Yellow Tomato Varieties

Eseese o tamato samasama: faamatalaga, uiga o le totoina ma le tausiga

Tomato samasama, lea i totonu o le Metitirani ua taʻua o "Auro Apu" ua faamaonia atoatoa ai lo latou igoa ese.

O nei fualaʻau matagofie ma suamalie e mafai ona faʻaalia le matagofie o le tofoina o le aganuu o le tomati e sili atu le leaga nai lo sui mumu masani.

E tāua le moni o tamato samasama e talafeagai lelei i le taumafataga o allergies, ae le mafua ai ni faʻafitauli leaga.

O i totonu o nei tamato e pei o se antioxidant e pei o le lycopene ua fusia i se tulaga sili atu ona lelei mo le tino o le tagata nai lo le mumu mumu.

E le gata i lea, o le tino o nei fualaau lanu samasama e aofia ai le tele o meaola ma meaola oona, lea e mafua ai ona taatele lenei aganuu matagofie.

Faʻamau "Lemon giant"

O le taimi matua o lenei ituaiga o le fuainumera - 120 aso. Laʻau faʻamaonia, ola i le 1, 5 m. I luga aʻe o le fitu ova iva, o le a amata ona fai le pulumu muamua. O isi o le a suia uma 2 - 3 pepa.

O fua e tele tele mamafa i le 0.9 kilokalama faataamilo i le pito i lalo ma faapupuu i luga, e tofo suamalie. O le aano o le tino tino, o le sua o le a toetoe lava a toesea.

I le pulumu ua faia i le 3 lapopoa ma le 2 tamato laiti. O fua latou lava samasama - lanu moli, latalata i le lanu e oo i le persimmon.

O le fua o le gaʻo e maualuga ma e tusa ma le 5 kilokalama i le laau. O nei tamato e faia ai fua lelei. E lelei i laʻau siaki, faʻapea foʻi ma le gaosiga o le sua ma suamalie.

E masani ona amata se fatuga mai le amataga o Mati e oo i le amataga o Aperila. E mafai ona toe toto i le eleele palapala pe a ma le 50 aso le matua.

O le taimi sili mo le faʻaitiitia o le a amata mai i le afa muamua o Me i le afa muamua o Iuni. I le iunite vaega e mafai ona tuʻuina e le sili atu i le 4 fatu. Tausia togavao masani.

O aʻafiaga o le a aʻa i totonu o soʻo se palapala. Afai o le tau o le itulagi e le maluelue, ona sili atu lea i le ufiufi o fualaau laiti seia oʻo ina faʻasaʻo le tau, pe o le a le malosi le vao.

Taʻitaʻia nei vao e le mafai ona i ai i le 1, ae i le 2 sosola. Taʻitaʻi ma pinching e manaʻomia. E manaʻomia foʻi le fafagaina faʻatasi ma faʻalavelave fesuiaiga.

Faʻamaumauga masani o vao o vaifofo o tagata mamaʻi o le a puipuia ai laau mai le pisia i faamai eseese, e pei o le paʻu, mosaic tapaa, ma isi. I le tulaga lautele, o le tausiga o laau i totonu o lenei vasega e le ese tele mai le tausiga o le tele o ituaiga tomato.

E malie foi le faitau e uiga i ituaiga o tamato mo le avanoa e tatala ai.

Eseese "Persimmon"

Le iʻuga o le galuega a le au faifaatoʻaga. O le ituaiga e vave amata mai, mai le muamua o le totogo i le uluai seleselega e tusa ma le 115-125 aso e pasia.

O vao e taua tele, mamana, ma le tele o laulaau, ola e oʻo i le 1 m i le eleele tatala ma e oo atu i le 1.5 mita i totonu o le fale lauʻeleʻele. O nei vao e fautuaina e totoina i greenhouses, ae e aʻafia foi i le auala. O lau e lapopoa, lanu meamata.

O fua e lapotopoto, e laʻititi faʻalelei mai luga, ae tele (o le tele o fua muamua e oʻo atu i le 0.3 kilokalama, o le isi e leai se sili atu i le 150 g). O nisi taimi o ia totogo e tupu, o lo latou mamafa e sili atu i le 0.6 kilokalama.

O le lanu o le peel ma le pulupulu o le moli, i luga, i tafatafa o le au, o se lanu lanumeamata susulu ua fausia. Tomato latou te tofo i le suamalie, e leai se fatu i le paluga, faapea foi ma le sua. O se tasi o mea le lelei o lenei ituaiga o malosi le suia o le tofo o le fua i le taimi e matua ai. I lenei tulaga, o le pulp e amata ona fou.

E le gata i lea, o le fua o loʻo i ai se mea faigata e le faaleleia ai le tofo. Ae o nei tamato e mafai ona gafatia le femalagaaʻi. Aua le faʻafefe pe a teuina i se nofoaga pogisa ma malulu.

O le fua faatatau masani o le 3.5 kilokalama mai se tasi laau. O nei tamato e maualalo le tele o meaola oona ma le tele o garotene, o lea e mafai ai ona latou manatu o se oloa e sili ona taumafa. Latou te faia lelei salati, tamato e talafeagai mo le faʻasaoina.

E sili atu le tuʻuina o fatu i le vaitau mai le faaiuga o Mati e oʻo i le amataga o Aperila. E tatau ona i ai se pikiina ma le tausiga lelei mo laau. O le gafa e mafai ona faʻatino mai le ogatotonu o Me i totonu o le kiona, ma mai le amataga o Iuni i totonu o le fanua tatala. Fuafuaina o le totoina masani - 50x40-40 cm. I le iunite o plozad, e le mafai ona e tuʻuina atu ni sili atu nai lo le 3 laau.

E taua tele le faia o pine pine o vao ina ia mafai ai e le aʻa i tafatafa o le pito i lalo le tasi. Ona o le maualuga o le maualuga o le laau, e tatau foi ona fusi e faafaigofie ai le alualu i luma o le vao, ma mo ia lava - le faagasologa o le seleselega.

Pe a vevela, e fautuaina e aveese laulaau, lea e faia ai se ata mo le fua. A le o lea, o le a le paʻu le la i luga o tamato, ma o le a le selesele. Togafitiga ma fualaau faasaina ma faʻalauteleina o mea faʻaleleia o fugalaau. E tatau ona vave taimi faʻatau ma e aunoa ma le faalavelaveina.

Aʻoga "Königsberg Golden"

Na fafagaina e le au faifaatoʻaga Siberia. E manatu o se ituaiga o ituaiga vave, e amata ona fua mai pe a maeʻa le 105 - 110 aso pe a uma le fuʻa muamua.

E talafeagai mo le eleele masani, ma mo greenhouses, ae o loʻo faʻapupula atili pea i totonu o le greenhouse conditions. Laʻau faʻamaonia, e oʻo i le 2 mita le maualuga. O loʻo fusi faʻamau i le laʻau tutotonu. O inflorescences e faia pe a uma le 1 lau. I le pulumu e oʻo i le 6 tamato.

O fua e tele, faʻaloloa, samasama-samasama i lanu, suamalie i le tofo. O nisi taimi ei ai le apu apu i tamato. O le igoa lona lua o nei tamato o le "apricot Siberia". Ma taʻua o ia e pei o lena mea maualuga maualuga o le peta-carotene i le pipi, ia faʻaaogaina fua nei fua.

O le gaosiga e maualuga, mai se tasi togavao e mafai ona aoina mai le 2 - 3 paketi tamato. O lenei vailaʻau ua faʻamaoniaina e le gata i le fou ma le kuka.

E tatau ona gaosia i le amataga o Mati - amataga o Aperila. E tatau ona aʻe i le 10 - 12 aso.

E tatau ona faia paʻu pe a uma ona aliali mai le lua - tolu laupepa. O Rassad o le a manuia mai le faʻaaogaina o le tele o faʻalauiloaina o le tuputupu ae.

I le avea ai ma pusa mo laau, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o ipu o peat, ma e manaʻomia le totoina o vao. Ina ia mafai ona maua aʻa, e tatau ona ola le seedlings i le 60 i le 65 aso ao le i totoina ile eleele.

Mo fualaau aina mo le gaosia o le kesiva atonu e laʻititi. Mo fualaau o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia e ala i le faʻalauteleina o aʻa o laau toto, ma lau laʻau e peiseai o loʻo i lalo, e toetoe lava tutusa ma le ala. O le mea lea, pe a totoina ni fatu, e sili atu ona lelei le faatu i luga ae le o se mea saʻo, ae i se tulaga ina ia vave ona maua aʻa i luga o le vaega lalo o le ala. 3 fua ile 1 sq.m. o le a lava.

Manatu faʻapitoa, e le manaʻomia e nei vao. O laau toto e na o le tatau ona faʻasusu, suavai, totoina le palapala i lalo ifo o latou, faʻapea foʻi ma le vevela vao.

Busi e maualuga, o lea e tatau ona nonoa. O lenei faiga e sili ona lelei pe a uma le lua i le tolu vaiaso pe a uma ona totoina fualaau ile eleele. Pe a pine, e mafai ona e alu ese mai le tasi itu e fai ai se togavao i ni ogalaau se lua. O le uta masani i luga o le vao o le a le sili atu i le 8 brushes.

Vasega "Amber Cup"

Sredneranny grade, faʻamalosia mulimuli ane 105 - 110 aso pe a uma ona fufulu. E talafeagai mo greenhouses, ma mo nofoaga tatala. Laʻau faʻamaonia, oʻo atu i le maualuga o le 1.7 m. O le pulumu e faia i le fa i le lima fua.

E foliga mai e foliga mai e leai se mea e mafai ona maua e le tamaititi.

O nei tamato e le faʻaitiitia i le taimi o femalagaaiga, ma e mafai foi ona faʻamautinoa o latou foliga ma le tofo mo le 2 masina i le maeʻa o le seleselega.

Busu ma fua lelei tutū maualuga i le vevelama e le aʻafia foi i le mosaic virus, verticillus ma fusarium. E fetaui lelei mo le taumafaina i foliga masani ma mo le faasaoina.

E tatau ona fai 60 tohu i le 70 aso aʻo leʻi faʻatūina le eleele. E manaʻomia le faʻatagaina i le taimi o foliga mai o le tasi pe lua pepa. Totoina o togafitiga - 3 - 4 fua i 1 sq. M.

O le tausiaina o laau e tatau ona aofia ai i le masani ona inu i sina vai inu mafana, faapea foi i le fertilization mai lea taimi i lea taimi.

O le ituaiga e le lelei. O le a lava le suāuʻu masani, faʻamalosolo laasaga tafatafa, sei vagana ai le tasi, ina ia mafai ai ona e faia se togavao ma ni fatu se lua, aveese vao, mulching, fafagaina, faapea foi ma se pusa. O taimi uma ma voluma o mea tausi mea e talitutusa lava ma tulaga faataatitia.

Eseese "Peach"

Na fafagaina e le au Saina. O le ituaiga e vave vave, mai le taimi o le tuʻuina atu o fatu i le fua muamua, e tusa ma le 110-111 aso ua pasia.

O aʻafiaga o le a aʻafia uma i vaitau vevela ma i totonu o nofoaga tatala. O laau totő lava e taua, latou te le oʻo i le 1 mita le maualuga.

I le taimi muamua e tilotilo ai atonu e foliga mai o le a mate le laau atoa, e pei o le aʻa, laulaʻau, ma le fua o le a goto ifo i le eleele. Ae o lenei tulaga masani mo lenei ituaiga, aua e te popole.

O fua e mama lanu samasama, e mafai ona lanu mumu i le itu, e pei o peaches e ufiufi i lauulu. O fua muamua, e pei o taimi uma, o mea sili ona faigata (e oʻo i le 150 g), ma faʻaititia atili i le 100 g. O le tofo e matagofie, suamalie. E mafai ona e 'ai ma faʻafouina, ma faʻataunuʻu.

Manaomia e amata i fualaau. Laʻau i le taimi masani - o le faaiuga o Fepuari poʻo le amataga o Mati. Suiga i le lauʻeleʻele pe'ā maeʻa le kiona. I totonu o le greenhouse e mafai ona toe totoina muamua. Tausia togalaau masani.

Ia mautinoa ia faatulaga le fafagaina e le aunoa o fualaau aina, ina ia latou maua le malosi ao le i alu i latou. E le taua tuu le laau e toso ese

Ia mautinoa i vavao vao, a leai o fua e leai se taimi e faʻamaʻa ai. E tatau ona e faia ni laau totō i le tasi mea. E manaʻomia foʻi le faʻavaveina o meaʻai e faigofie ai ona ufiufi le eleele i le mulch ma aveese vao.

O le mulimulitaʻi e taua tele le taua, e pei o le fua e mafai ona pa'ū i le maualuga. Ma afai latou te paʻi i le eleele, e mafai ona amata ona pala, o le a sili atu, o le a latou fua, mo se faataitaiga, i vaomago.

Toto "Honey Spas"

Faʻafeiloaʻi i vaeluaga o vaitau. E mafai ona tupu i totonu o greenhouses ma fanua tatala. Ua i ai le taimi e faʻamalolo ai i le 110 - 115 aso. Laʻau faʻamaonia, i luga o le lauʻeleʻele e oʻo i le 1.2 mita, ma i totonu o le kiona - 1.7 m.

O fua e lapopoa ma lapoa, o nisi e mafai ona oʻo i le 1 kg i le mamafa. O foliga o tamato e pei o le fatu. Le lanu o le fualaau aina e matagofie tele, lanu-lanu samasama, tofo suamalie, ma le manogi suamalie.

O lenei ituaiga tomato manatu i meaai talafeagai mo tagata o loʻo aʻafia i le mumu mumu. Tomatoes e sili ona lelei ona fufulu fou, e pei ona i totonu o le kulimi poʻo le mea e faʻapipiʻiina o le a le lelei tele. O le a le mafai ona taʻalo Tomatoes, ma o le a le afaina foi i latou i le tuai.

O le gaosiga e maualuga ma e tusa ma le 4 - 5 kilokalama i le laau.

O le totoina o laau e sili ona lelei i le amataga o Mati, 50 i le 60 aso ao le i fuafuaina le totoina ile eleele. O le vevela mo le totoina o laau e sili atu i le 23 ° C. Tausia lelei fua o laau.

O le aumaia o fualaau e sili ona lelei i le ogatotonu o le masina o Aperila, e ui lava e mafai ona e totoina vao i totonu o le fale kiona e oʻo lava i le taimi muamua. I le taimi lava e maea ai le totoina, e tatau ona tietie i se lagolago e lata ane i laau taʻitasi ina ia faafaigofie ai le tuputupu ae o le vao. I le tasi mita mita e mafai ona totōina e le silia ma le 3 fatu.

Fafaga tausiga masani. E sili atu ona lelei le fausiaina o laʻau i le 2 - 3 stalks e maua ai fua tele. Ona o le maualuga o le maualuga o le vao e tatau ona nonoa i se lagolago.

O le faʻamalosiina faʻatasi ma le tele o mea faʻapitoa e faʻaaogaina ai minerale o le a faʻamanuiaina ai foi laau ina ia sili atu ai le seleselega i mea uma e faamoemoeina. O le tetee o le eseesega i le phytophthora e le taofia ai le siama, o le mea lea, e tatau ai ona masani ona togafitia togalaau ma fualaau faasaina.

O le a mafai ona e tuputupu ae matagofie tamato samasama, o le taumafaina o le a aoga tele ia te oe. Galulue faʻatasi i luga o le saite, seleselega, ma o le a tali atu lou tino ia te oe ma le faʻafetai i fualaau faisua fou ma fualaʻau.