Sauniuniga mo laau toto

Faʻafefea ona faʻaaoga "Topa": faʻamatalaga ma meatotino o le vailaʻau

O faʻamaʻi faʻamaʻi e lamatia mo laau uma, e afua mai i fualaau faisua i laau i totonu. I ia tulaga, o le fesoasoani pito sili ona lelei mo le fai togalaau ma tagata fai fualaau aina o le Topaz fungicide, o faatonuga mo le faʻaaogaina lea o le ae mauaina i le tusiga o loʻo i lalo.

"Ava": o se faʻamatalaga o le vailaʻau

O le fualaau faasaina "Topa" e faatatau i le numera o le filogides - o mea e mafai ona faʻaumatia ma le faatagaina le alualu i luma o le spores ma le mycelium o se gaʻo pathogenic. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona taʻua Topaz o le fungicide pito sili ona aoga ma saogalemu e faasaga i le paʻu ma le pala. E faʻaaogaina foi mo faamoemoega faʻasolosolo, o loʻo totoina ai laau i le amataga o lo latou tuputupu aʻe.

E maitauina e mafai ona faʻaaoga Topa mo fualaau maa ma fatu pome, fua o fualaau faisua, toetoe lava mo laau uma teuteu (e aofia ai ma totonu o laau), faapea foi ma le vine. O le fasioti tagata e ola ai "Topaz" e tusa ai ma ana faatonuga mo le faʻaaogaina e mafai ona faʻaaoga mo togafitiga ma togafitiga pe a faʻapipiʻi le lisi lea o laau toto:

  • vine;
  • siaki
  • faanatinati;
  • strawberries;
  • kulupu;
  • fuga;
  • kukama;
  • peach;
  • rosa;
  • lanu uliuli.
E taua! O le fualaau faasaina "Topaz" ei ai se tapulaa faatapulaaina, lea e na o le 4 tausaga. Manatua o le faʻaaogaina o se masini eletise e mafai ona mafua ai le faaleagaina tele o laau toto, faʻapea foi ma le le mafai ona faʻaaogaina a latou fua.

Gaoioiga aoga ma le masini o le gaioiga

O le "Topaz" o se vailaʻau e tasi le fofo mo le paʻu o le paʻu, o le mea autu e gaosi ai le penconazole. O le faʻasalaga o le penconazole i Topaz e 100 g i le 1 lita o le fualaau faasaina.

O le faiga o le gaioiga o lenei vailaʻau o le taofia atoa o le toe gaosia o le fuga i le taofi o le germination o ona meaʻai. Ona o lenei mea, o le mea e tupu aʻe ai le tui e le tupu aʻe i totonu o le meaola ma faʻaumatia. E maitauina e faʻapea, talu ai ona o se faʻafitauli faapena i luga o fatuga o pathogenic, e tatau ai ona faʻaoga le maualalo o le mamafa o penconazole. I le faʻaopoopoga, o le vailaau e vave faʻaleleia e le laau, o lea e mafai ai ona togafitiga i aso timuga. E le afaina ai le lelei ma le feeseeseaiga o le vevela (i le tautotogo ma le tautoulu, o le togavelaina o laau e faatagaina e oo lava i aso pe a paʻu le vevela i le -10 ° C i le po).

E te iloa? Analogs "Topaz" e faʻafefe ai le paʻu o le palapala ma isi faʻamaʻi fatu laau e mafai ona saunia mai mea faʻapitoa ma le saogalemu. Mo se faataitaiga, o se vaifofo o se ipu susu, vai ma le 1pp. masima (e aunoa ma ni faʻataʻaloga) e le mafai ona lelei le tauʻaveina o le lau. O le faʻaaogaina o lana gaioiga o le faʻamalūina lea o gaʻo o le galo, ona o le mea lea e faʻamalo ai le galo ma e le salalau. Peitai, o nei togafitiga e tatau ona faia i 2-3 2-3 aso. E taua foi le ufiufi o le eleele ina ia aua le masima i le masima.

A faʻaaoga Topaz: faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le "Topa" mai faʻamaʻi faʻapitoa e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga, lea o le a mafai ai ona taunuʻu le mea e manaʻo ai ae le afaina ai le laau. O le tele lava o taimi, o le "Topa" e faʻaaogaina mo le paʻu o le paʻu, lea e mafai ona pipisi ai toetoe lava o laau uma. Mo le puipuia o lenei faamai, vine, strawberries, gooseberries, cucumama, currants ua togafitia i se tulaga maualalo o le fualaau faasaina - tasi le ampoule ma se lapisi o le 2 ml ua sasaaina i totonu o se pakete ma le 10 lita o vai mama. Mo le susunuina o togafitiga e sili atu ona puipuia i fugalaau o rosa ma totoga totogo, o le a tutusa le aofaiga o le vailaau faasaina i le 5 lita o vai.

E taua tele, i le taimi o togafitiga o laau totō ua totoina i eleele matala, faʻamamago ma toʻa le tau i fafo. Ona o lea, o le fualaau faasaina e mafai ona gauai atoa i le laau, ma o le aafiaga o lona aafiaga o le a sili atu. Afai o le a timu pe a uma le 3-4 itula pe a uma togafitiga o laau toto, e le toe aoga le toe totoina, aua talu mai lena vaitaimi, o le a maua ai e Topaz le taimi e aafia ai le gaʻo. O togafitiga mulimuli ane e faia i le maeʻa ai o le 14 aso. Mafaufau foi i tulafono o le faaaogaina o "Topa" e faafetaiai ai faamaʻi patino:

  1. Oidium. Talu ai o Topaz o se mea malosi, o ona faatonuga mo le faʻaaogaina o vine e foia ai le oidium o lona uiga o le 2 ml i le 10 lita o le vai. E taua tele le pulupulu e taofiofia e tusa lava pe faʻaalia foliga muamua o le maʻi ma toe fai pe a uma le 2 vaiaso.
  2. Roto. Cloves ma roses e masani ona mafatia mai ai, lea e mafai ona faʻasaoina i se vaifofo o Topaz ma le vai i le tele o le 4 ml i le 10 l.
  3. Mealy dew. E mafai ona aʻafia toetoe lava o laau uma i totonu o le togalaau ma fugalaau i luga o le windowsill, ae o strawberries ma kukama e mafatia tele mai ai. Mo le susunuina, tatou te faia se fofo masani o le 2 ml "Topaz" ma le 10 l vai. O togafitiga e taua pe a faʻaalia muamua faailoga o faʻamaʻi. Ina ia faʻaumatia faʻamalosi Amerika i luga o le kulisi, ua fautuaina Topaz ina ia faʻaaoga i tutusa tutusa.
  4. Fua le pala. E masani lava ona aliali i luga o peaches. Afai na mafai ona ia le lelei le fua, ona le mafai ai lea e "Topa" ona faasaoina le tulaga. Mo lenei mafuaaga, e taua tele le taofia o le pala e ala i le totoina o laau ile 2 vaiaso mai le taimi e aliali mai ai lau muamua. Mo le 10 lita o le vai e faʻaaoga ai le 1 ampoule o le vailaʻau.
Ae maise lava le taua o le fesili i le auala e fai ai le Tasi mo violet, lea e masani lava ona matua aʻafia ma pagatia i paʻu palapala. I faailoga muamua o maʻi, ua fautuaina e aveese vaega uma na aafia o le laau, pe a uma ona fufuluina violets i se vaifofo maualuga o Topaz - 1 ml i le 2 lita vai.

E te iloa? O le tele o sauniuniga i aso nei e le o iai se taimi faʻatali. O lona uiga e mafai ona faʻaaogaina e oo lava i le taimi o le fua o fualaau aina e mafai ona 'aina i le taimi lava e maeʻa ai. E na o le taua lava le mulumulu lelei. E aofia ai "Fitosporin-M".

O le lelei o le faʻaaogaina o "Topa" i lo latou fale taumafanafana

E pei ona e vaʻaia, o "Topa" e faatatau i fomaʻi ma le tele o faʻaoga. E ui lava i le mea moni e tele ana analogs Topaz i luga o le maketi i le asō, e tatau ona tuʻuina atu le filifiliga i lenei vailaau faʻamalosi, talu ai ona e iloga i se numera o manuia:

  1. O le "Topaz" o le vailaʻau lea e faʻailoaina i se taimi uumi o le faʻaalia i spores o maʻi faʻaleagaina. Ona o lenei mea, e mafai ona faʻaleleia le togafitia e na o le faalua i le masina, faʻaititia le mamafa o vailaau e tineia i luga o laau ma eleele.
  2. O le vave ona tagofia o fualaau faasaina e laau e mafai ai ona taofi le tupu aʻe o spores spores i totonu o le 2-3 itula ina ua uma togafitiga.
  3. O le fua faatatau o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e maualalo tele, o lea e tasi le sachet e lava mo le toeitiiti atoa le vaitau, e tusa lava pe tatau ona faʻaaogaina i le togalaau ma le togalaau.
  4. "Topaz", e le pei o isi vailaʻau, e mafai ona faʻaaoga mo se tele tele o laau.
  5. O le "Topa" e faʻaaogaina i le toetoe lava o vaega uma o vaitau o laau: mai le amataga o le tuputupu ae i le amataga o le faʻavaeina o fua. E oʻo lava i le fesoʻotai ma fualaau matua, o le aʻafiaga o le vailaʻau e itiiti lava, lea e mafai ai ona 'aina e aunoa ma le fefe i le' ona oona.
  6. O le "Topa" e fetaui lelei ma le tele o isi fualaau oona, lea e mafai ai ona faʻaaogaina mo le gaosia o togalaau.

Fomicideicide "Topaz": fetaui ma isi vailaʻau

O le maliega o le vailaʻau "Topaz" ma isi vailaʻau e le mafai ona togiina i ona faatonuga mo le faʻaaoga, peitaʻi, mo le puipuia tele o faʻalavelave faʻapitoa vailaʻau, e tatau ona faia i taimi uma. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona faʻafefiloi le fualaau faasaina o le "Topa" mo laau toto ma auala e pei o le:

  • "Kuprosat", lea e mafai ai ona e taulimaina le tuai ma le circosporosis;
  • "Topsin-M", o loʻo faʻaaoga e faasaga i le paʻu, moniliosis, gutu pala, anthracnose;
  • "Kinmiks" - o se fualaau faasaina e foia ai le tele o meaola faalafua o fua o faatoaga;
  • "Horus" na faʻaaogaina mo le puipuia ma le togafitiga o Alternaria, fua o fua, nodule, coccomycosis.
O nei vailaʻau uma o loʻo i totonu o fomaʻi, ae e ese mai le tasi i le isi i le gaioiga malosi. Ona o lenei mea, pe a tuufaatasia le vailaʻau, e le tatau ona faʻaitiitia le fualaau, ae mafai ona e faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga.

Puipuiga saogalemu pe a faʻaaoga le fualaau faasaina "Topaz"

O le sauniuniga mo togafitiga o laau totino "Topa" o se vailaʻau vailaʻau, faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo lea e mafai ona liua i ni tulaga le lelei mo se tagata. O le mea lea, a faʻaaogaina, e taua le tausisi i tulafono nei:

  1. O le vailaʻau faʻasaina ua fautuaina ina ia faʻavela i totonu o se koneteina o le a le faʻaaoga mulimuli ane mo le kuka, pe mo tagata poʻo manu.
  2. A o faagasolo le gaosia o laau e le tatau ona faatagaina le inuina o vaalele, lea e taua ai le faʻaaogaina o se manava. O lima ma tino e tatau foi ona ufitia i laei puipui. Taumafai e faʻamautinoa e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi e fagafao le vailaʻau.
  3. I le tulaga o fesoʻotaʻiga faʻafuaseʻi i lima poʻo foliga, e taua le fufuluina lelei o togafitiga Topaz i le fasimoli. E fautuaina foi e fufulu lou gutu.
  4. I le tulaga o le malūlū oona ma fuʻa a Topa, ave ni nai papa o le gaʻo faʻamalosia ma inu i ni ipu tioata se lua. Afai o pa'ū o le fofo faʻatasi ai ma le fualaau faasaina ua paʻu i le manava - fufulu le manava.
  5. Galulue faatasi ma le fualaau faasaina, aua e te ulaula, aua e inu pe 'ai.
  6. I le tulaga o le faʻafesoʻotaʻi ma mata, faʻamama vave i le vai tafe.
E taua! A maeʻa ona faʻaaogaina le vailaʻau, e aoga le tausia o auupega avanoa. E fautuaina i latou e suʻe pe tanu i nofoaga mamao mai vai.
E le gata i lea, e taua tele le teu lelei o fualaau faasaina. O se nofoaga pogisa e mafai ona vaʻavaʻavaʻalata sili ona lelei mo lenei faʻamoemoe. E mafai ona fesuiaʻi le vevela i le -10 i le +35 ° C. E taua tele le le fesootai o Topa ma meaai ma fualaau.

O le mea lea, e tusa lava pe i ai sau togalaau fualaau aina pe na o fugalaau i luga o le windowsill, o le a fesoasoani pea ia Topa i fafo. A uma mea uma, e fautuaina e faʻaaogaina le tele mo togafitiga tuusaʻo o laau totō, pei o le puipuia o faʻamaʻi masani.