Tomato ituaiga

Tomato "Slot f1" - salati, maualuga-fuaina o ituaiga eseese

Laʻau mumu "Slot f1" ua leva ona i ai i le fiafia o le toʻatele o tagata nonofo i le mafanafana talu ai ona o latou fualaau laiti-fua ma maualuga. O le ituaiga e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa i le totoina o fualaau faisua po o greenhouses. E le o faʻamaonia ma alu ese. Ae ao le i faatauina atu fualaau faisua, pe o se ituaiga o tamato "Slot" po o se isi mea, e tatau ona e faamasani ia te oe lava i ona faamatalaga ma mea taua o tekinolosi taufaatoaga.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga o le ituaiga

Tomato "Slot f1" ituaiga lautele e faatatau i fua o laau toto fuafuaina. Bush e oʻo i le 1-1.5 mita le maualuga. E fautuaina ina ia tupu i luga o eleele palapala. O vaʻalele lelei aupito sili mo lenei ituaiga o loʻo iai i le itu i saute: Crimea, Astrakhan, Krasnodar ma teritori lata ane. I le ogatotonu laina e tupu totogo lelei i lalo o le ata.

Aoao atili e uiga i le totoina o ituaiga eseese o tamato: "Petrusha gardener", "Red Red", "Honey Spas", "Volgograd", "Mazarin", "Peresitene", "Verlioka", "Gina", "Bobkat", "Lazyka "," Rio Fuego "," French Grape "," Sevryuga "

Faiga Fua

E tusa ai ma le faʻamatalaga, o fua o fua o fuamato 'eseʻese "Slot f1" o loʻo faʻamalamalamaina i se lanu mumu sesega ma foliga lanu. O le mamafa o le mamafa e tusa ma le 60 g. O le fua e 2-3 potu e aofia ai le 4% o le mea vevela.

E oʻo atu i le 7 kilokalama o gaosi e maua mai se togavao, o lona uiga, ma le totoina masani (4 laau i le 1 m2) e oo atu i le 28 kilokalama e mafai ona aoina. tamato ma le 1 m2. O Tomatoes o loʻo i ai se paʻu manifinifi ma le paʻu, o lea ua lelei ona teuina ma feaveaia.

Tasi le tomati "O le flot f1" e faatatau i le taimi tuai. O fua muamua i luga o le vao e foliga mai 115-120 aso i le maea ai o le totoina o le laau ile laufanua. O le ituaiga o le malulu o le lāmala, e masani ona faʻafefeina le vevela vevela ma le vevela. Na te manaʻomia se leoleo ma pasynkovanii. E le gata i lea, o le Slot e faʻasao foi i le mosaic tapaa, siama siama ma le macrosporosis.

E te iloa? I nisi o atunuu, ua taʻua le tamato o le apu: i Falani, o se apu o le alofa, i Siamani, o le paina o le apple.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Faatasi ai ma le lelei o tamato "Slot f1" e ao ona matauina:

  • maualuga fua;
  • lelei le tofo;
  • tetee i le vevela vevela ma le leai o le susu.

O le mea le lelei tele o le faʻamaualuga lea i le tulaga o le faʻamaina.

Agrotechnology

O lenei ituaiga tamato e sili ona fiafia i ai i latou e le oi ai se suauu i luga o le faatoaga, ma le au fai togalaau. O le slot e aofia ai le togiina o togi. O le le lelei o le tau e le afaina ai le maualuga o lona fua.

Fatuina o fatu, toto fatu i atigipusa ma tausia lelei

E sili atu le faatauina o fatu i se faleoloa faapitoa. E mafai e oe, i le mea moni, ona faʻatauina ni togavao ua saunia.

E taua! Filifili togavao e leai ni mea faʻaletonu.

O le lelei o laau e faalagolago i le saoasaoa o le amataga o le vaitau o le vavao. Afai e te manaʻo i fatu, ona e lūlū lea i totonu pusa i vaʻa faʻavaivai ia Mati. Ua tumu vaʻa i eleele mama, lea e aofia ai le peʻa, oneone poʻo le fanua togalaau. E fautuaina e faʻapipiʻi le pefu laupapa i le palapala.

I le mavae ai o le 5-6 aso talu ona luluina, o le a amata mai ai muamua fonotaga. O le nofoaga mo laau toto e tatau ona susulu ma mafanafana (18-22ºС). Faʻasalaga i lalo o le aʻa ma naʻo pe a manaʻomia. A maeʻa le 40-45 aso mai le taimi o le lūlūina, e totogo le totogo, ma tupu tele laʻau. Pe a ma le 2 vaiaso ao lei totoina tamato i se nofoaga tumau, amata amata ona faasolo malolosi.

Fatuina ma totoina ile eleele

I le vave lava o fulufulu, aofia ai. po, i tua, e mafai ona e amata totoina fatu i fanua tatala. E fautuaina e tuu le 4 i le 1 m2. Laʻau totoga - o le mafuaaga o le le lelei o le ea ma le maualalo o tamato.

Vaʻaia muamua le mea faʻapipiʻi: tuʻu se ulu i totonu o le pu e ese mai i le laau. E tatau foi ona saunia le eleele i le taimi muamua. Faʻafefiloi luga o le pito i luga ma le humus ma le pefu laupapa.

Tausia ma fafaga

Seiloga e muamua mai uluaʻi ovaries, faʻaleleia le laau i le 4 taimi i le vaiaso, ma a maeʻa - i aso uma, i le vaveao po o le leva o le afiafi. I se taimi mulimuli ane, o le taimi o le faʻavaivai e faʻaititia i le 1 taimi i le 7-10 aso. Aua nei galo e uiga i le tatalaina o le eleele. O le ogalaau e fai ai ni aʻa fou pe afai ei ai se pisi.

O 2-3 vaiaso uma e tatau ona fafagaina tamato. O aʻafiaga faʻapitoa o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le puipuiga, ma le potassium - i luga o le tofo o le fua, ma puipuia foi mai meaola faalafua ma faʻamaʻi. Muamua faia muamua aʻo leʻi totoina pe i le taumalulu, faʻalagolago i le ituaiga o le faʻamalosi. Nisrogen fertilizers e faʻaaogaina i le amataga o le atinae.

E taua! Faʻaaoga le nitrogen i ni fua talafeagai, aloese mai aʻafiaga o le phytotoxicity o le lalolagi.

O fomaʻi faʻamalosi e talafeagai lelei mo le fafagaina o le Slot f1 ituaiga. I le gasologa o le vaitau e tatau ai le fafaga faʻalua faʻanatura o mea ma minerale faalua. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina humus poʻo mullein ma le pefu.

E le gata i lea, o tamato e manaʻomia le tumutumu e aloese mai le malepe. O le masking o se vaega taua foi o le tausiga o laau. I le tuputupu ae o le tomato 2 ituaiga, o le tasi o ia mea e tatau ona aveese. O le aveeseina e tatau ona atoatoa, o lona uiga, i le pito i lalo, pe a oo i le 4 cm le "Hemp", lea e mafai ona tuua e le aufaifaatoaga e le o poto masani mai le mea lona lua, fesoasoani i le atinaeina o microbes ma le pala.

Afai e te le palota, o le a amata ona fua mai fua i luga o le itu laau. Talu ai ona e le lava le malosi o le laau e atiina ae ai laina uma e lua, ona o le leai o ni meaʻai taua, o le a amata ona pala le tamato pito i lalo.

Pests ma faʻamaʻi

Aua neʻi faʻamoemoe le amataina o soʻo se faʻamaʻi, faia le puipuiga. Tomai togafitiga e tolu i le vaitau: i le taimi o le totoina, i le taimi o le fugalaau ma le faia o fua.

Eseesega e ono aʻafia i le lanu enaena. O se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e faʻaalia e pei o samasama samasama ma ni sipeti mai le suga. Muamua e pagatia o laʻau pito i lalo, lea, i le aluga o le taimi, maʻau mago. Le taimi e sili ona lelei mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi - vaitaimi o le fuga ma fua mai. Faʻaaoga lelei fualaau e faʻafefete ai le mea lanu enaena - "Pupuni" poʻo le paluga Bordeaux.

I le faaopoopo atu i lenei faʻamaʻi, o le tamato e paʻu mai i le paʻu palapala - o lanu laiti lanu papaʻe. Faatasi ai ma le faateleina o mea, o lanu lanu samasama muamua ona lanu enaena. I lenei tulaga, o le fualaau faasaina "Pro Gold" o le a fesoasoani ia te oe.

O le faʻafefeina o se laau ma le faʻamalosisi o le suauʻu e mafua ai le tupu o le palasotoxicity palapala. Afai e tupu lenei mea, tau lava o le malolo i le laei, ia malolo le lalolagi.

Fiafia i se ituaiga o "Slot f1" ma Colorado beetles. E faigofie lava ona vaʻavaʻai i latou, e pei o ni fasi pepa. Ioe, oi latou o loʻo ola i pateta. E mafai ona e tauina i latou i le fualaau oona "Prestige". O le isi meaola o se urosa. Faʻasaga ia te ia, o le "Dwarf" e sili.

Tuutuuga mo le tele o le fausiaina

O fua maualuga e mafai ona ausia e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina, e ala i le faʻaauau i le tekonolosi tau faʻatoaga. Ae o le i ai o mea e faʻamalosi ai e taua lava le iloa. O se tasi o fualaau lauiloa - "Bud." E faʻaaoga e faaosofia ai le tuputupu ae ma le fuaina o le laau. O le togafitiga e faia i se vaifofo (e tusa ai ma faatonuga) i se tulaga masani i le vaiaso. E mafai ona e maua lenei mea ma mea faʻafefetei faapena i se faleoloa faapitoa ma fatu fatu o fatu fatu.

Faʻaaoga fua

F1 fualaau aina e masani ona faʻaaogaina fou. O le tele o le paʻu e mafai ai ona faʻaaogaina tamato ma mo le faʻasaoina po o le teuina. Fualaau fualaau suamalie e maualalo ai mea e maua ai le solids ma le paleni lelei o meaola ma suga. O le mafuaʻaga lea e faʻaaogaina ai le sua.

E te iloa? O Tomatoes e aofia ai le homone o le fiafia (serotonin) ma vailaʻau antineuritic (Thiamine).

E pei ona e matauina, o lenei ituaiga e ese mai i isi i lana tekinolosi mea taufaatoaga. Fafagaina ma le puipuia vave - o le ki i vao maualuga. Tomato "Slot f1" e le faʻaleagaina i le tausiga. E tusa lava pe itiiti lou poto masani i le totoina o fualaau faisua, o lenei ituaiga e fetaui ma oe.