Fua o le gaosiga

O ituaiga taatele o mammillaria

Aoina o cacti, i le tele o tulaga, e amata ile mammillaria. O se sui lenei e le gata o laau e sili ona fiafia i ai faʻatoʻaga, ae o se mea tele foi, o le faʻaleleia atili o le gaosiga masani mai le aiga o Cactus. O le taʻitaʻia o le lauiloa o le aganuʻu e mafai ona faʻafetai ona o le tele o ituaiga. O le a le mea e filifili mai lenei lautele, mafaufau i faataitaiga o ituaiga meaola o loo i ai manaoga faapitoa.

Baum (Mammillaria baumii)

O se tamai laau e leʻi faʻaogaina ma fuga samasama. O ona togitogi e pei o nila o le lanu lanu meamata.

E te iloa? I Mekisiko, i fafo mai Mammillaria, e faʻaaogaina e le aufaifaatoaga le cacti e fafagaina povi. E talitonuina o le laau e fesoasoani e faʻaleleia le gaosiga o susu. O le mafuaʻaga lea e faʻatautaia ai i le fanua faʻatoʻaga le leai o se mea e tasi. E aumaia i latou mai mea mamao.
O le uiga ese o le ituaiga, o le sili lea o le tuputupu ae o tamaiti i totonu o se ulo, o se vaega atoa o le cacti ua faiae pei o se vaomatua, e sulu i paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe. O le laau toto e sili atu ona mamafa i le lautele nai lo le maualuga. I tulaga lelei, o le maualuga o Bauma e oʻo atu ile 15-20 cm. Voronkovidnye fugalaau e aliali mai i le taumafanafana. E i ai a latou manogi manogi ma lanu matagofie o petals. A uma ona tupu, o fualaau tetele, fuamalie o le lanu enaena e tupu i luga o le upega.

Blossfeld (Mammillaria blossfeldiana)

O le foliga e tatau ona faʻaaloalo lelei i fugalaau tetele o loʻo ufiufi ai le pito i luga o se aʻa. I le vaitau o le vavalaʻau, e tupu mai ai le cactus, lea e tupuolaola taitoatasi, pei o se teuga. E masani lava ona oʻo i le 12 - 14 petals o se lanu vali mūmū ma se paepae paʻepaʻe i pito.

Aoao pe faʻapefea ona taulimaina faʻamaʻi ma meaola faalafua o le cacti.
I luga o se laumei lanu meamata lanumoana, o isola ma se paʻepaʻe paʻepaʻe e tosina i ai le gauai. E tele ni uumi uumi o le paʻu o le paʻu e paʻu ese mai ia i latou. E le gata i lea, o fesoʻotaʻiga uma e sili atu le umi nai lo isi ma ua faʻafefeteina i totonu o se tamai matau i le pito.
E taua! Ina ia taofia le tuputupu ae o le cacti, i tulaga faapaleni palapala, laufanua laulaau e suia i le kalave.

Bokasanskaya (Mammillaria bocasana)

O le Mummillaria bokassky e sili atu ona talisapaia e le au faifaatoʻaga mo fuga lanumeamata lanumeamata nai lo fugalaau. O le cactus e tupu laitiiti, e fai ai se vaega o laau lapopoa o ituaiga lapopoa laiti. Faatasi ai ma le umi atoa, ua ufitia i latou i se paʻu o le lagona-lauulu, o le umi e oo atu i le 2.5 cm. O se faailoga iloga o le ituaiga o meaola o se vao matuitui lanu enaena, e siʻosiʻomia e le vaega o totoe o le manifinifi ma le paʻepaʻe. O fugalaau fugalaau e aliali mai i le pito i luga i le foliga o se pulou, ae e ala i le tele o lapopoa ma lanu e foliga mai e le manaia. O petals e oʻo atu i le 1.5 cm le umi, ma le 'afa o le 5 cm.

Wilda (Mammillaria wildii)

O le tulaga faapitoa o Mammillaria Wilda o loʻo taoto i lalo o le lanu laʻitiiti o le lanu uliuli lanu meamata, lanu enaena lanu enaena ma fugalaau e iloa ai le laititi ma le lanu o le vaomago. I le pito i luga o le cactus, e sili atu ona faʻapipiʻi le pulumu, ma faʻapena ona fausia ai se faʻaupu auro i le ogatotonu o le totogo.

Faamasani oe lava i tulafono o le gaosia o le cacti fatu ma le vegetatively.

E taua! E toʻatele e talitonu o cactus spines e aʻafia ai le faʻavelaina o le electromagnetic radiation. O le mea moni, latou te na o le faʻaaogaina o le ea.

Deherdt (Mammillaria deherdtiana)

O lenei ituaiga o le aofaʻi o le aofaʻiga o faʻatofaʻaleleina e faʻapupulaina i luga o laau uma o cacti. E mafai ona maua i nisi taimi i luga o papa papaʻe o lona atunuu Mekisiko. O le taua o Mammillaria Deherdt o loʻo taoto i lona faʻailoga ma le teleflora.

Cacti o laau toto. O lenei vaega e aofia ai foi agave, elemene, aloe, tusi pese, euphorbia, yucca, rose rose, hatiora, havortiya.

O le aganuu e aofia ai se mea e tasi, e le mafai ona oʻo i le 2.5 cm, ma le lautele o le 4 cm. O vaʻalele o loʻo i luga o le paʻu ma se paʻu paʻepaʻe papaʻe, e mafai ona vaʻaia se fulufulu lauulu-lanu enaena. I le taimi muamua, o laʻau tutotonu o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe ma se fulufulu lanu, ma i le tele o le matua latou te lanu samasama, ma tuua ai na o le lanu enaena. O fugalaau o lenei meaola e lautele le lautele, e oʻo i le 5 cm le lautele. O a latou moa mumu-carmine o loʻo faʻaalia i foliga o le faʻamalosi, o le faʻaaogaina o se lua fugalaau fugalaau i le faʻavae. Seia oʻo i fua, o le afa na natia i le tino o le totogo, e vevela, e le pauu fugalaau.

E te iloa? O le sili ona lauiloa Mekisiko delicacy ua manatu o le candied cacti melokaktus oaxacensis.

Zeilman (Mammillaria zeilmanniana)

Mammillaria Zeylman e puupuu, o lona lanu lanumeamata lanumoana e atiina ae i foliga o se paʻu ma lala malolosi. O se taunuuga, o le cactus o le togavao o loʻo faia i totonu o le fagu, faʻasalalauga faʻasalalau ma se uumi malamalama umi. O le totoga tutotonu o loʻo taina i pito. O fugalaau fugalaau ua uma ona faailoaina uma, oa latou gaʻo e maua ai lanu lanu piniki.

Carmen (Mammillaria carmenae)

O le ituaiga o meaola e faʻailoaina i se lanu lanu meamata laititi, lea o uluai tausaga o le olaga e foliga mai ai foliga foliga, ma o lona matua o loʻo alu i totonu o se paʻu. I lona natura natura, o le aganuu e iloga ona o lona faʻailoga, ma i le fale o ona totogo e mafai ona oʻo atu i le 7-9 cm. O le matua o le cacti e maua ai le tele o fugālaʻau lanu, o loʻo faia ai se lala vao e oʻo i le 16 cm le lautele. O laau o Areola e ufiufi i luga o le paʻepaʻe paʻepaʻe mai le mea e faʻafefeteina ai samasama samasama. Fugalaau Carmen pale paʻu piniki po o kulimi, uumi ma lautele o le 1 cm. Fua - lanu paʻepaʻe lanumumu. E maualalo le vevela.

E taua! E fautuaina e inu le cacti i le tau mafanafana pe a maeʻa le pito i luga o le masini i totonu o le ulo, ma i le taumalulu e ave le laau i se potu malulu lea e le maualuga ai le vevela i le +15 ° C ma faʻatasi i le masina sina susu susu ile palapala.

Barbed (Mammillaria spinosissima)

Pe a fuga mai lenei ituaiga o cacti, e aliali mai i luga o le lanu lanumeamata se pulou pulou uila ma fugalaau ulaula. O latou fuataga e fuaina i le lautele o le 1.5 cm. O totoga o le mamamillaria spiny e tosoina i le 25 cm, ma le lautele e oʻo i le 10 cm. E manaia le fugalaau i soo se taimi o le tausaga talu ai ona o lona pusa e lanu enaena, o nisi taimi ma se uila vaivai. O faailoga iloga o se ituaiga o isola, o loʻo tuʻuina i le ogatotonu o le aʻa. Lanu paepae ma vine e ola mai ia i latou, e oo atu i le 1 cm le umi. E mafai ona paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe-paauli ma oʻo atu i le umi 2 cm.

Parkinson's (Mammillaria Parkinsonii)

O faʻamatalaga patino o le ituaiga o meaola e manaia, o loʻo faʻapipiʻiina faʻamau. O nisi taimi e maua ai e le laau se faʻataʻatiaga o le kalapu ma se maualuga e oʻo atu i le 8 cm. I le pito i luga o le laʻau, o le cactus bush reaches 15 cm le lautele.

E te iloa? I taimi anamua, na faʻaaogaina e le au faʻataʻitaʻi le needle cactus e tui ai manua. Aʻo le i faia le galuega na faʻamaʻiina i latou.
O le tulaga faapitoa o Mammillaria Parkinson's o loʻo i totonu o le vaʻaia, o loʻo faʻaalia i le tele o le lauulu i le amataga o la latou atinaʻe, ma o le matua ua matua. I luga o le uʻamea o loʻo i ai ni nifo, e oʻo i le 1 cm le uumi, lea e tupu ai fatulaʻau tutotonu tutotonu ma le paʻepaʻe paʻepaʻe. O pito uma o nila uma e valiina i le lanu enaena toto. Fugalaau - laʻititi, faʻatasi ai ma paluga suauu, o loʻo i ai se lanu mumu sesega-lanu enaena. O fua e mumu.

Mammillaria prolifera

O le cacti matua o lenei ituaiga e foliga tutusa ma le papa maa gaugau, e ala mai ai fugalaau lanu samasama. O sea ituaiga o manatu e faia e ala i le malosi o le paina o lanu lanumeamata lanumoana lea e tupu i le foliga o se polo laititi. I le lautele, o le lapoa e sili atu i le 4 cm e le tupu, ma ausia le maualuga o le 6 cm (e mafai ona e mafaufau i taimi uma o le faʻateleina o tamaiti vavalalata). O le vae o le vae, o le mea e taʻua o "nifo" - oval, ma o latou sinusisi ua ufitia lava i le afu. E masani lava, o pito i luga o ogalaau o loʻo faʻaalia i le paʻepaʻe paʻepaʻe. Laʻau paʻepaʻe papaʻe-samasama ma susulu. Manulele vela - vevela, ola naʻo papaʻe.

E taua! Cacti fiafia i faamalama o le la. I ata lafoia, latou te tosina mai ma e masani lava e le totogo.
I le tautotogo, e mafai e le tagata faimalaga ona fiafia i fugalaau lanu samasama lanu samasama mo le 12 vaiaso, o nisi taimi e toe matala mai ai pupuu i le taumalulu. O se faʻaaliga manino o lenei mammillaria o le aloh-brown strip o loʻo i le ogatotonu o peti faʻamalolo.

Lelei (Mammillaria perbella)

O se laau e iai fualaʻau lanu meamata e foliga mai o se polo laititi, e oʻo i le 6 cm le lautele. O loʻo faʻaalia i le vaivai o le lauulu mai isi ituaiga o isola. Prickles sina mea, e papaʻe uma ma pupuu. Buds ma fualaau aina mumu.

Slim (Mammillaria gracilis)

O nei cacti e i ai ni ogalaau laupapa, e oʻo i le 12 cm le maualuga ma e oʻo i le 4.5 cm le lautele. O uiga autu o le ituaiga o meaola e matua afaina ai tamaiti ma fuga i le vaitau taumalulu. O vili i luga o le fugalaau e umi, papaʻe pe enaena i lanu. Mai se mamao, e foliga mai e afifiina le cactus i pusi. O ona taamilosaga e laugatasia, lapotopoto, lanu samasama-kulimi.

E taua! Fertilize mammillaria fautuaina i lea masina i lea masina, ona na o le tautotogo ma le taumafanafana. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina fale faʻapitoa faapitoa mo cacti.

Teresa (Mammillaria teresa)

O lenei vaaiga tulaga ese o se tasi lea o mea sili ona manaomia i totonu o le aufaifaatoaga o le cacti. O le mafuaʻaga o lenei mea o loʻo taoto i le tuʻufaʻatasiga sili ona lelei o se fasi laau ma se fugalaau e tasi. A fuga mai Theresa, o ona paʻu lanu viole violē ma le paʻu mumu e ufiufi atoatoa le totogo. E foliga mai e peiseai ua tupu mai se tupu mai le eleele. O fugalaau e lapopoʻa, o le umi o petals e oʻo atu i le 5 cm, o le laumua e iloga i se lamolemole lamolemole i leo vaivai. Laʻau - lanumeamata ma le olive ma le mumu mumu. O latou faʻataʻitaʻiga e foliga mai o se fuamoa. O le papillae ua lelei ona atiaeina, ua foliga mai e pei o le foliga, ua faatonutonuina i le lagi. Areola ua ufiufi i laumei paʻepaʻe papaʻe.

Faʻalautele (Mammillaria elongata)

O le uumi o le uumi o se mea e laugatasia ma lautele le totogo, ma e oʻo i le 4 cm le umi. 4 A o matutua tagata matutua, e tosina le au ma faaauau pea ona taoto i lalo. E faʻamalamalamaina i latou i le paʻepaʻe, lata ane, faʻataʻitaʻiga ma vili. O fugalaau lanumumu mumu e fuga mai i luga o tumutumu.

E te iloa? O asini Mekisiko, e ese mai i Europa, ua latou iloa pe faapefea ona tuʻi prickles mai mammillaria ma atigivae, ina ia 'ai a latou' upega.

Hana, Haniana poʻo Ghana (Mammillaria hahniana)

O lenei mammillaria e iloga i se vavao mafiafia, o le pala o le tino lea e aofia uma ai totogo laiti. Mo le paʻepaʻe o le tele o uumi, e faigata ona suʻe la latou lanu, nifo ma isola. O le ogatotonu o le ogalaau o loʻo faʻafefeteina i totonu, ma o loʻo siomia ai e foliga mai o lanu lanumumu o le tele o laʻau.

Shide (Mammillaria schiedeana)

O meaola e susulu mafiafia lanu lanumeamata o foliga lanu ma fugalaau lanumumu-lanumumu. Faatasi ai ma le matua, ua maua ai e le cactus se faatulagaga o le tamaitai, e oʻo atu i le 10 inisi le maualuga ma le 5 inisi le lautele.

O Cactus e masani ona taʻua o le "laau mo le paie." O laau nei e taua foi le le lelei i le tausiga: sansevieriya, chlorophytum, tradescantia, euphorbia, zamiokulkas, spathiphyllum, hibiscus, laau Kerisimasi.

O le laau o loʻo i ai ni vaʻa paʻepaʻe paʻepaʻe ma manulele auro. O vela vevela e ola ai le ray-like. Buds i le tautotogo. Fugalaau - tamai, paʻu o le carmine. O le mea moni, e le o ituaiga uma ma ata o mammillaria o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga, talu ai e tusa ma le 200 oi latou i le natura. Ae o le lisi ua fuafuaina e lava lea e faamalieina ai le fia inu ma maua ai oe lava ia i se mea ofoofogia fou, e le o se mea e manaʻomia tulaga mo le tuputupu ae.