Fua o le gaosiga

Epin e faaopoopo mo laau: pe faapefea ona faʻaaoga saʻo le fualaau faasaina

Soʻo se faʻatoʻaga faʻapitoa e iloa le fomaʻi masani. Sa latou gaosia fatu ao lei totoina i le eleele, ma sausauina e avea o se faatupu vevela i totonu o fugalaau, laau toto, laau. Ma le faʻaaogaina o epin faaopoopo, e le o tagata uma e iloa.

O le totoina o fatu i le epine e aafia ai le fua o le germination, e fagua ai le tuputupu ae malosi ma maua ai le puipuiga mai aafiaga le lelei o le siosiomaga. Sei o tatou taumafai e iloa po o le a le epine mo laau toto ma le auala e faʻaaoga ai epin.

E te iloa? O Epin na atiae e saienitisi Rusia, ae e le maua i Europa.

Epin faaopoopo: o le a le vailaʻau

Talu ai ona o le epin faaopoopo ua faʻaaogaina lautele i le va o faifaatoaga ma tagata o le mafanafana, e tatau ona malamalama atili i mea o loʻo faia ma le aoga tele mo laau toto. O faatonuga mo le vailaʻau e le o faailoaina le tuufaatasiga o fualaau faasaina, ae na o le taʻu mai pe faapefea ona aafia ai laau.

E iloa e tagata uma o le pulupuluina o fesoasoani e fesoasoani i le faaleleia atili o le puipuiga o le laau, e mafua ai le faateleina o le puipuiga, e aafia ai le faateleina o le gaosiga ma le muamua o le fuaina o fualaʻau, ma toe faaleleia lelei ai laau manua.

Ae tatou te le o iloa le mea autu e faatosina ai nei faiga i totonu o le laau.

O le faavae o le meaola o meaola phytohormone, e aʻafia i steroids - epibrassinolide. Epibrassinolide - O se mea e maua mai i le mea e maua mai le coppertoolone brassinolide. Phytohormone e faʻaosoina le vaevaega o masini vailaʻau. O laau totő lava e mafai ona gaosia lenei filatoone, ae o le fualaau o le steroid ua gaosia e laʻititi tele e vave ai le atinaʻeina o fualaau.

Epibrassinolide, e ulu atu i totonu o le laau, faʻaosoina ai le faʻasaina o le hormonone (ethylene, absysicic acid), lea e faʻagesegese ai le tupu aʻe o se fatuga. O le faʻaaogaina o le epin e le faʻaosofia ai le vevesi o aʻa, lau ma fua, ae na o le fesoasoani i le faʻatoagaina o le ontogenesis.

E taua! Faʻaaogā le Epin e mafai ona faʻaaogaina mo le susunuina o laau poʻo le fufulu fatu. E le fautuaina le faʻatau, talu ai ona o le fualaau faasaina e afaina i laulaau ma laʻau.

Le faʻaaogaina o epina, faʻapefea ona saunia le fofo (metotia)

Faʻalauiloaina o se meaola faʻapitoa e faʻamautinoaina ai e aʻafia ai aʻafiaga o fatu, faʻasolosolo ma faateleina le faʻafetaui i faʻamaʻi, ae faʻaititia ai foi le maualuga o mea oona, otaota i potu toto. O le faʻaaogaina o le epin i le vaitau o le tuputupu ae e fesoasoani i le faʻaopoopoga o le ovary, e itiiti ifo le faʻaalu, ma o fua na fua i luma atu o le taimi. I le faʻaaogaina o le Epin, e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona faʻaleleia lelei fatu, ina ia aua neʻi afaina ai le lumanaʻi.

E taua foi le iloa pe faapefea ona fausiaina epin faaopoopo. O se siosiomaga faʻapitoa e manaʻomia mo le faʻamavae atoa o le mea galue. O le tele o vai e faʻaaogaina ei tatou o se faʻavae alavai. A o lei fanau mai Epin, lafo se pine o le citric acid i totonu o le vai.

A o le totoina ma le epin, e le na o fatu o loo gaosia, ae o fatu ma tumutumu ma seleseleina o loo gaosia foi. Aʻo leʻi totoina, faʻamaʻi pusa ma tipi mo le 12 itula faʻatasi ai ma le fofo sauniuni na saunia mai le tasi le mililita o le epine ma le lua lita o le vai. Laʻau faʻapotogo e faʻafefeteina aʻo lei toto i le eleele. I le 5 kilokalama o fatu e faʻaalu ai le 1 ml o le vailaʻau, faʻamaʻi i le 250 ml o le vai.

E te iloa? I Saina, o le phytohormone o loo totoina fua o saito, lea e mafai ai ona e maua le 15-20% o fua mai nai lo le le faaaogaina.
O le lūlūina o fatu o le epin faaopoopo e faʻaleleia ai le germination ma toe maua ai aʻa. Ua saunia le fatu o le Epin e pei ona taua i lalo: i totonu o le selau pililiters o le vai e faʻamafola ai lua mataua o le meaola o meaola. Laʻau e faʻafefiloi i le fofo ma faʻafefe mo le 24 itula i le vevela o le potu.

Faaaoga le epin o se fualaau faasaina mo le totoina o laau ma le fausia o aʻa faaopoopo. O fualaau aina e afifiina i se vaifofo o lago e ono o le epine ma le afa o le lita o le vai, pe a oʻo mai le fatuga lua pe tolu laulaau ma aʻo leʻi totoina i le laufanua.

E le gata i lea, e mafai foi ona faʻaaogaina fualaau o tamato aʻo leʻi amataina, e faʻateleina ai le fausiaina o le tele o ovaries. I le vaitau o le tuputupu ae e le na o le totoina o laau. E mafai ona e taulimaina fualaʻau ola uma i totonu o le togalaau, fualaau ma fugalaau.

Ina ia mafai ona aveese le atuatuvale na maua i le totoina po o le suia o soʻo se aganuu ma aganuu uma, o le sauniuniga o meaola e faʻapipiʻiina ile 1 ml o le epine i le 5 lita o vai.

I le tulaga o le toe foʻi mai o pulu i le aso ao lumanaʻi ma mulimuli mai, o loʻo totoina foʻi laau i le epin i vaega nei: - fualaʻau, strawberries ma fualaau aina i le vaitau o le vavalaʻau, 1 ml o le epin ua solo i le 5 lita o le vai. E le gata i lea, i le avea ai o se faʻala, faʻaaogaina le epin e fafagaina ai totonu o laau. Faʻaaogā se meaola faʻapitoa i le tautotogo poʻo le taumalulu, pe a le lava le la i totonu o fugalaau i totonu. EPIN e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o totonu ole vaomatua ua faʻamamafa i le ratio o le 1 ml o le vailaʻau i le 5 lita o le vai.

O fualaʻau e totoina pe a uma le taumalulu (faʻafefeteina i le 1 ml o le epine ma le lima lita o vai). O le togafitiga o vine e faia i le vaitaimi o le fulafula o fatugaʻo i le fua faatatau o le 5 lita o le vai i le 1 ml o le epin. O anufe o le anufe ma musika e gaosia i le taimi o le fatuina o le fualaau suamalie, faʻasaʻo le 3 mataʻu o le epine i le 5 lita o le vai.

Epin e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaogaina e faʻaaogaina e toe faʻaleleia ai laau o le coniferous pe a maeʻa, ona maua i le taumalulu. Vaevae le fualaau faasaina e pei ona faailoa mai i faatonuga, ma e le gata ina afaina, ae o le ola maloloina.

E taua! E tatau ona faʻaaoga le fofo o le epinine vave pe a maeʻa sauniuniga, a faʻapea o le a galo ona mea totino.

Vaega o togafiti o togalaau epin

O le faʻaaogaina o le epin faaopoopo e faaosofia ai le tuputupu ae o fualaʻau ma isi laau toto, e tatau ona tatou malamalama i le aʻafiaga o laau. E le pei o le aʻa poʻo le heteroauxin, e le faamalosia e le epinʻau laau olaola, ae na o le saofaga i le ola i tulaga faigata (faʻasua, solia o le amio saʻo o le vaʻa, faʻamaʻi, faʻafeiloaʻiga), e aʻafia ai le tafe o gaioiga o le physiological. Afai o le laau o loʻo i ai se vaega o le toʻa, e le faamalosia e le epine ia galue malosi, aua ua mamanuina e toe faʻaleleia ma lagolagoina le puipuiga. E tatau ona faʻaaoga le Epin e tusa ai ma faatonuga ma toe totoina le laau i le sili atu nai lo le lua vaiaso mulimuli ane, ona o le masalosalo o le fualaau faasaina ua taufaamatau e mafua ai le itu. O le gaioiga malosi Epina o le a amata ona faaputuputuina i totonu o sela laau e avea o se vailaau e tineia ai manu faalafua.

I le taimi o le fufuluina, e tatau ona susu lelei laupepa i se vaifofo. Faataitaiga ua faaalia ai o le faʻaaogaina o epin e sili atu ona aoga muamua ma pe a uma le fuga o laau. E manaʻomia le totoina i le taeao po o le afiafi, i le leai o se matagi ma le vaʻaia. I lalo o le malosi o le susulu o le la, e vave lava ona oso ese le epine e leai se taimi e toto ai le laau.

E tatau ona fufuluina na o vaega ola o le laau - laulaʻau ma pupu. O le faʻaleleia o le epine e tupu i totonu o le tolu aso, o lona uiga o le togafitiga e sosoo ai e le itiiti ifo ma le lua vaiaso mulimuli ane. Afai e le faʻavaivai le laau ma e le maʻi, e fautuaina e faia se togafitiga e tolu mo le vaitau atoa.

E te iloa? O meaola e faatupuina ai le ola o laau e vavae ese mai le pollen.

Fesoʻotaiga a EPINA O isi faʻamaʻi

O le tele o taimi, ina ia aua le fausiaina faalua faalua le laau lava ia i sauniuniga eseese, tatou te faʻafefiloi ai. Ua maua e saienitisi lena mea tuufaatasiga o epin faatasi ai ma fualaau faasaina e pei o le Vitalizer NV-101, Zircon, Tuutu e le afaina ai le laau, o vaega o vailaʻau o loʻo faia ai vailaʻau, aua nei faʻasaina le gaioiga a le tasi. Mo le faʻauluina o fatu ma le puipuia o fatu mai maʻi, o le faʻaaogaina o epin e mafai ai ona e faʻaumatia le vailaau faʻasaina. Faʻaaoga faʻatasi faʻatasi ma vailaʻau oona ma vailaau faʻasaina. O le le lelei o se meaola o meaola o le faʻaumatia lea o le epibrassinolide i lalo ole aafiaga o le moli.

Lapataiga ma le teuina o fualaau faasaina

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua taua ai e le afaina i soo se mea ola i luga o la tatou paneta. O le afifiina mai le epin e mafai ona saogalemu i totonu o le lapisi. Ae e manaʻomia pea ona e galue malosi ma le vailaʻau.

Mo le lelei "pipii" o le meaola o meaola i gaʻo ma laʻau o laau totō, na soloia le epibrassinolide ma le methyl alcohol faatasi ai ma le faaopoopoina o le paʻu. Afai e maua e le vailaau le paʻu, e tatau ona fufuluina i fasimoli ma vai.

Afai e te maua le aloa i ou mata, fufulu i latou i le tele o vai. Afai e ulu atu le vailaʻau i le gutu, e tatau ona e faʻamamaina, inu 2-3 ipu ipu vai ma faʻaleagaina vomiting, ave fualaau e 5-6 o soʻo se faʻataʻitaʻi, pe faʻafesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Faʻapipiʻi le vailaʻau ina ia le mafai e tamaiti ona oʻo i ai, ma e leʻi teuina i meaai ma vailaʻau. O le taimi e teu ai e le sili atu i le tolu tausaga mai le aso na tuʻuina atu ai.

E taua! Lautele E fautuaina le pala i le potu vevela i se nofoaga e puipuia mai le la.