Laʻau

Pansies poo violets: faʻamatalaga, totoina ma le tausiga

Tricolor violet poʻo pansy - o le tausaga faʻaletausaga poʻo le vaomatua o loʻo taʻua. Tufatufaina i Europa ma Asia. Na maua e tagata le igoa Ivan da Marya.

Faamatalaga faʻatau

O se teuteuga lauiloa mo nofoaga e nonofo ai ma fale o loʻo iai Pansies. Violet Vitroka poʻo le viola (fugalaʻau, ma fugalaau susulu ma sili atu), e pei ona taʻua foi le laau, faʻaleleia e fatu. I Rusia, ua totoina i le eleele i le taumafanafana, i le fale e tupu ai i tausaga taʻitasi.

O fugalaau mananaia ma fugalaau eseese eseese e le masani ona maua i fale mautotogi. O le laau e fiafia tele avanoa ma malamalama lelei. Faʻatelega masani i totonu o ipu faʻapipiʻi i luga o pusa.

Faʻatoʻaga faʻatasi ai ma aʻafiaga totō laau i le taumalulu. I o latou eria, o le fugalaau vavalalata e amata ile tautotogo.

Mo nofoaga malulu, e fautuaina le totoina o laau taʻitasi ma le lua tausaga o Rococo Mix. O lanu matagofie o lanu eseese e oo i le 6 inisi le lautele, e fuga mai le amataga o le tautotogo seia oo i le tautotogo. O le maualuga le maualuga o le maualuga e tusa ma le 20 cm.

Aso o le totoina o pansies

I tulaga mataʻutia, o le tele lava o le viola ua tupu aʻe e avea o se laau taʻitasi. Pe a faatusatusa i isi ituaiga o ituaiga o Pansies, e le manaomia e mata le tausia o le faaaloalo, o le mea lea e matua alofagia ai i latou e nonofo i le taumafanafana.

E tele auala e ola ai Vitrok violets:

  • Faʻamasinoga i luga o le eleele. O fua e salalau solo i luga o se eleele palapala muamua. E masani lava ona tupu lenei mea i le faaiuga o Mei, pe a vevela le vevela o le ea i + 18 ... +20 ° C. O le fugalaau e amata latalata ia Setema.
  • O le totoina o fualaʻau amata ia Fepuari, Mati. E totoina manu laiti i fanua tatala i le faaiuga o Aperila. O togalaau e sili atu ona aʻafia i le kiona, faʻafiafia tele. O uluai taamilosaga e faamoemoe ia Iuni.
  • Faʻaleleia i le amataga o le tautotogo i le eleele. O le taualumaga e faia i le taimi mafanafana i aso muamua aso e sefulu o Setema. E maua e fatu le taimi e totogo ai. A maeʻa le taumalulu, e fuga mai fugalaau muamua i le amataga o le tautotogo.

O auala taʻitasi e tulaʻi ai e iai ona lelei ma mea e le lelei. O nisi o fai togalaau ua faʻaaogaina uma le tolu ma fiafia i le matagofie o violets a Vitrok i tausaga taʻitasi.

O le auala masani o le faʻaolaina o le viola e ala i tipi, e faʻaaogaina mo vailaʻau varietal. E maua mea mai tagata matutua i le taumafanafana. I le avea ai ma se auʻau, o loʻo tupu mai se lau lanumeamata lanumeamata ma 2 internodes e talafeagai. A o lei totoina, ua faʻamamaina i fugalaau ma pua.

I luga o le upega tafailagi, o se nofoaga paolo ma le maualuga o le suavai ua filifilia ma ua totoina latalata i le tasi le loloto i le loloto o le 1 cm. Ua faʻamamaina le palapala, ma o le laau lava ia e fufulu mai le fana. Ufiufi Cover cover i pepa paʻu mo le 7 aso. Faʻasalaga lelei, aʻafiaga e tupu ile masina. A maeʻa lena, e mafai ona e faʻapipiʻiina totogo i se nofoaga tumau.

E faigofie ona vaʻaia Pansies. Ua lava le maua muamua o le poto masani ma o le a sili atu ona faigofie le taimi o toleniga mulimuli ane.

Faʻamalosagaina o le violetina o le masina mo le 2019

Ua iloa o le masina e aafia ai le tulaga o le tino o le tagata. Ua lagona e Plants le felafolafoai o le satelite. Talu mai aso anamua, ua matauina e tagata o le totoina o fua i aso patino o le masina e maua ai le lelei o le gaosiga.

I le taimi nei, o le kalena a le fai togalaau e fesoasoani e ola maloloina ma totō laau i se tau maualalo. O aso faʻaaogaina e faʻaaogaina mo le totoina; i luga o aso le lelei, latou te faia le faiga o teuteuga ma le fafagaina.

MasinaFaʻaleleiLe lelei
Tausaga taʻitasiTaua
Ianuari17-19; 23-27.14-19; 23-27.5; 6; 21.
Fepuari6-8; 11-17; 21-25.11-13; 20-25.4; 5; 19.
Mati12-17; 19-20.12-17; 19; 20; 27-30.6; 7; 21.
Aperila6-8; 11-13; 15-17; 29-30.6-8; 11-13; 15-17; 24-26; 29, 305; 19.
Me8-17; 21-23; 26-28.6-8; 10-17; 21-23; 26-28; 315; 19.
Iuni1; 2; 5; 6; 9-13; 16-20.1; 2; 5; 6; 9-13; 16-20, 27-30.3; 4; 17.
Iulai8-10.8-12; 25-31.2; 3; 17.
Aokuso-2-6; 17; 18; 21-23; 26-28.15; 16; 30; 31.
Setema-1-5; 7-10; 17-24.15; 16; 30; 31.
Oketopa-4-7, 9-12, 19-21, 23-25, 27.14; 28.
Novema6-8; 13-18; 24-25.13-18.12; 13; 26, 27.

Saunia o fatu mo le lulu

E sili atu le aoina o oe fatu, filifili laau mai nofoaga sili ona matagofie. O se atigipusa fatu ua faia i le mea o le fugalaau, ma i le taimi o le mama o pula ma fatu. E le mafai ona toe fao muamua, talu ai o le a leai se zero.

O fai togalaau faʻapitoa e tuʻuina ni ie lamolemole manava i luga oo latou ulu, o lea latou te mafai ai ona aoina fatu mai laau sili ona lelei.

Mo le lelei o le siama, o le aoina mai o fatu e fautuaina ina ia gaosia.

O le fualaau oona Fitosporin e sili ona lelei, o le faʻasolosolo faʻasolosolo e puipuia ai le tupu mai o faʻamaʻi faʻaleagaina pe a totoina fatu.

A o leʻi lūlūina, o fatu o viole ua faʻafefiloi i meaola faʻapupulaina o le tuputupu ae. E sili ona lelei le mafaufau ia Zircon ma Epin. O se faʻagasologa o lenei ituaiga e faʻatupulaʻia ai le faʻatumaina o le laau ma fesoasoani ai i le tulaga muamua o le germination.

O sauniuniga e tatau ona faʻatinoina e tusa ai ma faatonuga o loʻo i totonu o le afifiina o vailaʻau. A maeʻa lena, ona faʻamagoina lea i le ea, na tufatufaina atu i se taimi e sili atu nai lo se lamolemole luga i se vaʻa lelei.

E maeʻa fatu mamago mo le totoina. Afai e fuafuaina le teuina, faʻafeiloaʻi le aganuʻu i totonu o se taga poʻo se taga pepa, ma tuʻu ai saoloto le ea.

Malosiaga

O koneteina mo tipu tila e faʻaaoga eseese, e leai ni fautuaga faapitoa. E mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o pusa paʻu palasia po o atigipusa laupapa, ipu pepa, ma laulau e faʻaogaina e pei o se fagu.

I faʻatau togalaau faʻapitoa e faʻatauina ai fata poʻo kaseti mo fatu. O poloka poloka e aofia ai le 4 i le 300 kela o ituaiga eseese. E sili ona lelei le faʻaaogaina o koneteina ma sina tamaʻi palapala. O le faʻaaogaina o kaseti e faigofie mo le faʻatoʻaga ma le faʻatoʻaga. O totogo taitasi e i totonu o lona potu ma pe a totoina, e le faaleagaina le aʻa. Faatasi ai ma lenei auala, e maua ai e pulu taʻitasi le tutusa o le vevela, malamalama, ma le faʻalaina. O le iʻuga, e malosi ma maloloina le toto.

I le fale, faʻaaoga pusa mai fuamoa. E faia e tagata fai mea fai poloka mo poloka mai fagu palasitika.

Soo

Lui Pansies i le eleele mama. O le falaoamata ua maeʻa faʻatauina i totonu o faleoloa mo faifaatoaga. A o lei totoina, e fautuaina e siaki le maualuga o le eletise palapala. Violets e fiafia ile pH o le 6.5.

Le fuafuaina o le faʻaogaina o faʻamatalaga faʻamatalaga.

O tagata poto masani o le mafanafana e sauniuni le eleele lava ia. E tele suʻega mo mea sili ona manuia o le eleele:

  • peat, eleele, oneone, humus 2: 2: 1: 2;
  • turf land, oneone, humus 2: 1: 2.

Pe a totōina i totonu o se eleele e maua ai le maualuga o le peat content, e leai ni faʻamaʻi faaopoopo e manaʻomia. O luga o laʻei e faia pe a uma le fuʻa muamua.

Ua totoina foi le viola i luga o fualaau. O le auala e manatu lelei ua manuia, e maua ai le maualuga o le germination. O le laulau e faʻafefiloi i le vai. A maeʻa le fulafula, ona salalau lea o fatu i luga o le pito i lalo o loʻo ufitia ile eleele. O mea uma e manaʻomia mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻe ua i totonu. E tumau pea e faʻatali mo le faʻamaʻi.

E leai se filifiliga e tasi i le filifilia o eleele. O faifaatoaga taʻitasi e fuafuaina le sili ona fetaui lelei.

Lauina o le vele fatu mo fatu

O tagata masani i le mafanafana e amata ona tutupu ni pansies ma sauniuniga o le faʻafefiloi palapala ma fatu. A maea le galuega, ona togafitia lea o le pusa ma le vaifofo mai le fuga.

O le luluina e faia e tusa ai ma faatonuga nei:

  • O le pusa sauniuni e tumu i le faʻavaivai, ona i ai lea ile palapala.
  • O le faʻafefiloi o le eleele e faʻamaʻaʻaina ma faʻamamaina e ala i le pulupuluina o se fana.
  • E oo lava i le tufatufaina atu o fatu i luga o le fogaeleele, latou te le manaomia le loloto.
  • Sulu le palapala ile fatu ile fatu tele, o lea o le lūlū e alu i le loloto e tatau ai mo le germination.
  • O le pito i luga o le pusa ua faʻapipiʻiina i le pipiʻi ata ma tuʻu i se mea pogisa i le vevela o le potu.

O le isi auala mo le luluina o se viola o le toto i le kiona. O le auala mo le saunia o le eleele ma pusa e talitutusa lava ma auala masani. A maeʻa lena, o le a faʻaputu se kiona i luga o le palapala. O le Vaioleti e totoina i luga. Snow e liu suavai ma tataʻi fatu i le loloto o loʻo manaʻomia.

O tagata o le taumafanafana o loʻo talitonu o le auala e tulaʻi ai i luga o le kiona e mafai ona maua ai vaomatua ma le maualuga o le puipuiga ma le malulu. E le gata i lea, o lenei metotia e iai sona aʻafiaga.

Tausia togalaau violets

O fualaau e manaʻomia ile tausia i aso uma ile masina muamua.

E faʻamaeʻaina pe a pala le palapala. O le susu e salalau solo i se fana fana. E tasi i le masina, e faaopoopoina le faʻaleleia o le tuputupu ae i le vai. A maeʻa le totogo, ona maua ai lea o le malosi, faʻaleleia le faʻaleleia i le auala masani.

O le vevela o le potu e le tatau ona pau i lalo ifo o le +25 ° C. A oʻo mai pupu laititi, e mafai ona e amata amata le ita i le senpolia, e mafai ai ona faʻaitiitia le vevela aʻo lele.

A o faia e laau toto le maualuga o le susu i lalo o le ata tifaga. E sili atu le manaia o le eleele i le vai mafanafana.

O le masina muamua ina ua uma le lūlū, e manaʻomia le faʻamalamaina e le fale o le uati. O tagata o le tau vevela e faʻapipiʻi faʻamalamalamaina le malamalama seia oʻo ina malosi malosi.

O viola seedlings, lea ua fuafua e totō i le eleele, ua saunia muamua. Pe a ma le masina ae leʻi tulaʻi, o le koneteina e faia i fafo. Latou te amata mai le 30 minute ma faʻalautele i aso uma le taimi na faʻaaluina e tipu i luga o le auala i le 4 itula.

I le mamafa o aso taʻitasi o +18 ° C, ua totoina ai violet i se nofoaga tumau. E masani ona tupu i le ogatotonu poʻo le aso o Me.

Tui vine mo le fale. O fuga faʻamalosi e totoina i totonu o fagu poʻo ni tamai fugalaau. O le au Senpolis e fatuina ni fatuga faʻataʻatia ma teuteu fale ma fale i le tausaga atoa.

O faamai ma meaola faalafua o fualaau

O mea sese ma mea sese i le tausiga e tau atu ai i faʻamaʻi o fualaau.

O le vevela totogo o violets e masani ona aʻafia ai meaola faalafua: thrips, ticks ma aphids. I le mauaina o faailoga muamua, vavae ese le pusa atoa o fualaau. E togafitia i latou i iniseti. Togafitiga o nisi taimi e tatau ona toe faaluaina 2-3 taimi; o le puipuiga o le taofiofi e tausia seia maeʻa toe faʻaleleia.

E le mafai ona misia le aʻa o aʻa ma le soʻo. O le laau ua mamae ma lagona le fiafia e tusa lava pe ua uma ona faasusu. O siama afaina e afua ai le maʻi, ma ua toetoe a le mafai ona fofo. Mo le siama, o loʻo totoina laau i sauniuniga e aofia ai le kopa.

O le paʻu o le pulupulu o se masani masani faʻaleagaina o violets. Lafoaia laau ma se vaifofo o le fasimoli ma le paluga palapala. O vaega uma o loʻo faʻafefiloi i vaega nei:

  • vai 5 l;
  • soda 25 gr;
  • fufulu suavai 5 gr.

O le vaifofo o loo folasia i aʻafiaga ua aʻafia i vaiaso taitasi.

O luga o laʻau e mafua ai siama pipisi. O lea ituaiga faʻamaʻi e togafitia i fomaʻi, lea e faʻatau i faleoloa faapitoa. O le faʻaleleia o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma faatonuga mo le vailaʻau, faʻamautinoa lelei le faʻaogaina o le vailaʻau i le fofo.

Saunia pansies mo le totoina i Fepuari poʻo le amataga o le tautotogo. E le lelei le laau, ma, afai e te mulimuli i fautuaga, o le a fiafia fugalaau fugalaau seia oʻo i le tautoulu.