Prickly pear

Lisi o meaola o le prickly pear

Opuntia o se ituaiga o laau o le cactus aiga, o le nofoaga na fanau ai Amerika Amerika i Saute.

Fugalaau ma puʻe o lenei cactus e faʻaleleia ile faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o gaʻo, ate, gastritis, maʻi o le gaʻo, toto maualuga ma le maʻisuka. O penefiti aoga o prickly pears e fesoasoani e feagai ai ma le cellulite, fulafula ma le faatumauina o le ola, faapea foi ma le taofia o le gaʻo o le gaʻo. E tele meaola ma igoa mo prickly pears. O lenei tusiga o loʻo lisiina ai ituaiga autu o prickly pears ma o latou faʻamatalaga.

E te iloa? E tusa ai ma le tala a Aztec, o le Aai Mekisiko o loʻo i ai nei (o le laumua o Mekisiko) na faavae i luga o le nofoaga o loʻo ola ai le pi, ma o loʻo i ai le aeto o se gata.

Opuntia ulu sinasina (Opuntia leucotricha)

O le cactus o le laau na amata mai Mekisiko. E oo atu i le 5 mita le maualuga, e iai ni laupepa e ufiufiina i le paʻepaʻe paʻepaʻe ma le glochidia samasama. O fugalaau o le lanu paʻepaʻe o le lanu paʻepaʻe sinasina, e oʻo atu i le 8 cm le lautele, faʻatasi ma laʻau lanumeamata lanumeamata. O fua o le cactus e lapotopoto, e sinasina-paʻepaʻe i le lanu, faatasi ai ma se manogi manaia ma le tofo suamalie.

Opuntia Bergeriana

O le cactus oona, lanu meamata, i luga o le pine fugalaau e oʻo i le 25 cm le uumi, ma luga o pulumu, o loʻo i luga o le vaega atoa o le cactus, o loo i ai laumei samasama. O loʻo faʻamatalaina i le tele o laʻau, lanu samasama lanu samasama o laʻau ma le lanumeamata i totonu o le pistil. E mafai ona oʻo i le maualuga o le sili atu i le 1 m. A osofaʻia, e tatau ona togafiti le scumum (mūmū mūmū mūmū) i se vai paʻu.

Opuntia main poʻo le autu (Opuntia basilaris)

Busy flat cactus, o loʻo faʻapipiʻiina i laʻau ma umi. O le umi o pupuu e eseese mai le 8 i le 20 cm, o lanu lanumoana-lanumoana po o paʻu, faatasi ai ma le laʻau, lanu enaena ma le pala ma se numera itiiti o spines. O fugalaau o le cactus e piniki ma mumu mumu, o le pistil e lanumumu mumu.

Opuntia Gosselina (Opuntia gosseliniana)

O se mea masani e masani mai Mekisiko. O mea leaga o lenei cactus e matua lanu samasama, amata ona fuga vave. O laulaʻau matutua o le prickly pear e tosina atu foi i latou i lanu lanumoana ma se lanu enaena matagofie; i tagata laiti, o le lanu e lanu viole. E sefulu sima sikuea e mama tele i le paʻi, e na o luga lava o laulaau.

Opuntia uumi pe uumi (Opuntia longispina)

Bushy cactus ma fusi fugalaau, laʻititi, kalapu-ma vaega faʻavae i le uumi o le 3-4 cm, lea e faia ai filifili. Manulele uliuli lanu enaena ma fulufulu moli mūmū sesega ma le tele o vailaau vaʻavaʻa ma le mea e sili ona manaia ma mamao. O le fuga o le prickly pear e mumu pe moli.

E taua! O prickly pears e maua ai le kelu, pectin ma meainu mo mea taumafa, latou te maua ai mea gaosi mo le gaosia atili o fasimoli, deodorants, ava malosi, ma isi.

Opuntia Curassavica (Opuntia curassavica)

O se tasi o ituaiga o cacti e sili ona puipuia. O le cactus maʻa e masani ona faʻauluina i luga o laina, faʻatasi ai ma laulaʻau lanumeamata lanumeamata 2-5 cm le umi. Laʻau o Opuntia o se tamai laau ma vave ona paʻu. Areola lanu enaena ma tele pine. E umi le vaʻa, mai le 5 i le 8 cm le maualuga o le tau malulu mo Opuntia Curassava mai -2 i -5 ° C. Laufanua lelei mo lenei cactus - peat, leaf and sod.

Opuntia fragilis (Opuntia fragilis)

O le maualalo o shrugoobraznyakaktus, o lapisi o lapotopoto, o le tino ma le faʻamaʻaʻaina, e oʻo atu i le umi o le 3 cm, faigofie ona paʻu'ū. O le prickly pear isunas e leaga ma laiti, o le 8-12 mm e ese mai le tasi ma le isi, o le glochidia samasama ma le lanu samasama-lanu samasama e 3 cm le umi. Fugalaau o le cactus o se pale o lemonia lanu, faatasi ma lanu lanumeamata lanumeamata.

Prickly pear lauulu-lauulu (Opuntia microdasys)

Bush opuntia ma fagu uamea. E tusa ma le 50 cm le maualuga. O vaega o Opuntia e laiti, lapotopoto ma foliga lanu meamata lanu; i paʻepaʻe paʻepaʻe, e tele le glochidia auro e faʻalauteleina e aunoa ma ni tui. O fugalaau e samasama, o fua o le pi prickly o fualaʻau lilac-mumu. E pei o se togavao, e fiafia i le susulu o le la, e aunoa ma se vaega fou ua pala; manaʻomia le faʻafeinu faʻamalosi, e mafai ona tatalia le maualalo o le vevela, e tatau ona fafagaina i le faʻafefiloi o le faʻalautele o le omea ma mea faʻafefiloi humus. E lua ituaiga o lenei prickly pear - faʻatasi ma le glochidia lanumumu ma le paʻepaʻe.

Opuntia malosi (Opuntia robusta)

O lenei ituaiga o prickly pear o se cactus e pei o le laau ma ni auala lapopoa e tumu i fugalaau mataʻitusi. O vaomago Areola e seasea, o lanu paʻepaʻe pe samasama. O fugalaau i totonu e susulu samasama, o le pito i fafo e susulu mumu. Fale o le Aigaland - Atenitina. Faʻapenaina e tipi po o fatu. E tatau ona tipiina le selesele i le taumafanafana, ina ia maua ai lo latou aʻafia i le tautoulu, ma latou ola ai i le tau malulu. Fua o le fatu e faʻaaoga i le tautotogo, aveeseina fatu mai le fua.

E taua! Ina ia mafai ona aloese mai le oti o le pupuʻu i luga o paʻu o le malosi, e le mafai ona fesuiaʻi, suia, faʻafeinu soo ma e tatau ona tele ma e tatau ona faʻamalosia.

Opuntia pubescence (Telefoni)

O le laau malosi o le lanumoana lanumoana, e oʻo i le natura o le 6 mita le maualuga. O vaega o le uʻu o loʻo faʻapipiʻiina i isoles mai fafo ma se tasi o vavaelaiti o le uumi, ma e faʻafefe i le paʻi. Fugalaau o lenei ituaiga o pears prickle e maua i na o laau tuai. Ina ia aloese mai le fesuiaʻi o aʻa, e te manaʻomia se alavai lelei, e aofia ai malala ma moli piliki mumu. [img hint =

Opuntia compressed (Opuntia compressa)

Fugalaau faʻamaʻi ma fuga fuga. O le faʻaogaina o le prickly pear prickly pear e lanu uliuli, e leai foi ni vaʻaia, pe maua i se taimi faʻafuaseʻi i pito o lauʻau. O lau e lapotopoto faʻatasi ma pito pito i luga, laʻitiiti ma lauulu lanumeamata, 5 cm le lautele, ma fugalaau e samasama. Faʻasaʻo lelei le maualalo o le vevela, manumalo i le eleele avanoa, e manaʻomia le susulu o le la po o le penumbra penisini, a leai o le a leai sona manaia. E sili le fiafia i le palapala e le o le eleele

Prickly pear Cheri (Opuntia scheerii)

O le cactus bran bran, e oʻo atu i le maualuga o le 1 m. O pupu vine o Sherry, e lapopoʻa, lanumeamata-lanumoana, e ufiufi i isolae ma lanu samasama samasama, e latalata i luga o le ala, ma lauulu paʻepaʻe paʻepaʻe. E susulu lelei lava - i le taimi muamua, o fuga lanu lanu samasama e lanu piniki i le faaiuga o le fuga. Fua o le prickly pear Sherry spherical and red. E le faʻafeiloaʻi i le soona fai.

Opuntia ficus indian (Opuntia ficus-indica)

Ua taʻua foi o fig prickly pear. Opunia bush from originally from Mexico, ae o loʻo galue nei i Pasila, Chile, Initia, Aikupito, Etiopia ma Madagascar. O loʻo i ai se mea faʻamautu faʻamafola, faʻamalosi faʻamafolaina, ae sili ona faʻafesoʻotaʻi i le pito i luga. O laʻau paʻu o le paʻu, e lanu-lanumoana i le lanu, faʻapipii i nai manulele e seasea ona maua ma le lanu samasama ma le paʻu paʻepaʻe e tasi. E fuga mai i fuga lanumumu mumu, fualaau suamalie, mūmū, lanu samasama po o le lanumeamata, foliga paʻu, faʻafefiloi ma le glochidia, e leai ni vili i latou. O totonu o loo i ai ni paʻepaʻe paʻepaʻe, suamalie i le tofo, ma fatu tetele.

E te iloa? I Mekisiko, o aʻa o prickly pears o Indian ficus e faʻaaogaina e avea ma meaʻai e pei o se fualaau faisua, aʻo fufulu ma faʻamago fua o fualaau mama ma le mama, ma faʻaaoga foi e avea o se lipolytic.