Fai oe lava ia

E faʻapefea ona fai se laau matua

Afai e te manaʻo e ausia le lalelei ma le tamalii mai elemene laupapa o lou loto, e tatau lava ona e matua. Ma faigofie i le fale, i le filifilia o le auala sili ona lelei. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i auala lauiloa o le tuai o mea tuai ma a latou metotia.

Aisea e matua ai vao

E le lava le leo, ae o totonu e sili atu le matagofie o le lau laau, mai le mea na tupu i aso anamua.

E mafai ona e faia se moli muamua, se laulau, se mea e fai ai, se laulau, se pusa, se faamalama, faitotoa, fola poʻo se faleoloa togalaau mai mea faapena. Soʻo se mea lava e faʻaalia le mafanafana ma le mafanafana. E le gata i lea, o nei mea uma ua tuai i foliga masani.

E te iloa? I luga o le kelope, e sili atu nai lo le tele o ituaiga laau, lea e ala i lo latou malosi e tutusa ma le uʻamea. E masani lava e le mafai ona gaosia ma malelemo i le vai. E faʻaaogaina foi i le inisinia mo le gaosia o elemene ma fao. O nei mea o le temir-agach, parrotia, yew, azobe, Schmidt birch, ulin, yatoba, sucupira.

Afai e te faʻatali seʻia oʻo i le faʻagasologa masani o fafie, o le a umi se taimi. Mo le tele o tausaga, e tatau ona i ai le mamanu masani i luga o le mea i lalo o le aafiaga a le la ma le ea e maua ai se vavalalata patino o leo pouliuli ma le malamalama. O le mea moni, i le vaitau malulu, o loʻo faʻapupulaina laupepa eleelea, o loʻo i ai le skeleton. I le tau mafanafana, ua faʻavaeina ai le ie mama ma le mama. O ia lea na solo i le taimi, lea e tuʻuina atu ai i le komiti faʻatasi ma aso anamua.

O lenei aafiaga e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina e le au tusitala o loʻo i ai nei, o le mea lea e liliu ai mea faitino sili ona taugofie i uiga lelei o le tamaoaiga ma le ituaiga. A aunoa ma lea, e le mafai ona e fatuina ni sitaili o le atunuu, Provence, retro, chebbi-chic, vintage.

E le gata i lea, o le mauaina o meaafale anamua o le a sili atu ona itiiti ifo nai lo le mea fou, ae o loʻo faʻaumatia.

Provence, Chebbi Chic ma Vintage Design

O le tele o lauiloa iloga o le taimi nei o loʻo faʻaalia e ala i le faʻaaogaina o mea e ofuina ma paʻu ma faʻamatalaga i totonu, pastel tonality ma lagona matagofie o mea teuteu.

E te iloa? O tausaga taʻitasi mo o latou manaʻoga, e tipiina e tagata pe tusa o le 15 piliona o laau o le lanu meamata uma o le paneta, faʻaopoopoina i le taimi e tasi na o le 5 piliona o fualaau fou.

Faʻaaliga

O lenei faiga na muamua talanoaina e uiga i le seneturi sefuluiva e Farani o loʻo nofo i le itumalo o le igoa e tasi. O a latou uputuu i le vavao ma le masani ai tagata o tagata masani i aso taʻitasi ma le natura i saute na avea ma faavae mo le atinaʻeina o se auala fou i mamanu.

O fale Provencal na iloga i lo latou tulaga lelei ma le faigofie faigofie, uiga faʻaaloalo i mea ao latou tuaa. O nei fatuga na avea ma foliga o le agaga o Farani i saute. O lenei faiga e faamatalaina e:

  • o le tele o paʻepaʻe ma paʻu o le beige;
  • gaʻo ua gaogao i le la;
  • se paleni lanu lanu eseese i se mea teuteu, mea e maua (e masani ona i ai ni ata o fugalaau, se fasi laau, pastoral ma se sela);
  • tele elemene o laupapa i le teuteuga;
  • fagu laupepa lalagaina (faʻafefe, maʻa, piliki, ituaiga);
  • chinaware, fusi faʻatafaʻata, solosolo ma ie lalaga ie;
  • moli uila ma elemene o le gaosiga, cotton ma le flax;
  • fusi faamalama pupuni;
  • meafale gaosi o fomu masani ma elemene o laupapa, fausiaina ma lalagaina.

E te iloa? O le pito i luga o le lalolagi i le lalolagi ua taʻua o le sequoia mai Kalefonia. O lona ogalaau ua ola i le 115 mita le maualuga, ma o lona lautele e oʻo atu i le 8 mita.

Chebbi chic

O se taʻiala fou i le mamanu o totonu. Na mafua mai ile Peretania e tusa ma le 30 tausaga talu ai.

O lona faavae o le taofiofi, conservatism, agavaʻa i totonu o Peretania, ma le faʻatulagaga mo mea uma ua tuai ae lelei. O le ituaiga o Shebbi-chic ua faaalia i tulaga nei:

  • leai ni nifo paepae;
  • le faʻaogaina o paʻu paʻepaʻe: lanu moana, piniki, lavender, samasama ma le manogi;
  • lanu eseese eseese;
  • le faʻaaogaina o tilatila maʻalaʻau paʻu ua valiina, laupapa vao po o se mea faʻapipiʻi, faʻapea foʻi ma le mamanu laiti;
  • i luga o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, kulimi masani e faʻafetaui ma le laʻau auro, faʻapea foʻi ma vaega o le taualuga;
  • faataitaiina o laupapa tuai ma mea lanu uʻamea;
  • o mea i totonu o loʻo faʻaaogaina e masani lava ona faʻafouina muamua, mea lanu, faʻamalologa o ata, atalafi faʻasalalau, fugalaau fugalaau, pepe pepe ma faʻatusa a agelu;
  • i le susulu o loʻo i ai tioata, faʻamaina, uila paʻu ma pusi anamua;
  • toe faafou meafale mai laupapa taugata, o ata vali mai le uamea.

E te iloa? I totonu o le Iunaite Setete o Amerika, o mea taulima uma na faia ao leʻi oo i le 1830 ua vaʻaia o aso anamua, i Kanata - seia oʻo i le 1847, ma le Malo Tele - seia oo i le 1917.

Vintage

Na faia e le Falani, ma faʻatutuina faavae o le tulaga ese ma vaseina le uluaʻi tusiga o mea tuai.

Muamua, o le igoa lea o le uaina ma se taimi umi, ae i le aluga o le taimi, na faia ai se mamanu atoa.

O lona uiga autu o le faʻaogaina lea o mea tuai, lea e tatau ona fetaui tutusa ma faiga masani o latou vaitaimi. Faʻatinoina le fale i totonu:

  • O le paʻepaʻe paʻepaʻe, beige ma le malulu, faʻapea foʻi ma le eseesega o mea e pagatia, lanumeamata, graphite, lanu viole;
  • ata tusi ma fugalaau ma vao;
  • fausiaina mea sese;
  • fola e faia i laupapa, maamora poʻo mea taulima, ae o taimi uma e aʻafia ai le ofuina;
  • leai se mamafa tele i le mea teuteu (na o mea taua anamua, ata, ata, atavali, candelabra e faaaoga);
  • stucco i foliga masani;
  • faʻaaogaina o mea masani, mea na gaosia, tioata, flax, fulufulu mamoe;
  • i totonu o le agaga o le taofiofi ma le eleelea;
  • meafale anamua na faia i laupapa ma uamea uamea.

E taua! Mo togafitiga e leai ni mea, e fautuaina le laupapa mai laau o loʻo mulimuli mai: pine, spruce, oak, ash, larch, walnut, wenge, dussia, methobo, kempas, merbau. E mafai e le komiti ona i ai ni nonoa ma isi mea sese - o le mea sili lea mo le sili atu.

Laasaga taʻitasi i luga o le laasaga i luga o le vao

O tagata atamamai o ona po nei ua leva ona latou maua le tele o metotia o le faaleagaina o laau. E tofu i latou ma mea lelei ma eseesega. Saili po oa mea.

Mechanical

O le metotia o le siakiina o masini o aso anamua e faia i le tele o auala e ala i le togafitia o fafie i se pulumu malo po o le faʻaaogaina o se paʻu lua. O le vaeluaina o le laupapa

Faitau foi le auala e faia ai se togalaau, togalaau togavao ma laasaga ma ou lava lima mai laupapa.

O le filifiliga muamua e taʻua o le sulu, ma le lona lua - patina.

Fiafia

O le aʻafiaga o le metotia e aofia ai le aveeseina o filo vaivai, ma o se taunuuga lea e maua mai ai se fesoasoani manino i luga o le laupapa. O le mea lava e tasi e tupu i le natura i le tele o tausaga.

Vitio: pe faʻapefea ona oʻo i le matua o se laau - susulu E manatu le au atamamai e faʻaaogaina le auala pito sili ona faigofie, ae latou te manaʻomia se auala talafeagai e filifili ai fafie. Mo lenei mea e sili atu le faʻaogaina o conifers ma se mamanu manino.

O vao vao Coniferous: ova, pseudo-hemlock, larch, fir ma pine.

E matua le talafeagai:

  • talofa;
  • maple;
  • fualaau aina (pele, pi, apu);
  • togi;
  • alder;
  • birch;
  • vine

E taua! A e galue ma le laupapa, aua nei galo e puipuia ou mata ma mata ma le fesoasoani a se masikulu poo mata mai le vevela, pefu. Aua le faʻalavelave i le puʻe puʻe.

A fai filifiliga o mea faitino, e mafai ona e galue.

O matai tomai ua fautuaina muamua e faataitai i soo se teuteuga le talafeagai e "faatumuina" le lima:

  1. Ave se afi kuka ma muaʻi faʻaaogaina mea. Aua e te mataala: mu le mea e aunoa ma le faatuai o le masini mo se taimi umi. Aua neʻi faatagaina le ta e mumu.
  2. I le tulaga pe a le maua ni vai vevela, ao le i faia le galuega, ia mautinoa e faʻafefe le laupapa i se pulumu susu ma faʻagagogo mo le tusa ma le 3 minute.
  3. Tuu se pulumu uʻamea ma se pu faʻapitoa i luga o le mea e faʻaaogaina ai le eletise poʻo le eletise eletise ma alu ese mai le tasi tulimanu o le laupapa i le isi i le itu o fila, ma aveesea ai filo vaivai. E taua le faia o lenei mea i se tasi paʻi, ae le o le ita.
  4. Faʻamamaina lelei le pito i luga o se pepa o le fasi pepa uery.
  5. Aveese soʻo se pefu ma se fufulu masi vavalaʻau poʻo se pulumu laupapa lamolemole vaivai. O gaioiga uma e tatau ona faʻataʻitaʻia i luga o filo, ae le o le isi.
  6. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaleleia au galuega sili ona lelei e ala i le faʻataʻitaʻiina o foliga o le paʻu paʻu. E faia lenei mea i le fesoasoani a se mea faʻavave. O pupuʻu taua e tatau ona vevela, ae faʻaputu.
  7. Ina ia faia se ata atoatoa, ia ufiufi le pito i luga o elemene elemene poʻo vali, varnish. O nisi tagata mamanu e fautuaina se auala fatufatuaʻi i lenei laasaga o le galuega, faʻatasi ai le lanu ma le lanu moana. Ae ui i lea, e tatau ona tufatufa faasoasoa taʻitasi i faanoanoaga ma faʻamaoniga.
  8. Afai o le valivali o se moa, alu i totonu o le nusipepa i luga o le toomaga e maua ai ona ofu.
  9. Ma le mea mulimuli, varnish le laupapa. O le faaputuga o vavave e foliga manaia, lea e maua mai pe a maeʻa ona faʻapipiʻi ma ni mea faʻapitoa ma varnishes.
Laʻau Faʻasaʻa

E taua! A e faʻatau le laupapa, mafaufau i le faʻavasegaina. Mo le faia o se faʻamalosiaga lelei, o le vasega C e sili atu ona lelei, lea e faʻaalia i se numera e le faʻatapulaaina o nonoa (e aofia ai le paʻu i fafo), vavave ma togavao. Afai e te le fiafia i le agaga o le tele o aso anamua, e mafai ona e tuʻuina atu le sili atu i vasega vasega AB. E tele naua o latou faaletonu.

Patini

O le taimi lava na taʻua ai le patina o se paʻu vevela vevela i luga o mea'apamemea. O aso nei o se lauiloa lauiloa i le gaosiga o mea uma uamea ma fafie.

O le auala e galue malosi, e ui lava e faia e ala i le faʻaaogaina o mea faʻapitoa. Mo lona faʻatinoga e manaʻomia ai le saʻo atoatoa, tutumau ma le mataala.

Afai e leai sou poto masani i ni metotia talitutusa, e fautuaina e faataitai i otaota laupapa. E fiafia le au faipisinisi e faʻaaoga pe a faia se fale i totonu o le atunuʻu ma faʻailoga masani. Ua talitonu tagata popoto o le fesuisuiai faigofie o le faaleagaina o le fafie o le soloina lea o le ova i le mafanafana o le mafanafana, lea e mafua ai le aafiaga o le ofuina. O le a matou o le faʻaaogaina o le patina.

Faitau foi pe faʻapefea ona fai se sofa mai papa ma ou lava lima.

O lea, alu i lalo e galue:

  1. Laupeʻa ia faʻaeteete lelei le pito i luga o le laupapa, ave ese le vali tuai i le tele e mafai ai.
  2. Faaaoga se pulumu vaivai poʻo se masini moli e aveese ai pefu.
  3. Mo le faʻaleleia atili o le faʻapipiʻiina o uiga o le fafie, faʻapipiʻi (e taua le filifilia o se mea muamua mo le faʻafouina o aso anamua) ma faʻamago.
  4. I se aso e mafai ona e amata faʻaaogaina le patina. Mo lea mea e sili atu ona lelei le maua o le vali paʻu. E tatau ona e galue ma le tausiga sili. A maeʻa le valiina, e tatau ona faʻamago le palapala mo le 24 itula.
  5. Faaaoga le isi laʻei vali paʻu o loʻo i ai se paʻu apamemea po o se paolo matagofie i itu uma ma ni paʻu laiti. E taua le aua nei faʻaaogaina le aofaiga o patina. I le taimi lava lea, e aunoa ma le faamamāina o le pulupulu o le pulupulu, faʻapipiʻi le ufiufi sili i se fasi puafiti.
  6. A amata ona vevela le vali, solo ese soʻo se 'ie mago, lea o le a maua ai le aʻafiaga o aso anamua.
  7. Varnish le lautele atoa. O lenei mea o le a faʻamaonia ai ma puipuia ai mai le faʻaaogaina o masini ma le tele o le pala.

Vitio: tapuni meafale

E taua! O le patinating e le faʻaaoga i vaega e masani ona faʻafesoʻotaʻi e se tagata. O le vali ua vave ona solo, lea e maua ai le aafiaga o le le mautonu nai lo le agaga o aso anamua.

Falemaʻa

O le aʻafiaga o le matua e maua i le gaosiga faigata o le laupapa. O lenei faiga e faʻatino i nisi o vaega:

  1. I le taimi muamua susunuina le pito i luga o le laupapa ma se afi mumulu. O lenei gaioiga o le a fesoasoani i le faamamaina o moli uila ma faʻaalia le mamanu, vaʻavaʻa ma nonoa.
  2. Ona, faʻaaogaina lea o se fusi uʻamea malosi, aveese le carbon carbon. E foliga mai o se laau pe a uma ona gaosia le pulumu malosi
  3. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻailoaina fafie i fafie. E tasi lava le ufiufi o le a lava lea e faʻaleleia ai le faʻamoemoe o loʻo faʻamoemoe.
  4. Tatala le mata i le varnish. Faʻalagolago i le ituaiga o meafaitino ma ona uiga teuteu, e mafai ona e filifili varnish le lanu pe faʻalanu elemene.
  5. Manatua o le faʻaaogaina o se pu i le taimi o le vevela o le fafie e masani lava ona taʻitaʻi atu ai i le mumu o faailoga e le mafai ona faʻavasega..

Vailaʻau

O lenei metotia e naʻo luga lava o ituaiga o meaola, talu ai o loʻo i ai ni fagu i le tuufaatasiga oa latou fafie. I le faʻafesoʻotaʻi ma vailaau oona, latou te faʻapogisaina, ona o loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina.

E taua! Afai ei ai ni faailoga o le filo i luga o le fafie, o le a fesoasoani le siakiina o le chlorine faapitoa i le foia o le faafitauli. Manatua e ulu atu i le 3 cm le loloto i totonu o mea.

O le tekonolosi e faʻamatalaina i le faigofie ma le i ai o eseesega eseese, lea e mafai ona e ausia ai se tikeri sili atu pe itiiti ifo o le matua.

Ia mautinoa i le oneone oneone ma se fasipepa o le emery ma se vaega tele aʻo lei faia le galuega. Ma filifili le auala i lou tofo:

  1. Taulima ma le agaalofa le laupapa i le amonia. O le tali atu i le meafaitino, o le mea o le a mafua ai ona faʻanoanoa le faʻaleagaina. Afai o matou talanoa e uiga i le matua o se nofoaga faapitoa i luga o le puipui, e mafai ona e tufatufaina le fua o le reagent i se tulaga le talafeagai, lea o le a faateleina ai le aafiaga.
  2. Faʻaaogāina o le pulumu polymer, faʻagasolo le laupapa ina ia faʻaalia manino mai ai taʻaloga taʻitasi. Ona ufiufi lea o le laupapa i le paʻu ma varnish.
  3. Paʻu le 'apa susulu i le lanu vali ma faʻagogo. I luga o le palapala faʻagogo e faʻaaogaina se vali lona lua o se faʻateleina o le vai. Faʻataga e faʻagogo ma faʻagasolo nisi o vaega o le fafie ma se fasi uery ma se vaega lelei.
  4. Ufiufi le laau ile paʻu vai. A uma lena, ona fufuluina lea o le paʻu i totonu o le ogatotonu, ma tuʻu ai le pogisa.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i le auala e fausia ai se vai taele, taele, potu ma fale, ma le auala e faia ai se brazier, pergola, gazebo, vaipuna, afu ma se ala o le sima ma ou lava lima.

E oo lava i le fale, e mafai ona e faia ni vaega o mea teuteu ma mea teuteu anamua, e ui o le mea moni o le a matua fou lava. I lenei faagasologa, e taua le faʻaalia o le maualuga o mafaufauga ma le maelega, ona le sili atu lea ona sili atu le leaga nai lo mea o loʻo faʻatau atu i faleoloa anamua.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Ina ia faamamafaina le ituaiga o laau (pe a iai se mea e faamamafa ai), e mafai ona e faaaogaina ni metotia eseese. Faʻaogaina: mea faʻapitoa, volumous, faʻamalamalamaina o mea e ala i le faʻaaogaina o fibulu vaivai ma le faʻamalieina o vaega. Faʻaaogaina mai auala: Lafoaʻi oneone; Fusi le pulupulu (masani lava le fusi) ona faʻalelei lea (masani lava i le palasitika); Firingi ona mulimulitaia e se faʻataʻitaʻiga o vaega mu i se pulumu mumu vaivai. Toso: mo le togitogi e mafai ona faʻaaogaina e pei o varnishes laʻau, impregnations, stains i luga o soo se faʻavae (o le manatu o le pygmet e sili atu ona gauai atu i filo vaivai ona o le laloina o le fuainumera. soʻo se mea e mafai ona faia i luga o le ufiufi masani, pe a maeʻa le vali, tuʻu le paʻu e laʻititi laitiiti, ae le faʻatagaina e seti ma vevela, aveese le vai malulu ma se ie po o se pusa faʻamafa, pe a talia. chnuyu vali e ausia aafiaga faamamafaina ai ma uiga faaalia.
DIY2291532
//www.mastergrad.com/forums/t271680-kak-sostarit-derevo/?p=6138031#post6138031

Taumafai e suʻe se tagata faʻataʻaiga ma fetuunai i luga o le maketi (i totonu o le faleoloa) se pu ma se pulupulu palasitika. E tatau ona faigofie le paʻi (laupapa mama ma le malosi malosi o le a toso ese le fausaga). I totonu o le fola, o lea matua ua taʻua o le "sulu".
Vova Shamela
//www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=1304881&postcount=3