Mataupu

Faʻaleleia ma lauiloa le faʻasusu o le susu ma le kalaka e faʻaumatia ai anufe ma isi vailaʻau

I aso nei, o vailaʻau faʻapitoa e ofoina atu ai le tele o anufe. Ae o loʻo i ai uma i latou uma ni faʻalavelave matuia ma e le masani. O se natura masani ma le taimi e suʻeina i vailaʻau faʻamaʻi o fualaʻau laulaʻau i le susu.

Na te tauivi atoatoa ma le manumalo i le amataga. E faʻapefea ona saunia le faʻasolosolo ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina, o le a matou taʻuina atu ia matou tusiga. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei autu.

I le aoga o le faʻasolo i le togafitiga o le helminthiasis

Faʻalogo: O le ili vave o le a vave ona fesoasoani pe afai e le amataina le helminiasias ma o le a vave lava ona aveese faʻamaʻi mai le tino.

E tatau ona maitauina o le togafitiga o le kalama mo faʻataʻitaʻiga ei ai le tele o itu lelei:

  • O le fua e masani ma e toetoe lava leai se faʻamaʻi.
  • O togafitiga e avanoa mo tagata uma, ona e le taugata tele le kalaka.
  • Faʻafaigofie ma seneturi o faʻamaonia le aoga o togafitiga.

O se tasi o metotia sili ona mataalia ma lauiloa o le togafiti o anufe o le fufuluina o le kefe i le susu.. O lenei meafaigaluega ua i ai nei i le afe afe tausaga. O lona aoga e mafua mai i le mea moni o le susu e faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o le kālati i luga o le mucous membranes o le gastrointestinal tract ma atili faʻaalia ai le lelei o meatotino o elemene o loʻo maua ai le tuufaatasiga.

O a parasi o le a fesoasoani e aumai?

O le tasi osofaʻiga a le tagata lava ia e mafai ona faʻatutuina le selau ma selau afe fuamoa, o lona uiga, ia matua faateleina le taulai atu o le faaleagaina i le tino. O nisi o meaʻai o le a sau i fafo, ma faʻaaogaina oe i se tufatufaga.

Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona amata togafitiga i se taimi vave e mafai ai. Faatasi ai ma le garlic ma le susu, e mafai ona e faʻaumatia ituaiga anufe nei:

  1. Lamblia
  2. Roundworm.
  3. Ipu anufe.
  4. Tapeworm.
  5. Filarias.

E oo lava i le vave ma le manuia o le togafitiga o le tagata ile garlic, e fautuaina e feutagai ma se fomaʻi ma faia ni suʻega talafeagai.

Faʻaaliga manino o le tuufaatasiga

O le manogi manogi o le kalaiki e mafua ai le i ai o se aofaiga tele o suauu taua. Ua faʻamaonia e le saienisi o latou o loʻo aʻafia tele le taua o galuega a helminot. O phytoncides o loʻo iai i fualaʻau faʻateleina le faʻaleleia o le vevela o le tino. E le o vaʻaia e le tagata lenei mea, ma faʻamaonia i ia tulaga e maua ai se olaga faigata. O se taunuuga o togafitiga, o fua o anufe ua faʻaumatia. Faʻasalaga e faʻapitoa.

I le fesootaʻi ma le susu, e sili atu ona lelei le galala e le tino, lea e mafai ai ona sili atu ona lelei le taulimaina o anufe. O le kulimi foʻi e faʻaitiitia ai le malosi o aʻafiaga o eleʻele e manaʻomia i luga o puipui o le manava ma le fatu.

O latou nofoaga e fiafia i ai o le manaʻoga. O le mea lea, o vailaʻau faʻaonapo nei e faʻamoemoe e faʻapipiʻi le parasite. I le taimi lava e tasi, e vavaeese mai le tino o loʻo nofo ai ma lafoaʻi le inumaga i se auala masani.

O vailaʻau i le tuufaatasiga o keleni e ulu atu i puipui puipui o le anufe ma faʻamalamalama moni ai ana iniseti. O se taunuuga, o le parasite ua mate. Ma e sau i fafo i feces.

O le aoga o le togafitiga o helminthia ma le kalaka e mafua mai i le mea moni e faapea o mea aoga o loʻo aofia i le galala i se maualuga maualuga. O lona uiga, o se tasi o keke o le kālati ua avea ma lamatiaga i meaola faalafua.

Faʻamatalaga ma faʻagasologa o lenei metotia

Togafitiga o le alofa o le laʻau i luga o le susu e sili atu ona lelei nai lo le leaga. Ua leva ona iloa o fua o le kalaka ei ai sona aafiaga lelei i se tagata.

Faafetai i suauu taua ma elemene eleni garlic:

  • Faʻalagolago i le polokalame puipuia.
  • Faʻasologa o faʻafitauli o ituaiga eseese.
  • E i ai le aoga o le anthelmintic.

O suʻesuʻega faasaienisi ua faʻamaonia e mafai e le keleka ona faʻalavelave le atinaʻeina o fale faʻavae. Aua nei galo o, i le faaopoopo atu i esters, o isi vailaau aoga o loo i ai i le kalala:

  • Vitamini D, B ma C.
  • O suauu mama.
  • Inulin

O le mea aupito sili ona taua o le faʻafefiloi o le kalama ma le susu o le natura atoa lea o le tuufaatasiga. ma le toesea o soʻo se isi vaega o vailaʻau faʻasolosolo poʻo faʻasao. O moa e tatau ona matauina mea nei:

  • O le fua e le talafeagai mo tagata ei ai allergies i oloa susu.
  • Tofo faapitoa o lona uiga.
  • Le umi o togafitiga.

Contraindications

O le laʻau o se vailaau masani ma e le faʻaleagaina mo le togafitiga o le helminthiasis. Ae ui i lea, e tele faʻasolega:

  1. Ulcerative faaleagaina i le manava.
  2. Gastritis ma le faʻateleina o le puleaina o le suka gastric.
  3. Maʻi faʻamaʻi (matua afaina).
  4. Faʻailoga fatu fatu fatu.
  5. Pancreatitis.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e gauai atu i faitioga, pe feutagai ma se tagata poto faapitoa. O vailaʻau i totonu o le tamaititi e mafai ona mafua ai le vevelaina o faʻamaʻi masani. Mo se faʻataʻitaʻiga o le mea e faʻaaoga ai le kālati e faʻaleagaina ai totoga mucous o le gastrointestinal tractlea e faʻaleagaina ai le faʻaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi pipisi o le vaega o meaʻai.

E taua: O le taʻaleʻa e faʻasaina i le i ai o pancreatitis i le tagata maʻi, ona e faʻaleleia ai le pulelasi o le gastric juice.

Meafaifaʻaili e faʻaaoga i le helminthiasis

O le tau faasaga i faʻamaʻi - e le faigofie ma tuai. E mafua lenei mea i le mea moni o anufe o loʻo i ai se tino gaosia lelei. I le tasi aso, e mafai ai e le fafine ona taoto le selau o fuamoa. E le gata i lea, o meaʻai e iloagofie e le malosi o le atigi pito i fafo, lea e toetoe lava a le mafai ai e sauniuniga masani ona aafia ai i latou.

Ae ui i lea, e masani le tagata soifua ia i latou ma o latou aʻafiaga leaga i luga o le tino mo se taimi umi lava, o le mea lea, ua atiina ae ai le tele o auala e faʻaumatia ai anufe. O le taatele ma taʻutaʻua i le lalolagi o vailaʻau faʻaleaganuʻu mai anufe mo tagata matutua, o sauniuniga o susu ia ma le kalaka.

O fua nei o loʻo faʻamatalaina pe faapefea ona faia ma inu se mea e faʻaumatia e faʻaumatia ai Giardia, Ascaris, ma isi parasite.

Taʻu i le susu

Meaʻai:

  • <1-2 cloves o le kalama;
  • 250 mililiters o susu.

Kuka:

  1. Taʻu ma tatuʻu le tasi laʻau o le kalaiki.
  2. Tuu i totonu o se koneteina tioata ma faʻatumu i se ipu susu.
  3. Faʻailo i se spatula laupapa poʻo soʻo se isi mea o umukuka umukuka. E taua tele e le o mea uma.
  4. Tuu mo le 1-2 itula. Afai e manaʻomia, ia faʻamalosia le aʻafiaga, e mafai ona e faʻaopopo aʻa aʻa o le horseradish poʻo le pepa uliuli i le paluga.

Vasega o togafitiga:

  1. Faʻaaogā le faʻasolosolo i le taeao mo le afa itula ao leʻi 'ai i luga o se manava gaogao.
  2. O le umi o togafitiga e le itiiti ifo ma le tasi le vaiaso.

Matou te fautuaina e matamata i le vitio i luga o le sauniuniga o le faʻafefe o le kalama i le susu mai meaʻai:

Kefir faʻavae oloa

Ma le isi, mafaufau i le auala e sauniuni ai ma ave le vailaau faʻamaʻi mai pamu i luga o le faavae o yogurt.

  1. Ia sili atu ma le tasi le paluga o le kelati ma sasaa 0.5 lita o le kefir.
  2. Faʻailoga. Na tuʻuina atu i ai i le pusaaisa mo le 2-3 itula.

Auala e ave i aso uma i le taimi e moe ai. E maitauina o le faʻafefiloi o kalama ma kefir na faʻaalia ai le paʻu mamafa..

Faʻaiʻuga

Pe a togafitia le helminthia ma le kalaka, e tatau ona mataʻituina ia fua, metotia ma le umi o le vasega. A leai, o aʻafiaga ogaoga ogaoga e mafai ona tupu. O mea taatele o le:

  • Paʻa i totonu o le loto.
  • Paʻu le paʻu o le tino.
  • O foliga vaaia o le faateleina o le fua o le fatu.
  • Faʻamatalaga faʻaogalua.
  • Le toto faʻamaʻi pipisi.

Ina ia faʻaitiitia aʻafiaga leaga ile tino, mulimuli i le fua.. E tatau ona e faʻaeteete faʻaeteete pe a feteʻenaʻi tau.

E manaia le iloa pe mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi faʻamaʻi ma le kalaka? Ona faitau lea oa matou mea faitino i le auala e avea ai ma se kalama keema ma pe ono mafai ona faʻaaoga le keleka i le tau faasaga i se faʻalavelave leaga i tamaiti.

Faaiuga

Afai ua e maitauina faailoga o le helminthiasis i totonu oe lava poo oe vavalalata, aua le faʻavaivai. O fualaau faʻasaina ua faʻamaonia i luga o le garlic ma le susu o le a fesoasoani ia te oe. Ma ia puipuia mai faʻamaʻi i le lumanaʻi, mulimuli i tulafono o le soifua maloloina o le tagata lava ia ma faʻataunuʻu lau fagafao 1-2 taimi i le tausaga.