Laʻau

Hydrangea togalaau - totō ma tausi i le malae vaʻaia i Urals

O Hydrangea o se fugalaau mananaia, lea e le faigata ona tupu e tusa lava pe sili atu ona lelei le fai togalaau. O lenei mea e tele lava ina faamatalaina lona manaoga maualuga.

Faʻasologa o talafaasolopito

Hydrangea ao tuputupu aʻe se meaola e oo lava i le taimi o le tertiary, i le tele o le itu i matu o le lalolagi sa ufitia i vaomatua e le mafai ona gafatia. E le o le mea na ia galueaiina. O faʻavavega i Alaska ma nisi o itulagi o le Iunaite Setete na faʻaalia ai le manuia o le fugalaau na sili atu i le 40-70 miliona tausaga talu ai.

O Hydrangeas e sau i le tele o lanu eseese.

Na sau Hydrangea i Europa i le amataga o le seneturi 14. I le amataga, na amata ona tupu le fugalaau mo le mauoa ma le tamalii. Sa i ai i ni ituaiga se lua: paʻepaʻe ma mumu.

O aso nei e sili atu i le 70 ituaiga o hydrangea, o loʻo maua mo le totoina i toetoe lava o soo se itulagi ma eleele lelei.

Fugalaau faʻamatalaga

Hydrangea togalaau - totō ma tausi ile eleele

O i latou e fiafia i le faʻaleleia o togalaau ma togafitiga i fafo ile Urals ua latou iloa lelei le uiga o lenei fugalaau. O se faʻalauiloa e mafai ona tupu i le maualuga o le 2 mita. O loʻo i ai i le laau ni laʻau lanumeamata lanumeamata lanu meamata ma se totoa saʻo.

Fugalaau e mafai ona eseese lanu: mai le paʻepaʻei le lanu violē. Latou te faia i pito o taameni ma avea ma foliga matagofie i lalo o pulou. Hydrangea fuga mai ia Iulai ma Aokuso.

E le mafai e le Hydrangea ona faʻataunuʻuina se foliga faʻapitoa

O faʻafitauli faʻafefe faigata ua leva ona leai se faʻalavelave i le tupu aʻe o se fugalaau. O le vaeluaina o Hydrangea i totonu o le Urals i tausaga talu ai nei o loʻo malosi tele. Ina ia mafai e le fugalaau ona maua le mafanafana i se tau vevela, e taua le filifilia o le ituaiga saʻo mo le totoina.

Faʻamatalaga eseese mo Urals

Hydrangea Vanilla Freyz - totoina ma tausi ile fanua

I le sailiga o se tali i le fesili e sili ona totoina i le Urals, e fautuaina ina ia gauai atu i ituaiga o mea ua fefefe.

Laitiiti Laiti a Dart (Vaʻaiga Laiti a Dart)

O lenei mea faʻapitoa mo le totoina ma le tausiga i le lauʻeleʻele i totonu o Urals e sili ona talafeagai. Afai e manaʻomia, e mafai ona totoina i totonu o se fagu. O lenei mea o se ogalaau maualalo, e oo atu i le 1 mita le maualuga, faatasi ai ma le lanu piniki eleelea.

Laitiiti Laiti a Dart (Vaʻaiga Laiti a Dart)

O le taimi vavalalata o lenei Ural hydrangea e paʻu i le taumafanafana (Iulai ma Aokuso), ma e masani ona oʻo i le autumn, pe afai o Setema o se mafanafana.

Kyushu

O se isi togalaau e sili ona matagofie i le Urals mo le totoina o le togalaau o Kyushu. O le tolu-mita mita ma se pale pale. O mea leaga o le ituaiga o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe, lea e latalata i le autumn e mauaina ai se kulimi piniki māmā.

O le tausia o se mea eseese e faigofie. Hydrangea e faʻasaʻo le malulu ma le lamala. O le tulaga autu mo le fugalaau atoa o se lava lea o le susu.

Vanilla Fraise

O le vailaau Vanilla Frize e lelei tele mo le totoina i afa malolosi. O se meaola malosi lenei e ola e oʻo i le lua mita. E fuga mai mo se taimi umi lava: mai ia Iuni ia Oketopa. O fugalaau e masani ona sinasina, i le faaiuga o le vaitau o le vavao e amata ona latou liu piniki.

Vanilla Fraise

O lenei ituaiga o hydrangea e sili ona lauiloa, e masani ona faʻaaoga mo mea teuteu.

Tulaga Ese (Tulaga Ese)

Faʻataʻamuʻu hydrangea O Unik foi e aʻafia i ituaiga o le malulu ma o se tasi o ituaiga laʻau e sili ona lauiloa. O lona lelei o le tupu lelei lea ma faʻatumu avanoa avanoa uma. O ituaiga eseese e masani ona faʻaaogaina e fausia ai puipui. E susulu Hydrangea i le paʻepaʻe papaʻe seia oʻo i le faaiuga o Setema.

Laʻau e pei o le laʻau mo le Urals

Azalea togalaau - totō ma tausi ile fanua

Mo le totoina i le vailaʻau o Ural, o nisi ituaiga o laau e pei o le hydrangea e atoatoa.

Annabelle

O le Annabelle laau-pei o hydrangea o se laau e pei o se anufe, o lona maualuga e mafai ona oʻo atu i le tasi ma le afa mita. I lenei laumei lapopoa, pe a totoina i le Urals, e amata ona ola latalata fugalaau i le ogatotonu o le taumafanafana ma faaauau pea ona fuga seia oo i le faaiuga o Setema.

Annabelle

Faʻafetai i faailoilo lelei o le faʻafefe o le kiona, e mafai ona ola se laau faʻasalalau e tusa lava po o ni malulu tetele e aunoa ma ni faafitauli ma e mafai ona teuteuina fanua o le nuʻu ma togalaau mo le itiiti ifo i le 40 tausaga.

Sterilis

O le Hydrangea Sterilis o se isi ituaiga manuia mo le Urals. O le vailaʻau o loʻo faʻaalia i le maualuga o le ola o le vavao, faʻapea foʻi ma le vave faʻatupulaia ma le tausiga itiiti. E mafai ona oʻo atu i le 30 centimita le lautele le faʻaaogaina o lenei eletise. Talu ai ona o le fugalaau e amata mai ia Iulai ia Oketopa, ua mafai ai e Stirilis ona avea ma se mea teuteu matagofie o le mamanu.

Hayes Starburst

O le Hydrangea Hayes Starburst o se laau e mafai ona ese lona maualuga mai le 1 i le 3 m. O le inflorescences e mafai ona avea ma ni mea faʻapipiʻi, paʻu poʻo ni mea faʻapitoa. O le uiga autu o le eseese o le maualuga faigata o le taumalulu. O le laau e mafai ona sao mai gutu e oʻo atu i -35 tikeri.

O ituaiga ua taua i luga e le faatapulaaina i na ituaiga o hydrangea e mafai ona ola i totonu o Urals. Ole lava lisi e mafai ona aofia ai ituaiga Mirage, Pink Diamond, Nikko Blue ma le tele o isi. E mafai ona filifilia inflorescences i soo se lanu. E mafai ona lanumoana, paʻepaʻe, piniki, mumu poʻo se ituaiga fugalaau e lua-tone.

Tatala le afifi

I le avanoa tatala, e tatau ona toto le hydrangea i le tautotogo. E faʻatatau i le itulagi, o le taimi o le totoina o galuega e mafai ona fesuisuiaʻi, ma sili atu.

O vaeluaga o le Hydrangea ao le i totoina ile eleele tatala e tatau ona iai le taimi e malosi ai

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

Ina ia mafai ona totoina se laau i le eleele, e le lava le naʻo le faatali seia oʻo mai le tautotogo. E taua le filifilia o le vaitau saʻo. O le faaiuga o Aperila poʻo le amataga o Me o le a sili ona talafeagai mo le Urals. O le totōina o le a manaʻomia ai se fatuina lelei, laufanua lafulemu ma se lisi aupito maualalo o meafaigaluega i le togalaau.

O fea e sili atu ona toto ai

Mo le totoina o le hydrangea, e tatau ona e filifilia se eleele talafeagai lelei. E ui lava o le laau o loʻo manatu i le malie o le susu, e le faʻafefeina ai le susu.

O le nofoaga e tulaueleele ai e tatau ona ufiufi. E sili atu le lelei mo le la e faʻamalamalamaina na o le taeao po o le afiafi. I le gasologa o le aso, o le a sili atu le faʻalelei o le fale i le paolo.

Faʻamasinoga faʻalelei

O se lua mo le totoina o manaʻoga e tatau ona saunia muamua: ia le itiiti ifo i le masina, ae lelei i le tautoulu.

E le gata i lea o le algorithm o gaioiga e pei o mea nei:

  1. Suavai le lua i le tele.
  2. Tuu le fatu i le ogatotonu o le lua.
  3. Lasalo aʻa o le laau.
  4. Faatumu le lua i le palapala mai luga o le palapala maualuga o loʻo faʻafefiloi ma le peat acid.
  5. Faatusatusa le lalolagi.
  6. Tele suavai le fatu.

Taua! O le tufatufa o le eleele i le totoina o laau e tatau ona laugatasia. E tatau ona e taumafai faapitoa e aloese mai le va o aʻa o le laau. O lenei mea o le a mafai ai ona ausia le vave gafatia talafeagai o le hydrangea i se nofoaga fou o le tuputupu aʻe.

Tofiga

E mafai ona faʻatinoina le Hydrangea i ni auala autu se lua:

  • mai le oti;
  • mai fatu.

Laʻau

O le taimi sili mo le vavaeina o loʻo i le ogatotonu o le taumafanafana, pe a amata ona amata ona amata mai i le laau. O seleni e tatau ona vavae ese mai laau laiti, tipi ese le lau laʻau o le aʻa ma se pea paipa. E tatau ona tuʻuina i totonu o se vaifofo o le aʻafiaga o le tuputupu ae o le aʻa ina ia aua nei pauu i totonu. E mafai ona e totoina le tipi ina ua lava le atinaʻe o aʻa.

Fatu

E le manaʻomia e fatu Hydrangea soʻo se totoga o le faʻatoʻaga, e mafai ona totoina i pusa tuusao mai le afifiina. O le atigipusa pe a uma le luluina e tatau ona ufiufi i le polyethylene poo le tioata. E ui lava i le mea moni e tutupu mai pupuu i totonu o le 20 aso, i totonu o le lua tausaga o le a latou tuputupu ae i le fale ma totoina i totonu o le faatoʻaga mo le tolu tausaga.

Hydrangea fatu

<

I le silasila i le lavelave ma le umi, o lenei metotia e seasea faaaogaina. O le tele o faifaatoaga e sili ona fiafia i ai.

Hydrangea Care

O le tali aupito saʻo i le fesili i le ala e ola ai hydrangea i totonu o se togalaau i Urals o le tuʻuina atu lea o le fale ma le tausiga lelei. Faʻaali Amerika i lenei mataupu o le a leai. Ua lava le na o le fafagaina i lea taimi le laau, faaopoopo ma lelei le kuka mo le taumalulu.

Faʻasa

O Hydrangea o se fale e gaosi susu, o le mea lea e manaomia ai le fafagaina tele, aemaise i le taumafanafana ma le vevela. Suavai le laau e tatau ona tuusao i lalo o le aʻa, puipuia le vai mai le ulu ma fugalaau.

Laʻei pito sili

E tatau ona fafagaina Hydrangea faatolu i le tausaga: i le tautotogo, taumafanafana ma le tautoulu. O le pito pito i luga pito i luga e tatau ona aofia ai se aofaiga e lava e maua ai se laʻau maloloina o le nitrogen. I le lona lua, o le fugalaau lanumeamata lanumeamata, e pei o le falaoamata, e sili ona talafeagai.

Faʻasalaga o faʻalavelave - o se faiga faʻapitoa o le fuʻa

<

O lenei mea o le a mafai ai e le laau ona fuga vave. Ae mo le faʻamalaina o le autumn, e tatau ona aofia ai le sukalala, lea o le a mafai ai e hydrangeas ona ola e tusa lava pe sili atu le taumalulu.

Sauniga o le taumalulu

O le tapenaga o le hydrangea mo le taumalulu e aofia ai le aveesea o faʻalavelave faʻaletonu uma. I le tutusa ai ma lenei mea, o le vevela ma le teuteu mama e faia.

E ui lava o ogaoga Ural e ogaoga, ae e le manaʻomia mea e gaosia ai le suamalie ma panicle. O le a latou ola lelei mai le kiona. E na ona e manaʻomia e vaʻaia vao uma

O Hydrangea o se filifiliga lelei tele mo soʻo se fai togalaau. O le laau e matua eseese lava e mafai ona totoina i luga ole laupepa ia le itiiti ifo ina ia mafai ai ona maua ni ituaiga fou ma fiafia i le matagofie o le matagofie.