Laʻau

Hoya fale tausiga, faʻamaʻi ma meaola faalafua

O fusi ma tochids ua lauiloa e tagata uma, ae o le fugalaau puaa e le lauiloa tele. O lona uiga iloga lava, o le vaai i laulaau, e foliga mai na faasolosolo solo. Nai lo lenei kopi matagofie o loʻo lelei pea - o le tali i lalo.

Hoya: tausiga ile

O le laau e fai i le aiga o Kutrov, o le subfamily Lastovnyh. O le tau o Saina po o Initia e lelei tele mo le laau. E masani ona tupu se fugalaau i Korea i Saute ma i nisi o motu. E ui lava i lenei mea, o le hoya e le o se faanaunauga e tausia lelei.

Fuʻa puaa

Mo faʻamatalaga! O nisi taimi e taua ai loya hoya, wax hoya poʻo le ivy hoya.

Faʻafefea ona tausi ia Hoya

O le tausia o se puaa puaa i le fale e le faigata. O lenei laau e masani ona faʻaaoga e pei o se fagafao. Mo ia ma isi ituaiga o nei laau matagofie, o nisi o mea e manaomia e ao ona matauina:

  • mataʻituina le lelei ma le tele o le fafaga. E fiafia le laau i le vai, o lea e tatau ai ona e faʻaleleia le fugalaau aʻo faʻapala le palapala i totonu o le ulo. I le tau mafanafana, o le tele o le vai e faʻaopopo, e faʻaitiitia i Novema. Le timuga sili ona timuga i le taumalulu. A maeʻa ona faʻavaivai, e tatau ona e faʻatali seia maeʻa le papa palapala;
  • susu e le tatau ona faia i le vai malulu. Na te faʻavae i luga o le windowsill;
  • e tatau ona e filifilia se potopotoga e le tele mo le totoina o se fugalaau. E leai ni manaʻoga faʻapitoa mo le filifiliga o mea faʻapipiʻi. O le mea pito sili ona taua, e le tatau ona afaina;

Pulu mo le totoina

  • o le laau e manaʻomia ai le faʻavaivai i le pito i lalo o le ulo ma sauniuni lelei eleele palapala;
  • mo le galueaiina, o le faamalama sasaʻe poʻo sisifo o loʻo faʻaaoga, ma i le taimi malulu - o le itu i saute;
  • o le fugalaau e le tatau ona masani ona siitia mai lea nofoaga i lea nofoaga;
  • O le mafanafana o le vevela e 20-30 ° C, ae tatau ona faʻaalia le potu.

Afai e te mulimuli i nei tulafono faigofie, o le tuputupu ae o le hiya o le a avea ma se fiafiaga moni.

Metotia ma uiga o le totoina o le fale o le hoya

E mafai ona e filifilia se ipu, ae e sili atu le ave se tasi e maua ai alavai. I le taimi lava e tasi, e tatau ona mafaufau pe o le a le mea e sili atu ona taua - faʻapupulaina o laʻau po o le faʻaleleia vave. Faʻavae i luga o lenei mea, faʻatau ai se fagu telē po o sina mea itiiti.

A toto i totonu o se fagu telē, o le a tupu aʻe le tuputupu ae, i se mea itiiti o le a sili atu ona fuga. O le eseesega i le va o ipu tuai ma fou e tatau ona i ai ile centimita le lautele.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Mo le totoina, e tatau ona e saunia se ipu ma meafaigaluega mama mo le galuega, o le mea lea e tatau ona faʻamamā muamua le mea mulimuli. E tatau foi ona saunia vaivai. Ua faataatia e avea ma faavae o le fagu ma le vaega muamua ina ia le maua ai le aʻa i aʻa o le laau.

Taua! O le faʻaleleia o eleele e faia i luga o eleele mataga o le laumei malamalama.

I le avea ai o se tulafono, o le turf, humus ma le peat e faʻaaogaina o le eleele i le fua faatatau o le 3: 2: 2. E mafai ona e faʻaopopo se apa o le galu mo le lelei o le susu. E le tatau ona sili atu le maualuga o le eleele ile 6.5.

Pe a totoina, o le vaega o le vaega e tuu i totonu o le eleele ma faʻapipiʻi. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se mea e pei o se uaea. E tatau ona faʻatali mo le faʻavaeina o aʻa ma na o le vaeluaina o le fesoʻotaʻiga ma le vine matua.

Mo le faʻaleleia e ala i le tipi e te manaʻomia se lala laau e iai ni ona laʻau eseese. O vaega e tatau ona faʻamaʻi. O le fagu e tuʻuina i le vai mafanafana. A maeʻa foliga o aʻa malolosi, e totōina ile eleele. Fuga mai i lenei metotia o le a sau mulimuli ane (i ni nai tausaga).

Hoya Pruning

E le manaʻomia e le Hoya ivy le tele o meaʻai. Afai e tele naua lala, e tatau ona faapuupuuina sina vaega laitiiti, ma o laulaau faaopoopo e faapipiiina mai luga. E le tatau ona aveeseina vaega o le fugalaau. Mo le teuteuina, e faʻaaogaina meafaigaluega masini faapitoa.

Fertilizers

Pe a totoina pe suia, o le a faaopoopo se pusa ole koala i le meaʻai. O le a faia.

Taua! Mo le tele o masina talu ona totoina, e le tatau ona faʻamaʻaina le laau.

O luga o laei e faia faalua i le masina. I le taumalulu, e le aoga lenei mea.

Afai ei ai ni masalosaloga e uiga i le aofaʻi e manaʻomia e faʻafefiloi ai laau totō, e lelei tele le faʻaogaina o ni faʻaoga laiti. E le mafai ona sili atu i le masani. Aʻo fafagaina le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o fulufulu.

O le faaletonu o meaʻai mo le laau o le phosphorus, nitrogen, ma le potassium. O laʻei pito i luga mo vaomatua i totonu o fale e tausia ai le fua o nei elemene. Fertilizing e tatau ona masani.

Malamalama

O le fuga saʻo e faalagolago i le malamalama, ae i le taimi lava e tasi e le tatau ona pa'ū le la i luga o le ulo. O le mauaina o le tele o le malamalama, atonu e susunuina le laau. Faatasi ai ma se vaega itiiti o le malamalama, o le a lafoai ai le vaʻa ma e le totogo pe a uma le malologa.

Filifili faʻamalamalama

Faʻalogo lelei! Afai o le itu e susulu tele, ona aoaoina ai lea o le hoya e taitaia saʻo ave. Ae peitai e lelei tele le faasalalauina oi latou, o le a faʻaitiitia ai le ono mafai ona mu.

Faʻasa

O le faʻasalaga e tatau ona laugatasia. O le fugalaau e le taliaina le lamala po o le susu tele. O le faʻamautinoaga autu o le manuia o le masani lea o le faʻamaina, ae e le tatau ona e pipii i se taimi faatulagaina. E faia le taʻavale pe a pala le palapala ile luga.

Faʻalogo lelei! Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻatulaga se fugalaau mo se mafanafana mafanafana pe solo fasi laulaau ma se omomi pamu.

Aisea e lanu samasama ai laulaau o se fugalaau

Hoya - ituaiga ma ituaiga, tausi fale

Afai e lanu samasama lau, e manaʻomia le fesoasoani i le fale. Mo lenei, o le mafuaʻaga o le samasama ua muamua faʻatutuina, lea atonu e tele:

  • O le i ai ile aofaʻi o itula i le vevela, o le susulu o le la susulu e mafua ai le samasama o le laulau. O le lanu Brown o loʻo faia i le vaega atoa. Mo nisi ituaiga, e ono mumu le lanu. Ina ia faʻaumatia, e tatau ona e faia se vaeluagalemu mo lenei vaitaimi;
  • samasama o laulaau e mafai foi ona mafua ona o le tele o le suāsusu. Ae maise lava pe afai e gaosia pe a maeʻa se vaitau malogo. A uma ona mumu le lau ma feliu samasama, o le a pauu. E mafai ona e faʻasaoina le laau i na o le gafa. E faʻamamaina le aʻa, o aʻa e na o le faʻamaʻiina i aʻafiaga i se vaivaiga vaivaiga o le potassium;
  • laulaʻau mamago faʻaalia o le ea vevela e maualuga tele. Ae peitai, atonu e masani, ae o le ea e matutu. E le tatau ona e fafagaina le laau i le tele o taimi, e tatau ona lueina mai le pamu moli. Mo le hoya, o le vevela aupito maualuga o le 20 ° C;
  • afai e pau lau lau, atonu e tele mafuaaga: matala tatala i le malulu, le lava po o le le lava o meaai, ma sina vaega o le susulu o le la. O le tele o le susu e mafai foi ona afaina ai le suiga o tulaga tau tausiga (mo se faataitaiga, o le moliuila po o le vevela ua suia);
  • meaola faalafua e mafai ona amata i le fugalaau. I lenei tulaga, o le a fausia ai ni mea eseese. O auala faʻaleleia o le a faʻalagolago i le faʻamaʻi poo le ituaiga parasite.

Hoya: faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Tausia o geraniums mataʻutia poʻo le pelargonium sympathetic: faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Loto puao fugalaau hoya e mafai ona afaina i faamai ma meaola faalafua, pei o laau uma:

  • mamae. E afua mai i siama e maua ai le susu. O le maʻi e afua mai le tumutumu o le laau, faasolosolo malie le alu i lalo. O togafitiga e fesoasoani i togafitiga ma iniseti;
  • vaʻaia. O siama foi o se punavai o le fausiaina. E oti le laʻau, ma i luma atu, e i ai ni mea laiti i luga. Ua faateleina le vaega, o le faasolosolo lava o le laulaau ua liua samasama. O le pisia e foliga mai o se tioata, ia i ai se suauʻu suauʻu. O se siʻosiʻomaga agamalū o le a faʻateleina ai le faafitauli. E pei ona i ai muamua, o le a fesoasoani le iniseti;
  • pala. O le puna o le pala - solia tulafono tulafono. E salalau vave lava. O maʻi e le mafai ona faʻamalolo;
  • anthracnose. Lea o le muamua e aafia ai. O le maʻi e faʻaalia o ia lava i foliga o ni lanu samasama. I le laasaga muamua, o se mea itiiti lenei, e le vaaia i mata le lavalava. Aʻo tupu le faʻamaʻi ma o le galo e faʻaleleia atili, o le a tupu aʻe meaola, ma o le a faia ni pu io latou nofoaga. Ole maualuga o le susu i le ea mafanafana o le punavai lea. E mafai foi ona toto le laau, ae le o le tele o vai e leʻi aveesea mai laulaau. Fertilizers with minerals elemene o le a fesoasoani e faasaʻo le tulaga;

Laʻu aʻa

  • lanu enaena. O se paʻu paʻepaʻe e fai i luga o lau ma laʻau. E masani lava o lanu enaena (o nisi taimi e lanu). O le faʻapogai o le taumafaina o le parasite o manua e le togafitia. A o salalau le pala, ua mate le laau. E leai se fofo;
  • paʻu palapala. E tulai mai ona o se taunuuga o le maualuga o le vevela o le ea. O le faʻamaʻi e amata i laulaau, lea e faasolosolo malie le faateleina. Atonu e mou ese le lau, ae toe foliga mai. Afai e te tali vave mai, o loʻo i ai se avanoa e maua mai i le soloina o lau mamaʻi. I mataupu sili atu ona maualuga, e tatau ona e faʻaaoga fualaau faʻapitoa;
  • stroma. Nofoaga lanu uliuli e aafia ai lau. E i ai a latou foliga faʻafefe ma foliga lelei. O le mafuaaga o le faamai o le solia o le tausiga. O a latou foliga vaaia e mafai ona aʻafia i le le malamalama, mumū poʻo le vevela o le vevela. Mo togafitiga, e manaʻomia lou faʻaaogaina o vailaau faʻasaina ua fuafuaina faapitoa mo ituaiga uma o hoya.

Faʻalogo lelei! O le tausiga lelei e taua tele mo fugalaau uma, ma e le o se mea e tasi le hoya. E na o le matauina o tulafono uma, e mafai ona e tupu aʻe ai se vine manaia, matagofie.