Manaia le totoina o togafitiga

E faʻafefea ona fafaga le pepa pe a uma ona toto i luga o le eleele

O le tele o fai togalaau e totoina le sua suamalie i la latou togafiti. O le totoina o fualaau o lenei fualaau aina aoga aoga e tupu i le taimi vevela ma o lea e manaʻomia ai le tausiga totoʻa. O le tuʻuina atu o le pepa i le vai e tatau ai ma meaʻai, e mafai ona e mautinoa o se seleselega lelei.

Faʻamatalaga o le tipi vine e totoina

O le tuputupu ae o pepa i le malae vaʻa amata i se paluga o tipu. E masani ona faia le faʻataʻitaʻiga i le lua i le tolu vaiaso talu ona lūlūina fatu, pe a tupu mai ni aʻa se lua. E masani lava, o le pikiina o le faʻatulagaga, faʻamaopoopoina le aso ma le kalena o le masina, o le taimi aupito sili mo le pikiina o le masina o le vaivai i Sagittarius.

Mo le piki e saunia ni palasitika ma tila, faia ni pu i totonu e faʻafefe ai vai. Fagu i totonu o le apa. I le avea ai o se eleele, o le faʻafefiloi o eleele faʻatoʻaga ma peʻa e faʻaaogaina, faʻaopopo ai le oneone oneone ma fafie laupapa ma fefiloi lelei.

Aʻo leʻi toe totoina totogo, faʻafeinu, pe afai e le faia, e mafai ona e faamanualia aʻa. Plants poddevyvayut ma aveese faʻatasi ma le eleele. Ua sasaaina le palapala i totonu o se ipu, ua faia ai se pu ma ua tuu ai se totō.

E taua le tuu o aʻa ina ia latou le punou, ae taoto i luga o le eleele. Ona ufiufi ai lea o le fatu i le eleele, ma faigofie ona tosoina i ou tamatamailima. A maeʻa ni nai aso, o le eleele o le a faʻavae sina mea itiiti, ma e tatau ona sasaʻa.

A maeʻa ona totōina, faʻafefea le vai ile vai vaeluaina ile potu vevela. Peta ma ipu tuʻu i totonu o se nofoaga susulu. Afai o se faamalama, o le taimi muamua lea e te manaʻomia e ufiufi ai pana mai le la.

E te iloa? O le pepa sili ona suamalie o le tele lea o fualaau faisua anamua, ua iloa e tagata soifua pe a ma le iva afe tausaga. Faafetai i tagata suʻesuʻe, e matou te iloa na ola le aganuu i ituaiga o Peru, Amerika Tutotonu ma Mekisiko.

Fafagaina o pepa pe a maeʻa le vaʻaia: pe a faʻafefeteina fualaau

Sei o tatou mafaufau pe o afea e fafagaina ai pepa ma pe faʻapefea ona faʻafefeteina lelei. O le laei muamua e faia e fualaau i le i ai o se paʻu lau. E fautuaina e faia lenei vaiaso i le maeʻa ai o togi.

Mo lenei mafuaʻaga, faʻapitoa mea tau minerale vai.

E le gata i lea, o le vai e aoga mo pepa talavou, faʻamautu i fuamoa poʻo le tiʻetiʻe lauti uliuli moe.

E taua! O le fatuga, lea na pasia le kiliva, fafagaina ma lelei ona teuteuina, o le a sili atu le malosi, o le a amata ona atiaʻe ma o le a vave ona fetuutuunai i tulaga o le laufanua.

O le a ma pe faapefea ona fafaga le pepa pe a uma ona toto i le eleele

Aʻo leʻi mafaufau e uiga i le fafagaina o le pepa pe a uma ona totoina i le eleele, e manaʻomia ona toe faʻaluaina le laʻau ile lua taimi ao le i toe totoina - o le a faʻamalosi ai laau.

O le filifiliga aupito sili o le fafagaina faalua o le tuufaatasiga o minerale: ammonium nitrate (0.5 g), superphosphate (3 g), potassium (2 g), mea e faʻaaogaina i se lita o vai. Fafagaina e faia i le lua vaiaso pe a maeʻa.

O le laei lona tolu e faia i le vaiaso ao le i totoina i eleele matala, e mafai ona e faʻaaogaina le mea lava e tasi, ae faʻaititia le aofaʻi o le potassium i le 8 kalama. A maeʻa le totoina o laau i le moega, e tatau ona sili atu le lua vaiaso e tatau ona pasia aʻo leʻi mafai ona fafagaina le pepa i le malae.

Tului Eseese o fasi suamalie suamalie ma lapopoʻa tele, o fua o le 'aʻano na fafagaina e tagata Bulgarian, o le mea lea latou te taʻua ai o le Bulgarian. Mai Bulgaria i le faaiuga o le XYII senituri, na sau le fualaau aina i Iukureini, Moldova ma le itu i saute o Rusia. E lei vave faʻaaogaina le kuka: i le taimi muamua sa iloiloina e avea o se fofo mo le anemia, fomaʻi, ma le anemia.

Faʻasologa o mea faʻalaʻau

Afai o oe o se fili o le vailaau faʻasolosi, faʻaaoga fualaʻau faʻafefe faʻapena.

  • Uele lanu uliuli. 200 g tiuti ua tumu i le tolu lita o le vai, faʻaaogaina mo le ono aso. O le pata lauti e aluese le lauti uliuli e maua ai le konisini, magnesium, iron, potassium ma le sodium.
  • Faʻi faʻi. Potash potassium, e talafeagai mo le tuputupu ae o laau. Liligi le afua mai i fua e lua ma le tolu lita o le vai, tuu mo aso e tolu, ona tosina ai lea. O le mea tonu lava lea e te manaʻomia e faʻapalapalaina ai le pepa i le taimi o le tuputupu ae. O lenei mea e mafai ona faʻauuina e oʻo atu i le tolu taimi i le taimi o le tuputupu ae o le vaitau.
  • Fualaau. E aofia ai le calcium, magnesium ma le phosphates. O lenei faʻafefiloi o le a fesoasoani i pepa e tutupu ma atiina ae. Liligi i totonu o le ipu e tolu-lita i le tasi vaetolu o le maualuga o fuamoa o fuamoa. Alu seia oʻo ina e lagona se manogi manogi manogi. E faʻaaogaina le faʻamaʻi i le vaitau o le tuputupu aʻe, atinaʻe ma le faʻatūina o fua.

Mafaufau pe faʻafefea ona fafaga le pepa pe a uma ona toto i le eleele e puipui ai mai le malie. I lenei tulaga, fesoasoani le fefete ma le iodine.

  • E tasi pe lua fuga o le iodine e faʻaopoopoina i le lita o le vai, 100 ml o le tino e le sili atu. O lenei fofo o le a fesoasoani i le mataupu pe a oʻo i le taimi o le malie i luga o le pepa.
  • Ina ia saunia se mea faʻafefete, ave le 100 g o le fefete (na o le ola), 125 g suka ma tolu lita o vai. E tatau ona faʻafefiloi lenei paluga, ona mafai lea ona e faʻafefeina pepa.
Faʻaaoga masani ma moli fuamoa 1:20. E taua le aua le faʻaaogaina, aua e le mafai e laau uma ona taulimaina le tele o micro ma elemene elemene i lenei falu.

Faʻalogo! E le fautuaina le faʻaaogaina o le manua fou e avea o se faʻamalo mo le totoina o laau, e le faʻafefeina e lenei laau.

Fagalaʻau minerale mo pepa

O faʻamalosi faʻamalosi mo pepa i luga o le laufanua e sili ona lelei ona faʻaaoga i totonu o le vai. E tatau ona faʻafefete le masini i le vai i le tulaga o loʻo manaʻomia, fafagaina, taumafai e aua nei paʻu i luga o lau ma laʻau.

E taua! Ae e te leʻi faʻatau, faitau faʻamatalaga - pe o nei fugalaʻau e talafeagai lelei mo tipu. O se isi faʻamatalaga o le fua mo le totoina o laau o le a lua taimi e itiiti ifo nai lo le faʻatoʻaga.
I aso nei, o loʻo i ai le tele o vailaʻau eseese ma tuufaatasiga. E faʻavae i luga o manatu o le au fai togalaau masani e iloa le auala e ola ai pepa lelei i le malae vaʻavaʻai, matou te ofoina atu ia te oe mea nei:

  • "GUMI Kuznetsova". O le tuufaatasiga e tamaoaiga i le nitrogen, fuamosa, sodium ma le potassium. O le aoga sili o le fualaau faasaina o le faateleina lea o le faapalepale o le togavao o laau toto, i se faaopoopoga, o le tuufaatasiga e faaosofia ai le tuputupu ae o laau totoa.
  • "Lelei". O lenei fualaau faasaina e faaosofia ai le atiina ae ma le faamalosia o le aʻa, faaleleia le puipuiga o laau mai faamaʻi ma meaola faalafua.
  • "Orton Micro Fe". E faʻaaogaina e fai ma laʻei pito i luga mo fualaau i le vaega o tolu pe fa lau. Faatoagaina le vao ma le photosynthesis, faateleina le puipuiga. E aofia ai mea uma e tatau ona faʻaaogaina.

Auala e maua ai se seleselega tele o le pepa: uiga o le tausiga

O mealilo o se seleselega lelei o le pepa o loʻo taoto i le tausiga saʻo, tekinolosi faʻatoaga ma le fua o fua o fua. E le mafai ona totō pepa i le mea na latou faʻaaogaina ai pateta, eggplants ma tamato. O i latou na muamua atu ia te ia o kāloti, aniani, kapisi, kukama ma le pauka.

E le talafeagai le totoina ma le mea na latou ola ai pepa. E iloa e mulimuli ane i le umi o le tuputupuaʻe o le aganuu tutusa i se tasi nofoaga ua paʻu le lalolagi. E le gata i lea, o le ae tosina mai meaola faalafua o iniseti na i luga o le saite muamua.

Afai e te maitauina e le lelei le ola o le pepa, e tatau ona e mafaufau e uiga i le mea e faia ma le auala e fafaga ai. Muamua, o le fanua lea e ola ai le pepa e tatau ona tatala, tumu i le okesene. O le mea lea e faʻaaoga ai mea uma e tatau ai ile pepa pepa. Aua nei galo le tauaveina o le matala ma le veleina pe a uma le faʻavaivai.

Lona lua, meaʻai lelei. O pepa e tatau ona fafaga soo, o le vaitau atoa o le taumafanafana. Afai o le eleele i luga o le saite lava ia e le o se meaʻai lelei, e mafai ona e uu luga i lima fafaga faaopoopo e lima.

O le a tatou malamalama pe oa elemene e manaʻomia mo le tuputupu ae tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o le pepa, pe faapefea ona fafaga pepa.

  • O le Nitrogen e manaʻomia e le laau aʻo leʻi oʻo i le taimi o le fugalaau ma mulimuli ane, i le taimi o le fatuina o le fua. I lona le atoatoa, o lau laititi pito i lalo o le laau e lanu samasama ma e mate, ao le pito i luga ua paʻu, ua mou ese le lanu.
  • E manaʻomia le manogi o le pepa i le taimi o le faʻavaeina o aʻa. E ui lava e le lava lona malosi, e le mafai ona ia toso ese mai le maika mai le palapala.
  • E manaʻomia le potassium mai le taimi o le faʻavaeina seia oʻo ina matua.
  • Suavai I le masani ai, o le suāsusu e manaʻomia i taimi uma, ae o le tele o vai i le pepa e manaʻomia pe a fuaina fua. Laititi fafaga - itiiti e te aoina. A o faagasolo le vaitau o sina vai e faʻafefe ai le pepa i le vaiaso.
O fai togafiti poto ua faapea mai o le pepa o se tasi lea o nai fualaau faisua e fiafia e ai tele. O lona uiga o lau seleselega e faʻalagolago i le tele o taimi ma pe faʻapefea ona e faʻasusuina.