Fua o le gaosiga

Le aoga tele, o le faʻaaogaina o vailaau faʻaleagaina o le vaʻa

Chard (sili atu le masani ai - laʻau pusi) e sili atu le fualaau aina nai lo mata, ae i le taimi lava e tasi, e le pei o pusi masani, tatou te 'aina lona vaega eleele, ae le o aʻa, lea e matua le talafeagai mo meaai. Vaʻaia le petiole ma laʻau pusi.

O le pepa lanu e ono eseese lanu: moli lanumeamata, siliva, samasama, lanu piniki, lanu viole, fugalaau ma e sili atu le paʻepaʻe. Latou te 'ai e le gata o le aano o le uila, ae o ona laʻau manogi matagofie.

E te iloa? E oo lava io tatou augatuaa na latou 'ai i petiles ma lau o laulaau laulaau. O Roma anamua o le muamua e talisapaia uiga lelei ma le lelei o mea aoga o le fanua, lea na faaigoa ai le "kapeti Roma".
Leaf chard ua totoina mo na o laʻau e pei o le meaʻai i le tofo. A uma ona tipi, o le laau e vave ona tupu lau laulaau fou, lea e mafai ai se taimi e maua ai ni seleselega.

Chard: tuufaatasiga o vailaau o laʻau

Seʻi manatu, 93% o le vailaʻau o loʻo iai vai, ae na o le 7% o le mamafa o le laau na alu i le tele o solids.

Ae e oo lava foi i lenei aofaiga itiiti na foliga mai ua lava naua e tuu atu ai ia te ia ni fale faamalolo tulaga ese.

O le tuufaatasiga o meaola o loʻo tuʻuina i totonu o le paluga o loʻo faʻatusalia e protein, gaʻo ma gaʻo gaʻo o iai i totonu o le laau i le fua e 1.8; 0.2 ma le 2.1 milligrams. E le gata i lea, o laulaa e mauoa i le ofu, filo o meaʻai, gaʻo gaʻo, polyphenols, mono - ma disaccharides.

E taua! A e faʻaaogaina le kiona, e tatau ona e matauina le faʻalelei. O pipi pepa o loʻo aofia ai le tele o vitamini K, o le faʻaaogaina tele lea e mafua ai le viscosity o le toto, lea e mafai ona mafua ai le faʻavaeina o toto ma mafua ai le faateleina o osofaiga o migraine.
Mangold o loʻo i ai se mea malie malie i le kalori: 100 kalama o le oloa e aofia ai na o le 19 kcal, lea e liua ai i le oloa sili mo meaai. O le faʻaaogaina o le chard i aso uma o le a le gata ina fesoasoani e aveesea ai paʻu faaopoopo, ae sili ai le faʻaleleia atili o le soifua maloloina.

E te iloa? O le taua faapitoa o le eletise o loʻo i ai i laulaau o le uʻu, o le faʻasolosolo, lea e faʻamalosia ai le malepelepe ma le sili atu o le faʻasaina o meaola ma meaola. O se meafale foi mo le fausiaina o se lipotropic o le malosi o le lipotopic - hopin, lea e faʻamalosia le galuega o le ate ma faʻasaʻo le atinaʻeina o suiga o le atherosclerotic i vaʻa toto. E le gata i lea, o le moa e taofia ai le atinaʻeina o siama vaivai.

Pepe pepa e tusa ai ma fualaau o vitamini-minerale - o se mea moni maua. O Chard ei ai lona taua tele, ae maualalo le kalori. O loʻo aofia ai le tele o mea manogi ma elemene, e pei o le potassium, phosphorus, sodium, magnesium, iron, zinc ma le calcium.

E le gata i lea, o laulaau e aofia ai vitamini B, faapea foi peta-carotene, acid ascorbic, niacin, phylloquinone, seleni, copper ma le manganese.

Faʻaaogaina o mea totino o le fanua

O faʻamalologa o meaʻai o laʻau pepa na faʻamatalaina auiliili e fomaʻi anamua. Ole vaʻai ole laʻau e fautuaina e fufuluina lou lauulu i ni meaʻai, ma faʻaleleia ai lauulu lauulu mai se aʻa mai le aʻa e faʻaaoga i nofoaga vaivai. E le gata i lea, o le sua o le laau e fautuaina e faʻaaoga mo i latou o loʻo mafatia i le tumau o le faʻasolo, ona e faʻaosofia ai le manava.

O le faʻaaogaina o pepa o laʻau i aso taitasi o le a aumaia ai le tele o aogā i le tino ma o le a fesoasoani e faʻaititia le suka, faʻasaʻo le toto maualuga i le maualuga, faaleleia le cardiovascular, lymphatic ma le immune systems, faʻamalosi ai le ate ma fatuga. O vailaau o loʻo i totonu o laʻau o lenei mea totino ei ai eletise maualuga ma faʻafouina meatotino, lea e mafai ai ona faʻaaogaina ma le faʻaaogaina lenei laau tulaga ese i le cosmetology.

Le faʻaaogaina o laulaʻau lau

Ona o le maualuga o gasegase togafitiga ma uiga maualuga o le tofo, ua maua ai le tele o le faaaogaina i le cosmetology, togafitiga masani ma le kuka. Mai lau laʻau kuka kukalea e faʻaaogaina e togafitia ai suauʻu, mumu ma le malulu.

Gruel o lau e faʻaaogaina i mata e faʻamalolo ai le afaina o le conjunctiva, ona o mea o loʻo i totonu o le zeaxanthin ma le lutein - o vailaʻau e puipuia ai le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga ma le faʻaleagaina. Fuga suamalie - O se vailaau lelei mo le toothache, uʻamea, vaitau o tausaga ma taula.

E te iloa? O fomaʻi anamua e masani ona faʻaaogaina le paluga o se vaega o fualaau faʻasoifua maloloina eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, na talitonu Hippocrates o lenei laau e fesoasoani i le faatea ese o fiva ma maʻi paʻu, ma na faʻaaogaina e Paracelsus e togafitia ai faʻamaʻi toto ma le faateleina o le toto.
I le kukaina, o laulaʻau ma siaki o le uʻamea e faʻaaogaina e fai ai salakeke, fugalaʻau, pusa falala ma vali. I Italia, o le tele o ipu a le atunuu e kukaina mai laulaau lau. Fai mai le Farani e faapea o le vao e totō e pei o vine vine, ma ona lau - meaʻai. E fautuaina e tagata e taumafa mea taumafa le salamata o le saladi meaai, e oo lava i le pupuu vavalalata e mafua ai le faaitiitia o mea aoga.

O le faigofie, ae i le taimi lava e tasi, o se mea suamalie o laʻau laulaʻau e mafaufauina salati o le aniani ma le aniani lanu meamata. Mo lana tapenapenaga e tatau ai ona tipi lau o le aniani ma le lanumeamata lanumeamata ma faʻatumu i le kulimi suamalie.

Ma le faʻaeteete, e tatau ona faʻaaogaina le laau e i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, aua o loʻo i ai le tele o vailaʻau faʻaleagaina.

O le tele o le taumafa o lona sua e mafai ona afaina ai le tino, talu ai o le faʻaaogaina o le uʻamea e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le mafaufau, o le moe ma le lemu.

Auala e faʻaaoga ai le toga i togafitiga masani

Talu mai aso anamua, o le mangold sa faʻaaogaina i vailaau faʻale-aganuʻu, o lona aoga i le tino e sili atu nai lo le iloa, ae o lona le pulea le faʻaaoga e mafai foi ona afaina ai le soifua maloloina. Laʻau fou laulaʻau laʻau - o se fofo sili ona lelei mo migraine. O se teuteuga o laulaau ma petioles o le chard ua faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o le tino ma le tonsillitis.

O fualaau fualaau ua leva ona taofia le toto. Muamua, o le manua na fusi fusi, ona sasaa mai lea i le sua o le laʻau fou. O le laau e aofia ai le tele o le uʻamea, potassium, phosphorus, calcium, ma o lona teuteu o le a aoga mo le anemia, le fualaʻau gaʻo, togafitiga o ponaivi ponaivi ma tumutumu.

O Chard e masani foi ona faʻaaogaina pe a tatau ai ona faʻaumatia ia le mautonu, neurasthenia, poʻo le faateleina o le sogasoga o le tino.

E taua! Ona o le mea moni e faapea o le uila o loʻo i ai se vaega manaia o le oxalic acid, lea e foliga mai e faʻaoʻo ai, o lona faʻaoga e sili atu ona lelei le teenaina oi latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi o fatuga ma gaʻo.
O Chard o le a faʻaalia ma le fiafia ia te oe ona aoga aoga uma, e tatau ona e iloa na o fua saʻo mo le sauniuniga o fualaau faasaina. Pepe pepa e mafai ona faʻaaoga e avea o se anti-inflammatory, togafitiga faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu.

Mo nei faamoemoega, faʻaaoga teuteu o lau o le laau. Ina ia saunia, e tatau ona e sasaa atu ni lua sipuni se lua o pepa anufe palu ma lua ipu vai inu, e kuka mo le 10 minute i totonu o se vai vai ma faaaoga e avea o ni faamalosi pe mo le taumafaina.

Ae ui i lea, i le tele o tulaga, o togafitiga faʻatasi ma le tau e sau ai i lalo e 'ai le laau o se vaega o salakeke poʻo lona suavai fou e sasaina.

Fagalalaina kuka

I le kukaina, o le chard e faʻaaoga i le sauniuni o salakeke. O le tofo malie ma le maualuga o le paleni o mea taumafa o le laau na aumai ia te ia le lauiloa lauiloa. O le tele o ona laupepa pepa e faigofie ona saunia.

Taumafa lau laititi ma petioles o le laau. O mea maualalo ole kalori e faʻatagaina ai oe e faʻaaoga le ala e avea ma faavae mo le sauniuniga o le tele o mea taumafa. O nisi nei o fualaau mo meaai suamalie, meaʻai e le tele se taimi.

Uu malosi

E tatau ona e aveina le 500 kalama o laulaau laulaau o laulaau laʻau, falai i totonu o se ipu vai ma faʻafefe i totonu o se falala. I lau laʻau e faʻaopoopo i ai le lua fufulu komepa fou, lua fuamoa gaʻo, malati lanumeamata, dill ma le pasili.

Faʻafefiloi mea uma ma le vaitau faʻatasi ai ma le lua sipuni tele o le kirimulimi, faʻapipiʻi lauulu lauulu ma 750 kalama o le kvass keke.

Laʻau vavalaʻau.

Petiles e vavae ese mai le laulaau laʻau ma faʻafefete mo 2-3 minute ile vevela vevela. Toto i totonu o se fagafala ma tuʻu le vai, ona faʻagogo ma fulu i totonu o soʻo se suāuʻu fualaʻau. Auauna atu ma le kirimi kiripulu.

Le faʻaaogaina o le kalu mo faʻamoemoega

Mangold o se togafitiga lelei ma maloloina. O ona laulaau o loʻo faʻaaogaina i le cosmetology, latou te fafaga lelei, susu, faamama ma toe faʻafouina le paʻu. E le gata i lea, o laupepa laʻau o le elemene autu lea i le tele o polokalame ile tausiga o lauulu. E faʻamalosia ai lo latou alualu i luma, faʻamalosia ai aʻa, ma le gata i lea, e faʻamalamalamaina ai ma faʻamalolo ai meaʻai.

I lalo o le ae maua ai nisi o mea e sili ona lauiloa i mea faʻaleleia e faʻaaoga ai le vaʻa.

Moisturizing face mask.

Ia fufulu lelei laulaau o le ogalaau e tatau ona liligi i luga o le vai inu, ia lelei sina mea laitiiti, ia ufiufi foliga mataga, ia ufiufi i luga o ni fasi lanu ma tuu mo le 20 minute. A maeʻa ona aveese le masini, faʻaaoga soʻo se kulimi fafaga.

Vitama maso.

O laʻau paʻu o le laau e tatau ona sasaa i sina vai inu, faaopoopo se sipuniti o le meli ma ni nai mataua o le sua o le tipolo, tuu laulaau i le va o le mea e gaosi ma faʻaoga i foliga. Taofi le masini e tatau ona faia mai le 15 i le 20 minute, ona fufulu lea o ou mata i le vai mama mafanafana ma ufiufi i se pusa tioata.

Masini e faʻaleleia ai le ulu o lauulu.

O le tipiina i totonu o le sipuni 30 minute aʻo leʻi fufuluina le sua suamalie fou o le a faʻamalo le lauulu ma maloloina.

O faʻamaoniga i le faʻaogaina o le vao (pusi laʻau)

Mangold, e ui lava i ona aoga aoga uma ma le maualuga o le paleni o mea taumafa, ei ai nisi o faʻatauiga, lea e faʻaaogaina ai ma le faʻaeteete ia i latou o loʻo mafatia i le gallstone poʻo le urolithiasis, talu ai ona o le faateleina o mea e maua i le oxalic acid e mafai ona mafua ai le faʻamaʻi o le maʻi.

E le gata i lea, o le faʻaeteete i le 'ai o laʻau o le laʻau e tatau ona iai i latou o loʻo mafatia i le thrombophlebitis, veins varicose poʻo le faʻateleina faʻamaʻi toto. Beta-carotene o loʻo i totonu o lau o le laau, faʻaopopo le viscosity o toto, lea e mafai ona i ai ni mea e le manaʻomia.

E le gata i lea, e tatau ona faʻaeteete i le faʻaaogaina o le vaʻavaʻa mo i latou e faigofie i le atinaʻeina o faʻamaʻi o le tino poʻo le mafatia ai mai lona lava le faapalepale.

Mangold o se togalaau tauagafau, o ona lau o loʻo taoto ai se malosi malosi faʻalalōlōina.

Afai e te manaʻo e faʻasao le soifua maloloina, talavou ma le lalelei mo se taimi umi, ona e le mafai lea ona faia se mea e aunoa ma le 'ai o laulaʻau.