Faatoaga faatoaga

Toa laititi ei ai uiga faapitoa - Moscow White

White chicks Moscow i lo tatou taimi - o se mea sili ona faigata, e ui lava na sili atu nai lo le afa seneturi talu ai. O se tasi lenei o ituaiga o aano o manufasi ma fuamoa, e tusa ma le 200 oi latou i aso nei.

Na fafagaina i latou i suʻesuʻega faʻasolosolo umi e faʻatatau i le All-Union Poultry Institute i le aai o Zagorsk, Moscow Region. O le faagasologa o le fausiaina mo le tele o tausaga, amata i le 1947 ma faaiuina i le 1959, ua maua ai ituaiga ituaiga o moa e pei o le White Rusia, May May ma White Plymouth.

O le umi o le taimi o le suʻega e mafua mai i le mea moni o saienitisi o loʻo sopoʻia, saili e fatuina se ituaiga faapitoa o moa e mafai ona tuʻufaʻatasia ai uiga lelei o loʻo i totonu o moa mai le tino fuamoa ma le gaosia o meaʻai. Na latou manuia.

O le faaiu mulimuli o le taimi umi o le hens, lea na faaigoaina o le "Moscow White", lea na mafua ona o le aano o manu ma manu, talu ai o laumei o le ituaiga fou na iloga i le maualuga o le gaosia o fuamoa ma i le taimi lava e tasi na tausia ai lo latou mamafa.

Faamatalaga o le ituaiga o Moscow White

O laumei o lenei ituaiga ua i ai ni musele lelei, o le tele o le ulu o le tulaga, o le manulele e lanu samasama, ma o le selu o le lanu enaena e pei o se laulaau. O lanu mumu ma papaʻe e tu i luga o le ulu. O le ua e faʻatatau foi i le tele.

O le tua e iloga i lona afiafi, umi, i le taimi e tasi, o nei manoa o loʻo i ai le tino lautele ma le tino. O le paʻu o paʻepaʻei paʻepaʻe ei ai lona maota tele. Lelei pei o le pi - lanu samasama.

Faʻapitoa

Ona o le tele o laumei, ma le tele o moa o aano o manufasi ma fuamoa, faigofie ona fetuutuunai i soʻo se tulaga fesuiaiga. E matua faigofie lava ona faʻamautinoa e tusa lava pe o loʻo i ai ile tau malulu. O le isi avanoa na mauaina e nei moa ona o le fausiaina o se maualuga malosi e tetee atu i faʻamaʻi eseese.

O le atinaʻeina o maso o loʻo i ai se aafiaga tele i le lelei o aano o manufasi o lenei moa: e pei o le tele o moa aano o manufasi, o le tofo o le aano o manu moa a Moscow e toetoe lava a le mafai ona iloa mai i aano o moa, ae e sili atu ona sili atu nai lo mea o loʻo i ai.

O nei moa ua i ai se mea uiga tutusa fuamoa i le fuamoa. O nisi taimi e tupu ai o le fuamoa ua toe foʻi i tua i le oviduct ma faasaga i le isi, ae leʻi faia, e aunoa ma se atigi. A latou feosofi, latou te aufaatasi i le tasi - o le lona lua e avea ma atigi o le muamua, ona faia ai lea o le atigi.

Initaneti ma faʻatoʻaga

White chicks Moscow - ole a leai ni moa, e le o la latou amio i salu ma faʻafefe ai a latou fanau, o le mea lea, o le tele lava o taimi e maua mai ai e ala i le tuʻuina o fuamoa i totonu o faʻamafu. Peitai, ua maitauina le maualuga o le fanau mai - e tusa ma le 97 pasene.

E mafai ona e tuʻuina uma i totonu o sela ma faʻaaoga le auala savali. Ma o le mea moni lava, ma i se isi tulaga, o le a latou lagona le sili, faafetai i le malo, e tuufaasolo mai o latou augatuaa o se mea e masani ona fai i aano o manu. Mo le mafuaʻaga lava lea e tasi, e faʻaaogaina ai le polokalama e faʻaaogaina ai le free-form, e le aoga le faʻatuina o se pa puipui tele mo i latou.

I le falemoa e sili ona lelei e faatumauina ai se siosiomaga mafanafana. E mafai ona maua lenei mea i le fesoasoani a le oneone i luga o le fola o loʻo faʻafeiloaʻi i paʻu o fatu o le sunflower, laulaʻau mago faʻamalaʻau po o pusa o fatu saito. O le a faasolosolosolo malie lava ona faʻapipiʻi le paʻu o poula i lenei paluga, faʻafetai i le vevela i totonu o le potu o le a faʻasaoina. I le taumalulu, e mafai ona e faaopoopoina le vaovao i le fola.

E 'ai le' aʻano nai lo a latou 'aiga "aano", ae e sili atu nai lo fua o fuamoa o le moa. Ae i le taimi lava lea e iloagofie ai i latou i le le mautonu i meaai. E mafai ona faʻatonutonu le aofaʻi o fafaga e fuafua i le maualuga o le gaosiga o fuamoa: afai e leaga le moa, ona le lava lea o meaʻai. O le tele o meaai e vave ona faʻafoʻisia ai lo latou gafatia e feaveaʻi fuamoa - o se tasi lea o foliga o le ulumatua o le moa a Moscow.

Uiga

E oʻo atu i le matutua le mamafa o le tusa ma le 2.5 - 2.7 kilokalama, tane - e sili atu nai lo le 3-3.4 kilokalama. O fuamoa muamua latou te aumaia i le ono tausaga, e tasi le moa e maua pe a ma le 180 fuamoa i le tausaga. Le lanu o le fuamoa o le paʻepaʻe, o le mamafa e 55-62 kalama.

Sa faia ni faʻataʻitaʻiga o le faʻasaga i luga o le 'auʻau a Moscou ma le moa o isi aano o manu ma fuamoa. O le iʻuga, na maua mai ai moa lapoa. O lea la, mo se faataitaiga, mai le sopoia o Moscow papaʻe papaʻe ma moa a New Hampshire na liua moa, lea e tusa ma le tolu masina le mamafa e tusa ma le tasi ma le afa kilokalama.

Le puipuia lelei o le fogafale mai totonu e puipuia e tusa lava pe leai se vai e leai se vai mai fafo mo nisi mafuaaga.

O fea e mafai ona ou faʻatau i Rusia?

O le mea e leaga ai, e toalaiti lava moa a Moscow na totoe i Rusia. E na o ni nai tagata e iloa e teuina i totonu o lafu-faʻaputuina e pei o se faʻasologa faʻapitoa. E mafai foi ona i ai ia ituaiga moa i luga o pitonuʻu eseese o fale.

Analogs

I le tele o taʻiala, o chicken moa a Moscow e latalata tele i moa moa a Moscow (o le fuamoa e 200-250 fuamoa i le tausaga, o le fafine e i ai le tele o le 2.5 kilokalama, o le moa e 3.5, o le fuamoa e tusa ma le 60 karamu).

I totonu foi o moa o le gaioiga o manu-manu e lauiloa lautele:

Rhode Island. Fua o le gaʻo 150-180 fuamoa mo le 12 masina. (itiiti ifo i le 250), o le mamafa o se moa matua matua e 2.8 kilokalama, o le tama e 3.5. Laʻau mamafa - 58-60 gr.

New Hampshire Chickens. O le gaosiga o le gaosiga e 180-200 fuamoa i le tausaga, o le mamafa o le fafine e 2.5 kilokalama, o le mamafa o le moa e 3.5. Fua mamafa: 58-60 gr.

Susana. O le gaosiga o le gaosiga o le 180-200 fuamoa. Palu elekini e oʻo atu i le 3 kilokalama., Rooster - e oʻo i le 4. Faʻi taro: 55 - 60 gr.

Australorp. O le gaosiga o le gaosiga e 180-200 fuamoa i le tausaga. O le mamafa o se moa matua e 3, Nu. Kg., O le tama e 4. O le mamafa o fuamoa e le sili atu i le 58 gr.

Kuchinsky faamanatu. O le gaosiga o le gaosiga e maualuga 200 fuamoa mo le 12 masina. O le aofaiga o se matua matua o le 3 kg., O le moa e 3.7. E oʻo i le 60 gr.

Aso Ma. Fua o le gaosiga 150 - 190 fuamoa i le tausaga. Pene aveiva 3.5 kg., Male - 3.7. Fua o fualaau aina: 57-63 gr.

Zagorskie. O le gaosiga o le gaosiga o le 180-200 fuamoa. O le lapisi o le moa matua matua e 2.7 kilokalama., O le tama e 3.7. Pauna mamafa: 60 - 62 gr.

Youslovskie moa. Maea e oo atu i le 180 fuamoa. Chicken mass 4 kg., Male - e oo i le 5.5. Fua mamafa: 60 - 75 gr.

O le agavaʻa o ituaiga o meaʻai e maua mai ai manu ua tuʻuina i latou i nisi o mea e sili ona lauiloa i luga o faifaatoaga laiti ma fuafuaga o fale.