Grow cucumbers i totonu o le falemafa

O vaega o kukama e ola i totonu o le falemafa

Afai e te savali i magaala o soʻo se vaʻafaga, atonu o le ae maua ni fale ese o ata tifaga, tioata poʻo le polycarbonate.

Ua leva ona faʻaaogaina e tagata nei mamanu, ua taʻua o greenhouses, ina ia mafai ona totoina ituaiga eseese o fualaau aina i soo se taimi o le tausaga.

O lenei vaaiga e foliga mai e matua faaosooso lava, ae e manaʻomia ai le tele o taimi, taumafaiga ma, le mea e leaga ai, tupe. Ae i se tulaga manaia lelei o le a faigata ona totoina se seleselega lelei, mo se faataitaiga, kukama, lea o le a fiafia ai lau mata. O le mea lea, e sili atu ona aoga le teuina i totonu o sea fausaga, aua o nei tau o le a totogiina i soo se tulaga.

O le totō o kukoma i greenhouses o se faiga faigata tele. O loʻo i ai fautuaga e faʻatatau i le maeʻa manuia o le vaitau o le agrarian faatasi ai ma le mauaina mulimuli o kukama ma le tofo matagofie ma le maualuga.

Soo se metotia o le totoina o laau toto eseese, e aofia ai kukama, ei ai ona lelei ma mea le lelei. O le vaega o le greenhouse option e pau i totonu o lenei vaega, o lea e tatau ai ona e gauai totoʻa i lenei mea ae e te lei alu e faʻatau se ata tifaga poʻo se polycarbonate pepa. E sili atu ona lelei i lenei metotia nai lo le moa.

I taua O ia mea moni e pei o le ono totoina o kukama i le taumalulu-taumalulu, o le totoina o nei fualaau faisua mo le faatauina atu, faapea foi ma le avanoa e totoina ai ituaiga sili ona matautia e masani ona mauaa i le itu i saute.

I mea le lelei ae ui i lea, o le tau o le gaosiga o le fale laufanua lava ia e mafai ona taua, ma o tau o galuega uma ma tupe. E i ai le manatu o kukama kesi a le greenhouse e maualalo i le tofo ile eleele. Ae o lenei faʻamatalaga e faʻaaoga faapitoa lava i na tagata fai togalaau e le popole tele e uiga i lo latou lava fanua ma e uiga i laau o loʻo nonofo ai.

Faatasi ai ma le tausiga ma le tausiga lelei, e mafai ona e maua se fua o kukama, lea, e le gata i fafo, i le lelei, ma le tofo, o le a tele taimi e sili atu nai lo cucumbers.

A o le totoina ni fatu po o ni togalaau, e tatau ona e saunia ma le faaeteete le faletaafa lava ia, ina ia leai ni fesili e uiga i le mafuaaga e leaga ai le togalaau, pe oti ai foi laau.

Sauniuniga o le falemalama e faia i le tautoulu, i ni nai aso talu le seleselega, ma o loʻo fuafua i le faʻamaʻiina o nofoaga ma fale, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le tamaoaiga o le eleele.

Muamua e tatau ona e siaki pe o le fausaga atoa o le fausaga. E taua tele le faʻatulagaina o se suʻega i le tau malulu, pe a mafai e se mita ona talepe se vaega o le ata tifaga poʻo se pepa polycarbonate, lea e le lelei le tuʻuina atu i le faʻavaa.

E tatau ona aveese uma otaota ma toega uma o laau totō o loʻo ola i totonu o le kiona, aʻo le mea e toeitiiti 5 cm le maualuga o le palapala, talu ai o loʻo i totonu o lenei laufanua e mafai ona tumau ai le anufe ma meaola faalafua.

Faʻaleagaina le eleele E mafai ona e faʻaaogaina le sulfate copper (vaifofo i le 10 lita o le vai 1 sipunipuni o vitriol). O le tafe o le fofo e tatau ona i ai i le fua faatatau o le 10 lita i le 15 - 20 sikuea mita. eleele. E tatau foi ona e manatua e faʻaaoga le faʻalaʻau i le tautoulu e faʻaleleia ai le fua o le eleele. Mo lenei mea e te manaʻomia 1 sikuea. e manaʻomia le faʻaaluina o le mita i le 15 - 20 kilokalama o le vao e leʻi faʻafefeteina, 30 - 40 g o le potash ma le fuluʻi fuluʻi.

Afai e maualuga le eletise palapala, e tatau foi ona faaopoopo le lime o le 0.2 - 0.5 kg e fuafua i le tikeri. E le mafai ona faʻaaogaina fualaʻau o le Nitrogen mai le autumn. O nei laei e na o le tautotogo lava e faia.

Afai e le mafai ona saunia le eleele i le tautoulu, ona tolopo lea o lenei faagasologa i le tautotogo. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina se togafiti faʻapitoa, lea na aʻafia i togafitiga faʻamaʻi ina ia aloese mai le faʻaofiina o soʻo se faʻamaʻi faʻaleaga poʻo viral.

A oʻo mai le tautotogo, ma le totoina o le taimi o le a latalata atili, lata mai, i le tulaga o le kata ataata e te manaʻomia toso le pusa lona luaina ia leai se afaina o le vevela o le vevela i le vevela o le kukama. O laumei mama e tatau ona lava lautele (lautele e tatau ona oʻo i le 1 m).

E tele filifiliga mo le faatulagaina o moega mo le totoina o kukama.

O le filifiliga muamua o le faʻatoʻaga masani i le eleele, naʻo oe muamua e manaʻomia le faia o se paʻu umi umi, lea e te manaʻomia e totoina ai laau totō.

O le lona lua ma le tolu o filifiliga o le faʻaaogaina o moega maualuluga. I nei tulaga, o le a le manaʻomia le faʻamaʻiina muamua o le eleele, talu ai ona o le faʻamalosia o le a avea ma faavae mo vao laiti. O igoa o nei moega e sili ona faʻatusa - "vevela" ma "mafanafana." I itu uma e lua, e tatau ona e faia puipui o tulimanu ma se maualuga o le itiiti ifo ma le 35 inisi le mamao, ma le mamao i le va oi latou e tatau ona tusa ma le 60 - 70 senitimita.

I le tulaga o se "vevela" moe, o le paluga o povi fou ma le solofanua solofanua e tatau ona sasaa i totonu o se tamai moa (e laitiiti lava se solofanua e manaʻomia). Fertilizers e manaʻomia le faʻatumu o le eleele eleelea ma se laulau pe a ma le 25 cm, ona sasaʻa ai lea o le tele o vai.

I lenei tulaga, e leai se mea e tatau ona seleseleina ai fualaau muamua, ae e mafai ona vave totoina fatu i le eleele ma le fuaina o fatu e 2 ma le 4 vao i le 1 sikuea mita. m

I le tulaga o moega faapalaga, ae le o le meaʻai, e tatau ona faʻaaoga palu laʻau, o lona uiga, sisi, vao vao, pito i luga. A paʻu mea uma i luga o le moega, e manaʻomia le faʻaaogaina o vailaau faʻatele e faʻavave ai le faʻaleagaina o mea tau meaola. Faatasi ai ma lenei metotia o le galueaiina, e le manaomia le lafoina o fatu, ae ua uma ona totoina fatu, ma i le auala lava e tasi.

Ae mo le totoina o kukama, o mea uma e faigofie. E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o fatu, e pei mai le fatu o le fale, e le mafai ona maua ni fualaau aina ma uiga e faamoemoeina.

Muamua, o fatu e tatau ona sosolo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona afifi i ie ma sasaa vai i le vevela o le potu, ae na o le vai e tatau ona ufiufi ai laau ina ia latou maua ai le ea. I totonu o le vai, e tatau ona taoto i lalo seia oʻo ina tupu mai le uluaʻi tupupu laiti, o lona uiga, ao lei naklevyvaniya.

Pe a totoina fatu, e tatau ona tuu i totonu o se pusaisaisa, pe a le paʻu le paʻu -2 ° C. Manaomia le malosi i totonu o le 48 itula. A maeʻa nei aso e lua, e tatau ona vave tuʻuina atu le mea totino ile eleele. E sili atu le faʻaaogaina o pusa paʻu, lea e mafai ona fufulu faʻatasi faatasi ai ma fualaau, ae o loʻo alu foʻi ipu palasitika poʻo faʻamau.

E sili atu ona lelei le faʻatau o se palapala i totonu o se faleoloa faapitoa, e pei o lona gaosiaina o le fanua ua faʻamalosia faapitoa. I le 1 gafatia e tatau ona alu i luga o le 2 fatu. Sei vagana ua aliaʻe uluaʻi fuā, o le ea vevela e tatau ona i totonu +22 - 28 ° C.

E tusa ai ma le taimi o le totoina, e tatau ona e manatua e uiga i le tausaga sili ona lelei o fualaau. E 21 - 30 aso o ia. Afai o le laau e "nofo" i totonu o fagu umi, ona sili atu lea ona faigata mo i latou ona maua aʻa i le eleele, ma o nisi oi latou e ono oti.

O loʻo i ai se avanoa e faʻalautele ai laau. O se faailoga mautinoa lea o le leai o se malamalama. Mo lenei mea e te manaʻomia tuʻuina atu faʻamalamalamaga faaopoopo faʻaaoga moliga faapitoa. A oʻo mai le tupu muamua i luga o le fogaeleele, e manaʻomia le faʻaitiitia o le vevela i le maualuga o +18 - 20 ° C. A o tutupu mai fatu laau i totonu o ipu, e tatau ona e faaopoopo ile eleele.

Kukama o se aganuu sili ona taua, o le mea lea e le mafai ai ona fufulu fualaau, aua o lenei faiga e ono afaina ai laau laiti. A o lei totoina, e tatau ona i ai i le vaomatua se taʻaloga tutotonu malosi e le silia le 30 cm le umi, tipitipi poto, aʻa lelei, faʻapea foʻi ma le 3 - 4 lau o le lanu uliuli.

E manaia foi le faitau e uiga i ituaiga o kukama.

Ae o ituaiga kukama e mafai ona totoina i totonu o se kiona, o le filifiliga e matua tele lava. O le sili ona lauiloa o loʻo faamatalaina i lalo.

Aʻoga "Murashka"

O se ulugalii muamua o le parthenkarpik (o se mea e le manaomia ai le palotaina).

Mai lava i le taimi e totoina ai laau toto seia oʻo ina latou fua mai, e tusa ma le 42 i le 45 aso e pasia.

O lenei ituaiga e aofia i kukama kukupa. Bushes sredneroslye, faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le lautele.

O fua e fua ile lapopoa, e oʻo atu i le 8-12 cm, e lanu meamata i lanu, ma le tele o tubercles ma le manuale uliuli. E matua lelei lava le taumafa, e leai se tiga. Faamoemoega o le lautele.

E le afaina i ituaiga uma e lua.

Faʻamatala le "Tamaitiiti lima lima"

O se ituaiga muamua, e na o le 39 aso e pasi mai le taimi e tulaʻi mai ai i le taimi e amata ai ona fua mai vao.

I laau totő, o le ituaiga o fugalaau, faapea foi ma le puipuia o maʻimavema. O fua e matagofie, e oʻo i le 11 inisi le umi, e maua ai le 50 i le 65 kalama i le mamafa, mea moni. Faamoemoega o le lautele.

Aʻoga "Benefis"

Ogatotonu o le vaitau (43 - 50 aso). Le tagata lava ia-pollinating, ituaiga o fuālaʻau - fafine.

O fua e mamafa, mamafa 100-120 g, ausia le umi o le 10-12 cm, finely tuberous.

E sili ona lelei le tofo, e le o le tino po o le paʻu oona.

Zelentsy lelei lelei mo le taumafaina o le fou ma le gaosia.

I le malosi o le kulimi i ituaiga uma o le mealy, ma le aʻafia foi o le pala.

Toto "Alekseich"

Parthenocarpic hybrids, amata ona fua vave vave - pe a uma le 37 - 43 aso talu ona uma le fuʻa muamua.

Ituaiga o le vaʻaiga - fafine.

O taʻavale e sili atu le mamana, o le gaugau.

O le siʻosiʻomaga e laiti, e oʻo i le 60 - 80 g ma e oʻo i le 7 - 8 cm le uumi.

O le tofo e matua manaia lava, o lea la o kukama o lenei ituaiga o loʻo faʻaogaina i salakeke, ma mo le salting poʻo le pi.

E le aʻafia le vailaupapa i le mea moni poʻo le paʻu palapala.

Aʻoga "Emelya"

Muamua, e manaʻomia le 40 - 45 aso.

O le vao e le taua, o le ovaries o loʻo taoto i fuga, o fugalaau e tele lava o tamaitai, o laasaga e matua tele lava.

O fua e matagofie tele. Faamoemoega o le lautele.

O le avetaavaleina o fualaʻau e mafai ona i ai i le ogatotonu - faaiʻuga o Me, pe a oʻo atu le taufaʻataʻu o gutu o le po, ma o le vevela e tausia maualuga.

E mafai ona faʻaititia le 3 - 4 vao i vaega taʻitasi o le togalaau ina ia le tumu ai laau, ma latou te le lagona foi le leai o se malamalama.

Talosaga tausiga mo kukama

O le tausia o vao vao i totonu o se fale laufanua e le ese mai le tausia o laau palapala. Pe a faʻaputuina moega, e tatau ona e faʻapipiʻi se mea maualuga i luga aʻe o laina taʻitasi ina ia mafai ai ona faʻaogaina pupu kukama.

Muamua e te manaʻomia le nonoa o fualaau. E tatau ona faia lenei mea i totonu o le 3 i le 5 aso ina ua uma le faʻavasegaga i le eleele.

I le taimi o le tuputupu ae, e tatau ona amata le fana i luga o le auala, ma o nofoaga o kinks e tatau ona fetaui lelei ma le faʻalavelave.

Ia mautinoa e faʻapipiʻi ma lili le vao ina ia latou le maua tele le tele o vegetative.

O laau taʻitasi ua faʻavaeina e tasi. A oʻo i le umi o le pitonuʻu tutotonu e 20-30 cm le maualuga nai lo le lagolago, ona oʻo loa lea i le taimi e faʻamalosi ai. O le pito i lalo 2 - 3 laasaga e tatau ona aveeseina faatasi ai ma fugalaau uma. Ole 5 - 6 laasaga e tatau ona vavae i le maualuga o le pepa muamua.

Itūʻau lauʻau e tupu i le ogatotonu o le fana, e tatau ona e tipiina le pepa lona lua, ma mea o loo i luga - luga aʻe o le tolu. A maeʻa nei laasaga pe aveeseina, o le a amataina e le laau ni mea fou, e taʻua o le fanau lua-order stepchildren. O laʻasaga pito i lalo e manaʻomia ona aveʻesea atoa, e tatau ona tipi i le maualuga o le lau muamua, e tatau ona tipi pito i luga i le maualuga o le lua.

E matua taua lava le faʻaleleia lelei o le vaomatua i tulaga o le lauʻeleʻele, aua o nei laau e le "alofa" i le maualuga o le maualuga. E faʻalagolago lava i tulaga o le tau.

Afai o le tau e mafanafana ma susulu, o lona uiga e tatau ona fafagaina i aso uma ma le faʻatusatusaga o le 5 - 10 lita o le vai i sikuea mita. m. A oʻo ina faʻafefe i luga o le auala, e mafai ona faʻafeinu i aso uma. E sili atu ona lelei le faʻatinoga o lenei faiga i le afiafi pe a oʻo i le vevela o le vai e sili ona lelei.

O le puleaina o le vevela e matua taua tele i le faagasologa o le tuputupu ae o aganuu kukumba. Afai e maualuga le vevela o le ea, o le a faigata ona tuu i lalo i totonu o le fale lauʻeleʻele. Ina ia faia lenei mea, ia ufiufi le taualuga i pepa o plywood poʻo le pepa malo. I le tulaga o se fale tioata tioata, e faigofie mea uma.

Ua lava lava le viliina o le taualuga, ma o le lanu paʻepaʻe o le a atagia ai ave o le la. O le vaalele o le a fesoasoani e faʻamalamalamaina le vevela, ma i le + 15-35 ° c o faitotoa ma faamalama o le lauʻeleʻele e mafai ona faʻasaʻo.

E tatau ona siakiina pea le vevela o le palapala, aua e tatau ona teuina i le + 16-18 ° C. A leai, e tele faʻamaʻi ma sigi e faʻaaogaina, lea o le a faasolosolo lava ona aʻafia ai vao vao. E tatau ona faʻafefeteina palapala i le taimi o le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o le Kuts.

O le laei muamua e tatau ona faia aʻo leʻi amata ona fuga mai vao. I lenei tulaga, e tatau ona e faia ni vailaʻau faʻamalosi poʻo se vaifofo o le moa moa. A maeʻa le 2 vaiaso, e tatau ona e faʻamafanafanaina le taimi lona lua, ae naʻo le potassium ma le phosphate fertilizers e tatau ona faaopoopo i le vevela.

Lautele kukama e le "alofa" sili atu felauaiga ma e mafai ona tali atu i le le lelei i le faʻaleleia. Ma aemaise lava pe afai e te totoina vao i luga o moega, o lona uiga e tatau ona faia le faʻamalositino e na o le mulimuli mulimuli, pe a iai ni faailoga o le leai o se tasi poʻo se isi elemene.

O le totō o kukama i totonu o se lauʻeleʻele e le faigata e foliga mai e foliga mai muamua. E lava le na o le manatuaina o tulafono faigofie ma fautuaga o le a fesoasoani ia te oe e maua ai se seleselega lelei, lea e le o le na o le tuu i lau laulau, ae ia faʻatau foi. Manuia i au mea e faia!