina. I le filifilia o aʻa o le a fesoasoani i ona foliga vaaia. O se mea lamolemole lelei ma se paʻu auro laititi, pe a leai ni manuʻa ma totogo fou - o le mea lea e foliga mai ai se aʻa maloloina.

O le laʻititi o le faʻatoʻaga, o le maualuga o ana mea aoga. I luga o aʻa tuai, filo, pulu ma "mata" e masani ona matauina, e pei o pateta - o le faatauina o se mea faapenei e sili atu ona taugata.

E faʻapefea ona fai i le fale?

O le mea na e kukaina, e sili atu nai lo le faleoloa mo mafuaaga e lua. Muamua, o tulaga o le a faia ai le kuka e mafai ona faʻatonutonuina e le tagata lava ia, ma lona lua, e mafai ona fetuunaʻi le aofaʻi o suka. Ma o se taunuuga, e le mafai ona iloagofie le fasi samasama samasama samasama i le avanoa, ae o lo latou aoga e taua tele.

Fua masani masani

O lenei metotia e le eseese ai meaʻai fiafia, ae o mea e ofo ai ma lona manogi suamalie ma suamalie. Ginger cooked e tusa ai ma lenei fua, o le suamalie suamalie ma le lauti poʻo le kofe.

Meaʻai:

  • aʻa faʻamau - 200 g;
  • suka - 6 tbsp. L.
  • vai - 3 tbsp. L.
  • palu pia - 2 tbsp. l (mo le faʻasusu).

Laasaga o faiva:

  1. Fufuluina le aʻa, pi ma tipi i ni fasi ie manifinifi.
  2. Tuu i totonu o se fagu ma sasaa vai ina ia ufiufi ai le fasi meaʻai, tuʻu i luga o le ogaumu.
  3. Kuki seia faamalulu, pe a ma le 30 min.
  4. A mavae le taimi lenei, sasaa uma le vai mai le apa, ma fufuluina le fasi laau toto ma le suka ma faaopoopo le 3 tbsp. l vai.
  5. Faʻafoʻi le meaʻai ma le faʻaoʻo i le ogaumu, i mea e faʻavela ai, faʻavevesi, i luga o le vevela seia oʻo ina avea le sua suamalie ma sua suamalie.
  6. Lisi ese fasi pepa, ona vili lea i totonu o le suka suka ma tuu i luga o pepa fasi pepa mo le toe faʻamago mo le tele o itula.

O le mea na maeʻa e tatau ona tuʻu i se fagu ma se tapuni. Faʻaaogā aʻo leʻi oʻo i le aso e muta ai, se umi o le 3 masina.

Faʻatasi ma le paʻu o le paʻu faʻasusu

O le susunuina o le togafiti e le mafai ona fasiotia i soo se auala, ma i le tuufaatasiga faatasi ai ma lona gastronomic counterpart i le foliga o le palapala vevela, o le a sili atu ona lelei. O sea ituaiga meaʻai, e pei ona latou fai mai ai, o se tagata fiafia, ae i le vaitaimi o malulu - o le mea lava lea.

Meaʻai:

  • aʻa faʻamau - 250 g;
  • eleele totino (i le paʻu) - 1 tsp;
  • suka - 8 tbsp. l (mo le siva) ma le 2 tbsp. l (mo le faʻasusu);
  • vai - 4 tbsp. l

Laasaga o faiva:

  1. Fufuluina le aʻa o le fatu, tatipi ma oti i ni vaega laiti.
  2. Auina atu i latou i totonu o se fagu ma se mea mafiafia ma sasaa ni vai ina ia mafai ona ufiufi atoa le togafiti.
  3. Auina atu i le ogaumu ma kuka mo le 30 minute i luga o le vevela vevela.
  4. A maeʻa le taimi, faʻafefe le vai mai le fagu ma sasaa ai le suka, faʻasalaga eleele i totonu o apa mama o aʻago aʻa ma faaopoopo 4 tbsp. l vai.
  5. Toe foʻi i le ogaumu, pe a oʻo i le mea e vevela ai le siva, e pei o le siamu.
  6. Aveese fasi fasi falaoamata mai le sipuni, olo i le suka ma tuu i luga o se pepa tao, ufiufi i fasi pepa, ona auina atu lea i le ogaumu. E tatau ona faʻagogo iina mo le 20 minute i le vevela i le 160º.

E tatau ona teuina fualaau mama i totonu o se fagu moli mo le sili atu ma le 3 masina.

Faatasi ai ma lemoni

E mafai ona faʻapipiʻi meaʻai i le meaʻai faʻamaʻi, ma e mafai ona e 'ai e pei lava o lena, ma le lauti - e sili atu ona aoga nai lo suauu. I soo se tulaga lava, o le afiafi ma se ituaiga o meaai o le a matua mafanafana lava.

Meaʻai:

  • totoa - 200 g;
  • lemoni - ½ pcs.
  • vai - 5 tbsp. L.
  • suka - 10 tbsp. l

Laasaga o faiva:

  1. Faʻapipiʻi le togafiti ma tipi i ni fasi moa.
  2. Tuu fasi fasi fualaau faisua i totonu o se fagu, faaopoopo vai ma kuka mo le 20 minute e aveese ai le tiga.
  3. A maeʻa le taimi atofaina, faʻafefe le susu, ma fufuluina fasi o le aʻa ma le suka ma faaopoopo vai (5 tbsp.).
  4. 5 minute i le maea ai ona faʻapipiʻi le sipuni faʻaopoopo i le falaoamata e faʻapipiʻi lemoni pele, e ave mai le afa o le citrus. Ma kuka mea uma seʻia oʻo ina faʻamalamalama atoa le sipuni i fasi pepa o le aʻa, ma faʻamalamalama le manogi o lemoni.
  5. Tuu fualaau lole i luga o se pepa tao e ufiufi i le pepa palapala ma faʻagogo i totonu o le oven i le 160 ° C mo le 30 minute.

Faʻamaumauga o le teuina e talitutusa lava i fua muamua.

Slimming

O le sauniuniga o lole e faʻapipiʻi i lenei fua e toetoe lava a tutusa ma le tasi, sei vagana ai nai lo le suka, o lona sui e faʻaaogaina. I lenei tulaga, fructose. Ina ia faʻaititia le caloric i se mea maualalo, e fautuaina e ave le erythritol poʻo le stevia powder i se tau tutusa.

Meaʻai:

  • aʻa faʻamau - 200 g;
  • fuafasi - 6 tbsp. L.
  • vai - 3 tbsp. l

I luga o laasaga o le kuka i lenei fua, e mafai ona e fai atu le mea lava lea e tasi i le tulaga masani. E tutusa lava mea uma, ae i le taimi tonu e manaomia ai le fua masani o le i ai o suka, fructose poʻo se isi mea suamalie e sili ona fiafia i ai.

E le fautuaina le faʻaaogaina o le meli e suia ai le suka, aua pe a vevela o le a le toe maua ona mea faʻamalolo.

O afea ma faʻapefea ona faʻaaoga?

O lenei meaai e sili ona lelei i le taimi o le malulu.. E mafai ona e inu lauti po o meaʻai ma ia, pe ae manaʻo i se mea suamalie e mafanafana ma mālōlō. I le tulaga o se faʻamaʻi tiga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le a le sili atu le manaia e toe lelei ai se paʻu o aʻa o le paʻu ina ia faʻaumatia ai le faʻamaʻi tiga. E fautuaina foi le tuʻuina o ni nai fasi togafiti tuusao i totonu o le ipu o le lauti.

I le taimi o le paʻu o le mamafa, ua faʻatagaina ai e 'ai ni nai fasi mea manogi suamalie ina ia faʻafefe ai le lagona o le fiaaai. Ma e tatau ona faia lenei mea i le taeao, ioe, ao leʻi faia le aoauli. O le a siitia ai lou agaga ma taofi ai lou fia 'ai, lea o le a mafai ai ona e taumafa itiiti.

Aemaise lava faʻatasi ai ma ni lole e faʻapipiʻi ni keke lelei e fai i le fale - o launiu, paluga, muffins. O le paluga o le a le manaomia ai le sili atu ma le tasi le lima o le suka "petals". O na mea manogi manogi o le a le afaina pe afai e faʻaaogaina i se aofaiga talafeagai, ae na o le a aoga i le soifua mama ma le faaletino.

E mafai ona e talanoa e uiga i aoga o le faʻagalogaina mo se taimi umi. Ae aisea e faigata ai ona talanoa? A uma mea uma, e mafai ona e aofia ai lenei fualaau faʻamalosi i lole e fai i le taumafataga a taeao, ina ia vave ona lagona uma ona uiga lelei. So aiseā e te le taumafai ai? O le ginger i le suka o le a maua ai le tino e le gata i le mafanafana e mafanafana mai totonu, ae o le malosi foi e paʻu i luga o le pito.