Eseese o le apu apu

Tatou te totoina le laau o le apple "Medunitsa": mea uma e uiga i foliga o le ituaiga, totoina ma le tausiga

O le asō o le a tatou masani vavalalata ma ni ituaiga o apu matagofie, pei o le "Medunitsa".

O lenei ituaiga o loʻo i ai le tele o uiga uiga ese lea e tulaga ese ai ma maua ai le maualuga i luga o isi apu.

Muamua lava, o lona tofo lea e le masani ai le meli, faafetai i le ituaiga igoa o lona igoa.

Honey "Medunitsa" - faʻamatalaga o le ituaiga

Fua o lenei ituaiga fufulu i le taumafanafana. I le taimi lava e tasi, o le ituaiga o loʻo manatu i ai o se tasi o mea aupito sili ona aoga, fiafia i ona tagata ma se numera tele o fua tulagaese. O matua o Medunitsa o saienitisi Rusia oe, o se taunuuga o le laasia o ituaiga o apu Welsey ma le Cinnamon Striped, na maua ai lenei matagofie, fua suamalie suamalie.

Fua o se vasega "Medunits"

Faʻasologa fua o lenei ituaiga ala. I le mamafa latou aapa naʻo 90-100 kalama. O le foliga o laʻau manogi sili ona taatele ma lapotopoto. I luga o le pito i luga o le fua, o loʻo iloa ai le gaogao.

O le autu lanu apu lanumeamata lanumeamataua ufiufi i le lanu mumu o le lanu mumu o le "mumu", ua tuuina mai i le foliga o lanu mumu-lanu enaena. O le paʻu e lamolemole, e aunoa ma ni potu faʻamaʻaʻafia, e matua pala.

Le lanu o le pulupulu e samasama. E ala i le fausaga, e matua manaia ma e matua manaia lava. O lona tuufaatasiga kemikolo e aofia ai le 14% o le suka, ae o le malosi o le tino e toetoe lava a le lagonaina pe a 'ai.

O le ascorbic acid i totonu o le 100 kalama o le pulupulu fualaau e tusa ma le 7.8 mg. Tatau fualaau aina ua faamatalaina o suamalie suamalie, ona o le a le fua o fua o lenei ituaiga o loʻo manatu sili ona lelei i isi uma apu.

O le Apple "Medunitsa" e i ai se meaʻai. O lo latou tofo e le o se mea e leiloa, ae o le mauaina o se faʻamatalaga sili atu ona lauiloa ma malosi ao taoto.

Faʻamatalaga o laau o le apu "Medunitsa"

Laʻau lenei ituaiga umi ma oʻo ai i se lapoa lapoa i le taimi o le fua o le fua. Palani foliga laupapa lautele laʻau. O lala o le laau e mai i le skeletal ituaiga, latou te o ese mai le ogalaau i se pito i luga.

O le lua-tausaga le matua, o loʻo faʻatusalia e lala ma uila, o le fua tele o le fua o le laau. Fuaina le seleselega i le afa lona lua o Aukuso, ae talu ai ona o le tele o le laau ma le eseese o le paolo o le fualaau aina, latou te le pala i le taimi e tasi. Ae tusa lava pe tutoatasi fualaau aina e le sasaina.

O le uluai seleseleina o le laau e maua mai i le vave i le 5 tausaga talu ona toto fatu. O se uiga iloga o le laau o lenei ituaiga e faapea e oo lava i tulaga leaga mo le palotaina fuaina fua e masani lava ona faia, ma o fualaau aina e le maumau le tele ma le tofo.

O lenei e uiga i laʻau o le laau

Lanu laupapa o lenei ituaiga maua se lanu enaena lanu enaena. I le foliga, e lapotopoto ma e le o se mea e leai. I luga o laʻau na totoina laʻau, lea atonu e eseese lanu. Le lanu o laulaau e mataʻu lanu meamata. E foliga mai o foliga mai o le tino, o le laulau laʻau e punou i le ogatotonu. O laulaau e faigata tele i le paʻi, e ufiufi i le vevela, peiseai, o le tosina ese o le toomaga.

O a mea lelei o le ituaiga?

Fua o lenei ituaiga vave vave ma fiafia i lo latou fiafia tulaga ese o le meli. Soifua manuia fualaau aina ia sili atu nai lo le masina ma le afao le eseesega o taumafanafana o se vaitaimi umi.

O fua e le malepe pe a matua, ma i le faagasologa o le faasaoina o lo latou tofo e sili atu ona tumu. E taua i latou o le suamalie, fualaau aina.

Maualuga maualuga ma masani. I le faaopoopo atu i le tofo o le fua, o lenei ituaiga e fiafia i le au fai togalaau maualuga le faapalepale o malulu malulu ma le tetee i le paʻu ma le pala.

Ae o loʻo i ai faʻafitauli o le "Medunitsa"

O fua e fuaina e le tutusa, lea e fenumiai ai fai togalaau, aua o le taimi tonu mo lo latou solia e faigata ona fuafua. E le gata i lea, o le tele ma le malosi o le laau "Medunitsy" e faafaigata ai le faagasologa o le seleselega ma e tele avanoa i le togalaau.

O tulafono o le totoina o ituaiga o apple "Medunitsa"

E ui i le lavelave o lenei ituaiga ma le maualuga o lona saoasaoa i le tele o tulaga, ei ai ni faailoga patino i uiga o le totoina o lenei laau, o le a tatou iloiloina auiliiliga.

Filifili sao le taimi mo le tulaʻi

Ina ia filifili le taimi tatau mo le totoina o fatu, e tatau ona e gauai muamua i le tau o le eria. O le totoina o le aukilani e fautuaina mo le itu i Saute, faapea foi mo le Sitite Tutotonu Tutotonu o Rusia, lea e tumau pea le mamafa o le ufitia o le kiona seia oo i le faaiuga o le taumalulu.

Femalagaaʻi Apu mai le vaiaso mulimuli o Setema i le ogatotonu o Novema, o lea na toto ai le laau 2-3 vaiaso aʻo lei amataina le kiona. I totonu o vaega o le kiona o le apu o laau e sili ona totoina i le tautotogo, pe a maeʻa le suamalie mulimuli o le eleele.

E le gata i lea, afai o le suavai i totonu o lau togalaau e vavalalata ma o le ae totoina laau i luga o mauga, o le tautotogo o le taimi sili lea mo le totoina.

Manaomia o le eleele

O laau Apple e fiafia tele i eleele lafulemu, lelei ma lelei. O le filifiliga aupito sili ona lelei o le faʻaogaina o se alavai lelei ma le faʻaogaina o le vai i le palapala, lea e mafai ona puipuia le aʻa malosi "Medunitsa" mai zamovanie.

E taua le iloa o le faaopoopoina i foliga o le eleele le laau tele lava e manaʻomia ma i le nofoaga e tulaʻi mai ai i luga o tuutuuga o tufatufaga fanua. E matua lelei lava le Apple fiafia i le la o le mea lea, e tatau ona totō i laufanua avanoa, ma o le togalaau e tatau ona faataatia i se auala e le mafai ai e laau ona liliuina le moli o le tasi i le isi, talu ai e tele tele.

Tulafono faavae mo le totōina o laau o le apu tuusaʻo Lungwort

  1. O se lua mo le totoina o se apu e tatau ona eli mo 2-3 vaiaso. O lenei mea o le a mafai ai ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le suauʻu ma le palapala e faʻaleleia. O le tele o le lua e tatau ona 2 taimi le tele o le aʻa o le fatuina (talu mai le pito i lalo tatou te momoe i foliga o se paʻu o se faʻafefiloi o le palapala ma le faʻala, ma tatou te totoina se laau i luga ia i latou).
  2. Mafaufau i le mamao talafeagai i le va o apu. Mo sea laau malosi, yak "Medunitsa", o le mamao i le va o laau i le laina tutusa e tatau ona tusa ma le 4.5 mita, ma i le va o laina - 5 mita.
  3. A o lei totoina, e taua le eliina o le lalolagi atoa i le lua ina ia mafai ona tumu lelei i le okesene ma fafaga ai aʻa o le fatu.
  4. A toto saʻo, ia mautinoa o le ua matua e tusa ma le 8-10 inisi le maualuga le maualuga o le palapala. A paʻu le eleele, ona pau lea i le tulaga e manaʻomia, ae leai se tulaga e tatau ona ufiufi i le eleele.
  5. E taua tele i le lua tausaga muamua o le tuputupu aʻe o le fatugaina e nonoa i se paʻu. Muamua - o le a laveaʻiina mai le matagi ma mai le lamatiaga o le momomo, ma le lona lua - o le a fesoasoani e tupu ai se laau.
  6. A maeʻa ona totoina, e taua tele le fagogoina o le fua i le 2-3 pakete vai, e tusa lava po o le a le maualuga o le palapala o le eleele.

E malie foi le aoao e uiga i le ituaiga o apu "Spartan"

Matou te tausia lelei le apu

O le tausiga lelei o laau fualaau aina e masani lava o le ki i se tausaga lelei. O le Apple "Medunitsa" e le o se mea faʻapitoa.

O taimi taʻitasi, e masani ona manaʻomia le tosina mai tagata uma, e tusa lava pe faʻapupula i eleele lafulemu ma o loʻo siosiomia e tulaga lelei mai fafo. Aemaise lava, e popole i lenei taimi le teuteuina, lea e fautuaina mo lenei ituaiga i Mati.

Fafoina o le apu: e manaomia e ia

Ioe O le apu e le o se mea sili ona faigata mo le fausiainaona o lona aʻa malosi e mafai ona maua ai le aofaiga talafeagai o le vai mo ia lava i taimi vevela. Ae peitaʻi, afai o le taimi o le lāmala e tolopo, o le suāvai e aoga pea, ma faʻapipiʻi e le aunoa le 5 pakete vai i totonu o le palapala e latalata i le apu (fuafua i tausaga o le laau).

Ae matou te faʻaleleia vai apu i taimi uma, faigofie faatasi ai ma le vai tatou te fafagaina mai fomaʻi eseesema faʻapea ona faʻaalia ai elemene taua e lua o le tausiga o laau i le taimi lava e tasi.

Ae peitai, aua nei galo lena mea apu tele lava popole i le tele o vaiO le mea lea, e taua le faʻamautinoa e leai se faʻamoemoega, e te le afaina lau laau. Ma le isi, i le taimi o le taumafanafana e mafai ona e aʻafia ai le aʻa, o le tele o vai e mafai ona faʻaititia le tofo o le fua.

Matou te fufuluina a matou laau

I faaosofia le ola o laau i le tele o tausaga talu ona totoina, e taua le faaopoopo o le urea i le palapala i le tautotogo. I le maeʻa o le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana, e manaʻomia e le apu le faʻamalolo e pei o le sodium humate, i le amataga o le autumn - potassium phosphate fertilizers.

E i ai foi se faatosinaga lelei i le tuputupu ae o le laau ma le faia o fua. faʻamaʻaina i le vailaʻau oona o loʻo aofia ai mea. Pe a faʻatauina soʻo se ituaiga o fosi, faitau ma le faʻaeteete faatonuga, faʻafeiloaʻi le manaʻomia mo le tasi taimi e fafaga ai le apu. A uma, o se faasiliga o ia mea e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le tuputupu ae o le laau.

O le taumalulu e tausia se apu

A o lei amataina le malulu o le tau malulu, o le liʻo o le apu e faasolosolo malie lava faataamilomilo i se papa mafiafia (pe tusa ma le 10 simita) o ituaiga fugalaau mausali (o lona uiga o le peat ma le humus). I le malulu o le kiona, e mafai ona faateleina le mafiafia o lenei vaega e ala i le tosoina o le kiona i le ogalaau.

E le gata i lea, e taua le mataala i fualaau laiti. I le taumalulu, aemaise lava e taua le nonoa i le pua, talu ai ona o le mamafa o le kiona na pa'ū, e faigofie ona malepe.

Puleaina o pest ma le puipuiga

Apple ituaiga "Medunitsa" faʻasaʻo i fomaʻi afaina ma isi meaola faalava o laau aina. Ae ui i lea, i tausaga faigata, ma e ono maʻi. Ina ia puipuia mea le lelei, e taua le faʻaauau i le tautotogo ma le autumn e fufulu ai se ogalaau. O lenei mea o le a puipuia ai mai le afaina ma le faaleagaina o laumei.

E faapena foi mai le paʻu laau ia le itiiti ifo i le tasi i le vaitau e te manaʻomia fufuluina i ni mea faʻapitoalea o loʻo faʻatau atu i faleoloa faapitoa.

I le taumalulu, mo le apu, o roi o se lamatiaga tele, o lē o loʻo fafagaina ma le fiafia i luga o lona paʻu. O le mea lea, aʻo leʻi fautuaina le taumalulu ia nonoa le ogalaau laupapa lapnik pe afifi foi i le ruberoid.