Faatoaga faatoaga

Lelei mo faatoaga tetele - Chickens Super Harko

Chickens Harka (Super Harko) o se ituaiga o le ituaiga o tagata na faapitoa ona gaosia e tagata tomai faapitoa Hungary.

O nei moa e tutupu vave vave, ma maua ai le tele o musele, lea e maua ai aano o manu ma le tofo lelei. Ae ui i lea, mo le tausia manuia o le ituaiga, e manaʻomia e le faifaatoʻaga ona iloa ni nai nuanua taua.

O le ituaiga o moa Kharka na gaosia e le kamupani Hungarian BabolnaTETRA e avea ma aano o manufasi ma fuamoa.

Ina ia maua lenei ituaiga, na faʻaaogaina ai le gaioiga o meaola a Hungarian, faʻapea foʻi ma meaola o le Tetra.

O se taunuuga, na mafai e tagata atamamai ona maua se manulele sili ona lelei, lea e mafai ona faigofie ona tupu i totonu o faatoaga vao moa ma luga o le teritori o fanua tumaoti.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

O le moa o lenei ituaiga o loʻo i ai se tino manua faʻasolosolo.

Ae ui i lea, o foliga o lona tino e foliga mai e lapotopoto ona o le i ai o pulu manogi i luga o le tino. O le ua e le o se mea umi, o le a tupu aʻe ai se uumi uumi, e pau i luga o tauau o le moa Kharq.

E faasolosolo malie malie le ua mai le tua, o se mea itiiti lava. O talofa e lautele, o apaʻau e pipiʻi malosi. O o latou pito i lalo ua ufitia i le umi o le lumbar plumage, ua paʻu ifo mai tua o le moa.

O le siʻusiʻu siʻosiʻomaga o le roosters ua faʻatū maualuga. E tupu tele lava le uumi, e valiina i lanu uliuli ma sina lanu lanumeamata. O le pusa e totoina loloto ma lautele, o le manava e lapoa, ae tosoina i totonu o le ato Harka.

O le ulu o le moa e lautele, ae le tele. I luga o le lanu mumu o le manulele ua leai atoa se mea. O le selu e tele, saʻo. E mafai ona maua mai i le 5 i le 6 nifo ma ni vaʻaiga loloto. O taligalu e faʻaloloa, mūmū.

Ulutala pito i luma e lanu uliuli. O lanu e mumu pe moli-mumu. O le gutu e malosi, pogisa po o le lanumoana, ae i le taimi lava e tasi o lona lanu e masani lava ona i ai se lanu malamalama.

O laʻau o le Kharka breeds e lelei le natia i lalo o le fomaʻi faʻalelei. I le avea ai o se tulafono, ua valiina i le lanu enaena vaivai. E pupuu le ato, e vavalalata tamatamailima.

O le chicken Hercules na maua lona igoa ona o lona lautele tele.

Afai e te fiafia i tusiga o Westphalian, ona i le itulau http://selo.guru/ptitsa/kury/porody/yaichnie/vestfalskie.html e mafai ona e aʻoaʻoina uma auiliiliga e uiga ia i latou.

O laumei o lenei ituaiga o loʻo i ai le tua i tua, o se manava tele ma se pusa lapotopoto. O se siʻusiʻu siʻosiʻomaga e toetoe lava saʻo, e fai ai se pito i tua ma tua o se moa. I le faʻaitiitia o le papa, e manino lava le iloa o nifo ma tipi. E sili atu le pogisa o loimata o taliga.

Faʻapitoa

O le taimi lava lea e tatau ona maitauina o lenei ituaiga o moa e tutusa lelei lelei i fuamoa ma aano o manufasi. Ona o lea mea, o ana lafumanu o loʻo gaosia lelei i le tele o faatoaga vao moa, faapea foi ma faatoaga o faatoaga.

O a latou gaʻo o moa Super Harka e lelei ai aano o manu, lea e le fetaui i isi ituaiga. Ae mo le gaosiga o fuamoa, e mafai ona faigofie ona gaosia le palapala i le 200 fuamoa i le tausaga.

O nei manulele e matua le lelei lava i tuutuuga o le taofia. O latou ia faifaimea faʻavavevave i luga o le teritori o moa moa ma lagona lelei foi i luga o le tamaʻitaʻi. Ona o lenei mea, o le Harku e masani ona gaosia e nai pisinisi laiti pe na o ni tagata e fiafia i ai.

Ua matua atiae e Chick Harka le atinaʻeina o tina. O taimi taʻitasi, o le moa latou te nonofo i luga o le tuʻuina o fuamoa ma faʻafefiloi moa e aunoa ma se fesoasoani a tagata. E le gata i lea, o le Harkey o se tamaʻi tamaʻi vao. O le a latou tuʻuina fuamoa e tusa lava pe sili atu ile malulu.

O le tupulaga o le Kharka e vave ona ola vave ma vave vave ona sopoia. O lenei mea e mafai ai e faifaʻatasi ona faʻagaloina uma faafitauli e fesootaʻi ma le maualuga o le tino mai le malulu i totonu o moa. E le gata i lea, e mafai ona fafagaina manu felelei o Harka i le fale.

O le mea e leaga ai, i le fale, o lenei ituaiga o moa e seasea ona oʻo i le tele o faamaumauga, talu ai ona o le tulaga o le fagaina o manu moa ua fafagaina i latou i fafaga faapitoa. O loʻo i ai se faʻaopoopoga o le tele o vaega o le porotini, e fesoasoani i se saoasaoa vave o maso maso.

Initaneti ma faʻatoʻaga

O le mea e lelei ai, o chicken breed chicks e le o mamafa i le tulaga o fale. Latou te ola tutusa lelei i faleoloa moa, fale gaosi vavalavale, ma luga foi o le saolotoga.

O le toʻafilemu o le fatu e mafai ai ona tausia faʻatasi ma isi moa ma manu e aunoa ma le fefe neʻi tulaʻi se feeseeseaiga.

Ae mo le fafaga, mo nei manulele lelei fualaʻau protein. Ua i luga ia i latou e vave lava ona maua e manufeʻa le mamafa ma amata ona tuai muamua. O meaai i totonu o le fale e fetaui lelei mo lenei ituaiga, ae o luga o luga o latou taumafa o le a sili atu ona tuai.

Ina ia tupu lelei manufelelei i luga o fatu o le fale, e mafai ona faaopoopo i ai fuamoa. Mo meaola laiti, o le fafagaina o le siʻi gaʻo maualalo e talafeagai.

O nisi tagata tomai faapitoa ua maitauina o moa a Hark faanatinati sili atu i tulaga lelei malamalama. I le avea ai o se punavai malamalama, afai e leai se mea e masani ai, e mafai ona iai ni moli faapitoa.

Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e faigofie ona e fetuunai le umi o le ao, ae aua nei galo o le tele o aso o paʻu paʻu, o lea ua amata ai ona latou toesea fuamoa.

Uiga

O le fuamoa muamua ile fuamoa i Hark's hens e tupu i le vaiaso 22. O le mamafa o le fuamoa o le mamafa e tusa ma le 60 g, ae tatau ona filifilia ni faʻataʻitaʻiga tetele mo le faʻavela.

I le na o le 52 vaiaso, o nei laulau e mafai ona sili atu i le 230 fuamoa ma se atigi lanu enaena. I le taimi atofaina atoa, o le Harkey e naʻo le 150 g o meaʻai. Ole laʻititi laʻititi lea mo le maualuga o le gaosiga o fuamoa.

Ae o le mamafa o le tino, ua lua i le lua vaiaso le matua, e mafai e le roosters ona oʻo atu i le mamafa o le 2 kilokalama, ma moa, 1.5 kg. I le vaitau o le uluai fuamoa, ona totoina lea o hens i le tele o le 2.5 kilokalama. E mafai ona iloa o moa e vave ona vave tupu, o le mea lea o le a sili ona aoga a latou tausiga mo faʻatoaga moa ma faʻatoʻaga faʻapitoa.

Analogs

Nai lo o chicken Kharka, e mafai ona ola tupu moa Avicolor i le teritori o le tuatusi. O nei manulele o loʻo faʻaalia i le tele o gaosiga o fuamoa i le fua tutusa.

E mafai ona latou tuʻuina atu le silia ma le 300 fuamoa i le tausaga. E iai foʻi moa a le Avanoa o ni meaʻai lelei tele, lea e foliga tutusa ma aano o moa.

Faaiuga

O fuamoa gaoa o le ituaiga Kharka e tupu vave vave ma amata ona faʻaogutu vave. O lenei mea e mafai ai e le au faifaatoaga ona maua vave a latou meaalofa nai lo isi ituaiga o moa a le aiga.

E le gata i lea, o le Harkey e lelei le sologa lelei i soo se tulaga o le taofia ma e le manaʻomia ai se tausiga faapitoa mo i latou lava, o lea e lauiloa ai i latou e faia faʻatoʻaga.