Fuafuaina o fanua

Fausia se afu i ou lava lima e tuʻu ai

O le miti a le tele o tagata e ona fale poʻo se fale tumaoti o se vaituloto ma se afu. O lena teuteuga e vave suia ma toe faaolaola le saite, faaopoopo mai vine, ma faafou i aso vevela vevela. O lapisi teuteu e mafai ona laʻititi ma talafeagai e tusa lava pe i ai se mea e gata ai. O lona fausiaina e sili atu ona faigofie nai lo le mea e ono foliga mai: ina ia mafai ai ona fausia se fale ma o matou lava lima, o le ae manaʻomia le faʻatau ni mea faufale ma mulimuli tonu i fautuaga na matou faia.

Waterfall nofoaga

I le taimi muamua, e tatau ona fuafua le nofoaga o le fausaga, talu ai o le filifiliga sao o le nofoaga e fuafua ai le olaga o auaunaga ma le faigofie o le tausia o le afu. E le gata i lea, o le afu, o loo i totonu o se nofoaga lelei, e fetaui ma le vaega atoa. Nofoaga e aloese mai le fausiaina:

  • latalata ile fale poʻo isi fausaga. Vavalalata i le vai e mafai ona oʻo atu ai i le salalau o siʻi i luga o puipui o se fale ona o le faʻamamaina o le susu;
  • tuusaʻo i lalo o laau. I le tautoulu, o le tausiga o le afu e mafai ona faigata ona o le pau o le lau. E le gata i lea, o le a le pa'ū le la i luga. O le aʻa o laau e mafai ona faaleagaina se fausaga i lalo o le eleele;
  • i itu mamao o le togalaau, i vao. O le afaina o le a faigata ona matau, o le a leiloa lona taugata teuteu.
Tuʻu maualuga le fausaga i se laufanua avanoa, e latalata ane i le gasebo, malae taʻalo poʻo le mea e fai ai tafaoga. E taua tele le i ai o se teritori masani mo le tafe o le vai, a leai o le ae toe gaosia oe lava. E manaʻomia i le aoauli le mamanu o le mamanu. Afai o le aso, mai le 11 i le 15 i le taeao, o le a i ai le vai i lalo o le susulu o le la, o le a vevela, fuga.
O lima e mafai foi ona faia ai le gabions, rockeries, ladybugs, verandas, cellars, fencing garden, solar wax gafinery, barbeque, gazebo ma le togalaau.
Afai e te ola i le vaituloto ma laau ma iʻa, o le a vevela le vai vevela mo le okesene mo i latou. O lenei mea teuteu o le a foliga totoga lata ane i le vao ma le moega o fugalaau. O le afu e mafai ona avea uma ma leo autu teuteu, ma se teuteuga faaopoopo i le tuufaatasiga o le togalaau. Afai e le masalosalo e uiga i le nofoaga o le mea e teuteu ai, e sili atu le fefaʻatalanoa ma le faʻailoga fanua, aua o le mamanu e tatau ona fiafia i le mata mo le tele o tausaga. O lea la, o le a le mea e te mafaufau i ai pe a filifilia se nofoaga:

  1. O le i ai o le malifa.
  2. O le i ai o le paolo i le aoauli (mai le pa, gazebo, fale poʻo le laau).
  3. Maua avanoa i le afu mai itu e tolu.
  4. Le faamaoni o le tuufaatasiga pe a faʻapipiʻi ma tafie le afu.
E taua! Manatua e tatau ona foliga tutusa le afu i totonu o le teritori i le tulaga o le faagaoioia ma pe a uma le vavae ese.

Mea e manaʻomia

I le faagasologa, o le a e manaʻomia mea nei:

  • mo le makaina: pine ma filo (e mafai ona suia i le paepae);
  • suo;
  • laʻau o le vaitafe ma le iliili;
  • kiliva e le susu poo le faʻatautaia o palasitika (sima) faʻavae vailaʻau;
  • o vaitafe, maa lamolemole;
  • sima, fulufulu polyuréthane foam;
  • pamu;
  • totoga;
  • faamama mo le pamu, le faiga o puipuiga mai le tagoga;
  • fanua teuteu ma togavao.

Le loloto ma le foliga o le pesini

Pe a fausia se afu e taua tele le mafaufau e uiga i le faʻaogaina o le pesini. E tolu ni filifiliga talafeagai:

  1. Pusa lapoa maa ma le faʻamamaina atoa. O lenei filifiliga e manatu o le malosi o le galue, e faigata ona faʻaaogaina ma le vave. Sa faʻaaogaina aʻo leʻi faia le mea fou o isi auala o le faʻaleleia o vaituloto.
  2. Malosiaga faigofie. Tuʻuina atu mo le faʻaaogaina o ata tifaga mo le faia o le lua.
  3. Faʻailoga faigata. Faʻaaogaina le faʻaaogaina o le pepa ua maeʻa faʻapitoa poʻo le palasitika.
E taua! O le loloto o le pesini e faʻalagolago i ou manaʻoga ma manaʻoga: afai e te manaʻo e faʻaputuina le tanoa i iʻa, e faʻaleleia ai le vai, o le ipu e tatau ona le itiiti ifo ile 120 cm le loloto. Afai o le faʻamoemoe o le fale e faʻapitoa ona teuteu, e mafai ona faʻamapulaʻa i se ipu papaʻu e oo atu i le 80 cm.
Mafaufau i nisi faʻamatalaga auiliiliga lona lua ma le tolu. Faatasi ai ma le fausaga tele (sili atu ma le 10 sq. M.), E mafai ona e filifilia se ata vevela, ma, o le loloto o le vaituloto, o le malosi ma le mamafa o le ata tifaga e tatau ona.
Aoao pe faapefea ona filifili se moa vao, pamuina le nofoaga, se tapuni tapunia, se mea e gaosi ai le penisini ma se taʻavale e tuʻuina atu.
O le mafiafia o le ata e faalagolago i le loloto:

  • e oʻo atu i le 1 m - 0.8 mm;
  • e oo i le 1.5 m - 1.2 mm;
  • loloto atu i le 1,5 mita - 1.5 mm ma sili atu.
Aua nei teu i luga o le ata, aua e tatau ona uuina le koluma vai ma ia maua le suavai mama. O mea e mafai ona faia i le PVC (o le tau sili ona taugofie, ae o le mea e le lelei) poʻo le butyl rubber (tau le tau, ae o le olaga o auaunaga e tele taimi e sili atu). E tusa ai ma le filifiliga lona tolu, e mafai ona e faʻatauina ni fuafuaga sauniuni o ituaiga eseese. Afai e te filifilia se tele gafatia, faamolemole ia matau o lona faʻatulagaga o le a taugata tele se tupe. Ae o le tamai ipu e mafai ona tutoatasi. O fagu e faia i le palasitika faʻatasi ma le fiberglasses. Filifili se pesini, taulai atu i luga o mea ua faʻapipiʻiina i meaʻai ma togalaau mo laau totō. Ia manatua o totonu o pusa papaʻu (e oo atu i le 80-100 cm) i vaʻaiga malulu o le a malulu atoa ai le suavai, o le mea lea, i le i ai o laau, o le a manaʻomia ona aveeseina mo le taumalulu. O le foliga o le vaʻai e faʻalagolago i au tofo. Mo le sili atu o le natura ma le fealofani, e ono i ai se foliga le lelei, faatasi ai ma feeseeseaiga ma taʻutinoga. Ae faʻatasi ai ma foliga faigata, o le mamanu e mafai ona faigata ona faʻamautu.

Matou te faaogaina le faavae o le lua

A e filifili i le nofoaga, foliga ma le tele o le fausaga, e mafai ona e agai i le faatulagaga o le lua. Muamua e tatau ona e faʻamaʻaʻaina le teritori, aveese lau, lala, maa. O le isi mea e te manaʻomia ma le fesoasoani o pine ma maea poʻo le faʻamaeʻaina e faʻasolo ai le nofoaga o le vaituloto i le lumanaʻi. O lenei e mafai ona e alu saʻo i le eliina o le lua.

Filifili ni fugalaau taʻitasi ma faʻalelei, ma ni mea teuteu teuteu e tuʻuina atu.
I le faagasologa o le eliina, o le a e matauina o pa o le malologa e paʻu i lalo ma ua pala le eleele, lea e masani. Ina ia faʻamalosi puipui, e tatau ona faʻafefiloi i taimi taʻitasi ma pati faʻatasi ma le alofilima, e peiseai o le faailogaina. I le faagasologa o le eliina, oʻo atu i le loloto o le manaʻo, e aoga le faia o se faailoga ma eli le isi 10-15 cm o le lalolagi. I le pito i lalo o loʻo taatia i lalo ma le paʻu o le oneone oneone, lea o le a avea o se aluga.
E te iloa? I le natura, o le pisapisao o tafega e tele sona taua: o se taʻiala mo manu felelei. O le pisapisao e iai se lagona filemu i se tagata, e fesoasoani e foia ai le atuatuvale ma le atuatuvale. O le mana o le pisapisao o tafe tetele e manaia: i le ao e salalau atu i le 2 kilomita, ma i le po e tusa ma le 7 kilomita!

Faʻailoga

O se vaʻa faʻasaina i totonu o le togalaau e mafai ona i ai i se afu ma ni vaʻa. Afai e te le iloa po o le a le filifiliga e filifili, mafaufau i tulaga lelei ma le le lelei o auala uma o mamanu.

  • O le afu ua faia ma se eseesega tele i le maualuga, aʻo tafe mai le vai i se vaitafe mamana, tuusao ma se pisa, malepe faasaga i maa, faia o laumei ma fulu. E ese le matagofie, ae i lalo o le malosi malosi o vai vai e vave ona paʻu. O le faia o se vai vai eseese e manaʻomia ona faʻaaogaina ai se maʻa ma se fagu. fusi mata.
  • O le osofaʻiga ua faia ma le fesoasoani o le tele o felafolafoaiga i vaega eseese o le fausaga, lea e tafe malie ai ma le malie le suavai i se muimui fiafia. O mafaufauga o vaʻaia e tumu i le toʻafilemu, faʻamalosi, i le faagasologa e le faia ai ni laʻau ma ni pua. Mo le faʻavaivaia atili o le tafe i vaʻa, e mafai ona e faʻaaoga maʻa maʻauni - o le a faaputuputu vai i totonu o nei tane ma tafe lelei.
I le tulaga o se afu, e mafai ona tafe mai le vai mai se pu i le va o ni kapuni se lua, mai se ipu. Mo le faʻavaeina o taʻitaʻavale, e sili atu le filifilia o maʻaʻau - o lenei maa e foliga mai e masani, faigofie ona mama. Ina ia faʻaalu le taimi ma le malosi i luga o le fausiaina o se afu poʻo se faʻanoanoa, e mafai ona e faʻatau se pepa ua maeʻa. Afai e te faʻaleagaina oe lava ia, ia faʻamaonia le muamua muamua i le mea e mafai ai.
E taua! O le maualuga o le afu poʻo vai e fuafua i le mana o lau pamu. Le faʻaleleia o le fausiaina o afu i le 1.5 m, i lenei tulaga, o le pamu o le a sili ona lelei ma faigofie ona taulimaina le galuega o le pamuina o vai.
Ona mafai lea ona e tuuina atu le saolotoga i mafaufauga ma fausia ai le mea e le masani ai. Mo le faʻapipiʻiina o maʻalaʻau, faaaoga le pulu poʻo le sima. O le mea lea e le mafai ai e le mea faʻapipiʻi ona puʻeina mata i sooga, faʻasusu vave loa pe'ā uma ona faapipiiina i le oneone poʻo le kalaupapa lelei - o le a maua ai le natura ma le natia o mea o tagata.

Faʻatulagaga o le pesini

I le mamanu o le pesini, e mafai ona e faʻaogaina laau ola, maʻa, figota ma pebbles. Pe a filifilia laau, mafaufau i vaega nei:

  • o le lotogatasi o laau totino ma le tulaga atoa o le togalaau ma totonu o le fale;
  • tulaga talafeagai ma le tau mo laau toto;
  • vaitau fugalaau.
Afai e te filifilia fugalaau i vaitau eseese o vaitau, o le a foliga matagofie mo le tele o masina. E masani lava mo le teuteuina o le maualalo o laau ma vao, mutia, fugalaau e maualalo. O foliga mulimuli e foliga matagofie, pe a toto i totonu o atumotu o lauusiusi, ma faia ai ni faʻamafanafanaga susulu. I le faaopoopo atu i laau o le gataifale, e tatau ona teuteuina le vaituloto i lalo o le vai. Latou te faia e le gata o se mea teuteu, ae faʻamautuina foi le numera o siama, faʻatamaoaiga ai le vai ma le okesene ma faʻaleleia atili ai lona fatuga. Mai vine laiti, e mafai ona e filifilia nei:

  • aau;
  • faʻauʻu;
  • togi;
  • lotoa ma lili;
  • fufulu vai.
E taua! E taua le faʻaauau pea ona faʻatonutonuina le faitau aofaʻi ma mai lea taimi i lea taimi e toso ese vao, talu ai e le tatau ona aofia ai le silia ma le afa o le fogaeleele.

Pump selection and installation

O le pamu o le elemene autu lea o le a faʻatumu ai lau vaʻai ma le ola ma faʻamautinoa le tafe o le vai i totonu o le fausaga. O le mea lea, o le filifiliga o le pamu e tatau ona fetaui lelei.

Vaega autu o pamu:

  • mea faʻapipiʻi - i lalo o le vai, filemu i le faʻaogaina, taugofie. O le filifiliga sili lea ona taatele;
  • fafo - o loʻo i luga o le eleele, e manaʻomia le masami i le tuufaatasiga o le vaituloto, e fatu ai le pisa i le faagasologa.
Afai e alu se vaalele mai le maualuga o le 1,5 mita pe itiiti, o le a lava le pamu e 70-watt. Mo vai maualuluga maualuga, e tatau ona e filifilia pamu malolosi, e manaʻomia le faia o lenei mea pe a uma ona feutagai ma se tagata poto faapitoa i le faleoloa, o ai e mafai ona fuafua le malosiaga e manaʻomia. E sili lava, pe afai o le pamu o le a faʻapipiʻiina ma se faʻatonutonu faatonutonuina o le vaalele. O alo e fesootai i le pamu. Tasi e alu i fafo, tuusao mai i le mea e fai ai ma e oso i se vaalele. O lenei maea e tatau ona natia i le va o maa ma laau. O le masini lona lua i le vai ma o loʻo i lalo o le tane. A faʻatau se pamu, fesili pe manaʻomia se faamama, talu ai o le tele o masini e mafai ona fufuluina vai mama.
Fausia se punavai i le atunuu io latou lava lima.
Faʻafoʻi foi le puipuiga mai le faʻaaogaina o le vai - pe a le faʻapalaina e le masini pamu vai i le setete. Mai le pamu i le pito i fafo o le a alu foi le maea e faʻafesoʻotaʻi i se mea e maualalo le voltage, lea e tatau ona natia i le potu. E tatau ona puipuia le maea mai le susu. E tatau ona faʻatulagaina ina ia le maua ai le mata i le tulaga atoa.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

Sei ooteleina ia laasaga autu o le faia o se kapeta teuteu i ou lava lima:

  1. Iloilo foliga, lapoa ma le nofoaga o le fausaga o le vai. I lenei laasaga, e tatau ona e filifili pe o le a ola le iʻa iina.
  2. Faʻamamaina o le teritori, faia o se faailoga.
  3. Tatou teli i luga o se lua, fatu se alavai mai se vaega o le oneone ma le iliili, faʻafefete.
  4. Matou te faʻapipiʻi le suʻe maeʻa mo le vaituloto (pe alu i le isi aitema, pe afai e te fufuluina le vai).
  5. Matou te ufiufi le lua o le faavae i se ata tifaga.
  6. Matou te aoina le vai e siaki ai vaʻa.
  7. Faʻamuta se faʻavaivai poʻo se afu.
  8. Faʻamatu le pamu, faʻafesoʻotaʻi.
  9. Matou te teuteuina se faatanoa i laau totoa, maa, maa, matou te lafoaʻi iʻa laiti.
E te iloa? Afai e te mafaufau i lena afā - o le mea na tupu ua na o terrestrial, ua e sese! Ua iloa e saienitisi e mafai foi ona fausia ni afaina vai ona o le faigata faigata o le pito i lalo, o le vevela o le vevela ma le salinity o masini vai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tafe aupito sili ona tafe o loʻo i totonu o le Danish Bay: o lona maualuga e 4 kilomita, ma o lona umi e silia ma le 200 km!
Mo se vaaiga sili atu ona mataʻina o le vaituloto e mafai ona teuteuina i moli. I le po, o le a ia faia se taʻaloga o ata ma galu, o le a maua ai le siosiomaga, mafanafana ma le faʻailoa o le fausaga atoa. O se fofo sili ona lelei o le faʻapipiʻiina lea o se nofoa, faʻafefe poʻo se mea e latalata i le vai, e mafai ona e malolo ai, malolo, miti. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le fausiaina o se afu i ou lava lima o se mea sili ona faigofie ma mafai ona fai mo le tele o mea e mafai ona ausia i le faaiuga o le vaiaso ma mea uma ma manaoga. O se vaʻai teuteu o le a liliu lau togalaau i totonu o se parataiso moni lea e te manaʻo ai e faʻaalu se taimi sili atu ma aiga ma uo!