Clematis

Faʻamatalaga ma ata o fugalaau o le aʻei luga

E masani ona faʻaaogaina e le aufaʻataufanua laufanua le aʻeina o laau e teuteu ai le togalaau ma pitonuʻu eseese. E maualuga o latou foliga teuteu ma e mafai ona toe faʻafouina ma teuteuina le nofoaga i le lotoifale.

E te iloa? O vine vao, ia e matua le lelei lava i la latou tausiga, e mafai ona faʻapupulaina le vao mafiafia i luga o luga o mea uma. O le pipii atu ia i latou i suʻavaʻa vaalele, na ia fatuina ni fatuga o togalaau uiga ese.
O fugalaau fugalaau e faʻaaogaina e fai ai ni paʻu uumi, teuteu puipui ma gasebos. Latou te le faʻamaualuga i le tausiga, latou te faigofie ona onosaia a tatou manumalo, fatuina se lagona faʻafefe i le togalaau, ma faʻaateleina ai le faʻalelei o lana apili. O lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai ai ituaiga o faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma ata ma igoa.

Vine vine

Vaʻavao vine - vine e le faʻapitoa, e fesoʻotaʻi ma vaʻai ma faʻaaogaina mo togalaau togavao.

Afai e oʻo mai i togalaau faʻatoʻaga totō, e tatau ona amata mai le vao pe vine vine. O lenei laau e taina le vaiolini muamua i togalaau aina ma le lotoifale. Ae maise lava le matagofie o fualaau vine e foliga mai i le tautoulu, pe a oʻo ina lanu paʻepaʻe ona laulaau. O le laau e tulaga ese le faigofie, ma, i le ala, e sili atu le faigofie ona toto nai lo le alu ese mai le saite. E le manaʻomia le faia o ni tulaga faʻapitoa poʻo le faʻapipiʻiina, ae e mafai ona vave faʻamaonia se vaega manaia, liliu i totonu o se kapeta lanu meamata. O tagata faʻapitoa i le laufanua ma e amata foi i lana fesoasoani e vave lava ona fatufatu le aafiaga o le taimi muamua i luga o le saite. O vine vine e sili atu i le lane e puipui le pa, puipuia le nofoaga mai le vaʻaia o isi tagata. O lenei laʻau faʻavavevave e faʻapitoa foilea e suia ai o se teuteuga teuteu mo se togalaau, ma o le upu "vao" i lona igoa o loo faailoa mai ai le le mautonu ma le maualuga le fetuunaia o tomai o lenei vine vine, nai lo le amataga.

O lenei laau o se vine vine, e ufiufi i laʻau e tolu-fingered pe lima-fingered ma sina lanu uliuli po o le uliuli e le fautuaina ina ia 'aina. I Sasaʻe Mamao, o loʻo i ai ituaiga e iai ni lanu paʻepaʻe, moli ma le lanumoana, lea e le faʻaaogaina foi i le kuka.

E taua! Aua e te 'ai fua o vine vine, e ui i le mea moni e tutusa lelei lava ma fua o vine vao. O le taumafaina o le lima o ona fua o le a le mafua ai se mea oona, ae o iinei o se manava ita, ma i nisi tulaga, o le ae vomia.
Faatoagaina e le Faatoaga fualaau vao mo o latou uiga tausaafia matagofie, le lelei ma vave le alualu i luma.

Knyazhiki

Knyazhiki - O aiga sili vavalalata o se isi taʻutaʻua maualuga e taʻua o le clematis. O nei laau eseese e ese mai i le fausaga o fugalaau: o logo paʻu o alii sili e faia i ni tamai laumei, ma e le o se mea e iloagofie ai, ae e leai ni paluga, ma o lanu e lanu eseese i lanu eseese. E ui i le mea moni o le igoa o le laau "alii sili" ua faaliliuina mai le Eleni anamua e pei o "antennae", ua faapipiiina i luga o le lautele i luga o le fesoasoani o laulaau laititi ma petioles, talu ai e leai se antennae. I lenei itu, pe a tupu laau totō e avea o se lagolago mo ia, e tatau ona faʻaaoga le uaea po o upega laʻau. Fugalaau fugalaau mo le togalaau, maua ai le igoa o aloalii, o le a faafiafiaina ai faifaatoaga ma le le mautonu, tausiga faigofie, le le lelei o le tulaga ma le fuaina o lima. E le manaʻomia le aveesea o Liana mo le taumalulu mai se lagolago, vavae ese ma puipuia mai faʻamaʻi. O le isi faʻateleina o nei meaʻai, o le vave ona fuga mai. Ma i lena taimi, pe a faasaʻoloto le failautusi mai le falemalulu, ua uma ona ufiufi aloalii i se kapeta tetele o lanu lanumeamata. E amata ona fuga muamua ulu o alii Alpine, o le ituaiga o Okhotsk e ave a latou pa, ma faaauau le marathon Siberia.

Pedicel hydrangea

Petiole hydrangea o se ituaiga tulaga ese o le hydrangea, lea e matua ese lava mai lona aiga ma tagata o le aiga. O lenei laʻau e masani ona faʻaaogaina mo togalaau faʻatoʻaga, e fesoasoani i le mea moni e faapea ua vave ona tupu. O le uʻamea hydrangea i totonu o lona fausaga e foliga tutusa ma se liana ma e le oi ai se paʻu mautu, ae i le isi itu, e maualuga ona uiga teuteu, ona o le faʻaaoga lelei i le mamanu. E le lelei, ae o le a manaʻomia mai le tagata e totō laau e faʻamautinoa ai le maualuga o le faʻaleleia o vai ma maua ai se teritori e saoloto mai vao mo le tuputupu ae. A le o lea, o le tagata fai togalaau e ono lamatia le maua o le laumei le lelei nai lo le kapeta lanumeamata matala ma vao vao e tafe mai i nofoaga eseese.

E te iloa? I tulaga mafanafana, o le hydrangea ua afaina e mafai ona ausia le maualuga o se fale e fa-fausaga. E manatu o se tasi lea o laau aupito umi e faʻaaogaina i le mamanu.
O Thorny hydrangea e aʻafia i ituaiga o le aisa, ae o laau laiti e manaʻomia pea ona puipuia le puipuiga mai le malulu o le malulu, talu ai o aʻafiaga mama e mafai ona mafatia mai le malulu. E mafai e Liana ona fausia se kapeta lanumeamata mataʻutia ma mea faʻatauvaʻa o mea e le masani ai.

Honeysuckle

Honeysuckle o se laufanua matagofie e aʻe ai togalaau gazebos, pa ma paʻu. O le Liana e iai se manogi manaia, e faʻalauteleina i itula o afiafi, lea e faʻapupulaina ai lona apili teuteuina. Honeysuckle e mafai ona avea ma teuteuga autu o soʻo se togalaau poʻo se teritori fale, ma le gata i lea, o le a faʻamalosia lelei ai se tulaga tulaga ese ma o le a maua ai se uiga matagofie i se vaega aupito sili ona leaga. Ona o le mea moni o aso nei e tele ituaiga o meaʻai o le honeysuckle, e fuga mai i taimi eseese, o le a mafai e le faʻatoʻaga faʻatoʻaga ona faʻaputuina vaomatua o galu i luga o le site.

E taua! O fualaau suamalie o le suamalie o loʻo i ai le pisikic acid, ma o le mea lea e lelei ai le aloese mai le faʻaaogaina o meaʻai, ae ua manatu i latou o se auala sili ona lelei o le faoa. Afai ei ai se manaʻoga, ona sili atu lea ona lelei le 'ai o fua o le honeysuckle suamalie, lea e matua saogalemu ma e faʻaaoga lelei i le kuka mo le faia o siamu, uaina, tilo ma fualaau suamalie.
O ituaiga e sili ona lauiloa o le feaveai o le sulu:

  • Honeysuckle Tatar - lenei vine, lea e mafai ona tausia lelei se umi e 3 mita. E fuga mai ia Me ma fuga seia oʻo i le faaiuga o Iuni. O laau toto cultivar e tosina ma matagofie matagofie fugalaau, lanu papaʻe ma piniki.
  • O le Kaprifol e oʻo atu i le umi e sili atu ma le 6 mita. O le fugalaau e amata mai ia Iuni ia Iulai. I le taimi o le fugalaau e maua ai fugalaau lanu samasama ma sina mumu lanu mumu.
  • Brown - faʻalelei tele ituaiga, togi e mafai ona oʻo atu i le umi e oʻo atu i le 5 mita. E fuga mai i le ogatotonu o Iuni mo le tolu vaiaso, fiafia i le mea o loʻo siomia ai ma fugalaau lanu mumu-mumu.
  • O Telman o loʻo sasaina le sasa i le umi e le silia le 5 mita. Lanu ia Liana i le ogatotonu o Mei. E sili atu nai lo le lua vaiaso le pala. A o faagasolo lea vaitaimi, ua ufitia i le matagofie o fugalaau samasama samasama.
  • Serotin o le ituaiga fugalaau aupito lata mai: o le laau e amata ona fuga mai ia Aokuso ma fuga seia oʻo i le amataga o Setema. A o faagasolo lenei taimi o fugalaau manogi manogi e fai i luga o le liana. I tulaga lelei, o le laau e mafai ona oʻo atu i le 4 mita le umi.

Clematis

Clematis - O malo sili ona fiafia i soo se togalaau. O pine e masani ona faʻaaoga e teuteu ai le togalaau, aemaise lava talu ai o lenei laʻau faʻapitoa e matua le lelei ma e sili atu ona lelei le teteʻe. Na puʻeina e Clematis loto o tagata atamamai ma tagata tomai faʻapitoa i le laufanua o loʻo i ai fugalaau matagofie e pei o ni fugalaau lanu meamata. Bloomington clematis - o se vaaiga matagofie. Ma o la latou lanu lanu lanu lapoa, e amata mai le papae i le paʻu-lanu enaena, e mafai ai ona iloa le tele o mea e sili atu ona faʻateleina ma le fefe. O le salalau o lianas e fesoasoani foi i le mea moni e faapea e tutoatasi i le lagolago mai petioles. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaaogaina e avea ma lagolago e le gata i mea mamafa ma meaola, ae o masini foi e fesoasoani e fausiaina puipui puipui.

Faatasi ai ma le teuteuina lelei, o vine vavalalata e mafai ona umi le umi: mai le ogatotonu o Iuni seia oʻo muamua i le kiona. Ina ia mafai e le failautusi ona atinaʻe lelei ma fiafia i lona fuaina lelei, e manaʻomia ona totōina i ni mea lelei, i le lelei ma le fafagaina masani.

Actinidia

Actinidia O se mea e masani ona faʻaaogaina i le fausaga o le laufanua e teuteuina ai se togalaau togalaau, totoina o le pa ma fai ai se faitotoa, ma o le mea moni e taua, faatasi ai ma foliga matagofie, uiga le mautonu ma vave tuputupu ae, na maua ai le lauiloa tele. Liana e sau mai Southeast Asia. E sili ona lauiloa o ituaiga eseese o actinidia - Kolomikta ma Faʻaipoipo O eseesega o nei ituaiga o actinidia e le o vave mai, ae na o le lua vaiaso ao le i foliga mai o fugalaau: Muamua, o laulaau e lanu papaʻe i laulaau, ona avea lea ma mea ulaula. O lenei uiga o uiga lelei ia o tamaʻitaʻi ma tane, ae e na o luga lava o hybrids e maua e ala i le sopoʻia o ituaiga Argut ma Purple.

E te iloa? O le Actinidia o se vailaʻau palapala, ae o nisi taimi o fua e mafai ona nonoa pe afai e na o tamaitai tamaitai i luga o le saite. E ono masalomia, o le 1% o mea uma o le actinidia o laau ia e tasi e sili ona taua mo le fausiaina o ituaiga o fualaau aina.
Actinidia e ofoofogia foi i le mea moni e faapea e le maua mai i le fua o le tino: o aʻafiaga uma na faʻamalosia ma liua i fua o le a ola e oʻo i le matua.

Malosiaga loloto o le atinaʻe - o le isi pu o le fatu o lenei vine. Afai e le faʻalavelaveina ma fatuina se siosiomaga faʻalelei, ona oʻo lea i le vaitau e mafai ona ola ona lala i le lua mita. O lenei vaega o le actinidia e masani lava ona faʻaaogaina e tagata e vaʻaia le laufanua i na nofoaga e talafeagai ai le faia o se togavao vave o le teritori.

Tekoma

Faʻaiuga a Vinyuna oe ua valaʻaulia TEKOMAI totonu o la tatou tau, e seasea lava ona tupu i luga o le eleele. O se laau totino mai Amerika i Saute ma e tufatufa atu i Florida, Mexico, Atenitina. O la matou kamupani e masani lava ona totoina e pei o se fale lanu meamata. Tekoma o se tasi o le aiga o le bignonium. I le taimi nei e tusa ma le 16 ituaiga o laau. I le siosiomaga masani, e mafai ona oʻo atu le umi o le sili atu i le 6 mita. O loʻo totoina e le au faifaatoaga laau, meaola, o loʻo alo ese ma tu i luga, o loʻo matagofie ona totoina vine vine. O ituaiga eseese o le Tacoma e fai ma faigofie ma faigata, e aofia ai le 5 po o le 7 nai lobes, faatasi ai ma le mataʻu. O vine vine ei ai le foliga o logo logo, o nisi taimi latou te foliga mai o ni fusi e pei o ni lanu samasama po o le moli, e mafai ona oʻo atu i le sili atu i le 5 inisi le lautele ma faʻaputuina i lalo o le faʻailoga po o le ituaiga racelose inflorescences. TEKOMA e umi ma tele ona fugalaau, lea e maua ai le lagona e togitogi i fugalaau. A maeʻa ona fuga, ua ufiufi le vine i fua o le uluaʻi foliga, e tutusa lelei ma le pi.

Aga aʻe Rose

O le aʻei luga o le rose o se fale e sili ona fiafia i ai le aufaasese. Talu ai ona o le tele o ituaiga eseese ua fafagaina i lona auai, e mafai ona faia ni mea totino sili ona togalaau aina. E toetoe lava o ituaiga uma o aso nei o loʻo ola pea, lea e mafai ai ona e fiafia i le fuga o lenei togalaau matagofie e toetoe lava o le tau mafanafana. O lenei laau e le o aʻe i le natura, o lona faʻaaogaina i le vaomatua e mafua ona o lona gafatia e gaosia ai ni laʻau faʻapupula umi. O le mea le lelei o le aʻeina o rosa o le le mafai ona faʻamau i luga o le faavae tutoatasi, ma o le mea lea e manaomia ai e le laau le faʻapipiʻi faʻapipiʻi o lela i le lagolago.

Wisteria

E ui i le mea moni o le muamua o le wisteria e le eseese i le tetee atu i le maualalo o le vevela, faafetai i le galue malosi a le au faifaatoʻaga, o ituaiga o nei aso e mafai ona tatalia ni malulu matuia. O le ituaiga o fugalaau fugalaau o le a mautinoa lava le tuua e oo lava i le tele o le le talitonu i le agaga o se faailoga e le mafaamatalaina. O le thermophilic wisteria e fiafia i tagata o le Caucasus, Crimea ma Transcarpathia ma le tele o le lauolaola umi, ao tagata nonofo i itu i matu e mafai ona latou vaaia ona fugalaau mo sina taimi faatapulaa. I latitudes i matu, o le a totogo le laau ma vaivai, ae le gata i lea, e manaomia ai le malulu o le taumalulu. Wisteria, poʻo le vénia, o se sui o laau o loʻo i luga o laau e pei o le laau legume. Wisteria ei ai laʻau lapopoa, pine ma, i le taimi o le fugalaau, ua ufiufi i se afu o paʻepaʻe paʻepaʻe po o le lanu violē, e oʻo atu i le umi e oo i le 30 centimita. O fugalaau muamua i luga o le liana e aliali mai i le tautotogo, ma e le mafai e tagata taʻitoʻatasi ona tumau i luga o le laau seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana. O Wisteria e masani ona faʻaaogaina i le fausaga o le laufanua mo le faʻaogaina o laufanua faʻamau.

Ivy

Ivy - O lenei mea o se 'ea faʻamalosi, e mafai ona aʻea e aunoa ma se fesoasoani i le itu i luga agai i luga mo mamao mamao. O lenei tulaga le masani ai o le ivy e mafua mai i le mea moni o loʻo i ai aʻa-suckers, e mafai ona puʻeina, e tusa lava pe ese le vevela ma e mafai ona faʻaleleia le toto i luga o se tulaga saʻo. O fugalaau o Ivy e maualalo uiga lelei. Afai e leai se lagolago mo lenei vavalalata lata ane, o le a ufiufi ai le eleele i lau togalaau togalaau ma se kapeta mamafa. O le laau o loʻo i ai le laumei lanumeamata lanumeamata lanumoana, o le fatuina o le le mautonu o le le mafai ona faʻaaogaina.

Hops

Hops - O le isi lea laau e masani ona faʻaaoga mo mea teuteu. Liana e mafai ona ola i luga o le saite mo le silia ma le 20 tausaga. O Hops e aofia ai le aiga o le hemp, ae e ese mai i le pito i tua e ala i le i ai o se uila umi e mafai ona oʻo atu i le 7 mita. O le pito o le tumutumu faalotu e alu aʻe ma fusi le lagolago i le aoauli. O lona teterhedral stem e mumu i totonu, ma o fafo o loʻo ufiufiina i ni tamai pulumu vaʻalele, e mafai ai ona faigofie ona aʻe luga i luga o soʻo se lagolago. O le laau e gasegase i lau paʻu, o loʻo i luga o petioles umi ma ufiufi i lanu samasama. E amata ona ola le Hop i le afa lona lua o le taumafanafana, o ona aʻafiaga mai tamaʻitaʻi o loʻo totoina i le manaia o cones, ma i tama tane - i le panicles. I le amataga o le taumafanafana, ua ufitia le vine i fua. Hops unpretentious, ae fiafia e tupu i luga o eleele susu.

Lemongrass Saina

Lemongrass Saina - O se vine mama ma le matagofie lea e mafai ona oʻo atu i le 15 mita le umi. I tulaga lelei, o le laau mo le vaitau e mafai ona faʻamalieina i le tolu-mita le faʻalautele faaletausaga. O loʻo i ai i le Liana ni uiga teuteu maualuga ma se gasegase tele. I luga o le lagolagosua o schisandra Sini e faamautuina e ala i pulu. E pei lava o le paʻu, e na te na o le faasolosolo lava e teu ai le lagolago. E fiafia le laau e aʻe i luga o laupapa poʻo palasitika. Ina ia mafai ona taofia le taina o lala o le vine, e sili atu ona lelei le teena o le faaaogaina o fausaga uʻamea o se lagolago, talu ai e le mafai ona aveese le vine mai ia latou. Ona o le umi o le laʻau, o le lamongrass saina e masani ona faʻaaogaina mo togalaau faʻatoʻa, terraces ma fale. E ala i le faʻaaoga tatau o le faʻaleleia o laufanua mo taʻavale faʻalelei, e mafai ona e fatuina le sili ona matagofie o le laufanua. O le mea autu o le liliu i luga o le mafaufauga ma filifili le vine saʻo.