Fua o le gaosiga

Faamaumauga o le manuia o le galueaiina o suma

Faatoagaina - tagata tomai faapitoa ma tagata atamamai latou te iloa lenei laau i lalo o le igoa "vine vine". E ui lava o loʻo i ai se igoa aloaʻia, sili ona saʻo ma mamalu - aofaiga

Filifiliga o le nofoaga ma eleele mo le totoina o sumach

O le laau e alofagia e le au fai togalaau mo le le mautonu ma le le lelei, Sumy e mafai ona faigofie ona nofoia i eleele leaga. Afai o se isi laau e mamae, o aʻa o le a aʻa ma faʻapipiʻi lona pale umalu. Soo se eleele talafeagai mo le sumac, o le laau toto e tupu lelei i luga o suauʻu poʻo suamalie. Pe a faʻatuina se fale fou i lana togalaau mo se nofoaga tumau, e tatau ona maitauina e fiafia tele tagata i Sumy i le malamalama lelei ma e le talia ni paolo malulu poʻo ni nofoaga malulu foi. E faigofie ona ia tumau i se lamala ma le vevela maualuga. O le sumachu vevela faʻafefe, ae i le taimi lava e tasi e manaʻomia ai le puipuiga mai matagi ma, sili atu, eleele palapala. Faateleina le susu o le susu e le tofo. O le laau e fiafia i oneone oneone. Ae o le a fiafia le ola i luga o eleele matutu, eleele papa. O le laau e toetoe lava a leai se mea ma e le maʻi.

E te iloa? O le a foliga matagofie pe a fai e te totoina i foliga o se pa mo lau togalaau.

Totoina o sumac

Seʻio tatou tilotilo pe faʻapefea ona tuʻu fatu i le eleele. E faigofie ona tupu le ola mai le tuputupu aʻe o le talavou, lea e tupu tele mai aʻa o le laau. Ina ia faia lenei mea, filifili le fatuga sili ona atiaʻe ma eli i se suo ma se mata e sili ona mataʻutia. Talu ai o le tuputupu ae o le tuputupu ae e le gata ina ola mai aʻa o le laau tuai, ae e fafaga foi ia i latou, o le a leai se paʻu lelei i luga o le fatu o le sumach. O le mea lea, a o eliina, e tatau ona vavae ese laupepa laau mai matua i le loloto e mafai ai.

Afai e le vave totoina se fatu laau, ae o le a faimalaga mamao, e tatau ona saunia lelei mo le malaga. Laʻau o tipi ua afifiina ma le faaeteete i totonu o se ie lanu afu po o le susu (e le susu!) O mea uma, ma o nei mea uma ua teuina i totonu o se taga palasitika. O le Polyethylene o le a puipuia aʻa mai le faʻamamago, ma o le susu susu po o le vao o le a tumau ai aʻa mago. I totonu o ia mea e teu ai, e mafai ona e faʻasaoina se fatu fatu mo le vaiaso.

Ina ia mafai ona totoina se laau sima, e tatau ona e eli se lua toto toto 50 x 50 cm. O le afa o se pakete o le humus e faaopoopo i lenei lua ma fefiloi ma le palapala. O le isi, matou te sasaa atu se pakete vai i totonu o le lua, ma pe a oʻo i le palapala, matou te agai saʻo atu i le tulaʻi o le sumach. E tatau ona faʻamautinoa pe a oʻo i le totoina o le laau e leʻi faʻalolotoina ile eleele i lalo aʻe nai lo le mea na tupu muamua. E masani lava o lenei tuaoi e mafai ona manino manino i luga o le paʻu o le fatu. Na toe faʻafefeteina le sumac toto, sasaa le afa o pakete vai i lalo o le liʻo lata ane. O Sumy e le lelei, o le a tupu ae e aunoa ma se palapala faʻaleleia, ae ia lava meaai lelei o le a vave ona aʻafia ma o le a faʻafetai i le fai togalaau mo le tausia lelei o se pale matagofie ma le fua tele. Afai e te filifili e totoina soupasi mai se maa, e leai se mea e faigata tele. Vaʻai loa le totoina o le lua, faʻapipiʻi le fugalaʻau i totonu, sasaa i luga o le faʻamaʻi faʻatasi ai ma le mea muamua. O le maa sima na eli i le eleele i le loloto o le 15-20 cm. Liligi i luga. Ua tupu le aofaʻi mo se taimi umi, o lea o le a foliga mai ai e le mai le eleele na o le 20-30 aso.

E taua! I totonu o ni nai ponaivi laʻitiiti ma se pulou malulu o fatu. Ina ia mafai ona tupu mai se totogo mai le ponaivi, e tatau ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o masini i lona atigi mata aʻo lei totoina. Mo se faʻataʻitaʻiga, suʻe le ponaivi i itu uma e lua o le maʻa.

Acetica Care

O le sumac o le laau e sili atu ona sili atu nai lo o laau peleni. E tatau ona faʻapipiʻiina i lalo i lalo o ni aʻa laiti. E iloa e le Faatoaga o le mauaina o fatu i la latou togalaau e faigofie, ae o le aveesea o ia mea o se galuega sili ona faigata.

E taua! O meatotino o le aʻa ma le malosi o le aʻa o le sumach ua faʻaaogaina e faʻamalosia ai le palapala i luga o vaitafe.

Faʻasaga ma fafaga le palapala

E lagona lelei Sumy e aunoa ma le fafagaina, ae afai tatou te fia faamemelo i le lau laau ma le matagofie o fua, e sili ona lelei le vai i le taimi. E le tatau ona faʻateleina le faʻasalaga ae le masani. Le sili atu i le tasi i le tausaga, e mafai ona fafagaina se laau i mea faaopoopo. O nisi mea e sili ona malosi i le minerale poʻo le suka o le eletise e mafai ona faʻagesegese ai le tuputupu ae o se laau, pe faʻaumatia foi le aofaiga.

Faʻataʻoto le sumach

Tuuina mai i lo matou atunuu mai le sasae o Amerika i Matu. I le siosiomaga faalenatura, e tupu tele i nofoaga e tatala i le la ma masani ona tupu i le 7-10 mita. Ae o ni aofaiga e le lelei le puipuia i le kiona, ma i totonu o tatou manumalo e tele lava ina le toe totoina le laau. Vaʻaia i le faitalia-faamalosia o le "teuteuina" o lālā i le malulu. Pe a paʻuʻau paʻu i le tautotogo, e amata ona fafagu uluaʻi ulu. O lālā mamago i le tautotogo ua faʻaaogaina, ma o fou fou e maua ai avanoa mo le tuputupu aʻe. O lala fou e tutupu ae i luga. O le tausiga ma le teuteuina o mea taumafa e mafai ona fausia e avea ma ogalaau ma laau.

Saunia le sumach mo le taumalulu

O le Sumy e masani lava ona faʻafefeina a tatou manumalo ma e le manaʻomia ni faʻamatalaga faapitoa. Faatasi ai ma sina malulu, o le laau e faigofie ona tupu lala. O aʻa malolosi e le mafai ai ona oti le laau.

Le faʻaaogaina o sumac i le mamanu togalaau

Aotelega i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua i totonu o se nofoaga faʻapitoa, mamalu. O le sumac teuteu, e le gata i se mea matagofie matagofie, ae faapena foi i le fulufulu lautele, o laulaau lanu eseese. E oʻo atu i le tautoulu, laʻau lanu lanu lanu paʻu lanu mai le lanu meamata i le paʻu po o le vaimasi. O le lanu lanu o le lau o le tautoulu o le autumn o le lautele e lautele. O vine laiti o le sumac ua ufiufi i le mumu, ma e laʻititi foi ona paʻu i le paʻi. Fuga o laau totolalalalala, o meaola, lea, i le itu, e aofia ai fugalaau laiti. E luasefulu minute le mamafa o moligao "moligaʻo" e foliga matagofie le siosiomia e se pale matagofie. I le faaiuga o le taumafanafana, e tautau ai soumas i ni lanu mumu uumi ma pusa fale. O le suavai i luga o fagu o loo i ai foi le moli gaosi. O nei fua o le a tumau pea i luga o le laau o se teuteuga sili seia oʻo i le tautotogo.

O se laau maualalo e seasea oʻo i le tolu mita le maualuga. O lona aʻa e fesoasoani i le fausia o se laau laʻau ae le o se laau. E le masani ma matagofie le ituaiga o laau e manaʻomia ai se iloiloga ma le faaeteete o le totoina o laau toto. O le sumac e le masani ai o le a tulaʻi mai i fafo e aunoa ma le lanu lanumoana poʻo isi faʻaupu. E masani ona faia le sumach i laau fefiloi o laau ma laau toto. O loʻo taʻitaʻia i latou e le mea moni o le suma e sili ona aoga i le tautoulu. E na o ia o ata o le ulaula ma le auro.

E te iloa? E masani ona totō Sumy i le masini Iapani togalaau Iapani.

Totoina o sumach

Sumy e faigofie ona fausiaina. O le laau e faʻaleleia ona o ona fualaau aina laiti ma aʻa tetele, lea pe a totoina vave ona maua i se nofoaga fou. O le aʻa o se tamaʻi tagata matutua e le o loloto i totonu o le eleele, ae tutusa ma le fogaeleele. I aʻa taʻitasi o fesoʻotaʻiga o se moe (moe tuputupu aʻe). I lalo o tulaga lelei o le tau, o le a tafe mai luga o aʻa o se laau matua ma fana i luga. O nei pulapula pe a eli ma toe totoina e matua aʻafia i nofoaga fou, e manaʻomia ai sina tausiga laiti.

O ponaivi Sumach e le tupu vave, ona o lo oi ai se atigi maʻa. Ae afai e vaʻaia ponaivi i tafatafa o le laau ma pala i le atigi taimi, ona tupu mai ai lea o se totogo ma aʻa, ua tupu aʻe ma avea ma laau toto.

Ituaiga o Aukuso i le Faatoaga Aganuu

Sumy lamolemole (le lavalava)

Le taumalulu taumalulu lelei, laau maualuga e oo atu i le tolu mita. E toetoe lava a le malolo. O fua o lenei ituaiga o sumach e tupu mai, laiti. O vao totogo e amata i le faaiuga o Iulai - o le amataga o Aukuso. Sumy lavalava e masani ona ofuina i le taimi o le autumn.

Sumac manogi

O lenei ituaiga suma e pei o se laau e tolu-mita. O lala e toetoe a leai ni laʻau, e leai ni mea. E totogo le laau i luga o lala paʻu, e oʻo lava i le fuga o laulaau e seasea. O le foliga o le laulaau e faʻatau, o laulaau e laiti. E tupu i le Caucasus ma Crimea. O le laau laʻau na maua fua suamalie suamalie. O fua e faʻaaoga nai lo le uaina po o le vinika i le togitogi. Sumac manogi suamalie e maua ai fua laʻitiiti samasama-lanumumu.

Aʻau o le Deer Horn (Fluffy)

E tupu lelei i totonu oa tatou togalaau toto. O lona isi igoa o le veveve veveve poʻo le sima o seu. O lenei ituaiga o sumac e tupu i nisi taimi e oʻo i le 10 m. E manaia i se laʻau e leai se mamafa o laulaʻau ma le vevety, mafiafia, moli vaivai. O le pito i luga o le lau e vevetvet-lanumeamata, ma o le pito i lalo o loo faamamafa mai ai lenei lanu meamata ma le fugalaau paʻepaʻe. I luga o luga o laau tuai, enaena paʻu. Lanu Autumn o le pale o le pale ma lanu uma o le palette. O iinei ma le lanu piniki, ma le samasama, ma le auro, ma le ulaula ulaula. Fugalaau manaia na aoina i le soloicle. Pe a oʻo i le fugafuga o le fuga, e paʻu i luga ni pi ma susunuina.

E taua! Afai e tupu mai le sene vaivai mai le fatu, o le a sili atu ona mataʻina, e sili atu le alofa nai lo le laau e tasi, ae e tupu aʻe mai aʻa.

Ona o le matagofie o lona teuteuga, le lelei ma le faigofie ona ola i nofoaga fou, o loʻo faʻaaogaina e tagata atamamai i le fausiaina o faatulagaga eseese o laufanua.