Laʻau

Rosa Kordana (Kordana) - tausi fale ma fafo i totonu o le togalaau

Rosa Cordana o se sui laititi o le aiga o Rosaceae, ma aga masani, ae le o ni mea e tele naua. O lenei laau e masani lava ona totō i totonu o le togalaau, e itiiti lava - e tupu aʻe i totonu o se ipu omea i totonu o le fale. Ona o lona natura le lelei, Cordana e fiafia tele i tagata e fiafia i laau totō. E fetaui lelei mo se tagata e amataina le fale, pe afai e te faʻaalia lou lava tausiga pe ae alu.

Rosa Kordana - o le a le ituaiga ituaiga eseese, o le talafaasolopito o le foafoaga

O le ituaiga na fuga mai i Europa i le amataga o le 19 seneturi, o se taunuuga o le sopoia o se fugalaau Sinia ma le polyanthus (multi-flowered), ma maua ai le tuputupu aʻe laitiiti mai le muamua, ma le tamaoaiga o mea e maua mai i le lona lua. O le igoa "Cordana" e sau mai le igoa o le faletua o Wilhelm Cordes, o le na atiae le ituaiga. O le fugalaau e laʻititi ma teuteuina i pepe pepe: o le maualuga o siama e seasea lava ona sili atu i le 30 cm, ma o le lautele o le faʻaogaina e mafai ona na o ni nai senitimita.

Rose e fetaui lelei mo le totoina i luga o le eleele ma totonu o se ulo. Ae ui i lea, o se tasi o vaega masani masani o lenei fugalaau - Cordana Mix - e sili ona tausia i totonu o se potu e pulea lelei, talu ai ona o le tele o mea e ola ai i luga o le auala.

Cordana i lona matagofie uma

Buds e maua i le tele o lanu:

  • paʻepaʻe ma le kulimi;
  • lanu piniki;
  • samasama;
  • moli
  • susulu mumu.

O laʻau ma lau laititi e maua ai le lanu meamata lanu meamata, e liliu atu i le lanu uliuli ma e oʻo lava i lanu emerald. E amata ona totogo pupu i le tautotogo ma fiafia le mata seia oo ia Oketopa.

O le tau o se isi faʻaaogaina o lenei laititi-rose: o le tau mo se vaomatua, e masani ona aofia ai le tele o taavaʻa tutoʻatasi, e eseese i le va o le 200-250 ru. E le o se mea e ofo ai le maua malie e tagata o Cordana uma lanu lanu.

O se isi igoa mo Cordana o se laasaga tuaoi. E talisapaia e le aufaʻailoga o le laufanua mo laʻau tele, laʻau laiti ma le alofa tunoa o fugalaau laiti. E tele lava ina filifilia o ia e fai le galuega o se pa puipui maualalo. O le nofoia o se avanoa tauagafau i luga o se togalaau poʻo se fugalaau, o le mini-rose e faʻaalia lelei lana galuega teuteu.

Faʻalogo lelei! O se mea iloga o Cordana o le (toetoe lava) le toesea o le manogi, ae e le mafai ona taʻua lenei mea o se toe gaogao matuia - e le fiafia tagata uma i mea manogi fugalaau.

Tuputupu ae o se fugalaau, pe faapefea ona toto

Saxifrage - totoina ma tausi ile eleele, i le togalaau, i le fale

I le avea ai o se laau toto, ua totoina Cordana i foliga o fugalaau matutua po o vine ua tupu. O le tautotogo o le taimi aupito sili lea mo manua ogaoga ma le mama. E tatau ona mafanafana le lalolagi ia le itiiti ifo i le 10 tikeri.

E mafai ona faʻatau mai le eleele pe faʻafefiloi faʻatasi ma le laufanua laufanua oneone, peʻa ma le oneone, ae o le tele o le peat e tatau ona laʻititi maualuga atu. O le eleele e laʻititi pe faʻafefe.

O le fana e tatau ona maualuga - 25-30 cm, o le a fesoasoani lea i le laau ola. E faʻamaʻi faʻamalosi, o le isi e faʻapuupuuina pe tusa ma le tolu. O aʻa aʻo leʻi totoina e tatau ona lelei atoatoa, e tatau ona latou faʻaumatia faiga faʻavalea.

I totonu o faleoloa e mafai ona e maua ni vailaau faʻataʻitaʻi i lanu paʻepaʻe, mumu, samasama.

O le aso mo le totoina e lelei tele le filifilia o se matagi vevela ma le maualalo. Afai e mafai, o se nofoaga mo vao e manaʻomia foi ona filifilia lelei le paina, ae i le taimi lava e tasi e malamalama lelei.

Faʻamasinoga faʻalelei:

  • saunia le palapala: fai alavai (pe a tatau ai), liligi i totonu o le eleele faʻafefeteina;
  • vai susu i se mea tele;
  • faia ni pupu ma faʻapipiʻi vine, fufuluina eleele;
  • vai, i lenei taimi ma le pese.

Ina ia mafai e laau ona ola i le taumalulu i le ea, e tatau ona ufiufi i le tautotogo.

Fugalaau cordana

Fale i fafo ma fale o le fale

Rose cardan pe faʻapefea ona tausi i le faʻatau

O le Rose Rose o se fugalaau mataʻutia. Ina ia puipuia ona mea matagofie mo se taimi umi, e taua le iloa pe faapefea ona tausia le rosa o Cordana pe a uma ona faatau.

Rosa Astrid Grafin von Hardenberg - totoina ma tausia

I le taimi lava e maua ai, e tatau ona fufuluina le fugalaau ile vai mafanafana. E le tatau ona e faanatinati ma vave ona totoina le rosa mai se potopotoga le tumau i totonu o se koneteina tumau poo se eleele avanoa: pe a e alu i se nofoaga fou e nofo ai, o le fugalaau ua oʻo i le atuatuvale, o le mea lea mo ni nai aso e tatau ona malolo Kordana.

E mafai lava ona tuʻuina le fagu felaʻuaʻi i se nofoaga lanu (mo se faʻataʻitaʻiga, se windowsill i le itu i saute poʻo se faletupe), ae manaʻomia lou faʻamamaina o le eleele e tusa ai ma le pulega o le vai ma le mumusu e fafaga mo sina taimi.

Faʻalogo lelei! E tatau ona vaʻaia le potu, ae tatau ona aloese mai faʻataʻitaʻiga.

E fiafia Cordana i le suavai lelei - i le taumalulu i vaiaso uma, i le taumafanafana e sili atu i taimi uma. O le eleele faʻafefeteina po o le eleele faʻataʻamilo i autafa o le aʻa e le tatau ona faʻamago. I le taimi lava e tasi, e tatau ona alofia se isi mea ogaoga - e leai se mea e tatau ona faʻamamaina ai le mea e le sili atu, a le o le a amata ona pala le aʻa, ma o le a tatau ona "vave" le laau. O le topcoat ua mama o se faailo lea mo le fafaga.

I le avea ai o se tulafono lautele o meaola, e le tatau ona aveese le suavai e le o tumau i totonu o le ulo ma faʻafefea i totonu o le apa, a leai, o le microclimate i totonu o le koneteina o le a susu tele. E faʻafeiloaʻi le faʻaleleia o lau. I luga o le auala, e tatau ona e tatalaina le eleele i le fuga i le taimi o le suāsusu.

Mo le Kordan Roses, ua saunia le palapala e pei ona taua i lalo:

  • e tuʻu ai ni pupuʻu poʻo ni paluga o isi mea faʻavaivai i se maualuga e tusa ma le 4 cm i le pito i lalo o le ulo;
  • sasaa se palapala o le eleele autu ile pito i luga - e mafai ona avea ma eleele e saunia lelei mo le tuputupu aʻe o aʻa (ituaiga lauiloa i le va o tagata fiafia i Roses - Pokon, Greenworld).

Faʻalautele le palapala e pei o se alavai e fetaui lelei i totonu o laau faifale

A o faagasolo le vaitau o le fugalaau olaola, e le faʻapalapalaina rosa. Nai lo lena, i le amataga o le tautotogo, e faʻafeiloaʻi i totonu o le fagu poʻo le eleele avanoa le lago oona, ma i le taimi o le tautoulu, pe a uma ona paʻu, e fafagaina fualaʻau i le faʻamaʻi ma le potassium ma le phosphorus (potassium sulfate, potassium nitrate, calimagnesia, superphosphate).

I totonu o laʻau manu, o se mea masani e aofia ai mea uma o loʻo taʻua i luga o le azofoska - o se ofutalaloa pito i luga i luga o pusa penisini. O sea o mea aoga e tolu - o le nitrogen, potassium ma le phosphorus - e tutusa ma tutusa. Talu ai o loʻo faʻapipiʻi le suauʻu i totonu o ato tetele, e aoga tele le faʻaaogaina mo fale ma togalaau.

Taua! O le manava lea e fesoasoani i le faia o ni aulelei matagofie.

I se fuafuaga fuafuaina, o laau toto ua totoina i le tautotogo, i tulaga ogaoga, i le amataga o le taumafanafana. I le vaitau o togavao galue (seia oʻo i le ogatotonu o le autumn), e le fautuaina e faʻalavelave le rosa.

Aʻo leʻi faia le faʻatonuga, e manaʻomia le faʻamamaina o le masini, faʻasaʻo sina mea itiiti, pe a uma ona ave le eleʻele ma tuu i totonu o se fagu fou, o lona lautele e 3-5 cm le sili atu nai lo le muamua.

I le uluai faʻafefeteina, e tatau ona manatua o le faleoloa e masani ona tuʻuina atu le sili atu i le tasi le laau i totonu o le ipu e tasi - o le auala lea latou te maua ai le matagofie o le vao. E sili le lelei ona totōina taʻitasi ina ia le maua ai laulaau, ma i le vaega pito i lalo o le aʻa e leai se mea e sili atu ona manaia - o se siosiomaga matagofie mo le galu.

O le teuteuina, e pei o se tulafono, o loʻo faʻatinoina i totonu o le mataupu. I le tautotogo latou te faʻateʻaina ai mago ma lala laau: latou te le na o le faʻaleagaina o foliga o le laau, ae faʻalavelave foi i le atinaʻeina o fua fou. I le autumn, e mafai ona e toe faamamaina le vao, aveese lau lanu lanu samasama, tipi ese le matala.

O le teuteuina o se mea taua tele

I le taumalulu, atonu e le lava le susulu o le la, aemaise lava pe afai e le lava ni pusa e feagai ma le itu i saute, sasaʻe sasaʻe. I lenei tulaga, e tatau ona e mafaufau e uiga i le faʻapipiʻiina o se moli uila. Afai o le a iloa e Cordana le matelaina o le fiaai, o le a le mafai ona faatali mai i le tautotogo.

Fugalaau rosa

I le vaitau o le tuputupu ae, o le fausiaina ma le ofuina pito i luga e faia e pei ona faamatalaina i luga. I le maeʻa o le autumn, e amata ai se vaitau moe, lea o le a tumau seia oo i le faaiuga o le taumalulu. I le taimi lea, o luga o laei e le faia, o le suavai e mafai ona itiiti ifo.

Rose Henry Kelsey - Totoina ma Tausia

Ua tuu le laau i se nofoaga malulu ma tuua mo le lua masina. A amata ona tuʻuina mai le laʻau fou, o le a avea lenei ma faailoga o lona malolo, ma e mafai ona e toe faʻafoʻi atoatoa.

E faʻamoemoeina o le amataga o le tautotogo Kordana o le a amata ona fuga lelei. Afai e le tupu lenei mea, e tatau ona e iloiloina le mea o faia e le tagata fai mea sese. Masalo o le fugalaau e leʻi malolo lelei, e leai se faʻaleaoga poʻo se malamalama. Afai e te faʻaaogaina le faaletonu o le tausiga, o le a totogo se laau ola maloloina.

Faʻalogo lelei! O le tausia o se Cordana e tulaʻi i le fale pe a maeʻa se faʻatau i totonu o se faleoloa e faigofie, ae e manaʻomia se auala faʻatatau.

Fugalaau fugalaau

O le rosa e lelei le faʻaleleia e ala i apical cuttings, tipi i le maualuga o le 45 tikeri. E tatau ona i ai ni nai tumutumu i luga o le au, o le pito i lalo ua aveeseina.

Faamatalaga o le taualumaga:

  • tipi ese mai le tina tina;
  • ua faʻamago le nofoaga na tipiina;
  • tuʻuina i le vai seʻia oʻo mai aʻa muamua;
  • totoina i totonu o se ulo ma ufiufi i paʻu palasitika;
  • faʻafeinu aʻo solo le palapala.

Faʻalogo lelei! E mafai ona tipi ma afaina uma afā ma le mafanafana. Mo le faʻaleleia o le aʻa, e faʻaaogaina ai mea faʻapitoa faʻapitoa.

E faaopoopo atu i le faapipiiina, o le faʻaleleia e faia e fatu. I le taumalulu, e susunuina fatu i totonu o le vai mafanafana ma taofi i totonu o le susu i totonu o se pusa masani. I le tautotogo e tatau ona aliali mai le tamaʻi togavao - o mea e taʻua o mea totō, lea e faalagolago i lo latou tuputupu ae, e mafai ona gaoioi i ipu taʻitasi pe totō saʻo ile eleele.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O Cordana e le o se laau malosi, o lea e tatau ai ona puipuia mai faʻamaʻi, ae maise lava i latou. O le afaina e tupu mai i fugalaau tuaoi pe ona o le maualuga o le palapala palapala. O le i ai o le faʻamaʻi e faʻaalia i se paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le paʻu i luga o laulaau, faʻapouliuli ai le aʻa.

I le avea ai o se mea e puipuia ai, faʻafefe ma le faʻaopoopoga o le fungicide o loʻo faʻaaogaina. O le auala sili e puipuia ai le rosa mai le galo o le mulimuli lea i tulafono o le tausiga, talu ai e faigata tele mo le laau ona faʻatoʻilaloina le gaʻo.

Laʻau moli vao i luga o le eleele

<

O se taunuuga, ua fautuaina e le au atamamai le galueaiina o Cordana i le avanoa tatala: i totonu o le togalaau poʻo totonu o le fale vevela. Ae ui i lea, o le tausiga lelei ma le onosaʻi lelei, o lenei laititi moli o le a fuga mai i luga o le windowsill i totonu o le potu.