Faatoaga

Vine vine ma uiga maualuga o tagata faatau - "Viva Aika"

O fua faʻatau o lenei vine vine ua avea ma lauiloa i atunuu Europa.

O foliga vaaia lelei, lelei lelei i le taimi o femalagaaiga, o le vave ona faia e viva ai Viva Aik mo faifaatoaga ma vine wine.

O lenei vine e aofia i le laulau papaʻe maketi. I tausaga talu ai nei, o lenei vine e malosi lava le faatoilaloina o le maketi.

Aiga vao

O lenei ituaiga o vine vine na faʻaalia i Romania ona o le sopoʻia o vine faʻamaina faatasi ai ma le ituaiga Kharaburnu. O le tusitala o le ituaiga o Victoria Lepedatu, ma o lona igoa muamua o Victoria Romanian.

Ae e lei leva ae oo mai vine i Moldova, ona sosoo ai lea ma Italia. O se taunuuga, na mulimuli atu ia te ia le igoa o Viva Hayk, ma e toatele na amata ona mafaufau i le ituaiga Italia, talu ai o iina na avea ai o ia ma ituaiga lauiloa iloga. I le maketi, e lauiloa foi le ituaiga o Victoria White.

Fesoasoani: O le taimi nei, o le Victoria Romanian e faaauau lana savaliga manumalo i le itu i saute o Ukraine ma Rusia. Latou te taumafai e faʻasalalau i le itu i saute o Belarus.

I totonu o le laulau paʻepaʻe papaʻe ua lauiloa White Delight, Amethyst Novocherkassky ma Anthony le Great.

Viva Aika ituaiga eseese

O aʻa aʻa o le togi e maua ai le malosi o le tuputupu ae, o le suluina o le tuputupu ae tele i luga aʻe o le tau.

E matua lelei lava le matua o le vine i le umi atoa, lea e sili ona taua mo le taumalulu manuia o lenei ituaiga meaola eseese.

O le soifua lelei lelei o le tipu sa matauina e ui lava i le tele o le susu ma le tele o mea faaopoopo o le eletise. Fruiting e amata 2-3 tausaga talu ona faʻatauina le togalaau.

  1. O fugalaau e lua, o le maualuga o le palota e maualuga.
  2. O Victoria Romanian o loʻo i ai ni fuifui tetele o foliga faʻapitoa. O le tele o fuifui vine e faʻalelei, e masani ona faʻasalalau.
  3. O le tele o vine i le averesi o le 600-800 kalama, o nisi taimi e oo atu i le tasi ma le afa i le lua kilokalama.
  4. O vine e foliga matagofie lava: lanumeamata-lanu samasama, oval-ovoid-shaped, shimmer ma susulu atu i le la, faatasi ai ma sina tamai tan.
  5. O le pulupulu o le fualaau aina e lapopoa, oona, faatasi ai ma se pusa iloga. O fua e maua ai se meaʻai lelei.
  6. O mea manogi o Viva Aik o fualaau aina e i totonu o le 17-19%, ae o le faʻavaveina o le suka e faʻagesegese.
  7. E le sili atu le acidity o le suavai i le 5-6 g i le lita.
  8. O le paʻu o le vine e manifinifi, ae paʻu, 'ai.
  9. O le tele o vine o le 24mm i le 36mm, o le mamafa o le 10-15 (e oʻo i le 20) kalama.
Lelei e iloa! I luga o aʻafiaga malolosi o aʻafiaga Victoria O le Roma Romanian e mafai ona gaosia vine ma vine e sili atu le telē.

Bogatyanovskiy, Druzhba ma Velez e mafai foi ona latou mitamita ma musikel manogi.

Ata

Fuga vine vine "Viva Ike":

Faʻatautaia o mea tau eletise

O lenei vine e mafua mai i ituaiga muamua. I totonu o Iukureini i saute, o le matuuga e tupu i le afa muamua o Aokuso. I tausaga malulu - i sina taimi mulimuli ane.

Faatasi ai ma uluaʻi ituaiga e tatau ona tusia Red Delight, Gift Nessevaya ma Muscat White.

E tusa ma le 70-90% o moli fualaau aina e faia i luga o se vaomatua, e tusa ma le 1.4-1.8 fuifui i pu taʻitasi. Mo le totoina o lenei ituaiga o vine e fautuaina mai le umi o le manoa po o le afa-forhyrovka.

O le togavao e faʻaaogaina le seleselega e tatau ona faʻaogaina uma e ala i inflorescences ma fuifui. I le lautele, e fautuaina e tuua le 25-30 mata i luga o le laau, teuteu le fualaau aina i 6-8 pu.

Ae talu ai ona o mata i le pito i lalo o le fana ua i ai se gafatia maualuga tele o le gafatia, ua faatagaina e tuua na o le 2-4 mata i luga o latou i nisi tulaga. E taua tele le faʻatonutonuina o le avega i luga o le vaomatua lava-aʻafia.

E taua! Afai e te le tausisi i tulafono o le faʻamautuina o le seleselega, o fualaau a Romanian Romanian e faigofie ona aʻa, e mafai ona tupu laititi ma lanu meamata, e le lava le aoina o suka.

O ituaiga nei o Harold, vine ma Saperavi e mafai ona maua ai vine.

O le vāvā a Romanian Victoria e maualalo le malosi o le toʻa.

O ona gaʻo e mafai ona faʻafetaia le malulu e le itiiti ifo nai lo -21 tikeri. O le mea lea, e mafai ona tupu lenei vine i totonu o se faʻataʻitaʻiga faaleaganuu. Ae i le tulaga o le faʻamaʻiina o le ituaiga e mafai ona fua mai i luga o le tamaititi.

I ituaiga eseese e ese mai ai, o Helios, Hadji Murat ma Cardinal.

Viva Hayk ei ai fua lelei ma fua lelei. O le vailaʻau o loʻo i ai se maualuga maualuga o le tali atu i le fafagaina, faʻateleina le fua o le faʻamalolo. O laei ma laei e lauiloa e maua ai iʻuga lelei. E le gata i lea, faʻatasi ai ma laʻei pito i luga o vine o le a mafai ona ausia se faʻaaliga iloa i lalo ifo o tau.

Lisi o vine mamago e mafai ona tumau i luga o vao mo se taimi umi e aunoa ma le leiloa oa latou uiga taugata. I le taimi lava lea e tasi, o se uiga masani e aliali i luga o le fua. O pipi e le oso i le la ma aua le mago.

Maʻi ma faʻamaʻi

Viva Ayka ituaiga e faigofie tele i faʻamaʻi ma i se tulaga maualalo - faʻamaʻi pipisi O ogalaau e sili atu ona faʻafefe i le oumati, paʻu ma le pala.

I le averesi, o le tetee atu i faʻamaʻi pipisi e faʻatatau i le 3 itu. E le o se mea itiiti lava - milipolo. Peitai, e ui i lea, e le itiiti ifo i le 3-4 togafitiga puipuia mo nei faamaʻi e manaʻomia mo le vaitau.

O le lelei lelei o le lelei lelei o lenei vine e tetee atu ai i le phylloxera. E lei matauina le lapisi seia oo i le taimi nei.

O le lelei lelei o le fua i le taimi o femalagaaiga, o vaaiga matagofie o paʻu manogi, o le suamalie ma le manogi o vine tetele e tuuina mai ai mafuaaga uma mo lenei ituaiga e maua ai se tulaga lelei i ituaiga eseese tau pisinisi.

O le a fiafia o ia i nei uiga lelei ma i latou e fiafia e totoina vine i totonu o se fale totino.

I totonu o vine matagofie, o Romeo, Taifi ma le sukalati e sili ona lauiloa.

Le aulelei asiasi! Tuu lau faʻamatalaga i le vine vine Viva Aika i faʻamatalaga i lalo.