Laʻau

Tausia ma le faʻaleleia o nephrolepis i le fale

Nifaelolepis o se sui o le fern genus. O nisi tagata atamamai latou te taʻu atu i le aiga o Lomariopsis, o isi e manatu o le sui o le Davallievs. Ae ui i lea, o nei faʻailoga mo tagata e fiafia i fugalaau o le fale e na o se faʻamatalaga, ma o le laau lava ia o se teuteuga matagofie mo se fale poʻo se ofisa.

Feiloai atu ia Nephrolepis

O Nephrolepis o se vao vao e epiphytic pe tupu i luga o le eleele. O loʻo i ai se fatulaʻau lalo ifo o loʻo tuʻuina mai pupuʻu pupuu.

Lulu lauulu lanumeamata o le a teuteu ai totonu o totonu

O le laufanua o lenei matagofie ofoofogia o itulagi ia ma se tau vevela. I le vao, e mafai ona maua i Aferika, Asia, Amerika, Ausetalia, e oo lava i Iapani ma Niu Sila. I lalo o le natura masani, o le fern e tupu vave vave.

O ona lau launiu umi, e taʻua o le wai, ua aoina i se rosette. Vayi e mafai ona oʻo i le 70-80 cm le uumi.

E feteʻenaʻi ma le tala o fuga fern, o le laau e le o fugalaau, faʻaleleia e spores, vaevaeina o vao po o le taoto. O feeseeseaiga e aoina i vaega, e pei o le tino. Latou te foliga mai o ni mea laiti, muamua mea e lanu meamata lanu meamata, lanu enaena vaivai ao latou matutua. O loʻo i luga o laʻau.

I le paʻu o se fern, e tele vaʻai e matutua. lea o loʻo mulimuli ane faʻapupula mai ai nofoaga totino fou

I le fale, e tele ituaiga o nephrolepis e fafagaina. Faatasi ai ma i latou e le lelei, e le mafua ai le tele o faafitauli, o loo i ai ni mea taua, o le a togi i ai. O le fea filifiliga e sili ona lelei - e filifilia e tagata taʻitasi mo ia lava, ae i soo se tulaga, o le a tauia taumafaiga. O se laau maloloina e ese le matagofie o totonu o le fale faatasi ai ma se pulou paʻu.

Ole lanu lanumeamata e le gata ina maua ai le okesene, ae e iai foi le gaioiga o le antimicrobial. Na ave e Neplolepis formaldehydes, xylene, toluene, lea e faʻasaʻolotoina mai mea a le fale mai le ea.

Nisi o totonu o nephrolepis

E i ai le tele o ituaiga o nephrolepis, lea e totoina e le au faifaatoaga e pei o laau i totonu:

  • tumutumu maualuga;
  • Nephrolepis Boston;
  • fatu nephrolepis;
  • xiphoid nephrolepis;
  • Nephrolepis Green Lady;
  • Ephine nephrolepis;
  • Blechnum, lea o le aiga Derbyankov.

Ua siitia Nifaelolepis (Nephrolepis faaeaina)

O se tasi o fomaʻi taatele i le faʻaleleia o le fale. O le laau e le lelei, o le tausia o le a le faigata. O lona umi (e oo atu i le 50-70 cm) le Wii lanumeamata o loʻo faʻaputu i se laupepa. Laʻau lanu lanu samasama, faʻagogo aʻo lei pa'ū.

Ua siitia aʻe Nifaelolepis - o se tasi o ituaiga sili ona taatele o fern

O lenei ituaiga e mafai ona faʻalauteleina e avea o se vaeluaga o le vao, ma pala. O le maualuga o le nephrolepis na mafua ai le aveesea o le tele o hybrids.

Nephrolepis Boston (Nefrolepis exaltata var Bostoniensis)

O se meaola na gagau, e pei ona taʻu mai e le igoa, i Boston mai le nephrolep sublime. Mai le augatuaa e iloga e le uaua, laʻau ua uʻamea. Wii o lenei meaola e mafai ona oʻo i le 1.2 mita le umi. Na ia faʻatūina le faʻatoʻaga o ituaiga faʻatasi ma laʻau o foliga faʻalavelave, e aofia ai le lua, tolu ma le fa leaflets e faʻaputu faatasi. O lenei ituaiga e aupito sili ona puipuia i le ea malulu.

Boston Nephrolepis o loʻo iai ni laʻau muamua

Heart Nephirolepis (Nephrolepis cordifolia)

O lenei sui o le aiga e tatau ona i ai lona igoa i le uluai ituaiga o laulaau i luga o le umi, olaola toetoe lava i luga, o vayas.

I le vaaiga o laupepa o lenei ituaiga, o le amataga o lona igoa ua manino

I luga o le aʻa o lenei ituaiga meaola, e mafai ona vaaia ni faʻaoga pipisi. O faʻasolosolo e faʻapipiʻiina i le va o le uʻamea o fatu o laʻau. O lenei meaola, e pei o le muamua, faʻalautele e spores, vaevaega o le vao.

Xiphoid Nephrolepis (Nefrolepis bisserata)

O laulaau i luga o vayas o lenei ituaiga o manu o loʻo i ai foliga o pelu tuʻi. Spores e faʻapipiʻi i laulaʻau lanumeamata mai le pito i lalo. O lenei mea totino e le faʻapupuina ai fatu. O se uiga uiga ese o le nephrolepisite xiphoid o loo susulu, e oo i le 1.5-2 m, le pale. O le tele o lenei lapoa e faʻaogaina ai lenei ituaiga mea e le talafeagai mo le fausiaina i le fale i se fale masani. E mafai ona e feiloai i lenei tagata lauiloa i greenhouses, conservatories.

O le foliga lapopoa lapopoa o laupe e manino lava le eseesega o lenei ituaiga mai isi ferns.

Nefrolepis Green Lady

O se ituaiga o fern, o loo faamatalaina e se "vaipuna" o lanu lanumeamata. O Vayi o loʻo ufiufiina ma faʻapipiʻi lobes e ola latalata ane le tasi i le isi. O le laau e matua faigata i luga o le malulu o le ea.

Malosi, lush wai Green Lady - tagata alolofa tele i le ea

Nephrolepis Emin (Nefrolepis Emina)

O se laau pupuu, mapi, o lona vayi e mafai ona faʻaleleia, toetoe lava saʻo. O lona igoa lona lua o le Dragon Tail (toso dragon) poʻo le Green Dragon (faʻauluiti lanumeamata). E le masani ona tuʻuina atu i ai e le paʻu se mea faʻapitoa. O lenei ituaiga meaola e oʻo ile 50 cm

O le nephrolep o Emin e afaina i auala e ufiufi e ufiufi ai lau laʻau

Blechnum (Blechnum) - o le isi sui o ferns, lauiloa i fugalaau fugalaau, ae ui i lea, o se isi aiga - Derbyankovs. I lalo o le natura masani, o ona vayas e oʻo atu i le umi e oo atu i le 1.5 m. Ua maua le faʻaaloalogia i totonu o tagata e fiafia i totonu o le fale e faʻafetai i ona avanoa e ufiufi lau lau lanu meamata. Faatasi ai ma le matua, o le rhizome e tupu i luga atu o le eleele ma suiga, avea e pei o se ogalaau. O le laau atoa e pei o le pama. O lenei ituaiga o faʻailoga e mataʻutia ma faʻamalosia i tulaga o le galueaina ma le tausiga, ae mo le lelei o sea matagofie e aoga le taumafai. I le fale, ma le tausiga lelei, o vayas e mafai ona oʻo i le umi e oo atu i le 1 m.

Faʻataʻotoina o le rhizome ma le tele o laulaau ma laulaau uumi e tuʻuina atu ai le fatu fatu i foliga o le pama

O le fale o Nifae i le fale

O le mea e aofia i le nephrolepis i le fale e faʻaalia ai le tausisia o nisi faʻataʻitaʻiga, faʻapitoa foi ma tulafono tausi, e faalagolago i le taimi o le tausaga.

Lisi: manaoga mo mea o loʻo i totonu o le nephrolepis i le fale

TaimiMalamalamaTotogiFaʻasaLuluLaʻei pito sili
SummerSulu ese, malamalama susulu
nofoaga e manaomia i luga o faamalama,
feagai ma sisifo ma sasaʻe.
Faʻailoaina
susulu malamalama o le la.
Faʻamatalaga talafeagai i luga o le faletupe,
loggia, vevesi puipui malulu
Humidity - e le itiiti ifo ma le 60%.
E manaʻomia le suʻeina o aso taʻitasi
mafanafana vai.
O le faʻaaogaina o le masini o le a fesoasoani
ma fugalaau i luga o se palatusi ua tumu
sulu i totonu o le vai i le galu, faalautele le ele.
O se fagu e iai se fugalaau e le tatau ona faʻafefiloi i le vai
E lava le tau, e tatau ona e taulai atu i ai
faamamaina o luga
fasi pepa
+20e uiga i… +24e uiga iMaFertilizers faʻaaoga e faʻaaogaina i vaiaso taʻitasi.
mo mea teuteu
laau toto
i totonu o foliga faʻapitoa
(1/4 poʻo le 1/2 o le faʻasologa ua fautuaina)
WinterI le taumalulu atonu e manaʻomia
faʻaopoopoga faʻasalaga faʻapipiʻi
e le itiiti ifo ile 6-7 itula
Humidity - e le itiiti ifo ma le 60%.
E manaʻomia le suʻeina o aso taʻitasi
mafanafana vai.
O le faʻaaogaina o le masini o le a fesoasoani
ma fugalaau i luga o se palatusi ua tumu
sulu i totonu o le vai i le galu, faalautele le ele.
O se fagu e iai se fugalaau e le tatau ona faʻafefiloi i le vai
Faʻatau ma le faaeteete, e ala i
2-3 aso pe a uma le pito i luga
ua malo le palapala.
+16e uiga i… +18e uiga iMaE seasea tele, sili atu
faalēaogā le fafaga -
tele taumafaiga i totonu
taimi e afaina i taunuuga leaga mo le laau

Fern Nephirolepis i faʻamatalaga o le florarium

O Florarium o se fatuga muamua o fugalaau faatasi ai ma le faaopoopoina o elemene eseese, tuu i totonu o se ipu manino na faia i le tioata po o le palasitika.

O le tele o ituaiga o nephrolepis ona o lona tele faʻatusatusa o loʻo faʻaaogaina i le sauniuniga o mea mo florarium. Bostoniensis Compacta faʻatoʻaga mai Boston nephrolepis e laʻititi (e oʻo i le 40 cm). O lenei tulaga e mafai ai e oe ona faʻaaogaina mo le ola i florariums. O lenei ituaiga meaola e matua le lelei, i tulaga o florarium, i lalo o le maualuga o le maualuga o le vevela ma le vevela, o le a fiafia le e ona i le vao vevela. E mafai ona e gauai atu i ituaiga eseese e pei o Dallas Jevel, Teddy Junior. E laʻititi la latou lapopoa, e fetaui lelei i totonu o le florarium ensembles.

E le gata i lea, o le croton ua atoatoa mo florarium, faitau e uiga i ai: //diz-cafe.com/rastenija/kroton-kodieum-uxod-za-priveredlivym-krasavcem-v-domashnix-usloviyax.html

Faʻasologa o Ata: Fern Florariums

Faʻamasinoga (faʻavasegaina) o nephrolepis

O le gaosiga e faia i le tautotogo. O lenei faʻatulagaga e fautuaina i fuga talavou ma le atinaʻeina o aʻa i tausaga taʻitasi, a maeʻa le tolu tausaga, faʻapitoa ona faʻapitoa i le 2-3 tausaga.

E le fautuaina le faʻapipiʻi vave o le nephrolepis i totonu o se fagu tele, aua i lenei tulaga e le mafai e laau ona faʻatumu se voluma e talafeagai mo galuega masani, o le susu e paʻu i le pito i lalo, e mafua ai ona pala. O le faailo mo le faateleina o le tele o le ulo o le a "o ese atu" i le eleele o aʻa o aʻa. O lenei mea e iloa ai ua tumu le nephrolepis, ua oʻo i le taimi e amata ai le totoina.

O le "fale" mo nephrolepis e tatau ona filifilia i totonu o pusa tioata e sili atu ona taofia ai le susu. I totonu ia i latou, o aʻa o le a le toe faʻaaogaina. O le fomu e tatau ona amanaʻia uiga o le aʻa o le fern, lea e tupu aʻe i itu, ae le loloto. Faʻavae i luga o lenei mea, e le o se mea e sili ona maualuga, lautele e talafeagai. O le tele e tatau ona amanaʻia le maualuga o le laumei lanumeamata o le laau, ina ia le toe faʻafefete le ipu.

O Fern e fiafia i le malamalama, eleele lafulemu ma le eletise o le pH 5-6.5. O le eleele mo le totoina e mafai ona faʻatau i totonu o se faleoloa faapitoa, o faʻapitoa faʻapitoa mo ferns o loo faʻatau atu. Afai e manaʻomia, e faigofie ona fai se paluga oe lava. O eleele vavalo + e manaʻomia ai le oneone + le peʻa (4: 1: 1). O iina e tatau ona e faaopoopoina ai le manala ma le ponaivi i se aofaiga o le 1 g mo kilokone taitasi o paluga palapala.

Matou te vaeluaina:

  1. Muamua, ua saunia se ipu - e manaʻomia ona fufuluina, fufulu i le vai inu, solo mama. I le pito i lalo, e taua tele le faia o ni pu e faʻafefe ai le tele o le vai i le taimi o le faʻavaivai.

    O le i ai o pupu i le pito i lalo o le ulo e faʻatagaina - o le a taofia ai le faʻasaina o le vai i aʻa

  2. Ua faʻataʻapeʻaina alavai i se vaega o le 3-5 cm, vavae gau, faʻalautele lau ole talafeagai mo lenei faʻamoemoe.

    Faʻalauteleina le laulau po o le maamaʻi e talafeagai mo le faʻaleleia o alavai, e mafai foi ona ave faʻamaʻi otaota

  3. Ua aveese mai ia Naprolepis mai le fagu tuai ma le eleele, o le tele o lona soona lafoina ma le faaeteete. O le siaki e asiasia mo le faaleagaina o le aʻa. Rotten, o aʻa ua mate e tatau ona teuteuina, ona tuu lea o le laau i totonu o se ipu, faatumu i le pito i luga ma le palapala, sasaa ma le totoʻa ma patipati i ou lima. O se mea taua: e te le manaʻomia le faʻatumu o le nephrolepis i le palapala i lau lava lau, o le a taʻitaʻia ai le palasi.

    Pe a suia le nephrolepis, e taua le mulimuli i fautuaga talafeagai i laasaga taʻitasi

  4. A maeʻa le faʻavasegaina, faʻafefea le vai i le vai.

Nuances o le tausiga

E faigofie ona tausia lenei vavega lanumeamata. E tatau ona manatuaina o le laau o se tagatanuʻu o meaola. O le mea lea o le faateleina o le maaleale i le vevela ma le susu.

Malamalama

Nifaelolepis o se tagata fiafia, e tatau ona e tuu i nofoaga ma malamalama lelei, taumafai e aloese mai le susulu o le la mai le pa'ū saʻo i luga o le laau. Fiafia talafeagai o loʻo feagai ma sasaʻe poʻo sisifo. E lagona e Nefrolepis le lelei i lalo o le faʻamalama: e masani lava ona maua i ofisa eseese ma faʻalapotopotoga, i le mea o loʻo i ai le malamalama mai moli ua leva ona faigaluega.

I le taumafanafana, e mafai ona ave i fafo le pusi lanumeamata i le ea, e le faʻagaloina le paolo mai le la e aloese mai le mu.

I le taumalulu, e le tele le malamalama i totonu o potu, o lea o le a leai se malamalama fou.

Totogi

Totoʻatasi i le vailaʻau manogi, e manaʻomia e le nephrolepis le ea malulu. O le susulu i aso uma ma le susu (e manaia ai le vai) o le a fesoasoani, ma i le taumafanafana e tatau ona faia i le faaluaina o le volume.

E mafai ona e tuu le laau i luga o se fata susu, faʻatumu i le pito i luga ma se ituaiga o meaʻai (faʻalautele le gaʻo, moa). Ae e taua le aua le "malelemo" le pito i lalo o le ulo: e tatau ona tu e pei o luga o se tulaga. O nei manaʻoga e tatau ona mataituina e tusa lava po o le a le vaitau.

Nefrolepis o le a tali atu ma le agaga faafetai i taualumaga o le vai. O le vai vevela e le gata o le a fesoasoani i laʻau, ae e fufulu ese foi le pefu.

Faʻaleleia le ea e fetaui mo le totoina o mimosa. Faitau atili e uiga i lenei laau toto: //diz-cafe.com/rastenija/esxinantus-kak-ugodit-roskoshnomu-no-prixotlivomu-krasavcu.html

Laʻei pito sili

E manaomia le fafagaina o Nifae e tusa ma le vaitau. I le taumafanafana - 1 taimi i aso uma 7. Mo le faʻamafanafanaina, e mafai ona e faʻaaogaina fugalaʻau fautuaina mo laau teuteu, faʻafefe i le afa poʻo le 3/4 i le vai.

I le taumalulu, e faʻaaogaina fugalaʻau i se mea maualalo, ma e sili atu le le fafagaina, talu mai le faʻalauiloaina o le tele o le faʻamaʻiina i lenei vaitau e mafai ona mafua ai le faʻamaʻiina o faʻamaʻi.

O aʻafiaga leaga i le soifua maloloina o laau e mafai ona faʻamalosi e nisi o mea sese i le tausiga.

Laulau: Faʻasalaga i le faʻatulagaina o le tausiga mo nephrolepis

FaailogaFaʻamatalaga sese
FaʻasaLuluTotogiLaʻei pito sili
Lea lanu samasama ma mamagoTele naua le vai - liliu samasama
laʻau pito i lalo, e vali ata
enaena, mago.
Le lava o le vai - tupu le tuputupu ae
laʻau, lo latou faʻaloloto, samasama o loʻo matauina.
Suavai malulu.
Suavai faigata
Lea lanu samasama mai le faavae -
vevela vevela tatau
toe faʻaopoopo i se nofoaga malulu.
Faʻateleina le vevela (> 25e uiga iC) -
faateleina le faʻafia ona faʻaleleia.
I le faʻaitiitia o le vevela (<12e uiga iC) -
faaitiitia le tele ma le aofaiga
fafaga
Faʻaleleia ma
tu saʻo
susulu o le la
-
O le teineitiiti ua mamae ma ua otiFaʻaaogā mo le faʻamamaina o vai maluluLaititi maualaloFaʻasaʻo maualalo
e tatau ona faateleina
tele
sasaina
-
Ua mate le laau, ua le toe tupu---E le lava
meaʻai
faʻasusu
Lea lanu samasama i le taimiFaʻamatalaga masani, suavai mamago e tatau ona aveeseina

Laulau: Diseases and Pests of Nephrolepis

Maʻi ma meaʻaiFaailogaAuala e tau aiFuafuaga puipui
Gau palaFaʻafefiloi gutu i luga o lau
toso
Talia ma le pese
(Trichophyte, Alirin-B)
Taofi le faaleagaina o vai,
sasaa vai malulu
i le maualalo o le vevela
Spider mitePaʻepaʻe paepae i luga o lau
togitogi malie togi
malogo pe a ogaoga le faaleagaina
nuanua mumu faʻaalia
Fufulu i le vai mafanafana ma
faʻaumea tagamea
ma le toʻilalo tele
taulima faapitoa
o lona uiga (Actellik,
Aktara
Condor)
Faʻasalaga masani
potu e pala
laau i lea taimi ma lea taimi
fufuluina i totonu o le fagu
WhiteflyI luga o laʻau ua faaleagaina
lanu samasama foliga.
tuʻu le matutu
Fufulu laulaau
vai-ava malosi
(1:1).
Togafitiga ma iniseti
(Fitoverm, Actellik,
Aktara, Condor)
Matau le vai vevela
mode, puipuia maualuga
maualuga le vevela
susu - masani ona faʻamalosi
potu, fufulu masani le fugalaau
i lalo o le fagu
MealybugFaʻaalia i laupepa
papaʻe paepae latou te maua
faaleagaina foliga vaaia, lanu samasama.
Vaʻavaʻai faʻapitoa
Soap fern
fofo pe a uma le faamago
togafitia ma iniseti
(Fitoverm, Actellik,
Aktara, Inta-Vir)
Vaʻaiga faʻavaomalo le fale
fafagu le potu
fufulu mama

Faʻafouina o nephrolepis

E tele auala e faʻaleleia ai nephrolepis:

  • finauga;
  • vaevaeina o le vao;
  • pulupulu;
  • tubers.

Lafoaia le toto

O lenei metotia e faigata ona o le tulaga e ono mafai ona maua mai i le spores o agaifanua a le aiga poo le i ai o faʻamatalaga maualalo e uiga ile matua. Afai ei ai se naunautaiga faifai pea, e tatau ona e faia laasaga nei:

  1. Vavae ese ma le faaeteete ia fatu ua seleseleina i se naifi, gaugau i luga o se pepa.
  2. Faʻapipiʻii luga o eleele palapala. Faʻamasinoga faʻaaogaina. Mo le greenhouse, e tatau ona e faʻaogaina se pusa paʻu ma se tapuni.
  3. Tuu fatu i luga o le mea susu, ma, tapunia le tapuni, tuu i totonu o se mea mafanafana, paolo.
  4. Vaʻaia le vavao i le vaitaimi ma faʻamama le palapala. Faatasi ai ma se tulaga lelei o tulaga, o le germination o fatu o le a tusa ma le tolu masina. Pe a tutupu aʻe le totogo ma malosi atili, e le mafai ona ufiufi.
  5. E mafai ona totōina taʻavale.

O feeseeseaiga o agaifanua a le aiga o nephrolepis e mafai ona faʻamaonia, o le mea lea o lenei auala o le toe gaosia e faigata ma seasea faʻaaogaina

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

O le filifiliga pito sili lea ona faigofie ma sili ona taatele:

  1. Faatasi ai ma se totoina o le tautotogo, ua vaevaeina ai le rhizome i ni vaega. E tatau ona i ai i le vaomatua taitasi se tulaga tuputupu ae.
  2. O tamai vao e nonofo eseese.

Faʻafouina o le nephrolepis i le vaevaeina o le vao i le taimi o le suʻeina o le mea sili ona faigofie ma e sili ona taatele

Faʻaleleia o le Sprout

O se mimiti e tautau mai i se tulaga foliga le aoga o le a fesoasoani e maua se fou fou:

  1. E tatau ona ave laʻau e aunoa ma le ola i le itu, ma faapipii i le meaʻai ma tuu i totonu o se isi pesini.
  2. E manaʻomia ona eliina ina ia ufitia le ogatotonu pe a ma le 1 cm le palapala.
  3. Aua nei galo e uiga i le faamamaina pea.
  4. A maeʻa vaiaso e lua, o le a aliaʻe aʻa, ona vaʻaina ai lea o lauʻau. A oʻo ina malosi malosi le paʻu, e mafai ona vavae ese mai le tina ma totō faʻatasi.

Mo le auala lenei o le toe gaosia, pulupulu vao o nephrolepis e ave i le itu ma paʻu i totonu o se isi pesini i le eleele e aʻa ai

Faiga faʻapipiʻi

O nisi o ituaiga meaola e fatuina ai le susu i luga o aʻa. E mafai ona manino manino i latou pe a suia le laau. O lenei auala faʻaleleia e matua faigofie lava:

  1. E vavae ese le pusa mai aʻa.
  2. Ona tatau lea ona tuu i totonu o le masini ua maeʻa.
  3. E faʻamamaina le eleele pei ona masani ai.

I luga o aʻa o le tele o ituaiga o nephrolepis tubers, o loʻo lelei tele mo le faʻaleleia o laau.

Totoga o togalaau

O se tasi lea o faʻailoga e sili ona lelei, o se laʻau mataʻina. Faʻafiafia ma le alofa i lenei mea e le lelei ai totonu. Ia Setema, na ia totoina ai se ipu tele e pei o le ipu, ma sa tofu tagata uma ma se fulu. Ae na amata ona ola lelei o ia ma au mai le vave lava. I le taimi muamua sa mafai ona ou maua se laau e tolu-laulaau, lea na ou le siva ai i se tapoleni, ou te matuai manao lava i se manulele matagofie tele. Ae o ana siva e leʻi paʻi mai ia te aʻu, ma na tu uma lava i le tasi malologa, ma mafaufau, foliga mai, pe aoga le ola. Ma o lea, eli i luga o le Initaneti e saili ai se tali, o le a le mea na ia manaomia, na ou maua ai se fua ou te manao e faasoa atu. Mo le toe totoina, e tatau ona faʻaalu lelei le eleele i se paʻu pine. Matou te faʻaopoopoina foi ni fasi koala, faʻasalaga faʻafefete, e mafai ona e faʻaopopo le sphagnum. E le afaina le oneone e fefiloi ai, pe afai e faatauina le fanua, ona i ai iina, o se tulafono, tasi peat. Ma e sili atu le ave o le ulo nai lo le umi. Na suia i lenei auala, na vave vave ona ola vave laʻu paʻu ma ua amata ona tuputupu ae, ma o lea ua leai ni faafitauli. Ae e le fiafia o ia i le faʻamamaina, ma sili atu ona lelei le mataʻituina o le vevela o le eleele. A uma mea uma, e tu o ia i luga, ma o le mea moni e faʻamago o ia e le vave iloa. O le Wii e le fiu, ae peitaʻi ua liua ma amata ona mago i le pito o lau. Ae o le mea pito sili ona faanoanoa o le "faʻamalo" ua maeʻa aʻo leʻi oʻo i le taimi e liliu ai. O se fale matagofie fale, e le mautonu ma faafetai mo le tausiga, ou te fautuaina!

irkin44//irecommend.ru/content/zelenyi-vodopadik-sekret-uspeshnoi-posadki

E tutusa lava aʻu. E tatau ona toe fetuutuunai le faamalama, a faʻapea o laulaau e umi ma pala. Ae pe a tatalaina - oe ma aulelei! Faʻailo malolo uma.

Elf//otzovik.com/review_217759.html

E umi oʻu tausaga, 15 tausaga le mautinoa. Ou te mafaufau pea pe a latou faitio e uiga i le leai o se malamalama mo i latou. I loʻu aafiaga, e matagofie ma lanu meamata i le taumalulu. Aʻo oʻo mai le tautotogo - o le la, latou te amata ona paʻu ma aʻu. Afai ou te aveina atu i fafo i totonu o le lotoa ma luga o le itu malulu uma, i le mea e le pau ai le la i luga ia i latou, o le mea lava e tasi. Avea pale. O aʻu lenei i luga o le vevela i le taumalulu, o lea ua uma ona ou aveeseina i latou ma natia i totonu o potu i matu.

Zhike//forum.bestflowers.ru/t/nefrolepis-nephrolepis.146911/page-51

Ou te fiafia i lenei laau toto mo ona lauulu lanu matagofie, mo se mea manaia o le matauina o le auala na aliali mai ai se vaya vane matagofie mai "auala", ma faapena foi i luga o le ad infinitum! O laʻu fanau laiti na o mai i le taimi nei, ma faatalitali mo pulu lanumumu lanu lanumeamata lanumeamata e aliali i luga o le eleele, lea e suia i le tele i aso uma. E lelei tele le laau i le ola. Ae afai e te manaʻo e fai sina lanumeamata, e manaʻomia ona ia faia ni tulaga lelei. O le mea autu e le o le sasaa, masani ona vevela ma vai inu, ae le o le fafagaina o fugalaʻau, ua lava le faʻamaʻi faʻaluaina i le faʻamalosi vai mo fualaau teuteu teuteu. Faatasi ai ma le susulu malamalama, ua mou atu le vaya o le nephrolepis, o lea e te le manaʻomia ai ona tuu i le faamalama i saute. Ae i totonu o le paolo e paʻu foi. O le faamalama sili ona faamanuiaina o le a sasaʻe. I le Tausaga fou tatou teuteu ai i timuga, e foliga mai e sili ona lelei. E sili ona lelei ma faʻalelei foliga.

Faʻamatalaga//irecommend.ru/content/ochen-khoroshii-paporotnik-s-pyshnymi-formami-foto

Ou te alofa i ferns, ei ai nisi oi latou i loʻu fale mafanafana. Masalo o le mafuaaga lena ou te alofa ai ma le fiafia, ona o ia foi o se sui o ferns. Le manaia matagofie i le fale. E le faigata ona tuputupu ae, e vave tele ona tupu, e le lelei. E fiafia o ia i le susu o le eleele, e fiafia i le totoina, ola lelei i totonu o le paolo, o luga o laei e manaʻomia mai lea taimi i lea taimi.

Anna Zakharchuk//flap.rf/Animals_and_plants/Nefrolepis/Reviews/6437440

Vitio: tausia fale mo nephrolepis

Nifaelolepis o se manulele sili ona manaia ma le le lelei. Faʻasalaga lelei, o lenei malo faʻavaomalo o le a fiafia i lē e ona le laʻau, laʻau fou. O lenei laʻau ola e fetaui lelei i totonu o taulaga, o se teuteuga matagofie o totonu.