Eseese o kāpeti

Cabbage Kale: faʻamaumauga o ituaiga

Ua viia e le 'aufaifaatoaga le fualaau faisua ua taʻua Kalepeti, o ituaiga ia e sili ona lauiloa i fafo ma e masani ona taʻua o le "vao" po o le "curly", "braungol" po o le "grunkol". Laʻau laau Brassica oleracea var. O Sabellica e aʻafia i togalaau togavao a aiga. Pe a faatusatusa i le pulupulu o Brussels ma le broccoli, o lenei oloa a le au faifaatoʻaga e le masani ona faaalia i le lisi o faleaiga, ae o tausaga uma lava o lona fausiaina o le mauaina lea ma sili atu ona lauiloa i tagata o le taumafanafana, aemaise ona o le malulu (e oo i -15 ° C) ma mea aoga o le laau.

Vaega taua o foliga mai o le fualaʻau:

  • le toesea o le ulu masani;
  • o le i ai o se mea faʻapuupuu (e pei o se salati);
  • Lacy lafoaʻi le mumu i lanu meamata, laumei po o le lilac shades.
E te iloa? I le tele o le calcium, o lenei fualaau aina e sili atu le lelei nai lo susu susu. Ma o le fuainumera o palatini e mafai ona avea ma se tutusa lelei o ipu o aano o manufasi.

Kale Red

O le tuaa o ituaiga uma o leisi tilotilo i Amerika o loo taua o le "kāpini Rusia mumu". O le fualaau faisua ua tumu i anthocyanini, calcium, magnesium ma vitamini A, C, E, K. I se faaopoopoga, o le kāpuni lanu mumu Kale o se punavai faaopoopo o antioxidants.

O ona laupepa e pei lava o faʻasalalau laupepa. O le pusa laʻau teuteu teuteu e faʻaaogaina e teuteu ai le togalaau poʻo fugalaau fugalaau. 2.5 masina e lava mo le matua o lau lanu lanumumu. O lenei vailaʻau o loʻo taʻua o se tasi o ituaiga mea e sili ona malulu, e pei o le aʻafiaga o le kiona 18 tikeri. Faatasi ai ma se faaitiitia i le vevela o le ea, ua suia ai le paolo. Lanu mai le lanu violē-lanu meamata i le lilac lanu moana.

O vaovao totogo e sili ona olaola i luga o eleele. A maeʻa le mea muamua, faʻaopopo pe a ma le 2% le faʻalaʻau e faʻamalosia ai le tipu. O le taimi sili ona lelei mo le luluina o le 1.5 masina aʻo leʻi totoina fatu.

Kale Green

Kale o le kopa laulaʻau lanumeamata, i ona faʻamalologa ma le tofo e tutusa ma le ituaiga muamua. O le vaaiga e faapalepale ai le tau malulu ma i le tausaga lona lua o le seleseleina e aumaia ai se seleselega lelei. O mea faʻale-natura e faʻaititia ai le cholesterol lamatia i totonu o le toto, faʻamaonia ai le gastrointestinal tract. Faʻafetai i le manaia o le tofo, kalafi laulaʻau Kala e mafai ona avea ma mea taua mo se suamalie lanumeamata poʻo se salati i fualaau faisua fou ma gutu, faapea foi ma isi ipu mai le lisi o meaai.

Kal Siberia

I se tasi taimi, na maua ai e le faifaatoʻaga le malosi i le fuaina o se fualaau palu laʻau i le taimi o le malulu matuia (e oo atu i le -150 ° C). O nei ituaiga meaola e masani ona masani ai i Netherlands ma isi atunuu malulu-Europa.

O le togalaau e puipuia i le malulu, faʻasao i meaola iniseti. I totonu o le Ural ma Siberia tatala avanoa, o le siberia tele o kāpeti kāpini e tupu mo le tusa ma le 80 aso. O tagata o le taumafanafana e fautuaina le totoina o meaola faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau mo le lelei o le seleselega. O le togalaau tulaga ese o le togalaau e le itiiti ifo i le tofo i isi ituaiga. Faatasi ai ma le amataga o le kiona, o laʻau tipi e sili atu ona suamalie, sili atu ona agavaivai ma sili ona suamalie.

E taua! Ia Tesema, e mafai ona e seleseleina ma le saogalemu se fualaʻau fualaʻau ma laʻau matala. A o totoina fatu o le Siberia kāpeti Kale i tulaga o le potu, e manaʻomia le i ai o le taimi e fai ai le faʻatinoga 5-7 vaiaso aʻo leʻi oʻo i le kiona mulimuli.

Kale Prime

Televave le tuputupu ae o ituaiga. O le kulupu vavalaʻau ua tuʻufaʻatasia ma aano o manufasi ma isi fualaau faisua i ipu vevela. Tuuina atu le tofo totoga ma le manogi i le tele o faleaiga. O se mea taumafa e maua ai le maualuga o le potassium, phosphorus, sodium, iron, zinc, seleni ma le kopa. Cabbage braungol Muamua e fautuaina mo le faʻaaogaina pe a uma meaʻai.

Kale Scarlett

O se ituaiga o fualaau faisua teuteuina ma se lanu enaena matagofie ma lanu uliuli lanumoana.. O le matagofie o le pamu pumpless o le a avea ma teuteuga sili o le togalaau teuteu po o le togalaau fugalaau. O fatu o le laau e ola i totonu o le 10 aso. O le malosi o le lanu o laʻau e faateleina ai gutu. Ma le lava o le tausiga, o le Scarlett ituaiga o le a talisapaia le gaosiga lima o laulaʻau lapopoa ma lauusiusi, lea e mauʻoa i vitamini A ma C.

Kale Trostevaya

O le fualaau faisua e umi, mafiafia e oʻo atu i le tasi ma le afa i le lua mita le maualuga, e foliga tutusa ma se tootoo ma le vavae. O loʻo faʻamauina i luga o le pito o laulaʻau ma se mafolafola pupula. O se mea aoga lenei mo le lisi o aso taʻitasi ma mo le puipuia lelei o le kanesa.

E tele ituaiga eseese o kāpeti, e ese mai le lanu papaʻe, o loʻo fiafia i Savoy, Brussels, kohlrabi, Beijing, cauliflower

Kale dino

Tulaga maualuga o Tuscan origin, o lona uiga o le tumau, meaʻai paleni. O le umi o le faʻaaogaina o laulaʻau laʻau Dino lafoaʻi i meaʻai i aso taitasi e faʻapupulaina ai le gaioiga vaaia ma le teteʻe o le toe mata i le faʻamalolo o le UV. O le aofaʻi o vitamin C malosi i le fiva tipitipi o se faʻasologa taua o fualaau suamalie.

E te iloa? I totonu o Europa, o laʻau faʻamalosi ma lau lapopoa ua lauiloa talu mai aso anamua, ae o le pito i luga o lona lauiloa e pa'ū i luga o le Vaitau Tutotonu.

Kale Curly

Fesuisuiai ituaiga eseese o kapisi o loo i ai se lanu viole-lanu paʻu o lanu suamalie ma le susu. O laupepa taitasi e iai se faʻapotopotoga e feʻaveaʻi i autafa. Kinky primer ei ai ni mea faʻapitoa faʻapitoa ona o le maualuga o le faʻamanuiaina o le sulforane mea aoga. O fualaau ma elemene o se fualaau faisua e le masani ai e sili atu le faigofie ona faigofie nai lo vitamini o loʻo faʻapipiʻiina i le fale suesue.

Black Tuscany

O le kapisi o Tuscan o loʻo faʻaleleia i latū latina. Seleselega e aunoa ma se grunkol mai le amataga o le taumafanafana i le faaiuga o le autumn. O se aganuʻu fualaʻau ma se foliga e le masani ai laʻau lanu meamata ma se matte sheen.

O laʻau lauolaola o le laau e pei o tubercles i le fausaga, o le ituaiga e pei o le kapisi Savoy. O fualaau o le a le gata ina teuteu ai le laulau, aua o ituaiga eseese "Black Tuscany" e aofia ai le tele o amino acids ma le Omega 3 fatty acid.

Reflex F1

O se laau totō e iai le tofo faʻamaonia e lauiloa i tagata o le mafanafana. I fafo atu, e foliga mai o se laina laititi-vertical ma laʻau lanumeamata lanumoana malosi. A oʻo ina matua, e oʻo atu i se maualuga maualuga o le 80 cm.

O lenei fulafula e foliga mai i le tele o taumafataga maloloina e pei o le saladisi fualaau aina autu. Eseese o le kulupu kapisi reflex f1 e faʻatusatusa atu i se vaega o vailaʻau faʻamaʻi. E na o le 100 g pepa lauti e aofia ai ato o vitamin aoga ma minerale.

Redbor F1

O tagata atamamai faʻapitoa e talisapaia Kale lauulu tausaga mo se mea manaia ma lelei.. O faʻatoʻaga faʻatoʻaga e totoina lenei ituaiga i luga o le eleele ma faʻamalamalama lelei. O le leai o se paolo mai lala o laau lelei e aafia ai uiga teuteu o le fualaʻau.

Aganuʻu e le lelei i le tausiga. I le faagasologa o le matua matua oʻo i le maualuga o le 70 i le 150 cm. Lua tausaga laʻau pepa lau laulau f1 o loʻo i ai ni laʻau paʻu lau paʻu.

O tuaoi lelei o kapeti o ni meaʻai, pi, kukama, pateta, radishes, garlic, peas, chard, sage, beets, spinach, celery.

O le mea lea, o le fualaau ua faamatalaina o le filifiliga sili lea mo se soifua maloloina lelei i aso taitasi, o se faleteuoloa o vitamini ma meaʻai mo le soifua maloloina o o tatou tino. O le tele o ituaiga o loʻo taʻua i luga ua lelei ona faʻaleleia i le tau o lo tatou atunuu.