Paʻu papaʻe

Tomato mo le Leningrad: faʻamatalaga o ituaiga sili ona lelei

Faatasi ai ma se tofo lelei tele, o tamato foi ei ai ni mea e malolo ai.

Latou te fesoasoani i tagata mamaʻi maualuga e maua i le maualuga o le toto maualuga, o vitamini B e fesoasoani e toe faʻafouina le faʻalavelave popole.

E le gata i lea, o tamato e tamaoaiga i le uʻamea, zinc, potassium, magnesium, mea uma e talafeagai mo le soifua maloloina masani o le tino o le tagata.

O le tau o le Leningrad vaega e agamalu tele i le taumalulu ma le taumafanafana.

O lona tulaga ese o le le mautonu o le tau: i le taeao e mafai ona i ai se la susulu, i le aoauli - timuga tetele, ma i le afiafi o se matagi matagi. O le mafuaʻaga lena na feagai ai le au faifaatoʻaga ma se galuega faigata: ia aumaia ituaiga ituaiga tamato e ono puipuia mai le matagi, ma le vevela ma le vevela.

Aʻoga "Paʻepaʻe papaʻe"

Faʻatauga a le au faipisinisi a Kazakhstan. O lenei ituaiga ua leva ona maua le lauiloa i totonu o faifaatoaga, aua e mafai ona mauaa i le toetoe o soo se tulaga ma maua ai se seleselega tele.

Ua faapipiiina fatuga i luga o laau toto o lenei ituaiga faatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le malulu, lea e mafai ai ona ola i se tulaga le mautonu e pei o Leningrad. Tomatoes "Fufulu paepae" ua faʻauluina fou, mo le gaosia, faʻamalosi, mo le faʻapotopotoga, faʻapea foʻi ma le gaosia o le sua.

Laʻau fuafuaina, tupu e oʻo atu i le 60 cm O le ituaiga e manatu vave i ai., talu ai e amata ona fua i le 90 - 100 aso talu ona aliaʻe pine muamua. Afai e te totoina se laau i totonu o se fale kati, ona faatoa faaopoopo lea o le faʻamalosi, ona faʻaitiitia lea o le taimi matua i le 85 - 90 aso. O le tausiga lelei mo vao e tusa ma le 3 - 4 kilokalama o fua mai le tasi laau, ioe, e mafai ona maua mai.

O le igoa o lenei ituaiga e ono nonoina mai se ituaiga laʻau e le lauiloa, talu ai o fua na fuaina ua i ai ni lanu mūmū, ma e foliga mai o apu.

O fualaau aina suamalie e lapotopoto, ma o nisi taimi e faʻapulou ile pito i luga, mumu. I fafo, o nei tamato e lamolemole, o loʻo i ai sina mea itiiti e latalata i le au. O fua e tele tele, i le mamafa e mafai ona oʻo i le 150 g.

O lenei ituaiga o mea masani fua faʻatasi o fualea o le a le tupu pe a maeʻa ona tau mai le vao. O le mea e leaga ai, o lenei ituaiga e ono aʻafia ai i aʻafiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapitoa, e mafai ona aʻafia i le paʻu, paʻepaʻe paʻepaʻe, faʻapea foi ma meaola faalafua.

O eleele sili ona lelei mo nei vao o le a avea ma tamaoaiga ma fanua mama. O le lafoaina o laau totō e sili ona lelei i le amataga o Aperila, o le loloto o le faʻapipiʻiina o fatu e tatau ona le itiiti ifo i le 2 cm. E tatau ona faia le togi pe'ā uma ona iai se tasi poʻo le lua lau laʻau saʻo i luga o fualaau.

E manaʻomia le fafagaina masani o le fatu, ma o le faʻamalosi e manaʻomia 10 aso aʻo lei totoina i le eleele. Afai e fuafuaina le totoina ile eleele tatala, ona tatau ai lea o le toto mai le 55 aso le matutua. Afai e te fuafua e fai se fale e teu ai laau, ona mafai ai lea ona totogo laiti. Fai i le faiga o se polokalame 70x30 - 40 cm.

Talu ai e laʻititi le vao, e leai ni mea taua latou te tausia. Pe a manaʻomia e le pasynkovanii ona aveese le tele o taamilosaga, ona o le laau e matuai vavalalata lava. E fautuaina foi le faia o se fesoasoani faaopoopo mo le vao i le tulaga o se sosoʻo ma le siʻosiʻomaga i le vao. E tatau ona faʻaauau pea le faʻaleleia ma e leʻo tele, ma le vai mafanafana. I le vaitau o le alualu i luma ma le atinaʻe, e tatau ona e faia le 2 - 3 laei ina ia mafai ai e le laau ona maua aʻa i le vave ma ia fua lelei fua i le malae vaomatua poʻo le fale lauʻeleʻele.

Toto "Agatha"

O le ituaiga e vave ona mafaufauina aua e tupu i le 100 - 110 aso. Bushes fuafuaina, maualalo (e oʻo atu i le 45 cm le maualuga), e le o tulaga maualuga. Mai se tasi togavao e mafai ona aoina e tusa ma le 4 kilokalama o fua. O lenei vailaʻau e manatu lautele i le lautele, pei ona talafeagai mo soʻo se ituaiga palapala.

Tomato o lenei ituaiga e mumu, lapotopoto, mafolafola luga i luga, ausia le 75 - 100 g i le mamafa. E suamalie le fuaTusa lava. O le pulumu e aofia ai tumatumu 3 - 6.

Fualaau aina e le mafai ona momotu, ma e le tele foi. Vaomatua e mafai ona faigofie ona feaveaʻi e aunoa ma le fefe neʻi fua le fua. O paʻu o lenei ituaiga e mafai ona aʻafia i faʻamaʻi, aemaise lava, le tuai. Ae, ona o le mea moni e vave ona vave fua, o le phytophtora e leai se taimi e mafua ai se afaina matuia i le fua.

I lalo o tuutuuga o le Leningrad Region, e le mafai e se tasi ona faimalaga le tulaga o le totoina o fatu, aua o le a le ola fatu i suiga o le tau o lenei itulagi. E leai ni foliga i le polokalame o le totoina o fatu.

I luga o le mita sikuea e mafai ona e totoina le 6 - 7 vine. A maeʻa ona totōina, e tatau ona faʻafefeteina fualaau ma tuu mo le 10 aso. Ina ia mafai e laau ona ola i tulaga o le avanoa tatala, o le a lava lea e fai ai se malutaga mo i latou, ma faatasi ai ma le mafanafana o aso ma po mafanafana o le a aveesea ai le fale.

Busi e maualalo, o le mea lea, e le manaʻomia se mea faʻapipiʻi i le solo. E mafai ona e nonoa le 'au i totonu o se pulu i tafatafa o le togavao, ae tatau ona faia lenei mea i lau lava pule faitalia. E manaʻomia e mulch le palapala, faʻapea foʻi ma le tatalaina. O nei faiga e lua e sili ona lelei pe a uma ona faʻasuina, pe a uma le susu ile eleele.

Ia mautinoa e fana i le auala o le ave eseina o ni aʻa e le tatau ai, ae o nisi lau e mafai ona paolo le fua. Laʻei pito i luga ma puipuiga faʻapea foi i togi uma.

E malie foi le faitau e uiga i ituaiga sili ona lelei o tamato peleati.

Eseese "Yamal"

E masani ona lauiloa i le va o togalaau o le itu i mātū. Ripens vave vave - i le 80 - 85 aso i le maea ai o le fuʻa muamua. Faʻaauau pea ona fua mai seia oʻo i le malulu.

Fautuaina mo le galueaina i le malae, ae i tulaga o le Leningrad o le a lagona le sili atu ona lelei i greenhouses.

O le laau o loʻo i ai se shtamb taʻutaʻua, o le mea tonu, fualaʻau, maualalo (e oʻo i le 35 cm). Fua o le lanu lanu, lanu mumu, fai sipuni. O le tele o le a avea ma fua na muamua muamua, i le masini e mafai ona oʻo atu i le 200 g. Ona mamafa lea o le mamafa o tamato i le 70 - 100 g.

O le tofo e taua tele. O Yamal o se ituaiga e le masani ai e mafai ona tatalia le leai o se la ma le leaga o le tau. Faʻailoa le teteʻe i le tuai.

O le fua o le seleselega e sili atu le maualuga nai lo le maualuga, ma o se fua faatatau e 5 kilokalama i le iunite. Faʻaalia lelei lava ma fou, ma i totonu o le fagu. O fua o le a le faʻaitiitia i taimi o felauaiga.

Ona o le laʻitiiti o le togavao, e mafai ona ola lenei ituaiga i totonu o se fale. E mafai ona totoina fatu i luga o le eleele i le ogatotonu o Me, ae tatau ona ufiufi. E le gata i lea, o nei togavao e talafeagai mo togalaau laiti.

Afai e te filifili e toto lau laau, ona leai lea o ni foliga o lenei faagasologa. O le totoina o le togafitiga e masani lava mo le fuafuaina o vao - i le 1 sq. E mafai ona tuu le mita 6 - 7 vine. Laʻau o lenei ituaiga e fautuaina ina ia totōina muamua ile seleselega vave.

Talu ai ona o le vailaʻau e teteʻe i le leaga o le tau, e le lelei i le tausiga. O le mea lea, o nei laau toto leai se mea e tatau ona fusifusia ai ma fanau. O le faʻamautuina masani o le a lava lea, faʻapea foi ma taimi talafeagai ma togafitiga puipuia mo faʻamaʻi.

Eseese "Gina"

O fualaau o lenei ituaiga e filifili, totoina i se tikeri tikeri, o le maualuga (e oo i le 60 cm) le maualuga. E pei o le tele o ituaiga ituaiga o fualaau suamalie, e fua i le 110 - 125 aso i le maea ai o le muamua o laau toto. O tamato lava ia e faʻapipiʻiina foliga, faʻafefeteina i le fausaga, faʻatasi ai ma sina miti, mumu.

O le tele o le fua e matua manaia lava, o le mamafa e oʻo atu i le 0.3 kilokalama. E maualuga le fua ma e tusa ma le 10 kilokalama o fualaau aina mai 1 sq. Faʻamanatuina e le Faatoaga le matagofie o le fausaga ma le tofo o le fua, o le mafuaʻaga lea ua vave ai ona maua le lauiloa.

O fualaau o lenei ituaiga o le a le mafatia mai le phytophtoras ma le faʻamaoni. E le gata i lea, o fua e mafai ona teuina mo se taimi umi pe a maeʻa le seleselega, aua e tele mea vevela latou te iai, ma e le suavai. Ae o le vaega o le faʻaoga, e lautele lava.

O na tamato matagofie ma le suamalie e lelei atoatoa mo salati, mo le teuteuina o ipu, o le a lelei ona tipiina pe mafai ona kuka.

O laau o lenei ituaiga e mafai ona amata e le mai fatu, ae vave mai fatu. Ae o lenei ituaiga o togavao e fetaui ma na o laufanua mafanafana. I lenei tulaga, e talafeagai le totoina o laau toto, lea e mafai ona faaopoopo i le faaiuga o Aperila, pe afai o le taimi lena e leai se kiona. 3 - 4 vine o le a aʻafia i se iunite o le eria. O le tausia o fualaau o lenei ituaiga e leai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O laau toto o lenei ituaiga e manaʻomia le faʻasusu masani. O le mea lea, o le taofia o faalavelave ile folasaga o le susu e le aoga. Ole togafitiga ole togavao mai faamaʻi o le a puipuia atoatoa ai laau mai faʻamaʻi. Talu ai e laʻititi le vao, e le mafai ona latou nonoa. Ina ia aloese mai nisi ituaiga o fua, e tatau ona avea laʻau ma laasaga, ma masani. O le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le eleele, faʻapea foi ma le faʻamaʻiina, e tatau ona i ai i le fuafuaga o le tausiga mo nei vao.

Aʻoga "Amber"

O le vailaʻau e faʻamoemoe e sili atu le vave, o loʻo iai le taimi e faʻataunuʻu ai i le 80 - 100 aso. O togavao e faʻamoemoeina, o loʻo i ai, laʻititi laʻititi, maualalo (oʻo atu i le 35 cm). O le faʻamuamua muamua o loʻo tuʻuina i luga o le lima lima poʻo le ono o laulaau, ma a maeʻa le laina lua o faʻamaumauga o le a faia saʻo ma se vaitaimi o le 1 laupepa.

Tomatoes o lenei ituaiga o samasama, o nisi taimi auro, lapotopoto, laiti (faatasi ai ma se laina o le 2.5 - 3 cm), e oo atu i le 60 g, maua ai se tofo lelei. O le gasegase o lenei ituaiga e mafai ona faaleagaina e le phytophthora ma le macroporosis, ae o loʻo teteʻe atu i tulaga leaga o le tau. O le gaosiga e mafua ai le 4 - 6 kilokalama tamato mai le 1 sq.m.

O fualaau aina i luga o vao e faasolosolo lava i le taimi e tasi, o le mea lea o le phytophtora i nisi taimi e leai se taimi e faaleagaina ai le seleselega. Talu ai ona o lenei faatulagaga, inflorescences, pulusa ua tele naua, na mafua ai le seleselega lelei.

O le taimi muamua o le sauniuniga o le a totoina fua e tusa ai ma tulafono uma. Le isi - totoina. I le taimi e le toe i ai le kiona. Tausia lelei fualaʻau. O moega mo lenei ituaiga e tatau ona maualuga le maualuga ina ia le paʻiina ai le mama ma fualaau aina. Polokalame masani o togatogo - 60x50-40 cm E manaʻomia le totoina ile eleele.

Ona o lona tetee atu i tulaga leaga o le tau, o le eseese e le lelei i le tausiga. E le manaomia le pine ma le pusi. E manaʻomia le maua o le tele o mulching o le eleele, ina ia i ai se mea e vaeluaina i le va o laʻau o le vao ma le eleele. O isi vaega uma o le tausiga e le suia.

Faʻasolo le "Ballad"

Se ituaiga fou, atiae mo eleele tapunia, ae ua faamaonia lelei. O loʻo faʻatatau i se ituaiga vave, vave ona oʻo i le 110 - 115 aso. Bushes fuafuaina, faʻatusatusa, maualuga maualuga (e oo i le 50 cm).

O le faʻamatalaga muamua e fai i luga o le ono - fitu o laʻau. Tomato e lapotopoto, faʻapipii faʻamafola i le pito i luga, lamolemole, mūmū sesega, lanu e oo i le 150 g. O fualaau suamalie e sili ona lelei. O se tasi o tulaga lelei o lenei ituaiga o toetoe lava a tutusa le fua o fua.

Tomatoes faʻafefe femalagaaiga, ma e mafai foi ona taofia o latou uiga mo se taimi umi. O pasi o le a le maua mai i le phytophthora, mosaic tapaa, faʻapea foi mai le nofoaga uliuli. E maualuga le fua ma e tusa ma le 9 kilokalama i le 1 sq.m. Le matagofie e le gata i se foliga fou, ae faapena foi i le ituaiga o mea lafoaia mo le gaosiga o pasta ma ketchup.

E mafai ona faʻaaogaina le metotia o fatuga ma e le faʻaaoga. Ae, afai e te le ola totō muamua, o le falemalama, lea e te lūlū ai fatu, e tatau ona mafanafana. I le tulaga o le metotia o fatuga, o mea uma lava e masani ai: lūlūina fatu i le faaiuga o Fepuari, tuputupu ae ma tausia le totoina, totoina i eleele tatala i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila.

O le totoina o le togafitiga e masani lava mo laau toto (7 - 9 laau i le 1 sq. M.), E sili atu le 50x40 cm.

O lenei ituaiga e matua agamalu, o lea e te manaʻomia ai le tausiga talafeagai. O le mea lea, e le mafai ona tafana i lalo le alavai, e tatau ona e vaʻaia pea, mulch ma faʻamaʻaina le eleele, faʻapea foi ma le puipuia o vao faʻamaʻi. I totonu o se kiona, o le potu e tatau ona faʻaosoosoina pea ina ia malulu le ea ae le o le susu.

Afai o oe o se fai togalaau mai le Leningrad ma e te manao e totoina tomato i luga o lau togalaau, ona avea lea o se vaega o lau galuega, e pei o le sailiga mo ituaiga eseese, ua maeʻa. Tau lava o le suʻega, maua le poto masani, ma, o se taunuuga, o fagu ma tomato matagofie.