Fua o le gaosiga

O ituaiga sili ona lauiloa ma ituaiga o bougainvillea

Bougainvillea - tulaga matagofie tele, o le nofoaga na fanau mai ai Pasila. Latou te fiafia e teuteu faga, fale, ma greenhouses ma lenei mea totino. E mana tele, e faʻamafanafana, ma vao tuitui vine. O le toe gaosia e na o le vavaeina, ma le tausiga lelei, taui i bougainvillea ma le tele o fugalaau.

E te iloa? E mafai ona fesuiaʻi, fatuina ituaiga eseese o laau totő, aʻo le tuʻuina atu fatu.

I lenei tusiga, o le a tatou tilotilo i le mea o le bougainvillea ma faʻamaonia ai ituaiga sili ona lauiloa ma eseese.

Bougainvillea matagofie (Bougainvillea spectabilis)

O le lauiloa o le bougainvillea na maua i le seneturi lona 19, na maua ai i luga o papa papa i itu o le tropical regions o Pasila. Peitai, i totonu o atunuu i saute, o lenei laau sa faʻaaogaina e fai ma teuteu mo arbors ma greenhouses. O lenei ituaiga o bougainvillea ei ai lapoa lapoa ma lau o le vevety e liua i le taimi o le fugalaau.

E te iloa? E matua televave le ola o le laau ma e mafai ona oʻo i le 15 mita le maualuga.

I totonu o le bougainvillea laʻau malosi tele na lafoaʻi le fatu, ma sina faaputuga i le pito i tua. O Bougainvillea ei ai ni fugalaau manaia manaia, i lenei ituaiga i pito o paranesi e aoina i mea e tutupu, lea e amata mai ia Aperila i le ogatotonu o le autumn. I le umi, fugalaau e oo i le 5 cm. E masani lava e oʻo atu i le tolu faʻamau o le lanu piniki, lanu viole po o le mumu faataamilo i fugalaau. O tausaga taʻitasi e pau le lanu o le tulafono. Perianth i foliga o se paipa, lanu samasama lanumeamata. O pupu o le laau ua lilofia i ni meaʻai ma mafai ona oʻo atu i le 9 mita.

Bougainvillea le lavalava (Bougainvillea glabra)

Bougainvillea le lavalava e mafai ona ola e oo i le 5 mita, e le pei o le bougainvillea ofoofogia, o le mea lea, o le tele lava o lenei laau e faʻaaogaina o se potu. O le teuteuina e tumau ai i le le faʻaleagaina, o lea e mafai ai ona e faia se togavao pei o oe. Bougainvillea fugalaau mai le tautotogo i le amataga o le taumafanafana. Faʻafetai i le galuega filifilia, o le fale o loʻo i ai le lanu tele.

E te iloa? O lenei ituaiga o bougainvillea na avea ma faavae mo le foafoaina o ituaiga toto.

O le aʻa o loʻo sosogiina, le lavalava, o nisi taimi e maua ai ni pine. O laulaau e leai ni mea, manaia, oval ma se ila malosi, e oo i le 15 cm le umi, lanumeamata lanumeamata. Bracts piniki, paʻepaʻe, moli, lanu samasama ma le lanu viole. E fuga mai ma le umi. O le tuputupu ae o le bougainvillea e le lavalava, e masani ona faʻaaogaina mo le faletupe.

Peruvian Bougainvillea (Bougainvillea peruviana)

O Peruvian bougainvillea na maua e Alexander von Humboldt mai Siamani i le 1810. O laulaau e umi, manifinifi, e aunoa ma le gasegase, e foliga mai o fuamoa. E le pei o isi ituaiga, o le laau e iai ona lanu lanumeamata i lala. I luga o laʻau e pupuu ma saʻo saʻo. Peruvian bougainvillea fugalaau o lanu samasama. Lamele lanu violē po o le lanu piniki, lapotopoto, foliga paʻu. Fugalaau e masani ona faatulagaina i luga, pe i se vaega e oʻo atu i le 3 iunite.

E te iloa? O le Peru Peruvian bougainvillea e fesuisuiai taimi i le tausaga, ae o isi ituaiga e fuga naʻo le tasi.

O lenei ituaiga o meaola e tupu malosi, i le taimi e tasi o le tinisine laitiiti.

Pepa o Hybrid Bougainvillea

O tausaga taʻitasi e tele ma sili atu ituaiga o bougainvillea, maua mai e ala i le fausiaina. I faʻaaliga, o lenei fale o loʻo tuʻuina atu i ni teuteuga fou ma lanu. O ituaiga meaola masani e masani ona maua e ala i le sopoia o Peruvian ma le matagofie o le bougainvillea. I lenei ituaiga, o laulaau e telē tele, o le green green egg forms. O lala e malolosi, saʻo tuitui. Pe a fuga mai poloka, o le mumu mumu, ma ao latou matutua, latou te suia le lanu i le piniki po o le lanu viole. Fugalaau i totonu o lenei laau i le paʻu o le kulimi. E tasi le isi, e le itiiti ifo le lautele o ituaiga o laau na maua, na latou sopoia le bougainvillea e le lavalava ma Peruvian. O lanu lanumeamata lanumeamata o loʻo i ai se foliga faʻalelei. O fugalaau paʻepaʻe laiti o loʻo i luga o laʻau o vine mamago. Fugalaau o loʻo i ai fuifui vine, o loʻo siʻosiʻoina i ni fasi ie manifinifi se tolu o lanu piniki mumu.

Ituaiga o Bougainvillea

I le taimi nei, o loʻo i ai se fuainumera tele o ituaiga o bougainvillea, lea ua fuafuaina mo le fausiaina o aiga. E ese la latou lanu, lapoa o le papa, foliga. E iai ituaiga oval, triangular, terry ma non-terry o bougainvillea.

Le tele o ituaiga lauiloa:

  • glabra "Sanderiana" - o le laau e ola lelei ma e lanu viole;
  • glabra "Cypheri" - lanu moana lanu moana;
  • "Maud Chettleburgh" - lanu violē-lanu piniki;
  • "Tomato Red" - tele lapisi e le faʻaalualua o lanu mumu;
  • "Double Red" - faalua, lanu mumu-lanu moana; ma le tele o isi.

O le isi, tatou te iloiloina se faʻamatalaga auiliili o ituaiga sili ona lauiloa o le bougainvilleas.

Terry ituaiga o bougainvillea

O le tele o ituaiga o bougainvillea ei ai ni matagofie matagofie o fugalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le eseesega "Double Pink" faʻaaliga i lanu piniki; o le "Lulu Lilarose" lanu enaena ma le paʻu piniki paʻepaʻe; o le "Lateritia" - ata lafoia o lanu piniki ma le fugalaau, latou te fuga mai mo se taimi umi ma le le lelei i le tausiga. I le ituaiga "Mamalu", faafetai i le fuga o le mut, e i ai lala, o lanu o le papa e eseese ma na o le tina. Pink mama, i le taimi e tasi, atonu o le papa ma papaʻe ma piniki. O le toe gaosia o ituaiga eseese e mafai ona faia na o vegetatively. O le tele o ituaiga o bougainvillea e iloga e pulou pupuʻu, o loʻo i ai i pito o le mama.

Eseesega o le bougainvillea ituaiga

O vailaau eseese o le bougainvillea e mafai ona mauaina i le laau e ala i tipi ma tipi. Paranesi, vao tuitui, lau, veins - uma lanu meamata. O faʻamaoni e ala i le lanu e tele lava ina eseese, e mafai ona lanu faʻalua ma monophonic. O le ituaiga "Raspberry Ice" ei ai se kulimi kulimi i pito o lau. O le San Diego Red Variegata e i ai ona lanu lanumeamata, ma o laumei e mumu. I le ituaiga "Delta Dawn" lanu lanumeamata-lanu meamata ma se paʻepaʻe paʻepaʻe, ma faʻamalosi auro lanu auro. I luga o laulaau o ituaiga eseese o le bougainvillea, e masani lava ona mafai ona vaʻaia ni lanu piniki, e le naʻo papaʻe poʻo auro.

Eseese bicolor

I le tele o ituaiga o lala, lau, vao ma veins o le auro po o le lanu samasama. O le lanu lanu o lenei ituaiga e manaia, mai le sasaʻa ma le lanu o le auro po o le kulimi i vaega tetele o lanu lanumeamata. O nei ituaiga o bougainvillea e tutupu lemu, latou te fiafia, manaomia le faateleina o le gauai. O faʻamalosi i le tele o ituaiga o bougainvillea e masani lava i lanu mumu. I le ituaiga "Bois De Roses", o laupega e muamua moli, ae peitai, suia la lanu, liliu lanu piniki. O suiga tutusa i le lanu e mafai ona matauina i se ituaiga e pei o le "Thai Gold": muamua, o le papa o le auro-lanu moli, ona suia ai lea o le lanu i le piniki mumu. O ia suiga e mafai ona mataituina i le tele o vailaʻau eseese: o paʻu paepae e maua ai le lanumumu, lanu piniki poʻo le moli.