Legumes

Auala e toto ma tausi ai pi i totonu o le togalaau

Talu ai nei, o fatu pi ua avea ma oloa ua faateleina le lauiloa, ona e mauoa i le tele o vitamini ma minerale. I le tele o le protein o lenei fualaau faisua e sili atu ona maloloina nai lo aano o moa. O le le mautonu o le seleselega e maua ai le matagofie mo le galueaina i fanua e lua ma togalaau.

Peina o le fualaʻau: se faʻamatalaga o togalaau faʻatoʻaga

Haricot o se vao o le aiga legume. O pini e moli pe felafolafoaʻi, o loʻo i ai se fulufulu fuga o laulaʻau ma ni faʻala. Inflorescences o taʻaloga, e faia i le sinus. O le fua o se pivalve pod, o totonu o ia mea o loo iai ni pi-pi vaevaeina e vaegavae. O le foliga o pi ma lona lanu e faalagolago i le ituaiga. E manatu i le manogi sili ona suamalie, poʻo pi pi, e taua foi o asparagus, aua e mafai ona 'aina faatasi ma le palu. O ituaiga aupito sili ona lauiloa o pi vine:

  • "Purple Queen" - o le vailaʻau e puipuia mai i siama ma e maualuga lona gaosiga, o se ituaiga o lauolaola masani, o palu e ola i le 15 cm.
  • "Kino" - vao vavao e oʻo i le afa mita le maualuga, o loʻo i ai sona tofo mago ma leai ni fiva.
  • "Melody" - ituaiga vave o le totoina, faʻafeiloaʻi, palu faʻamafola, e oʻo i le 13 cm le uumi.
  • "O le Suauu Suauu" - o se fualaau lelei, le lelei o le hani o pi i le galueaina, e maua ai le manaia suamalie.
  • "Hell Rem" - Fuga o pi, eseʻesega o mushroom ma fatu laka piniki.

E te iloa? O tagata o le foggy Albion e lauiloa mo lo latou taofiga muamua ma e na o le Olimipeka o le Olimipeka. E foliga mai i Peretania latou te faʻaaogaina pi sili atu nai lo tagata o Europa uma o loʻo tuufaatasia. O pi e masani ona fautuaina mo tagata e le mautonu le atuatuvale, aua o se mea sili lea ona lelei o le taofiofia o le tino.

O fea le nofoaga sili e totoina ai pi, le filifiliga o le nofoaga i le saite

O le tele o fai togalaau latou te fiafia e totoina ni pi i tafatafa o laau fua. O laau toto e talafeagai lelei mo se nofoaga e puipuia mai le suavai, e sili ona manaia, ma eleele lelei ma le loloto o le suavai.

Bean muamua

I le faʻatoʻagaina o pi, e taua le filifilia o tagata saʻo muamua. O le mea sili mo le aganuu o le: kapisi, tamato, eggplants, pepa, kukama ma pateta. Lelei mo fatu pi o le a vaʻaia ma beets, aniani, kāloti.

E taua! Totoina fatu pi pe a maeʻa isi laumei e fautuaina e leʻi muamua atu i le fa tausaga mulimuli ane.

Manaoga mo eleele mo le totoina

O fatu pi e le o atiina ae i luga o palapala palapala, ma le le lelei o alavai ma le maualuga o le suauu o le nitrogen - e mafai e le laau ona aveese le aofaiga o le eletise e manaomia mai le ea. O le gaosi sili ona lelei o fatu pi e mafai ona maua i luga o eleele lelei, malamalama ma laulelei. I le tolu aso ao le i luluina, o le palapala i lalo o pi ua eliina, pe afai e tatau ai, faʻamaʻaina i le faapalaga poo le pala. Afai e mamafa le eleele, fai oneone (i sikuea mita - afa o pakete). Ona pala lea o le eleele. O le moega faʻamamaina ma saunia o loʻo faʻafeinuina i se vaifofo o le palatini mo taimi uma mo le faʻaaogaina.

O le moliga ole manava?

Afai o pi i mea ma faigata, o lona uiga o le malamalama lelei, e manaʻomia mo le tuputupu aʻe lelei ma le atinaʻeina. O le agavaʻa malamalama e manaomia le sefulu lua itula i le aso. Afai e ola le laau i totonu o le vaega o le malamalama, ona lava lea o itula o le ao.

Auala e toto ai pi i le atunuu: se faʻamatalaga o le faagasologa o le totoina

A o lei lūlūina pi, e tatau ona faʻafefete fatu i le vai i le pō. A o leʻi fagogo, ia faʻaeteete ma le faʻaeteete, lafoai i latou e le talafeagai mo le totoina, o lea, aʻo leʻi totoina, taofi mo le lima minute i se fofo o le apocide: 1 gramu i le lima lita o le vai. O lea faʻapalapalaina o le a puipuia ai pi mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

Taʻaloga o le tau

A lūlūina fatu pi, o le a faʻaosoina le fugalaau: faʻafefete pe a uma le taufaʻataʻu o le malulu ma ua lava le vevela o le eleele, e tusa ma le 12 tikeri i le loloto o le 10 cm. E totoina fatu pi i aso e fitu mulimuli ane nai lo le togavao. E mafai ona lūlūina fualaʻau mo le tele o fuaʻaga mai ia Me i le sefulu tausaga muamua o Iulai.

Faʻamasinoga faʻalelei

O le totoina o pi i totonu o le atunuu e faapenei:

  • Pama vine - loloto e oo i le 6 cm, le mamao i le va o laau toto e oo i le 25 cm, le mamao i le va o laina e oo i le 40 cm;
  • Fua eseese - o le loloto e tutusa lava, o le mamao i le va o le vao e oo i le 30 cm, o le mamao e mamao atu i le 50 cm.
I totonu o le pu tuʻu i luga o fatu e lima. Ona faʻamalūlūina ai lea o le palapala ma māmā ai. A maeʻa ona totogo, e tolu mea e sili ona malosi e totoe, o isi o loʻo totoina.

Laʻau tausi ile togalaau

O le tausiga tatau ma le taimi tatau o le tulafono faavae o le auala e totoina ai se seleselega lelei o pi. Aganuʻu e manaʻomia le fausiaina, fafaga, tausiga lelei o le eleele; pe afai o se ituaiga o aʻei luga, o loʻo i ai i totonu o le pusi, faʻapea foʻi ma le faʻapipiʻiina o le faʻamalosi o laʻau mo le faʻaleleia lelei o laʻau ma fua.

Lafoaina o pi

Aʻo lei amataina le fatu pi, e le sili atu ma le faalua i le vaiaso ona faʻafeinuina, e tusa ai ma le tulaga o le palapala - e tatau ona susu. Faatasi ai ma le faʻavaeina o laʻau malosi e lima, o le vai inu ua taofi mo sina taimi. O le taimi lava e fuga ai le laau, e toe faʻafefe ai le vai, ma faasolosolo malie le faaluaina faalua.

Faʻalogo! O pi e pei o le timu, e fautuaina i le toesea o ia, e puipuia le vai tapuni mo le itiiti ifo ma le aso.

Auala e fafaga ai pi i le malae vaalele

A oʻo mai le laʻau muamua, ona maua lea e le fale muamua le pito i luga o le superphosphate i le fua faatatau o le 30 g i le sikuea mita. O le isi mea e faʻaaogaina mo pi - masima tiso (15 g i le sikuea mita) - e faia i le taimi o le faʻavaeina o piʻo.

E taua! E le manaʻomia le fafagaina o pi ma le faʻamalosi o le kulimi, o ia lava na te aumaia, ma o le sili atu o le a mafua ai le tuputupu ae o le laumei lanumeamata i le afaina o fua.

Faʻaleleia eleele

O se tasi o tulaga tutusa tutusa mo le totoina o pi o le tausiga o le palapala. E manaʻomia le faʻataʻitaʻiga muamua pe a oʻo le maualuga o le 7 cm i le laau. O le taimi lona lua e faʻamavae ai ma le mauga e faia i le maeʻa ai o le 14 aso. O le taimi lona tolu e vaʻaia ma vaʻaia i luma o le tapunia o laina o laau matutua. I taimi malogo, o le poloka o le vao mulch e puipuia ai le susu ma puipuia aʻa mai le vevela. Laveina mai vao vao e masani lava ona faia i taimi uma.

Tului I Bulgaria, latou te fiafia i pi ina ia latou faatulagaina se malologa i lona mamalu. O masina uma o Novema, e faia ai se sauniga o le fana fanafana; o malo o le aso malolo e togafitia i ipu eseese e faia mai pi.

Auala e puipuia ai pi mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E faʻapefea ona totoina pi i totonu o le atunuʻu ma puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi? O faʻalavelave masani o faʻatoʻaga o mosaic, anthracnose ma bacteriosis. Ae paga lea, e le mafai ona tau le muamua: afai e maʻi le fale, e tatau ona eli ma susunuina. O lenei faʻamaʻi e mafai ona puipuia e ala i le mulimulitaʻia o tulafono o agrotechnology, tausiga ma fua o fua o faatoaga.

I le tulaga o le bacteriosis ma anthracnose, e mafai ona fesoasoani fomaʻi fomaʻi, ae o tulafono o loʻo i luga e tatau foi ona mulimulitaia. Bordeaux vai e mafai ona faʻaaoga e fai ma auala e tauivi ai. I le avea ai o se togafitiga puipuia, faaaoga le "Fitosporin", o le gaioiga e lua faalua ona faia: aʻo lei tupu aʻe ma pe a uma le seleselega.

O meaola faalafua vevela o sikopa ma fatu pi. Puipuia foliga vaaia o le muamua, pe afai e te faia se loloto o le eliina o palapala ile luga ole laupepa. Afai e le fesoasoani le prophylaxis, togafitia le nofoaga ma se vaifofo o le Bitoxibacillin poo le Gomelin. Ina ia taofia le tupu mai o fatu, e tatau ona e sosolo ma gaosia fatu o fatu pi aʻo lei luluina.

Seleseleina pi

O pi laiti e mafai ona 'aina i le lua vaiaso talu ona aliali mai fugalaau. I le taimi, o pusa e tele ma lelei pe a mafai ai. Ao mai palu i le taeao, tipi ese ma seleulu. O tama laiti o loʻo faʻauluina fou - e le o teuina mo se taimi umi. Mo le taumalulu, o nei pini e mafai ona faʻamaʻi pe puipuia.

I le tulaga o le tuputupu aʻe mo saito, latou te faʻatali seia maeʻa le paluga, ona seleseleina lea i le tipiina o pu. O 'au e aoina i fua, tautau i totonu o se potu malogo seia oʻo ina matua uma fatu. Ona faʻafefeteina lea o pi mai palu ma teuina i totonu o fagu tioata e faʻaogaina. O pi, lea e faʻaaogaina e pei o mea totō, o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa.

Pini - o se meaola lelei, ua lelei ona teuina ma e le faigata ona tupu mai fatu. O le tausisia o tulafono faigofie o le totoina ma le tausiga o le a maua ai se avanoa e aoina ai se seleselega maloloina ma le lelei.