Toga

O a faʻamanuiaga o apu: faʻaaogaina ma faʻamaʻi

O Apple faʻatasi ma vine, faʻi, mango ma moli o se tasi lea o le lima sili ona lauiloa ma taatele i le lalolagi. Mo a tatou latitudes, o le apu o le numera tasi fua. Matou te faamasani i lo latou tofo aʻo laiti ma iloa o aoga o apu e tele. Manuia e le tagata se apu mo le fia afe tausaga. I le taimi lava lena, o se fualaau masani faapena e faaauau pea ona avea ma se tagata ese, ma nai lo le manuia, e mafai foi ona afaina ai.

E te iloa? Sa faaauau pea finauga a saienitisi e uiga i le nofoaga na afua mai ai le apu i le taimi nei (latou te taua o Asia Minor, Eleni, ma Aikupito). E foliga mai, o lona laufanua o loʻo i Central Central Asia (itu i saute o Kazakhstan ma Kyrgyzstan). I totonu o le Pasefika, o laau apu e ulu atu i le teritori o le Highland Highland (o pupuu apu muamua o loo i Peresia), i Asia Itiiti, ma Aikupito. O le salalau o apu na fesoasoani i le manumalo o tagata Eleni ma Roma. Teofelu i le IY-III seneturi. TLM er faamatalaina le tele o ituaiga o apu, ma Pliny le Elder - sili atu i le luasefulu. O laau o Apple o loo salalau solo i Europa atoa - i le 1051 na faataatia ai le apu opu i Kiev e faifeau a le Koneseti Meteketi. O laau Apple e o atu i Amerika ma uluai tagata malaga mai Europa na latou aveina ni fualaau aina faatasi ma i latou.

Faʻaaogaina o kalori ma le taua o meaʻai o apu

Apia, e fuafua i le ituaiga, tikeri o le matua ma le umi o le teuina, atonu e eseese mea e maua ai caloric, tuufaatasiga siama. O le aoga caloric o le 100 g o apu e eseese mai le 35 kcal (i lanumeamata lanumeamata ma samasama) i le 52 kcal i le lanu mumu. O le calorie maualalo o se tasi lea o mafuaʻaga mo le lauiloa o apu i meaʻai eseese mo le mamafa o le mamafa. Faʻateleina le faʻatuputeleina o le faʻatupulaia o togafitiga faʻamafanafana (i le palu tao o le 66 kcal, i apples apples - 243).

O se apu - o se tasi o puna sili sili ona lelei o masini gaosi (digesium, chlorine, sulfur ma phosphorus) ma elemene (iron, zinc, boron, manganese, iodine, fluorine, molybdenum, selenium, vanadium, nickel, rubidium, chromium) . Apple pulp e aofia ai le 85 i le 87% o le vai (faʻaleleia lelei ma faʻamalosua le fia inu), monosaccharides, disaccharides, mea faʻasaina (e aofia ai le apu ma le lemon). E le o le tamaoaiga i gaʻo ma gaʻo (0.4 ma le 11%, mulimuli ane). O le apple lanu e tusa ma le 3.5 g fiber (pe tusa o le 10% o le manaoga i aso taitasi mo fiber), 1% o pectins ma le 0.8% o le pefu.

Vitamini i apu o le mea pito sili lea ona mataina - faatasi ai ma a latou ituaiga, aofaiga ma le umi o tupe teu (tusa lava pe a mavae ni nai masina o le teuina, latou te le leiloa a latou meatotino aoga). O le vaega lenei o vitamini B (1-thiamine, 2-riboflavin, 5-pantothenic acid, 6-pyridoxine, 9-folic acid), β-carotene, ma vitamini A, C, E, H, PP, K, ma isi. O tagata e faʻaaoga pea apu o ituaiga eseese i le tausaga atoa (e sili atu ma le 10,000 oi latou i le lalolagi) o le a faʻamaonia upu: "o le apu mo le aoauli e leai ni faʻamaʻi".

E te iloa? O le igoa Lusia "apple" (Ukrainian "Yablunya") e sau mai le Ekalesia Tuai. "Paleni" (faasolosolo "a" liua i le "I"). O le Czechs e taʻua le apu o le "jablko", o le Poles ua taua o le "jabłko". Masalo, na nonoina e le Slav le upu mai Celts ("abla") poʻo le au Siamani ("apl"). O le lauiloa o apu i Europa na matua tele naua ona o le masani o Europa i isi fua, na maua mai ai igoa na maua mai i apu ("apple apple" - orange, "apple (ground) apple" - potato, "apple apple" - tomato, etc. ).

O fea e filifili ai: mumu, samasama pe lanumeamata apu

O le lanu o apu e afaina i le i ai o pigments, chlorophyll, anthocyanins, carotenoids, etc. i totonu o le peel. O lanu mumu, samasama ma lanumeamata e eseese i le tofo. Mafaufau i le lauiloa lauiloa "E leai se uo i le tofo ma lanu," e filifili e tagata uma mea e fiafia i ai o ia. I le taimi lava e tasi, i se tasi o tulaga o fualaau lanumeamata o le a maua ai le tele o manuia, i le isi - lanu mumu po o samasama, o le a aoga tele le iloa o meatotino o 'aʻai' manogi 'manogi.

E taua! Filifili o apu, e tatau ona e mafaufau muamua i fua na tutupu i lau eria, ma e le o mamao mai - o loʻo aofia ai le tele o vitamini, faʻaitiitia le tausiga ma isi vailaʻau. Lona lua, e tatau ona iloilo le maualuga o le fualaau aina ma le faʻamaoni o le peel (ina ia faʻamausalī pea le apu). Lona tolu, o le manogi (o apu lelei e masani lava ona i ai se meaʻai). Fa, o le tele (sili ona lelei, o se tulafono, fua o le lapopoa).

Green apples (Granny Samita, Simirenko ma isi) e masani ona taʻua o le sili ona aoga. Talu ai lanumeamata lanume:

  • hypoallergenic (faʻamaʻi tigaina ia i latou e seasea ona tupu);
  • e sili atu nai lo isi apu, ascorbic ma malic (faʻaleleia le faʻamaʻiina);
  • ia i ai se faʻamaumauga maualalo maualalo (taua mo le maʻisuka ma tino);
  • e aofia ai le tele o filo. O le fiva i laulaʻau lanumeamata e umi ona gaosia e le tino (faʻaitiitia le lagona o le fiaai);
  • tamaoaiga i le pectin (faaumiumi le autalavou);
  • o le calorie sili ona maualalo i totonu o apu (35 kcal).

Auro lanumumu (Gloucester, Red Delicious, ma isi mea) e matagofie tele. Pepa vali, faʻamafanafana i luga o paʻu (e pei ona fautua mai ma le maelega tagata faʻatau i maketi), e foliga mai e fai mai: "Fafaga aʻu i se taimi vave!". Faailoilo faʻamaʻi o laʻau mumu e itiiti ifo i le lanumeamata:

  • latou te sili atu ona faigata mo le faʻaogaina o otaota (itiiti le acid);
  • latou te suamalie (faʻaopoopo atu i le manaia o nifo, ae itiiti mo maʻisuka ma nifo o tamaiti).

Laʻau samasama (Golden Delicious, Banana, etc.) o loʻo i ai se manogi manogi manogi. O le tofo o apu samasama e ese mai le lanumeamata ma le mumu.

Laʻau samasama:

  • aemaise lava i le pectin;
  • aofia ai le tele o sugars;
  • matitiva i le uamea tuufaatasia;
  • faʻalauiloa le pulelaulela (aafiaga aoga i le ate).

Faamanuiaga o le soifua maloloina o Apple

O Apple e leai se mea na taʻua o le "fua o le ola maloloina." O le faʻamalologa ma le toe faʻaleleia o meatotino o apu ua leva ona iloa e le tagata. Sa talitonu Celts anamua o le apu e aumaia ai le tino ola pea, ma le Slav - i "apples apples".

E te iloa? O le apu o loʻo i ai i le tele o tala faʻasolopito ma tala masani, o aganuʻu ma tu ma aga masani e fesoʻotaʻi ma ia. I tala anamua a Eleni, e tele taimi e maua ai le apu (o le apu auro o le feeseeseaiga a le atua fafine Eris, o le faailoga o le alofa (talaaga o Atalanta), o apu o Hesperides ma Hercules). I tagata Siamani, ina ua fananau mai pepe-latou te totoina fatu o le apu, na talitonuina foi e atua le lagoina o laau apu - e le paʻu mai le uila ia i latou (latou te faatulagaina ni togalaau aina i nuu).

Le aoga o apu mo tina ma fafine maʻitaga ma tamaiti

E taua tele aʻau i le taimi o le maitaga, ona:

  • latou te faʻaleleia le'onaina (fesoasoani i le tulaga o le taʻavale) ma le metabolism;
  • faafetai i le vaitamini A, o le a puipuia le puipuiga o le tino, o le calcium o le a le sasaa mai ivi ma nifo;
  • Vitamin B1 o loʻo lagolagoina le faʻaogaina o le tino;
  • vitamin PP ma le B3 o le a faʻasaʻolotoina migraines (faalauteleina vaʻa toto);
  • mauoa i le uʻamea (o le hemoglobin o le a faateleina i le toto) ma le vitamini C, e manaʻomia mo le tina ma le tamaititi faʻatali;
  • apu faʻamaonia le toto suka.
O le averesi o aso taʻitasi o le 3-4 alalaʻau tele. Tuuina atu o apu e faʻaleleia ai le gaosia o le suka gaosia, e sili atu ona lelei le 'ai mo le afa itula ao leʻi ave le taumafataga autu. Fualaau aina fou e mafai ona mafua ai le gas ma mafua ai le colic. I lenei tulaga, o fualaau fou e manaomia e sui ai le tao tao poo le sua.

Mo tamaitai susu, e sili atu ona lelei le faʻapulaʻaina o le faʻaaogaina o apu mumu ma le lanu samasama, aua e mafai ona latou faʻaosoosoina se faʻalavelave faʻafuaseʻi, le foliga mai o le colic i se pepe.

E taua! I le taimi o le maʻitaga ma le susu, o le a sili atu le aoga o apu lanumeamata mo tina ma pepe - ma se maualuga o vitamini, hypoallergenic, tamaoaiga i le uʻamea, low-calorie.

Le aoga o apu lanumeamata mo tamaiti:

  • e le afaina ai allergies;
  • e fesoasoani i le toleniina o paʻu i le faagasologa o le meaʻai (ia tuʻuina atu se fasi 'apu apu);
  • lelei fufulu mama mai le paʻu;
  • itiiti ifo nai lo le mumu e faaleagaina ai le manava o le nifo;
  • tuʻuina atu le tino o le tamaititi i mea e tatau ai ma meaʻai ma vitamini talafeagai;
  • puipuia le puipuiga ma puipuiga mai i siama ma siama.

Le aoga o apu mo le gaogao

Lisiina o mea aoga o le apu mo tagata, e tatau ona manatua e masani ona faʻaaogaina apu e avea o se fofo mo faʻalavelave faʻalavelave (ona o aafiaga aoga o le pectin). Malic ma tartaric acids e faʻaleleia ai le fausiaina o meaʻai ma le intestinal microflora. Ina ia puipuia le faʻamalosi, e fautuaina e faʻaopoopo apu apples i lau lisi.

E te iloa? I le lalolagi e tusa ma le 10,000 ituaiga eseese o apu. Latou eseese i le tele ma le mamafa (mai le 30 i le 500 g), foliga, lanu, manogi, tofo. Scientific-nutritionists ua fuafuaina e mo le lelei o le soifua maloloina, e tatau i tagata uma ona 'ai e tusa ma le 48 kilokalama o apu i le tausaga (e tusa ma le afa - faʻaaogaina pei o le sua).

Le aoga o apu mo le cardiovascular system

O le potassium ma le catechins (antioxidants) i apu e maua ai se aoga aoga i le galuega o le fatu musika, faʻaleleia le toto toto. O fiva soluble (pectin) faʻaititia le maualuga o le cholesterol leaga i totonu o le toto. O le faʻaaogaina masani o laʻau lanumeamata e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi fatu cardiovascular e 20%.

O tagata e mafatia i le dystonia fatu, o vailaʻau suamalie o lanu mūmū ua solia.

Mea aoga o apu mo le gallbladder

O fualaau lanumeamata lanumeamata ma le lanumeamata e avea o se choleretic, fesoasoani i le dyskineia. I le tulaga o le cholecystitis masani, e tatau ona 'aina muamua laʻau lanumeamata e tatau ona' ai mo le masina i le taeao mo le 'aiga o le taeao. O le isi taumafataga po o le vai inu e tatau ona leai muamua nai lo le 4-5 itula. Mo faʻamaʻi o le gallbladder, ua fautuaina foi e inu le afa afa ipu o le apu mo le 20 minute. aʻo leʻi 'aʻai.

O faʻamanuiaga o le slimming apples

O le fiber o loʻo i totonu o apu, o latou mea maualalo i le kalori, manaia lelei ma le mauagofie o lenei fua na faia ai apu (muamua, green) o se tasi o mea sili ona taatele o mea taumafa o le mamafa. Ua uma 2-3 apu i le aso poʻo ni ipu tioata o le apu o le a mafai ai e oe ona faʻaitiitia le mamafa ma faʻamaonia le metabolism o le tino.

E tatau ona manatua e faapea:

  • ma faʻamaʻi peptic, o meaʻai lanu meamata e solia (e tatau ona faʻaaogaina ituaiga suamalie);
  • solo le apu e le tatau ona vaʻaia, ma le paʻu;
  • Apu e maua ai se aafiaga faʻapitoa;
  • mo le sili ona lelei, e tatau ona fou, ma togafitiga faʻamafanafana (pe'ā tatau) - o le pito sili ona itiiti.

Le aoga o apu mo nifo lelei

O faʻamanuiaga i nifo maloloina mai ni apu o se mea lelei tele - faʻaogaina o minerale ma vitamini, massage masini. I le auala, i luga o le auala, e mafai ona fufulu ou nifo i se apu (faʻaaoga se fasi pulupulu pei o le pulumu pe na o le 'ai o le apu ma fufulu ou nifo mai le fata). Ae a 'ai le apu, ia manatua e aofia ai le tele o meaʻai. O le aʻafiaga o le elemene i luga o le nifo i le faagasologa o le faʻaaogaina o apu (aemaise lava le manava poʻo le suamalie) ua lauiloa e "faatumuina i le tieli". E tele taimi e faʻaleagaina ai e le au Apple mea leaga. Faʻasalalauga, pe a uma ona 'ai se apu, fufulu lou gutu (e mafai ona e faʻaaogaina se pulumu fulunifo i le sili atu i le 30 minute ona o le faamaluluina o le nifo nifo ma mea aoga. E fesoasoani le suka e puipuia ai - e tatau ona e tunu se fasi mea itiiti).

Tagata fesoasoani fesoasoani

O le faʻaaoga masani o apu ma le apu o le sua e maua ai le aoga i le ate. E fesoasoani le chlorogenic acid e aveese ai le oxalic acid, e fesoasoani i le galue masani o le ate. Pectini soluble aveese le cholesterol leaga. O apples o fesoasoani moni ia o le ate i le faʻamaeʻaina o le tino - latou te aveesea tino o le carcinogens, metala mamafa.

O aoga ma le afaina o pela ma fatu o apu

O le pipi a Apple e aofia ai le leona o vitamini, minerals ma oxidants - o le lelei o lona taumafa e sili atu nai lo le aoga o le paluga: querticin fights inflammation, o le acid ursolic e faaitiitia ai le gaʻo, ma isi mea. O le mea lea, e masani ona e maua fautuaga e 'ai uma le apu, faatasi ai ma le pi ma fatu . Afai o le a tutupu mai apu i le eletise e mama, e le afaina tele mai lenei mea (afai e le o ni pusa fafo i fafo ma solo ma diphenyl, i lenei tulaga e tatau ona solo le paʻu atoa i se naifi).

O aoga o fatu apu e mafua ona o le i ai o:

  • iodine (manaoga i aso taitasi e mafai ona faamalieina i fatu o apple e 10) - faʻaleleia mafaufauga, faʻaleleia le leo;
  • Vitamin B17 (amygdalin glucoside poʻo le letrile) - ei ai le uiga o le anticarcinogenic, faʻaleleia le faʻaogaina o le tino, faʻatupulaia le lelei;
  • paluka (e oʻo atu i le 200 mcg) - faʻapipiʻi faigofie, e taua mo le loto ma ponaivi.
E taua! E fautuaina e tagata e taumafa fualaau taumafa le tago i le 5-6 apple fatu i aso uma.
O fatu o le apu e mafai foi ona afaina ai le tino: o faamanuiaga o le kiliata, lea e motu i totonu o le tino i le hydrocyanic acid, e mafai i le tulaga o le taumafa tele o le fatu o fatu o le a avea ma mea e afaina - taitai atu ai i le oona i le hydrocyanic acid. O le faʻaaogaina o fatu o fatu i le taimi o le maitaga ma le fafagaina o susu susu ua solia.

Le faaaogaina o apu i vailaau masani

O togafitiga faʻale-aganuʻu ua leva ona faʻaaogaina i lona faʻataʻitaʻiga o faʻamalologa ma faʻamalolo o meaʻai o apu. O fua uma lava ma lau, lala ma fugalaau o laau e faʻaaogaina.

O aoga o le auti

O tea tea o se tasi lea o togafitiga sili ona taatele i vailaau masani mo le malulu, urolithiasis, rheumatism tumau, sclerosis. O lenei lauti o loʻo i ai le tele o meaʻai, faapea foʻi ma se apu laʻitiiti, sei vagana ai fiva ma le vaitamini C (e le taliaina le togafitiga o vevela). E mafai ona e taui mo lenei mea i fasi pepa o le apu, tapuni i le lauti, ma le sua o le lemoni. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o sea lauti o le a fesoasoani:

  • faʻamaonia le faʻamaʻiina;
  • faatonutonu tulafono;
  • aveese le cholesterol leaga mai le tino;
  • ia faatumuina vitamini ma minerale;
  • faaitiitia le mamafa o le mamafa.

Mo le sauniuniga o le tiuti tii e faaaoga ai apu mama fou ma mamago, opu ma fugalaau. O le tofo o le a faaopoopo i ai le lanu uliuli po o le lanu meamata, moa, honey, cinnamon. O le a sili ona aoga o le a avea ma se lauti i le taimi o meaai ma mo i latou o loʻo pipii i pou.

Tincture o lau opu i se malulu

O aoga o laʻau o le apple mo le tino e manino: o loʻo tele atu vitamini C i totonu ia i latou nai lo fua o apu. Faʻaaogaina o laʻau o le apple e faʻaaogaina mo le le mautonu o le gastrointestinal tract and colds.

Fua o fuainumera 1:

  • 20 g fualaau aina o le apu vai suamalie (200 ml);
  • faaopoopo le vailaau oona (1 teaspoon);
  • onosaʻi 60 minute;
  • inu faalua i le aso mo le afa o le ipu o le mafanafana.

Fua le fuainumera 2:

  • ogo apu (2 sipuni) sasaa vai inu (2 ipu);
  • 15 min faʻamalosi i luga o le vai taele;
  • manaia mo le 45 minute ma faigata;
  • inu vai 3-4 taimi i le aso mo le afa o le ipu aʻo leʻi 'aʻai.

Mo le faʻaleleia ma le faʻaeteete i se mea e afaina i le laryngitis ma le faʻamaʻi tiga, e mafai ona e fufulu lou isu.

E te iloa? O lau laʻau o le Apple e mafai ona faʻamalosi ma gaosia e pei o le lauti masani. O laulaau fou e salalau i luga o se fata mo le lima itula (ina ia maua ai sina mea mamago), ona pasi atu lea i totonu o se mea e fai ai meaʻai, tuu i totonu o se atigipusa tioata ma ufiufi ai le tele o lanu o gau. Tuu le taimi (i le 20 itula) i se nofoaga mafanafana ma susu. A maeʻa lenei mea, o le a suia le manogi ma o le manogi o le apu meli o le a faʻaalia. O le taotoga mulimuli - sasaa i luga o se pepa tao ma faʻagogo i le la (ogaumu). Faailoga o le sauniuni - pe a vevela lemu, o le "lauti" ua faʻasaʻa.

    Uu manogi mo le faamaloloina o vavave, manua ma le le mautonu

    O le Apple puree o apu suamalie ma muʻa ua leva ona faʻaaogaina e faʻamalolo ai manua, faʻamamaina le paʻu o le pa, ma mumu. I le fale, e le faigata le faia o se suāuʻu mai le apu mo faʻamaʻi manuʻa, vaʻa i tulimanu o laugutu ma luga o nifo, abrasions:

    • fuga (kukaina pe faʻaaogaina le paluga) apu;
    • faaopoopo le gaʻo (kusi poʻo le puaa) i le masini (1x1);
    • Faʻaaogā i le manua se tolu i le fa taimi i le aso, aʻo faʻamālōlōina le pa'ū - fufuluina le paʻu i le fasimoli ma faʻaaogisi le suauʻu i le po.

    Auala e faʻaaoga ai apu i le fale

    E sili ona aoga ia apē mo fafine e aʻafia i latou i le tino (ona o le pulu, phlorizin e faʻaitiitia ai le lamatia o le osteoporosis). I le fesili "O le a le isi mea e aoga ai apu mo fafine?" O le tali o le a avea apples - fesoasoani e avea ai ma sili atu ona matagofie, toe faʻaleleia, faafailele ma faafou le paʻu.

    Faʻaaogaina e le cos costology fualaau, sua o apu, infusions o laʻau ma fugalaau. Metotia faʻaaoga:

    • fufuluina. Na fautuaina e Avicenna le fufulu ma se teuteuga o laulaʻau o apu e faʻaumatia ai siama. O le a faʻaaogaina mo le masani o le fufuluina o le paʻu o le paʻu, faʻavela i totonu o se vai vai, mai le laulaʻau o lanu meamata ma moli. Mo soʻo se paʻu, fufulu ile vai faʻafefeteina ma le pati vine (1 tsp I le afa lita) e talafeagai;

    • massages O le paʻu o foliga ma le ua faʻapipiʻiina i se fasi 'apia. Aua o le paʻu o le paʻu e tatau ona 'aʻai apu, mo le sili atu ona vevela - suamalie. Эффективно действует замороженный отвар листьев - массировать кубиком льда.

    Особая тема - использование яблочных масок. Такие маски легко приготовить дома для любого типа кожи.

    Универсальные маски:

    • taoina se apu lanumeamata, faia se mea mama mai fafo, faʻafefiloi ma se mea e faʻafefiloi fuamoa (o applesauce e tatau ona sili atu), faʻaoga i luga o le paʻu ma fufulu ile vai inu pe a uma le 10 minute;

    • Grate le lanumeamata lanumeamata i luga o se fatu (1 tbsp. L.), Faʻapipiʻi le 40ml o le kulimi, tuʻu le paluga pateta i le kulimi, faʻafefiloi mo le lua minute ma tuʻu mo le afa itula. I luga o foliga, taofi mo le 30 minute, fufulu ile vai malulu;

    • uu se apu, faamalu ma faapipii le sua. Faaaoga se kulimi suamalie i le paʻu ma faʻaaoga le masini e tupu i luga. A maeʻa le 20 minute fufuluina o ou mata i solo susu ma le mama; Masks mo le paʻu o le tino:

    • faʻafefiloi se sipuniti o le meli ma le apu mama ma le sipuni tele o le oatmeal o le eleele poo le oatmeal i se mea e fai ai le kofe. Fufulu se masikulu mo le 20 minute, fufulu i le vai mafanafana;

    • 2 tbsp. l Faʻafefilaʻau apu ma le malo (1 teaspoon), faʻaoga i luga o foliga ma solo pe a maeʻa le 20 minute.

    • O se masima o le apu o le apu (1 tsp), le siʻi (2 tsp.), Le afa o le kulimi ma le camphor oil (1 tsp.) Gaioiga lelei ile paʻu vevela. E tatau ona ofuina le masini mo le 20 minute, ona fufulu muamua lea i le mafanafana, ona malulu ai lea o le vai.

    Masks Masks:

    • Faʻafefiloi le sipuni sipuni o le meli ma le lua punetini o le apu olive, faʻaaoga i le lauulu lauulu mo le afa itula. Fufulu lauulu ma le paʻu;

    • Liligi le lima laulau sipuni o apu mama ma le afa-lita o le susu mafanafana, taofi mo le lua itula. Faʻasusu le susu ma suʻi le apu i lauulu lauulu ma lauulu. A maeʻa le afa itula, fufulu ese.

    Auala e teu ai apu i le taumalulu

    E faʻafefea ona teuina apu i le taumalulu o se lomiga sili ona taua mo tagata e fiafia i meaʻai. Laʻau fou e sili ona lelei teuina i se nofoaga malulu ma pouliuli. E faalagolago tele i le tausia lelei o le ituaiga. Summer stored 2-4 vaiaso, taumalulu - 2-3 masina pe sili atu. Mo se teuina lelei, e tatau ona e filifilia uma, ae le o le mea e faaleagaina. A o leʻi tuʻuina i totonu o se pepa pepa poʻo se atigi fafie, e le fufuluina fualaau (e mafai ona e fufuluina i se ie ma le glycerin), o loʻo afifiina i le pepa ma fufuluina i luga o le pulou mago po o pasi.

    E taua! E taua le fuafua i le taimi le tikeri o le faasolosolo o lepu ma le taimi sao mo le seleseleina. E le seleseleina apu i le taimi o le teuina (pei o pears poʻo persimmon).
    E mafai ona teuina i vaimea faʻapitoa (e oo i le 50 cm loloto) i totonu o nofoaga faʻataʻafaga. O le pito i lalo o le lua o loʻo faʻasalalau le lala laau poʻo pine paina, o apples o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa cellophane, e tapunia ma ufitia i le eleele.

    E tatau ona teuina ia apu tipi i totonu o koneteina tioata ma ufiufi mata (aua nei faatagaina se faateleina o le susu).

    O popo tioata ua teuina mo le sili atu i le tausaga i le faleisa e aunoa ma le leiloa o latou uiga.

    E mafai ona 'ai le apu i le gastritis

    O tagata e mafatia i le maualuga maualuga, e mafai ona e 'aʻai i meaʻai suamalie. Afai e sili atu le tumau o le gastritis e lelei tele le fesuiaiga i apu apu e aunoa ma le suka.

    Apu lanumeamata e faʻaaogaina i meaai faapitoa mo togafitiga o gastritis. E afaina ma aina i le masina muamua i aso uma (e tatau ona e 'ai vave i le taeao ina ia 4-5 itula o totoe ao leʻi faia le taeao). O le masina e sosoo ai - 'aina o apu e tolu taimi i le vaiaso, le tolu - tasi i le vaiaso. I lenei tulaga, e tatau ona e mulimuli i meaʻai ua faatonuina.

    Contraindications ma le afaina i apu

    O le ono afaina mai apu o se mea itiiti. O le taumafa e mafai ona mafua ai le colitis. Passion mo le apple monodiets e mafai foi ona oʻo atu ai i faʻalavelave, o le tele o mea faʻamalosi - e faʻafefe ai le mumusu i le gallbladder. O le naunautaiga tele mo apu o le a afaina ai foi le tulaga o le nifo (e sili atu ona faigata).

    E te iloa? I le taimi o le teuina, o apu e mafai ona faʻamalosi le ethylene. Faʻafetai atu ia te ia, o loʻo i ai le vave faʻaleleia o fua o isi fualaau lata ane. O lenei meatotino e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻamamaina o pears. O le teuina o pateta ma apu i le tasi nofoaga o le a faaitiitia ai le ola o pateta ma le manogi manogi ma le manaia o apu.
    E tatau foi ona e iloa i lalo o mea e le mafai ona 'ai ai apu. O le mea sili lenei, i luga o mea uma, faʻamaʻi pipisi o le duodenum ma le manava. Mo le chronic colitis, ogaoga o le gallbladder ma urolithiasis, e sili atu le lelei o le togafitia o laʻau moa.