Laʻau

Hibiscus togalaau poʻo le rose rose - meaola e ola i le laufanua

O le togalaau o le hibiscus o se sui iloga o le genus deciduous vao vao o le aiga Malvaceae. O tagata poto faapitoa e tusa ma le 300 ituaiga e ola i tulaga o vevela ma eleele laiti o le New and Old Worlds. I se tau le lelei, e na o le tolu ituaiga o hibiscus e mafai ona tupu. O se tasi o tagata lauiloa i fugalaau e fai ma togalaau (Syria) hibiscus - o se laau e fiafia i vaʻai matagofie.

Le amataga ma le foliga mai o le laau

O le togalaau o Hibiscus e aofia ai le ituaiga o laau e pei o laau e ola i le Caucasus ma Korea i Saute. I aso malolo, o teine ​​Korea e teuteu o latou ulu ma fusi o le hibiscus. O le tausia lelei o se aganuu teuteu, e mafai ona e faamemelo i le matagofie o lanu susulu i le itulagi malulu. O le rose Saina ua tupu manuia tele e tagata nonofo i Moscow Region ma St. Petersburg.

Togalaau hibiscus

O le alatele o Hibiscus o le malulu malosi. Tua i le 1940. tagata faifaatoaga ua fafagaina ituaiga eseese o lenei laau. O Hibiscus e mafai ona faʻavasegaina e pei o se laau e pei o se laau pe pei o se togavao.

Mo faʻamatalaga! O ituaiga eseese o laʻau Rosia o tausaga taʻitasi. Ae ui i lea, o le tele o ituaiga o laau e sili ona manaomia i totonu o tagata fai togalaau.

Faatoaga fugalaau Saina e mafai ona valivali i:

  • lanu piniki
  • mumu
  • paʻu;
  • lanu viole
  • papaʻe
  • samasama
  • lanumoana

Fugalaau e avea ma fua e foliga tutusa ma foliga o pusa na tumu i fatu. Lanu lanu rose rose, petiolate. O togalaau o le hibiscus e le gata i le mafiafia, ae faapea foi ma le paʻu o laulaau mo le taumalulu. O le togalaau o le hibiscus e ola i le fale i masina o le taumafanafana e manaʻomia ona ave i fafo. O le tausiga lelei o le laau o le a mafai ai e oe ona totoina se togavao maloloina lelei, lea o le a faafiafiaina ai oe i le tele o fualaau i tausaga uma.

Suʻeina pe a uma le faʻatau i fanua tatala

O le tele lava o taimi, e tupu ai le togavao o le hibiscus i greenhouses, togalaau ma togalaau fugalaau. Na totōina e le aufaʻatau fanua fanua e lata ane i vao laʻau ma vao vavao o le lavender, o loʻo ufitia ai le rose a Saina ma se manogi manogi. O lea manogi o le a faʻafefe ese ai meaola mai laau toto. E fautuaina e le au atinaʻe le totoina o togavao i tafatafa o le faapaologa po o luga o le togalaau tutotonu.

Filifiliga o nofoaga ma faʻamalamalamaga

Saina Saina po o le fale i totonu - tausi fale

E masani lava, e le mafaufau le au fai togalaau pe faapefea ona toto le hibiscus. Lalo o fautuaga e faigofie ai lenei faiga. A filifilia se nofoaga e tulaueleele ai, e tatau ona tuʻuina atu i nofoaga e malamalama lelei e ufitia mai le matagi i matu. E le taliaina le totoina o se rose Saina i se ata tusi.

Taua! I nofoaga paolo, o le aganuu o le a faamutaina le fiafia i le totoina vave.

Laʻau mo le tuputupu ae

Mo le totoina o se seedling e tatau ona faʻaaoga eleele palapala. E tatau ona suavai le eleele, e pei o le eleele eleʻele e faʻafefe ai le susu, ma mafua ai ona pala le aʻa. O le tuputupu ae o le fugalaau e faasolosolo malie lemu ma ua mate le laau.

Aʻo le i faia le totoina o fualaau, e tatau ona eli i luga le eleele ma faʻafefiloi ma peʻa. E fautuaina foi le faia o se vaega itiiti o le suālaʻau pala, o le humus ma le mineral fertilizer. O le eleele lelei ma fefiloi ma ofu pito i luga o loʻo ufiufi ma fetogi. A maeʻa lenei mea, e mafai ona e amata e eli i totonu o le fale mo le totoina o togavao laiti.

Siʻosiʻomaga Hibiscus

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

E faapefea ona toto le hibiscus? O le totōina ma le tausia o le togalaau a le hibiscus ma le masima o se auala faigofie. Ina ia mafai ona ola lelei aʻa laau, e tatau ona usitai i fautuaga a tagata tomai faapitoa pe a totoina:

  1. A maeʻa ona maua, e le taliaina le suavai. O le eleele i totonu o le koneteina e tatau ona tumau mago.
  2. E tatau ona eli se malologa i nofoaga filifilia ma tuu se vaega itiiti o le humus i totonu pe faatumu le pito i lalo o le lua i le kulimi (10-15 g). Laei pito sili ona fefiloi ma eleele.
  3. O le malosi e maua ai le aʻa o le fatuga o loʻo totoina i luga o pa puipui ina ia faigofie lava ona alu ese le pusa o aʻa o le eleele.
  4. A maeʻa le faʻapalaina o le koneteina, ia toso ese ma le faaeteete le aʻa o le fatuina faatasi ai ma le eleele ma ave i totonu o le lua ua saunia.
  5. A maeʻa ona faʻapipiʻi le hibiscus i le malologa mo le totoina, o le leai o se mea e leai se avanoa o le lua e tumu i le palapala.
  6. O le tele o le suavai le totoina o saina Saina. I lalo o hibiscus bush, e tatau ona sasaa le 10-12 lita o vai.

Pe a totoina ni fatu, e taua le filifilia o nofoaga vateatea i luga o moega fugalaau ina ia mafai ai ona vaʻaia lelei le vao. O laau matutua e pei o laau e nonofo i vaega tetele, talu ai o le lapisi o le hibiscus e masani lava ona oʻo i le 70-80 cm. Pe a totoina ni vao i le taimi e tasi, e tatau ona tuu se va i le va o le totoina o lua o le 150-200 cm.

E taua tele le faʻatuina o se lagolago i tafatafa o le laau. O se vao vao e mafai ona pipii i ai ao tuputupu ae. Afai e te le amanaiaina lenei fautuaga, ona fetogi lea o fugalaau e le matagi malosi po o le timu.

Tofiga

O le toe gaosia ma le tausia o togalaau o le togavao o le a le faigata. E tele auala e faʻasalalau ai:

  • fatu;
  • toso;
  • lafoaʻi ma tui.

Fatuina o fatu

E faʻafefea ona tupu le togalaau Amaryllis i le laufanua

E sili atu le tolopoina o le lūlūina o meaʻai fatu i le amataga o le tautotogo. O le laasaga muamua o le saunia o fatu. Ina ia faia lenei mea, sasaa ia i latou i se vaifofo o le paluga oona (o se paolo piniki pogisa e tatau ona i fafo). 10 minute mulimuli ane toso ese fatu ma faatofu i totonu o se vaifofo o le epin (o le vai e tatau ona ufiufi le mea mo le totoina).

Laasaga o le lūlūina o pasese:

  1. Liligi le paluga eleele e aofia ai peʻa ma oneone i totonu o le pusa ua saunia.
  2. O fatu e loloto atu i le eleele i se mamao e 4 cm mai le tasi.
  3. E ufiufi le pusa i mea tifaga ma faʻamamaina i totonu o se potu mafanafana, o le vevela lea e oʻo atu i le 26-27 ° C.
  4. Afai e mafai, faatulaga le faʻaititia o le afi mo mea totō.
  5. Aveese faʻamalosi le ata tifaga mo ni nai minute mo le faʻaleleia o le ea ma aveese le faʻasalaga mai le fale. Afai e tatau ai, faʻamama le palapala.
  6. A maeʻa lau laupepa muamua, e mafai ona e amataina ni fatu i totonu o koneteina. E taua tele le matauina o fualaau. Afai latou te amata faʻalautele, e tatau ona tuʻuina atu ia i latou faʻamalamalamaga faaopoopo.

I le matala, e totōina fatu laau i le tautotogo o le tautotogo, pe a uma le taufaamatau o le po. O tagata ola matutua ua totoina i se nofoaga tumau. Laʻau vavalalata e sili ona ola aʻei totonu o se fagu i tulaga o le potu, ma faʻaliliu i totonu o le laufanua i le amataga o le taumafanafana.

Faʻalogo lelei! O le togalaau terry hibiscus ua faʻamanuiaina i le gafatia e toe gaosia e le tagata lava ia.

Saina Saina

Faʻaleleia o Hibiscus e ala i le tipi

E seleseleina le seleseleina i le taumafanafana. Tipi tipi e tatau ona i ai i le tolu o tulafono. O le vaega pito i lalo o mea taʻitasi e faʻapenaina ma se mea e faaosofia ai le tuputupu ae. Laʻau e totoina i totonu o le lauʻeleʻele i totonu o se fale lauʻeleʻele seʻia maeʻa aʻa. E fautuaina e tuʻuina atu ia i latou le faʻamafanafanaga maualalo.

A maeʻa le 30-40 aso, o le aʻafiaga o aʻafiaga e faʻaalia i le vavae. A o faagasolo lenei vaitau, e mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o koneteina faʻatoʻa tumu i le faʻafefiloi o le eleele ua saunia, lea e aofia ai:

  • peat;
  • se vaega itiiti o le oneone;
  • turf land;
  • pepa palapala.

O le isi mea e tatau ona faʻafefe faʻalevaivai le vao. O le taimi lava e amata ai ona ola le taʻi vine i luga o ni aʻa, e mafai ona faatino le pine, lea e faʻaolaina ai le togafiti.

O le tuputupu ae ma le malolosi o laau toto e mafai ona toe totoina i totonu o le eleele. I le maeʻaina o le faʻasologa o le faʻatoʻaga, e mafai ona e faamemelo i le fuga o fualaau i le tausaga muamua talu ona totoina le togavao.

Faʻalogo lelei! O nisi o fai togalaau e lelei le aʻafia o aʻa, o vaega o ia mea e togafitia i se mea e faatupuina ai le tuputupu ae, i sina sua suamalie suamalie.

Tausiga

Ina ia mafai ona matagofie le fuga o le tulaga o saina Saina, e tatau ona tausia lelei le aganuu. O uiga vaaia o laau o loʻo faʻamatalaina i lalo.

Faʻasalaga ma le faʻaleleia o le faʻaoga

Faatoaga Balsam - totō ma tausi ile eleele

Ina ia faʻamamaina le eleele, e tatau ona faʻaaoga le timu poʻo le vaitafe e tafe vai i se tulaga maualalo. E manaʻomia e Hibiscus le faʻamautu talafeagai. E taua le gauai atu i le setete o le pito i luga. I aso vevela vevela vevela, susu i le palapala i aso uma. O le taimi atoa, ua lava lea e faʻafefe ai le saina Saina i faatolu i le vaiaso.

Faʻalogo lelei! E mafai ona faʻamago le laʻau ma se pulumu e fufulu ese ai pefu. O lenei faʻagasologa o le a avea ma se puipuiga sili ona lelei o le faʻaalia o pusi miti.

I le tulaga o le paʻu tele o fugalaau, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le malogo malosi o le eleele. Ina ia puipuia le faaleagaina o laau toto e ala i chlorosis, e tatau ona faʻamamaina le palapala ile vai e aofia ai sina uʻamea.

Aua e te popole pe afai e pau se tamai numera o fugalaau matagofie. O se mea masani lea e tupu, pe a faʻasalalau mea fou io latou nofoaga. O le paʻu o le paʻu poʻo le pa'ū o pulupulu e leʻi tatalaina e mafai ona molimau i se faafitauli. O le mafuaʻaga o lenei faʻalavelave o le faiga e le lelei le fausiaina o vai.

Taua! O le faʻamamaina o le eleele i le vai, lea e aofia ai lefulefu mai sikaleti, o le a fesoasoani e faʻafefe ai osofaʻiga a aphids. E le fiafia le meaola i mea manogi o tapaa, o lea o le a vave ona alu ai le fugalaau.

O se faʻataʻitaʻiga sili ona lelei e faasaga i osofaiga a vevesi o le a tuputupu ae hibiscus latalata i le lavender. O lona manogi manogi e afaina ai le tele o iniseti.

Laʻau

O sauniuni mo le taumalulu o se tulaga taua

Aʻo leʻi malulu le tau malulu, o se laau e pei o le Saina e tafe le lau. O le faʻateleina o le tuputupu ae i totonu o Rusia Tutotonu e le oʻo i le maualuga e maualuga i le 200-210 cm. O le vailaʻau e matua malulu lava, o le mea lea e itiiti lava le maua o le malulu i le itu i saute.

Afai e tuputupu aʻe le faʻaleleia i le vaituloto, e sili atu le aua le faʻalavelave ma sauni le hibiscus mo le taumalulu. Aʻo leʻi malulu, e tatau ona fausiaina le fale (pe a ma le 12-15 lita o le vai e manaʻomia). O le taimi lava e mūmū ai le palapala, e tatau ona sulu le lapisi i le maualuga e mafai ai. E fautuaina e aumai se vaega itiiti o le oneone i totonu o le eleele aʻo lei faia lenei. O le taimi lava e amata ai muamua matagi, o le palapala lea ua tupu aʻe ai le rose Saina ua ufitia i se vaega:

  • paʻu;
  • sulu;
  • lau mago.

O le mafiafia o le moega e tatau ona i le va o le 18-20 cm.

O paʻu o loʻo mamafa i lalo e mafai ona maua i le palapala. Faʻailoaina meaʻai i mea lalaga e leai se mea e lalagaina. E sili ona lelei le faia o ni laina o faamalama. Ma le isi, e tatau ona e fausia se faʻavaa ma faʻatau mea faʻamafanafana ma pine pine i luga.

Mo faʻamatalaga! I vaitau lelei, e mafai e le rose Saina ona na o se mafanafana e ola i le tau malulu. Ae ui i lea, o le faʻavaa e sili atu ona lelei le faʻapipiʻi. I le tulaga o le kiona e le i faamoemoeina, o le a mafai ona vave faʻasolosolo le faʻasaʻo ma faʻapolopolo le laau mai le maalili.

O le tuputupu ae i se tulaga o le lalolagi e le o lona uiga o le taumalulu i luga o le auala. O fulu Siberia o le a faʻaumatia le laau. I le amataga o Novema, o le togavao ua faʻaleleia ma le faaeteete. E leai se mea e tatau ona e faʻatagaina le faaleagaina ile aʻa. O le laau ua eliina i luga o se palapala lapoa o le palapala ma ua lafo atu i se ogaumu tele. A maeʻa lena mea, e alu ifo le vao o le laau i le potu i lalo mo le taumalulu atoa. E mafai foʻi ona e faʻaaogaina le aʻa ma mea e le o lalagaina.

Saina togafitiga Saina

Laʻei pito sili

I masina o le taumafanafana, e tatau ona faʻaaogaina toneta i aso uma e 14. O loʻo faʻapalapalaina le mineral fuga i le pito i luga o le palapala lea e totoina ai le hibiscus, o le a oʻo atu i le aʻa ma le vai mai le vai. E mafai ona e fafagaina le rose roina faatasi ai ma le suavai suamalie ma mea e gaosia i laau. E sasaa saʻo le fuga i lalo o le aʻa.

O manu felelei o manu o le a sili atu le lelei o le gaosiga o le eletise, lea e faigofie ona eli. O le faʻaofuofu faʻatasi ma le manulele o manulele e manaʻomia e kuka ai oe lava. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafefiloi paʻu moa ma:

  • lupe;
  • kusi;
  • pato.

E fesootaʻi mea uma i le vai. O le pusa e ufiufi i se tapuni ma tauagavale i totonu o se nofoaga lelei ile malamalama i le la mo le 14-15 aso. E fautuaina e faʻafefiloi le kulupu i aso uma e fa. A maeʻa se vaitaimi faʻatulagaina, o le mea pito i luga o le ofu e sauni mo le faʻaaogaina.

Taua! O laumei manu e matua faigofie lava ona susunuina aʻa o le hibiscus, o lea e taua ai le mulimuli i le metotia fautuaina pe a faʻaaogaina tupe i lalo o le aʻa. E leai se sili atu nai lo le 450-480 ml o le mamafa e tatau ona faaopoopo i se pakete vai. E fefiloi le vai ma sasaa i lalo o le togavao.

O le fua mo le kukaina o otaota vao

  1. O vao, vao ma uʻu manogi ua sasaa atu i totonu o se koneteina telē.
  2. Faatumu se pakete i le vai ma le ufiufi.
  3. Tuu i se nofoaga mafanafana mo le 21 aso.
  4. Faʻaiʻu le faʻapitoa i aso uma e 3-4.
  5. A maeʻa se vaitaimi faʻatulagaina, e mafai ona faʻaaogaina se faʻaogaina o meaʻai. Ina ia faia lenei mea, 3.2 lita o le faʻaaogaina o le vai e faʻafefe i le 8 lita o le vai.

O le togalaau o le hibiscus o se laau matagofie, ma o le tausiga lelei, o le a fiafia i le tele o fua o le fugalaau. E mafai ona teuteuina e le faʻailoa soʻo se vaega o se fale tumaoti poʻo se fale.