Fualaau

Fualaau Lelei talafeagai ma le tausiga

Saunia o le eleele mo le totoina o le strawberries

O fualaau e ola i le tasi nofoaga mo le tele o tausaga i le laina. O le tapenaga o le eleele e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa, aua o le fuaina o vine e faalagolago i le sauniuniga amata muamua.

Muamua e te manaʻomia e filifili se 'upega tafaʻilagi. E tatau ona avea ma se nofoaga laugatasi, ma le susulu lelei o le la. O le mea moni, ona o le le lava o le susulu o le la, o le ai ai le leaga o le seleselega o seleselega. Ma o le isi toe foʻi, i le paolo e tele lava ina tele le susu, o faʻamaʻi pipisi faʻaleagaina e atiaʻe i laulaʻau ma aʻa.

Le ituaiga o palapala ile luga ole laupepa e mafai ona iai. Ae ui i lea, o vao vao e le tupu pe a iai oneone ma oneone. E iai mafuaaga mo lenei. Lapalai eleele e le o tumu i mea aoga, ma o aʻa o laau totogogo vave ma sili atu i luga. O le eleele eleelea e pala, e le lelei le ea, e aʻafia aʻa i le okesene ma e mafatia i le tele o le susu. Laʻau e le toe tupu. Mo le faʻaleleia o le lelei o le fanua, e tatau ona faʻaaoga le fugalaʻau - humus, lea e mafai ai ona faʻamalo le palapala.

E tatau ona gauai atu i le aoga o le palapala. Afai o le palapala o se mea suamalie, ona tatau ai lea ona faʻaleʻeleina: faʻaaoga le fugalaʻau eletise, ma mo le eleele, faʻatasi ai ma le tele o alkali, faʻaopoopo le fugalaʻau i mea o minerale.

Pe a filifilia se nofoaga mo togalaau o togalaau, e tatau foi ona e manatu i le maualuga o le vai, pe i ai se nofoaga e mafai ai e le vai ona faʻavaivai. Ina ia faʻaitiitia lenei itu, e tatau ona fai le alavai, ae o le eleele e le mago pe susu.

E tatau foi ona e manatua o strawberries e le mafai ona toto faalua i le nofoaga e tasi. Latou te le fautuaina lona gasegase i le mea na tupu muamua ai tamato, pateta, kapisi. O le a sili atu le toʻa pe a uma aniani, kerika, kāloti, paluka, pi.

O le mea la lea, o le isi laasaga o le saunia lea o le fanua mo fualaau. E tatau ona pry weeds ma isi vao vao e ola i luga o lau faatoaga. E tatau lava ona e aveese le vao, vao, vao vao (latou te aveesea mea aoga uma mai le eleele ma laau). Ina ia faia lenei mea, ia eli uma le fanua atoa i le tele o taimi, ma aveese lima uma vao ma aʻa. E mafai foi ona e tuu i lalo o le lumanaʻi o le lumanai, togafitia ma se vaovao, mo se faataitaiga, lapotopoto, asiosio. I le lua vaiaso e tatau ona fano le mutia.

E le gata i lea tatou te saunia le eleele: matou te faʻaaogaina le faluga faʻalaʻau (gypsum, lime). O le 'upega tafaʻilagi o loʻo eliina ma tuʻuina atu i le mamao e mafai ai. A uma, o le eleele mama e fesoasoani i le vave faʻafetauiina o fualaau i se nofoaga fou, ma lo latou vave tuputupu ae.

O se laasaga taua o le fuafuaina o le totoina o le strawberries. Mo se faʻataʻitaʻiga, tasi laina poʻo ni faʻamaufaʻafa lua.

Ina ia tausia le laina ma le saito saʻo, o paʻu e faʻasalalau i pito uma e lua ma faʻalautele le maea.

I le taimi nei e mafai ona e amata totoina togalaau.

Tulafono o le totoina o Strawberry

O a auala e faʻaleleia ai?

Ua totoina laau toto i le eleele i le tele o auala. Faatoagaina e le Faatoaga laina taʻitasi ma lua laina.

O le taʻiala o le totoga tasi o laʻau, o le mamao i le va o lipine e 60-70 cm, ma o vao o laau toto e totoina mai le tasi i le isi pe a ma le 15-20 cm. E faʻaaogaina le tasi laina pe a totoina vao i le eleele i le tautotogo po o le autumn. O le mea moni, i le tausaga muamua, e leai ni fualaau aina o togalaau aina, ae latou te maua ai se musele e tumu ai avanoa avanoa i laina.

O le totoina o laau e lua e sili atu ona lelei, e lelei tele mo le taumafanafana, aua o le tele o laau toto e totoina i luga o le fasi fanua e tasi, ma e mafai ona e 'ai fua i le tausaga ua totoina. O le mamao i le va o lipine e 70 cm, i le va o laina 30 cm, ma ua totoina laau toto 15-20 cm vaeluaina.

O le isi auala e faʻaaogaina o le totoina o fatu i moega. E lelei mo na eria o loʻo iai vai. O le nofoaga o moega e mai le itu i saute ma matu, e lua laina o laau totō o loʻo totō i autafa, ma i le ogatotonu o le ala (pe a ma le 30 cm le lautele) o loʻo gaogao.

O le tele o fai togalaau e faʻaaogaina le totoina o togavao. Ua faia lenei mea ina ia mafai ai ona aveese uma fualaau i le tautotogo, lea e lei totogo i le tausaga muamua. A maeʻa ona tosoina mai vao, o le ai ai se nofoaga mo le tuputupu ae masani o isi laau.

O le mea autu o le i ai i le taimi

E le o iai ni tuutuuga maʻoti mo le totoina o strawberries. E mafai ona toto i le tautotogo ma le autumn, ma i le taumafanafana. Ae e tatau ona e mafaufau i faʻaaliga o se vaitau faapitoa.

Tautotogo. I le taimi lenei o le tausaga, e fautuaina le totoina o laau toto i le vave e mafai ai, faatasi ai ma le amataga o le galuega i le fanua, i le amataga o Aperila. O le mea autu e le o le misia lenei taimi. Afai e totoina vave togavao i se taimi mulimuli ane nai lo le taimi atofaina, ia Me, ona faigese lea o le saoasaoa o la latou atinae. O le taimi e tulaʻi ai e le mafai. I le tautotogo, e totō vave laau toto i totonu o le eleele.

Summer. Faatasi ai ma le auala tonu e totoina ai le strawberries, o le a mafai ona piki fua i totonu o le tausaga. E sili atu le totoina pe a timu pe i le timu, o le a sili atu ona faigofie ia te ia ona amata. O vaiinu faaopoopo e fautuaina, ona tatau ai lea ona mulumulu le eleele, o lona uiga. ia faʻamalo ina ia aloese mai le foliga mai o se pulu i luga ole luga.

Autumn o le taimi sili ona lelei o le tausaga mo le totoina o fatu. E sili atu ona faia lenei mea mai le aso 20 o Aokuso i le aso 15 o Setema, ae o le taimi e faʻatulagaina, e faʻalagolago lava i le tau o le itulagi lea na fuafua ai le tau. Ae e manaʻomia le i ai o le taimi aʻo leʻi amataina le kiona muamua.

Po o le a lava le vaitau, aʻo le i totoina le strawberries, e tatau ona saunia ia laau toto: faʻaaogaina le aʻa mai i iniseti eseese (faʻaaogaina se vaifofo o le lanumoana lanumoana). O le mea saʻo, ao le i totoina le vao, e faʻamautu aʻa. Latou te nonofo i se tulaga saʻo, umi - manino lava le vavae ese.

E malie foi le faitau e uiga i le tausiga ma le totoina o currant currant

O le a le auala e tupu ai?

E masani lava, o strawberries ua ola i auala e lua: i totonu o greenhouses ma luga o laufanua avanoa. O metotia uma e lua ei ai o latou lelei ma mea le lelei.

A o lei totoina fatu i le fanua tatala, mo se amataga, e tatau ona saunia. O le palapala e tatalaina ma faʻapipiʻiina mo le maua o le okesene. Ona e manaʻomia lea e faʻamaʻa, ma pe a uma lena, tulaʻi.

O fualaau aina, totoina i totonu o greenhouses, i lalo o le ata tifaga, ua toto muamua nai lo na mea e tutupu i le eleele. O lenei metotia e fetaui mo le vave ituaiga. O ata tifaga ua aoina ia Aperila. Latou te manaʻomia le lalaga, faʻamalo le palapala, faʻafeinu i le vai mafanafana. Ia mautinoa e manaʻomia se vevela e pulea ai le vevela. I le vevela i luga aʻe o le 25 ° C, e aveese le ata i le aso. I le autumn strawberries e ufiufi i vaovao po o laulaau mai laau. E faʻaaogaina le faʻatau: peʻa poʻo le faapalaga.

E le gata i lea, o loʻo ola pea strawberries i laina laugatasi. O lenei metotia e pei o laasaga, tolu. E manaia mo vaega laiti. O pusa faapitoa e pei o le pyramid, tuu i se mamao e 10 cm mai le tasi. Mo lo latou faʻaaogaina o peat mixture, humus, fanua lanu. I matagi, 'aveʻeseina le fagu ma ufiufi i le ufiufi, lau, peʻa. A oʻo i le malulu, e lilofia le kiona i le kiona.

A oʻo ina totoina le strawberries i lalo o le faʻafefe, e mafai ona e selesele muamua i ni nai vaiaso. O le faʻamafaʻailoga e teu ai le vevela, puipuia mai matagi ma gutu.

E le gata i lea, o strawberries foi ua tupu aʻe i taga paʻu. Sa sasaa le palapala i totonu o le taga, ma totoina totō i totonu o pupu. Ona saisai lea o latou i le taualuga.

Tausia lelei o strawberries

Faʻasalaga strawberries

O le faʻasalaga o strawberries e faʻatatau saʻo lava i le mea e tau mai e le tau ia i matou. O le tele o le faʻaleleia o vai e fuafua i le mago o le palapala. O le taimi sili mo le fafagaina o le vaveao. O laʻau e mamago i le afiafi. E leai ni fugalaau, o loʻo totoina ia laau. Faʻatau e pei o sina timu, faatasi ai ma le fesoasoani o le pefu e fufulu ese laulaʻau.

I le vevela, e fautuaina le suamalie e faʻafeinu i aso uma aso fitu, e sasaa le suavai i se aofaiga mai le 10 i le 25 lita i le sikuea mita. I le faʻaalia mai o le fua, o le faʻaitiitia o le faʻasaina ua faʻaititia. Suavai e faʻaaogaina mo le faʻaleleia o le vai e mafanafana, o le vevela e tusa ma le 20 tikeri. Faʻasaga ile vai malulu e mafai ona aʻafia ai le tuputupu ae o fualaʻau.

A oʻo mai fugalaau muamua, faʻafefea le vai ile eleele, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma le vao. E le sasaaina le vai i luga o vine, aua e ono amata ona pala.

Tatou te faaleagaina vao

O le puleaina o vao e tatau lava ona amata muamua aʻo lei totoina fatu. Ae o loʻo i ai se vao o loʻo faʻaauau pea ona palu laau, ave susu, meaʻai. E tatau ona tatou vevela pea i le vaitau atoa o le fua o le seleselega, ma a maeʻa. E tatau ona faia lenei mea i le taimi e 8. O le loloto o le tatalaina e tusa ma le 10 cm. E sili atu le maua o aʻa o vao mai le eleele ma lafo i fafo.

I totonu o vaega tetele e totoina i le seleselega, e faʻaaogaina vaovao e faʻaumatia vao ma vao. E fautuaina i latou e faʻamalolo i latou i le 14 aso ao lumanaʻi le fuafuaina.

O le isi auala e tau ai o le totoina o le fala, o le a faʻaleleia ai le eleele ma fesoasoani ai e faʻaumatia vao. Ona la totoina lea o se mea o le taumalulu, ma na o le tausaga na sosoo ai latou te totoina ai strawberries.

Feteenaʻi mea faʻamaʻi

E leai ni faʻamaʻi faʻapipiʻi, ae e manaʻomia vave togafitiga. Vaʻaia togalaau aʻo leʻi oʻo mai fugalaau pe a uma ona piki vine.

O faʻamaʻi sili ona aʻafia e aofia ai:

  1. Togi manino. O laʻau e taia, e avea ma lanu samasama, ma o vine foi e laiti. Faʻaleleia karbofosom pe a uma le seleselega.
  2. Nematodes. Latou te nonofo i laulaau, latou te sasaina atoa le laau: o laulaau e sili atu ona pogisa i lanu, e le tupu aʻe le seleni. O mea e afaina ai ua toso ese.
  3. O le isi meaola e aofia ai le vaovao, o le paʻu, o le papaʻe. Aveese i latou i karbofos, ao.
  4. Snails ma slugs. E i ai a latou aafiaga leaga i luga o fua.
  5. Ina ia aloese mai anufe, ia salu le eleele i le soda.

E manaʻomia le amataina o le pest i le tautoulu, ma togafitiga ma le faʻapalapalaina o le palapala. O se auala lelei lava o le mulimuluina o se ata o le lalolagi, faʻaumatia uma vao leaga. E tatau ona ave faʻamalosi taimi matago, mataʻituina le eleele palapala.

Faamai o strawberries ma togafitiga

O faʻamaʻi matua o le faʻasaga o:

  1. Gau pala. O lanu enaena a Brown ma se fulufulu lauulu e matua afaina ai laulaau, pulupulu, fua. O le togafitiga o le: fuaina o vine i le taimi, faʻamalo ese vao, faʻaleagaina faʻamaʻi faʻamaʻi. Suluina e le Azocene.
  2. A oʻo mai le tuai o le paʻu o le uila e faʻagesegese le tuputupu aʻe, lau lauulu lauulu, e mafai ona mate fua. O le tau ia oe e manaʻomia le faʻamamaina o le palapala, ma pe a oʻo mai faailoga muamua, ia vave ona aveese le strawberries.
  3. E salalau solo mai le va o Mealy i le ea. O le seedling e ufiufi i le fulufulu lauulu, ma foliga mai o foliga i luga o vine. Ina ia faʻaumatia le paʻu palapala, e tatau ai, aʻo leʻi oʻo mai fugalaau, e sosogi i le paluga o soda.
  4. Brown laititi e aafia ai laulau lapisi, faʻaalia i foliga o lanu enaena i luga o le lau.

Saunia mo le taumalulu

Ina ia saunia togalaau togalaau mo le taumalulu e te manaʻomia:

  1. O le mauga ma le mulching o le mea muamua lea e fai. O le veleina o strawberries i le tautoulu e le fautuaina, aua e mafai ona e faaleagaina aʻa, ma o le a leai se taimi e toe faʻafoʻi ai aʻo leʻi oʻo i le malulu. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le fautuaina e aveese le mutia, ae tuʻu ai seia oʻo i le tautotogo.
  2. Ufiufi faʻamalosi strawberries mo le taumalulu i le tele o laufanua. E mafai ona e faʻaaogaina mea tau laau: laʻau, vaovao, lala o vine mamago, o le taimi lea, a pa'ū le kiona, tuʻu se laulau o le kiona. Faʻatasi ai ma mea faʻapipiʻi, agrofibre poʻo agrotex e lelei. Latou te faatumauina le lelei ma le vevela.
  3. E tatau ona saunia ni laulaau mo le taumalulu ao leʻi amataina muamua le muala.