Viticulture

Vai vine "Atagofie"

O e teu vine muamua mo lou fale mafanafana?

Vaavaai i le "Beauty", o loʻo ia te ia se tuufaatasiga lelei o suka ma meaʻai e 'ai, ma o le tofo e lelei! Vine mama "tamaʻitaʻi matagofie"

O le vine vine "Pretty Woman" na fafagaina e le lauiloa iloga o Yevgeny Pavlovsky.

O lenei vine e patino i ituaiga o le amateur, talu ai e le eseese ituaiga na faʻaaogaina mo le sasaʻa, ae o fualaau aina.

Eseesega faʻamatalaga

O le ituaiga "Pretty Woman" o se fualaau aina suamalie lea e amata ona matua vave. O fualaau ma vine ua matua lelei. Vine vine sredneroslye, fugalaau - bisexual. O fualaau 'eseʻese o le "Beauty" e tele-layered ma le loloto o le aʻa e mafai ai e ia ona tupu ma vave ona tupu.

O vine e sili ona matagofie ma sili ona tele vine, matagofie ma le faatosina o foliga o vine. O le mamafa o le tasi mea e tusa ma le 7 karaka. I le foliga, ua faʻasolosolo, o le pito i lalo e matua mataʻutia lava. Le lanu uliuli le lanu, o lanu e lanu viole. O le tofo vine e manaia, malie, tumu i le manogi manogi.

O vine e suamalie, mafiafia. O le tini e faʻafouina, agavaivai, o nisi taimi o loʻo i ai se tofo inu. E faigofie ona 'ai le pi. O nisi taimi e mafai ona latou oso. O vine e faaaoga e fai ai sua, fualaau mamago. Fatu i vine e toetoe lava a le tupu.

O le ituaiga o vine vine "Ata" o loo i ai se ata le lelei. O le tetee i le milipolo e maualuga, ma o le tetee i le kiona e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina.

Opo o

O fuifui o le "Pretty Woman" o ituaiga eseese e matagofie, o le eletise mafiafia. O le mamafa e mafai ona oʻo atu i le 700 gutu. O latou foliga e umi ma vaapiapi.

Tuuina atu

O le gaosiga o oloa e maualuga, tumau.

Taunuuga o le taimi

O fualaau suamalie "Pretty Woman" o se eseesega o fua o fua o vine. A maeʻa le 110 aso mai le amataga o le amataga o le fuga mai, e mafai ona e amata seleseleina.

Mama

O le lelei o le ituaiga "Ata" o:

I. Vaʻai teuteu o fasilaau.

Ii. O vine suamalie ma se tofo le lelei o le nutmig.

Iii. Fualaau lelei lelei o oloa gaosi.

Faʻafitauli

I le itiiti o vine "Ata" e faatatau i ai:

I. O le malosi masani i nisi faamaʻi.

Ii. I tausaga timuga, e mafai ona togi vine.

Faʻafanua

O le "Pretty Woman", e pei o isi ituaiga vine, ua taʻua o se laʻau alofa ma malamalama-alofa. E manaʻomia tele le vevela. Soo se eleele e talafeagai lelei mo vine, ae ia mautinoa e filifili se fanua ma se suavai lelei. O le eleʻele o le eleele e maualuga. Mo le totoina o vine vine talafeagai i saute ma saute sisifo. I le itu i matu, o le ituaiga Krasot e tatau ona tupu i luga o le pa poʻo le puipui.

Aua neʻi totoina vine i vaega o loʻo malulu ai le malulu.

O le lelei mo le totoina o vine o oneone oneone po o kerupi, eleele papaʻu po o le eleele. O loʻo i luga o nei ituaiga eleele o loʻo iai le lelei o vine. O le a leai se mea e fai ai le tele o saline ma eleele eleʻele, o nofoaga e oʻo atu i le 1.5 mita mai le palapala.

A o lei amataina le totoina o galuega e tatau ona e saunia le eleele. O le saite na eli i luga, faia le limite o eleele palapala. O le eleele e faʻamaʻaina i le manulele, humus, o se faʻalavelave o vitamini o le faʻaleleiaina o loʻo faʻaogaina i luga o eleele matitiva.

I le totoina o le lua, faʻaleleia le lelei o le palapala ma faʻaleleia lona faʻaaloalo, o faʻafefiloi ua fefiloi ma eleele poʻo oneone. I totonu o le palapala, lea e iai ni nai fulufulu, e masani ona manino le eleele poʻo ni uʻamea mamafa, e faʻapipiʻi superphosphates i le lua.

Pe a filifilia se nofoaga i eleele oneone, e tatau ona manatua e aofia ai sina vaega tele o le faʻamaʻi faʻamaʻi. O le mea lea, e faaopoopo atu i ai le vailaʻau, ae e leʻi faia alavai mai maʻa, talu ai o oneone palapala e lelei manava.

A o leʻi totoina fualaau aina "Tamaʻitaʻi Matagofie" oneone oneone e faʻamaʻaina i le manulele poʻo le humus, e mafai ona e faia le peat poʻo le faapalaga. I le faʻaopoopoga, o faʻatoʻaga totō e faʻamaʻaina i le superphosphate mo se sao e sili atu le ola.

Fua loloto

O fualaau 'eseʻese o le "Pretty Woman" na totoina loloto mai le 50 i le 60 cm e puipuia ai aʻa mai le maalili. O lenei mea e sili ona lelei le loloto, o le a vave ona vevela le palapala, ma o lona laufanua e lelei, o le tele o vai ma mineral fertilizers ua faʻaitiitia.

Pe a totoina se fatu laau i le eleele, e tatau ona e matua faaeteete, ia mautinoa o le nofoaga o le faapipiiina o vine (pe afai ei ai) e maualuga i luga o le eleele. O le togavao e totōina e tatau ona nonoa i se lagolago, lea na faʻapipiʻi muamua i totonu o se pu, faʻafeinu i pakete e tolu i luga o se tasi togavao, ma mulch le palapala e puipui ai le susu.

Pe a totoina vine i tafatafa o se puipui poʻo se pa, e totoina vao mai le tasi i le isi i le mamao e 1.2 mita, ma i se avanoa avanoa e iai le mamao e 1.5 mita.

Taʻaloga o le tau

O vine "Laulelei Laulelei" e amata ona totōina i le tautotogo ae lei amataina le tata o le pua.

Tausiga

O le tausia lelei o fualaau vine "Pretty Woman" e faigofie lava ma faigofie. E manaʻomia e ia le faʻaleleia o le eleele, mulching o le eleele, faʻapena mo le taumalulu, faia o fuataga mo le teuteuina, faʻalauiloaina o le faʻamaʻiina o fualaʻau ma fualaʻau, puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faʻasa

I le amataga o le tausaga muamua o le tuputupu aʻe, o le vine e masani ona faasūsūina. I luga o aso timuga ma timuga, o le fua o le fausua e tasi i aso fitu uma. Ae pe a vevela i fafo, o le vevela ma le malulu o le vine e faʻamaʻaina i isi aso uma.

Talu mai le tausaga lona lua, faʻaaoga ni ituaiga se lua o vaiinu masani: faʻaleleia vai ma vegetative. Vai le vine i le taimi e fuga mai ai pulupulu, pe a uma ona mou atu, ma i le taimi o le tuputupu ae o vine. Faʻamama faʻasusu ituaiga faʻamafanafana "Pretty Woman" i le vaiaso ao lumanaʻi le matua matua o fuifui vine.

Faʻasalaga

Faʻamalie le palapala faʻataʻamilo i vine. O lenei mea e fesoasoani e faʻasaoina ai le suavai ola i le palapala, faʻaitiitia le aofaʻi o le vao vevela, faʻamalosia le faagasologa o le faʻaleleiaina, o lona uiga o le faʻaputuina o le eletise o loʻo maua i le gaosiolosi e mafua mai i le gaioiga o siama ole palapala. E mafai ona e mulimulu mea uma: vaomago, otaota, humus. O le mulimulitaʻi e mafai ona faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o vine ma faʻateleina ai ona fua.

O le suaina o togavine ma vaovao e tatau ona manatua i le mafaufau e faapea, o roi, e pei o le maunu, e ono aliali mai. Ina ia puipuia lo latou tupuga, latou te vave faia ni mailei po o se mea oona.

Sueina

Talu ai ona e le o malamalama atoatoa i le tetee o le ituaiga "Pretty Woman" i gutu malulu ma le malulu o le tau, ua fautuaina ina ia puipuia, aemaise lava pe a leai ni tauvaga o le kiona i le itulagi. O se mea itiiti o le lotovaivai e faia i vine, o lona ogalaau e ufiufi i le eleele ma se vaega o le vao, i se tasi o pakete. E tumau pea le vevela o le vevela. 'Otiʻoti vine ua seleseleina ma nonoa i se fusi, o loʻo tuʻuina mausali i le eleele. Luga o loʻo ufiufi i pepa pepa, pepa faʻasolo mai pusa o kuki, o le a fetaui lelei foi sulu. O pito o le pepa pepa e tatau ona fufuluina i le eleele poo le vao.

Ua aveese vine vao pe a maeʻa le kiona, ae le o luma o Aperila.

Teuteu

Faʻamaʻaina o se vine ei ai lona aoga aoga i le maua mai o fua faʻatatau maualuga i tausaga taʻitasi.

• I le tausaga o le totoina, i le afa muamua o Aokuso, ua aveeseina ai tumutumu o pupu. A maeʻa lauʻau i luga o le vine, ona tuʻu ai lea o le 3 poʻo le 4, o mea uma e maualuga e vavae ese.

• I le tausaga lona lua, i le tautoulu, e 4 vine sili ona malolosi ua filifilia i luga o le vine, e 5 laulaau e totoe mo i latou. O lala vaivai ma mamago uma lava.

• I le tausaga lona tolu o le tuputupu ae o laau i le fufuluina o le vine i luga o le vine, latou te tuua ai se tasi o fatuga sili ona mamana, lea e tipi i totonu o 5 pi.

Faatasi ai ma le teuteuina lelei, e tatau ona i ai vine vine e 4 tausaga le matua o le "Pretty Woman" vine. Faateleina le malosi o le vaomatua e ala i le faateleina o fualaau aina i luga o le vine e tasi i ni vaega se tolu, ma i le taimi lava e tasi e tatau ai ona faateleina le numera o vine e aluese mai aʻa.

Fertilizers

Vai vine "Ata" e manaʻomia ai le faʻamalolo ma le faʻamaʻi. I le tausaga muamua talu ona totoina, e le manaʻomia e le vine le fefaʻatauaiga, aua e fafaga i na mea aoga na faʻalauiloaina i le taimi o le faʻatauina o tovine.

I vaitau eseese o le vaitau tuputupu ae, e manaomia e vine se eseesega o le fesuiaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le amataga o le tautotogo, o loʻo i ai se faʻalauteleina o le aʻa o le aʻa, lala ma le lanu lanumeamata, o vine e manaʻomia se tele o le faʻamaʻi faʻamalolo. I le vaitau o le fugalaau ma le fua o vine, o le ituaiga "Pretty Woman" e manaomia le faaopoopo o le phosphorus ma le potassium, lea e faaleleia ai le faaputuputu o le suka i totonu o vine, ma saofagā i le sili atu o le matuuga o le mama.

I le tasi taimi i tausaga uma e tolu, i le taimi lava e tasi o le eliina o le eleele, o mea o meaola o loʻo faʻalauiloa mai: manua, pulu poʻo le peat.

Ae o faʻamalaʻau o minerale, i le faʻagogo ma le vai, e faia i tausaga taʻitasi. I le tautotogo, aʻo leʻi aveeseina le fale mai le vao, o le ammonium nitrate, o le superphosphates ma le masima masima ua faʻalauiloa mai. E fafagaina foi vine i le masina ao le i amataina, i le faaiuga o Me. E faʻaaogaina falalaʻau mineral: o le nitrate ammonium, superphosphate ma le masima masima, ma faʻamaʻi muamua i le vai. Sasaa lenei fofo i totonu o le papaʻu papaʻu na eliina i le va o laina.

O le "Pretty Woman" ua fafagaina ma ao le i amataina fua o vine. Fertilizers o loʻo faʻaaogaina i ituaiga o fofo. Potassium masima ma superphosphate e faʻaaogaina. O nisi taimi ae le o le masima masima masima e faʻaaoga.

Fafagaina o vine e mafai ma e tatau ona avea ma fugalaʻau. O mea lelei o loʻo momoe, manu o manulele, palu, fafie e faʻafefe i vai. I lalo o laau taʻitasi ia faia le pakete 1 o le faʻafefiloi.

E malie foi le faitau e uiga i ituaiga sili ona lelei o vave vine.

Puipuiga

O vine "Pretty Woman" e manaomia le puipuiga ma le puipuiga mai afaina, pala, gutu pala ma le oidium.

Laʻau

O lapisi o ni fua tele o vine. E mafai ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina mo le puipuiga, ae o latou, e ese mai i taunuuga lelei (aveesea o iniseti), e mafai ona afaina ai se tagata e ala i le 'aina o fua.

O le auala pito sili ona saogalemu ma le saogalemu mo le puipuia o vine vine ua taʻua o taga o gau, lea e faigofie ona fufulu oe lava. O taga faiva e faigofie ona tuʻu i luga o fusi. O se taunuuga, o fua uma o loʻo tumu.

E mafai ona e faʻapipiʻi ma mailei mo ni afifi. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se tamai fagu ua tumu i le vai, 250 kalama, lea e te manaʻomia e faʻaumatia ai le suka, e tusa ma le 3 sipuni. O faʻavela kulimi e tuʻu i luga o le eleele i autafa o le vavao, pipi, oʻo i totonu, oti, ona e le mafai ona latou toe foʻi mai.

Mildew

O le Mildew e faʻaalia i foliga o ni meaʻai i le pito i luga o le lau, ma ua ufiufi i se paʻi o le mycelium i lalo. E salalau i laulaau, ovaries, ona latou vevela ma paʻu ese ai. Sulu vine o Radomil poo Amistar.

Gau pala

O le grey rot e faʻaalia i foliga o se malie. E afaina uma le lanu meamata - laulaau, lanu enaena i luga o latou. Ae maise lava o le aʻafia o le pala e faateleina i le taimi o timuga. Mo le puipuia o laʻau vine mo le vaitau latou te faʻaaluina ai togafitiga e 3-4, faʻamalolo ai i latou e pei o Ronilan, Rowral, Sumileks.

Oidium

O isi faʻamaʻi matautia o vine o le oidium. E matautia i le vaitau atoa o le tuputupu aʻe. Faʻaalia i foliga o lanu malamalama i laulaʻau, lea e faʻalauteleina le lapopoa. O vine ua lilofia ma fuga, amata ona pala ma pala. Laʻau afaina ma laʻau ua paʻu. Laʻau faʻasolosolo e suʻeina i fuluʻi pei o Thanos poʻo le faʻamanuiaga.