Palu gaʻo

Tausaga o le tuputupu aʻe o povi mo le gaʻo: pe faʻafefea ma pe faapefea ona fafaga le tamaititi

I le tele o faifaatoaga, e ono foliga mai tuputupu aʻe o povi mo aano o manufasi - e sili atu ona faigata ma taugata, ae faʻatasi ai ma le faʻatulagaina lelei o lenei faiga, i le tausisia o manaoga mo tuutuuga o le taofiga ma le taumafa o meaola, faʻamalosia o povi mo aano o manufasi i le fale o le a sili ona aogā mai se manatu tau tamaoaiga. O le a le mea e manaʻomia mo lenei mea ma po oa tuutuuga e tatau ai ina ia maua ai le tupe maua maualuga, o le a tatou faamatalaina i lalo.

Tuputupuina o povi mo aano o manufasi: suesue i mea taumafa

Afai e iai ni laufanua lata ane i le faatoaga, ona sili atu lea ona lelei le faʻatau mai o tamaʻi tamaʻi oloa ia Aperila, e ui lava i le leai o se teritori mo se manu fou, e mafai ona e faia se peni faapitoa, e ala i le polokaina o se fasi fanua i le 8-12 mita i le ulu. I le taimi nei, e foliga mai o se mutia laʻitiiti, lea e aofia ai le tele o vitamini e aoga mo le tuputupu ae o se povi.

E taua! E sili atu ona aoga le ola o povi, aua e sili atu le saoasaoa nai lo povi e maua ai le mamafa talafeagai ma e mafai ona oʻo i le 400 kilokalama le tausaga muamua.

O mea taumafa e sili ona taua i le manuia o le pisinisi, ma afai e te faʻamautuina meaai a manu, o le a lelei lau aano o meaai, e le gata mo le faʻatau, ae mo lau lava taumafa. O tama talavou e matua taugata lava i le tulaga o meaai, ma o mea uma e oʻo mai ia i latou i totonu o le lapisi e masani lava ona 'aina e aunoa ma se mea e totoe. Ae ui i lea, o le gaʻo o povi i se auala sao o loʻo i ai ona lava uiga, lea e le tatau ona galo.

I le taumalulu, o le taumafa o manu e tatau ona aofia ai vaovao, aʻa ma fualaʻau manu, ma i le taumafanafana o le mutia vao o le a suia i le fou. O le averesi o aso taitasi mo le povi o le 3 kilokalama o vaomago, 2-4 kilokalama o aʻa aʻa, 1.5 kilokalama o le mamafa. E latalata i le tausaga, e tatau ona faaluaina le numera o fafaga faigofie, ae o le tele o fafaga faitiitia i le 1 kilokalama. O le faʻatulagaina o le faʻailoga talafeagai e faapenei: vai inu mai le mafaufau (e taua tele le faaopoopoina o vitamini faapitoa mo tamai povi, aua o se vaega taua tele mo lo latou tuputupu ae vave), sosoo ai ma le fafagaina o meaʻai ma iu ai le mutia poo vao.

E mafai ona tuʻuina fatu saito i le palapala ma le vai (swipes), ae, i se faaopoopoga, e manaʻomia e tamaʻi mamoe le tele o vai fou poʻo le uila. O fualaau faisua (fafaga vai, pateta, squash ma le pauka) e tatau ona fufulu lelei ma tipi aʻo lei auauna atu, ma vavae ese ma le vaʻaia meaʻai mai meaʻai.

E amata mai i le ono masina, faʻafeiloaʻi meaʻai i le taumafataga o povi, na o pateta e tatau ona fufulu muamua ma faʻamamaina. Pe a tupu aʻe povi mo aano o manufasi i le fale, e amata ona faʻafeololo malie le meaʻai lanu meamata, ona o se suiga vave i le masani masani o le a mafua ai le malepelepe o le fualaau oona, ma o le manu o le a leai se mamafa. I le laasaga muamua, latou te fafagaina 10-15 kilokalama i le aso (i le ulu), ma aumaia le fua faatatau i le 70 kilokalama i le vaiaso, fafagaina tamai povi ma ni pusi ma tuu eseese 50-100 g masima.

E taua! E sili atu le lelei o le fafagaina o meaʻai pe a uma le galugage.

E lelei lava le tuputupu ae o le tamaititi i luga o legumes, cereals ma mea e vaivai-i-lanu, pe a fai laʻau o le vaega sili ona taua. E aofia ai fiber, vitamini ma le tele o meaʻai taua.

Tekinolosi e gaʻo ai tamai povi mo aano o manufasi: auala e fafagaina ai le talavou

E tolu auala autu o povi gaʻo mo aano o manufasi (atonu ei ai ni eseesega i le taumafataga):

  • Vaʻavave laʻitiiti laʻititi laʻititi seʻia oo i le tausaga e tasi ma le afa tausaga ma se aofaiga pe a ma le 400 kilokalama (maua ai le fafaga malosi).
  • Long - saunia 7-8 masina o le fafagaina lelei, lea e oʻo atu ai povi i le 500 kilokalama. I lenei tulaga, o le aano o le aano o le a gaʻo.
  • Umi (po o le mea e masani ai) - o loʻo faʻaalia i se meaai faʻapitoa mo le 5-6 masina ma le maualuga o le mamafa o tamai povi e oʻo atu i le 400-450 kilokalama.

Mai le lua tausaga, e lafoina tamai povi e fafaga ai, lea latou te masani ai ona faʻaalu i le 16 itula i le aso. O le tulaga autu - o le i ai o nofoaga paʻu ma le tele o vai. O tauleʻaleʻa e taʻi 1 tausaga le matutua (taimi o le matua matua) e tatau ona teuina, aua o le a sili atu ona toʻafilemu ma 'ai lelei. Faʻatasi ma le tausiga lelei ma le tele o fafaga, e mafai e se tamaʻi mamoe-tausaga e tasi le tausaga ona mamafa i le 500 kilokalama, e ui lava o le fuainumera e le sili atu i le 400 kilokalama.

Fafagaina le talavou e tatau ona faʻatolu i le aso, ma sili atu i le taimi e tasi. E faʻaaogaina e le faʻatoʻaga taʻitasi a latou lava eletise ma se atinaʻeina o mea taumafa mo taʻavale. I le tele o tulaga, e tatau i le manu pe tusa ma le 600 kalama o le mamafa o le mamafa i le aso. A o tuputupu aʻe tamaʻi i le fale, o le filifiliga lenei e sili ona fetaui, talu ai e mafai ai ona e aloese mai le soona taumafa: vevela poʻo le afaina o manu i le fiaai.

I masina muamua talu ona fanau mai (1-2 masina), o le tamai povi e fafagaina na o meaʻai susu, ma faʻaopoopoina sina tele o vaovao maualuga, togafiti vine poo vao mamago i le meaai. O se lisi faapena o le a fesoasoani i le saoasaoa o le tuputupu aʻe o povi ma le atinaʻeina o latou manava. Mai le tolu masina i le ono masina, o tamai povi e ola aʻe mo le gaʻo e manaʻomia se protein. O le mea lea e lelei tele pe afai e te sauni muamua le fatu sapalai, vaomago ma fuālaau aina mama.

O se taunuuga o le faʻaaogaina o nei oloa, o le a amata ona maua ai le maso maso, ma mai le fitu i le iva masina vao poʻo vaomago o le a faʻaofiina i totonu o le meaai (fuafua i le taimi o le tausaga). I le tolu masina talu ai le fasiga, o le fuainumera o oloa i totonu o le lisi o loʻo faasolosolo malieina, aua o lenei mea e oʻo atu i le tele o le tuputupu ae. O le matauina o lenei tekinolosi, o le a le gata ina e maua se tali i le fesili "E faapefea ona fafaga saʻo ia povi?", Ae ia ausia foi le mamafa masani o le manu, lea, e pei ona uma ona tatou taʻua, e tatau ona i totonu o le 400 kilokalama. I lenei tulaga, o le aano o manu ma e le o gaʻo. O le tausaga sili ona lelei mo le fasia o tamaʻi povi e 15-18 masina, e ui lava i nisi tulaga, mo mafuaaga eseese, e auina atu manu i le fasimanu i le taimi muamua.

E te iloa? O le fafaga lelei o tamaʻi laiti e le na o le pau lea o le vaega e aafia ai le tele o aano o manufasi na gaosia. O se matafaioi taua o le faia lea e le ituaiga o manu, o le lauiloa sili lea o Hereford.

O le taumafataga o meaʻai (o le latou vaega tele i le taumafataga e mafai ona oʻo atu i le 20% o le aofaʻi), o masima po o karite, tele o fualaau faisua ma vaomatua, o le maua pea o vai (sili atu - whey), faʻapea foi le tuʻuina atu o manu ma mea uma e manaʻomia ma le fale mama mea e aafia ai le manuia o le faagasologa o le tuputupu ae o povi mo aano o manufasi. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe mo povi e taua tele. I le taimi na mumusu ai nisi faifaatoaga e faʻaaoga ia ituaiga mea faʻaopopo, o isi e faʻaaogaina lelei, e le o taimi uma e leaga.

O le mea moni, o sauniuniga mo le tuputupu aʻe o le paluga e vaevaeina i ni vaega autu se lua: oi latou e fesoasoani i le tino e faʻaaoga lona lava gafatia i le 100%, ma i latou e fesoasoani i le faʻavavevave o le tuputupu ae ma le mamafa o manu. O le mea moni, i le mataupu mulimuli, afai e te manaʻo e maua se oloa lelei, e le tatau ona e talanoa e uiga i le mafuaaga o lenei filifiliga, talu ai e mafai ona e faʻavavevaveina le tuputupu ae o povi e ala i le faʻaitiitia o le lelei o aano o manu, lea e mafai ona tumau ai vaega o vailaʻau. I soʻo se tulaga, tuʻuina atu o na mea faʻavevelaina o vailaʻau ia e faʻaleleia ai le tuputupu ae ma le mamafa o tamaʻi mamoe, na o oe e filifili pe o loʻo manaʻomia le tuufaatasia o vailaau faʻasolo mai fafo i totonu o le tino o manu na ola aʻe.

Tausiga lelei mo ituaiga o manufasi

O lea la, ua uma ona tatou iloa le mea ma le auala e fafaga ai povi mo le gaʻo, ae o meaai lelei ma masani e na o le afa o le manuia. O le afa lona lua o le fatuina lea o tulaga lelei mo le fale ma ia mautinoa le tausiga lelei o tamai povi. E tatau ona taulai totoa i le potu o loʻo i ai povi, aua e tatau ona matutu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona aveese le paluga maualuga o le palapala i aso uma, ma le tasi i le masina e toe suia atoa ai le otaota.

O le tausiga lelei o povi i le fale o le a fesoasoani ia i latou mai faʻamaʻi ma o le a faʻatagaina oe e vave maua le mamafa, aua e leai se tekinolosi e mafai ona galue masani i fale palapala. E tatau ona faʻamamāina le manu i totonu o le tolu taimi i le aso, peʻa uma le fafagaina o tamai povi. Afai e te le maua le avanoa e faia ai le faʻataʻitaʻiga masani, ona taumafai lea e faʻamamā lelei le fale, pe a ma le po.

O meaai e faia i povi e tatau ona faia i itula uma e 8, ma o le fomai manu e fuafua le fua o aso taitasi o nisi oloa e aunoa ma ni faafitauli, e amata mai i le tamaʻi povi ma uluai faʻamaumauga. Aua le faʻagaloina le fautuaga a se fomaʻi, aua e tatau i manu ona maua le tele o meaʻai, ae le o le 'ai ma le matelaina. O se lisi lelei o le faavae mo le mamafa o le tupe maua, e leai se faʻamaʻi ma le gaʻo.

E te iloa? O nisi o faifaatoaga poto masani e fautuaina le faaaogaina o le suauu e fai ma meaai lelei, lea o le a faasaoina ai oe tupe ma faaitiitia le tau o aano o manu.

E le pei o povi, o tamaʻi povi e sili ona tausia i peni, ma o nisi tagata ona o lo latou natura mataʻutia o loʻo fusifusi i se fale ma ni filifili poʻo maea. E naʻo le auala lenei e mafai ai ona faʻatapulaa le gaioiga o manu vevesi ma ia aloese mai o latou aʻafiaga ma isi tagata nonofo i le faatoaga. E le gata i lea, o le tapulaʻa o le gaioiga e mafai ai e oe ona maua vave le mamafa, lea e le mafai ona taʻuina e uiga i le tausiga o vao. Ae peitai, ina ia mafai e le tamai povi ona tausia se manaʻoga lelei, e tatau ona faia i aso uma i le ea fou, ma a uma le savaliga o loʻo ofoina atu ia te ia ma le vao.

E iai ni tulafono faigofie e tatau ona mulimulitaʻia e se faifaatoʻaga novice pe a filifili e fafaga pepe mo aano o manufasi.

E aofia ai:

  • suesuega faʻamaonia o tamaʻi mamoe i le vete ao lei faʻatau;
  • faia uma tui e tusa ai ma tausaga o manu;
  • aoaoga mo le savali mai masina muamua o le olaga (ae na o le mavae lava o le sau i lalo);
  • anotusi i totonu o le paolo ao vevela le vevela;
  • tausisia o tulaga mama i paʻu (o le fola e tatau ona mama ma mago).
  • faʻasalalauga o le savalivali solo i tamaʻi tamaʻi tamaʻi, a leai, o le a sauā ma tiga ia povi;
  • tausiaina o le vevela i totonu o le fale (o le vevela i totonu o le potu e le tatau ona pau i lalo +10 ° C);
  • taofi le savali a tamaʻi mamoe i le taimi o le talavou, talu ai i lenei taimi latou te matua faʻamalosi ma e mafai ona faʻaumatia o latou uso a tagata.

Seiloga e te amanaʻiaina nei faʻaaliga uma o le ae mafai ona ausia taunuʻuga sili ona aoga i povi gaʻo o le a maua ai le tupe maua.

E faʻafefea ona afaina le tele o aano o manufasi i le lafoina o gobies

"Pe faapefea ona gaʻo se povi?" ma le "O le a le tamaʻi povi meaai e faʻaaoga mo le sili atu ona maua o le mamafa?" - fesili e sili ona taua, ae e masani ona fesili isi tagata faifaatoaga: "E aoga le lafoina o tamaʻi povi poʻa?". Muamua lava, o se auala sili ona masani e faʻafefe ai le manu, lea i le lumanaʻi o le a mafai ai ona aloese mai faʻalavelave ma le uiga faʻamalosia o le tane. Faʻasalaga, i lenei auala, o le a mafai ona faʻaititia le numera o manuʻa e faʻaleagaina e manu i le isi ao talavou.

I le taimi lava e tasi, o le manava o tagata ua faʻamalosia e faʻaleleia le tele, ae o le maso masoa e sili atu ona lemu nai lo o povi e le o faʻamalosia (i le averesi, o ia meaola e sili atu le sefulu kilokalama le itiiti). O le mea lea, o le filifili e faʻataʻavaleina tamai povi, e tatau ona e malamalama o le a latou manaʻomia nisi meaʻai e maua ai le mamafa, ma talu ai ona o le gasegase o musika e matua leaga, o le tele o nei povi e pagatia, e aʻafia ai le lelei o aano o manu. I le avea ai o se fofo talafeagai i lenei faafitauli, o le faʻataʻavalega e faʻatino i le tausaga e tasi. O le aano o povi e leai ni meaʻai e 1.5-2 taimi sili atu le gaʻo nai lo meaʻai a tagata taʻitoʻatasi, ae i le taimi lava e tasi e agavaivai ma sili ona malie, faʻatasi ai ma uiga faʻapitoa o le tofo. E le gata i lea, pe a uma le faʻataʻavalega, o le a tupu atili le tele o manu, ma o le pito i tua e faigofie. Mai se vaaiga faafomaʻi, o le faagasologa o le teteʻe e aofia ai le taotoga o tafaoga a le fafine, ma o se taunuuga o se suiga i le tulaga o mea faʻasalalau e tupu i se taimi vave e tupu ai le tuputupu ae.

Afai e te filifili o le faʻataʻitaʻiga o se faiga faʻamalosi, ona tatau loa lea ona faia ao lei oʻo i le matua feusuaʻiga o le manu, ae le muamua nai lo le 6-6.5 masina. O le osofaʻi tele o le a mafua ai le faʻaitiitia o le tuputupu ae o povi i le vaega o le fale maso ova. Ae ui i lea, e le aoga ao tuai foi, talu ai o le a sili atu ona faigata le taulimaina o le povi matua (aemaise lava i le taimi o le talavou).

O tamaʻi tamaʻi povi e lafoina i le tautotogo ao leʻi mafai ona latou o atu i nofoaga e tafao ai. Afai o le taimi nei o le matua o le manu e le sili atu i le lua masina, e faʻatuai le faʻatinoga seia oʻo i le isi tausaga.

O le tuputupu ae o povi i le fale e maua ai aano o manufasi e mafai ona taʻua o se auala faigofie, aemaise lava pe afai e te malamalama lelei i mea e manaʻomia mai ia te oe, ma mulimuli i fautuaga uma e aunoa ma le faʻaalia. O le mea autu i lenei pisinisi o le tausiga lelei, auaunaga faʻatoʻaga masani ma meaai maualuga. E na o le tausisia o nei mea e manaʻomia, e mafai ona e maua se iʻuga lelei pe a faʻaleleia manu.