Faatoaga faatoaga

E faapefea ona fausia se fale mo moa ma ou lava lima?

O le vaega autu o sauniuniga mo le tausiga ma le fausiaina o moa o le faatulagaga lea o le aviary mo moa.

O le lelei o lenei fale o le a le gata ina faalagolago i le saogalemu, ae faapea foi le gaosia o le lafu.

O tamaʻi meaʻai laiti ma alope, e mafua ai le faaleagaina o le lafumanu, e masani ona ulu atu i totonu o fale puipui.

Tiki, pei o isi lava moa, e manaʻomia le savali masani. I luga o le auala e faʻapena lelei ai le savali mo moa, faitau lenei tusiga.

I le taimi o le savaliga i le ea fou, o le tino o le moa e le gata na tumu i le okesene, ae ia galue malosi foi i le vitamini D, lea e aafia i le tele o metabolic processes.

I nisi tulaga, o le manulele e teu i totonu o se falemoa faʻatasi ma se lotoa tele, ae o lenei auala e teu ai e le lava le faʻatuatuaina, talu ai o alope po o vailaʻau e mafai ona ulu atu i totonu o le pa.

E le gata i lea, o manulele e mafai ona mafatia mai le osofaʻiga a le au pipifana e osofaia mai luga. O lea e leai se mea e lamatia ai le ola o lafumanu, ua lava le fausia o se aviary puipuia i se mea e mafai ai ona ia faʻaalu se taimi i le ea fou.

Filifiliga o nofoaga

O se vaalele avanoa e moa ai moa e tatau ona ogatasi ma le aiga o le hen. O le mea lea, ao lei fausia le pupuni e tatau ona e mafaufau e uiga i le fausiaina o se moa.

E masani lava o lenei fale o le atunuʻu ua faatuina i se nofoaga e sili ona filemu ma le filemu lea e le mafai ona pasia e tagata ese ma e le mafai ona ulu atu tagata taufaaleaga.

O se fale mo moa e le na o le fa puipui i lalo o le taualuga. O lenei fale e taua ma e tatau ona fausia i le amanaʻia o le tele o mea.

Faitau atili e uiga i le manava o le moa i totonu o lenei tusiga. Ma pe faʻapefea foi ona faʻamalosi i totonu o le falemoa, o ni mea e faʻaaoga ai mea e teu ai, o mea e faʻaaoga mo moega ma pe faapefea ona faʻapipiʻi le faʻapalapalaina.

E fautuaina le tuʻuina o lenei fausaga i luga o se fasi fanua o loʻo pa puipui i le pa. O lenei mea o le a fesoasoani i le faia o se puipuiga faaopoopo mo le faitau aofaʻi o moa.

E iloa e masani ona maua e manufeʻa se faʻalavelave faaopoopo pe a pasia i latou e tagata. O le mea moni, e tele atu faʻamautinoaga o moa, ae e mafai lava ona latou fefefe pe a savavali tagata i totonu o le fale.

Mo lenei mafuaaga, e tatau ai nofo i se auala e mamao ese ai ala o loʻo savavali ai tagata.

E latalata i le aviary e le tatau ona totogo vao vao. E mafai ona ufiufi ai moa mai le la, lea e talafeagai mo manufelelei. Ua lauiloa o le le lava o le vitamini D e oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga, e pei o rickets.

Ae mo le puipuia mai le timu, ua lava le faʻaaogaina o laupepa faʻamalosi palasitika e ufiufi, lea e mafai ona puipuia ai manulele mai le tele o le susu. Ae ui i lea, e masani ona faatalitali manulele i timuga i totonu o se falemoa. O nisi o ituaiga o fale puipui na muamua lava saunia i se taualuga lelei, lea e puipuia ai moa mai le galo, ae le taofia le susulu o le la.

E manaʻomia le i ai i le teritori o se tamai fale puipui e faʻaauau pea ona tupu vao, e taua le faʻamautinoa o se paleni paleni taumafa. Mo lenei mafuaʻaga, aʻo lei fausia oe e te manaʻo e filifili laufanua lauusiusi o le esetete. Afai e leai, ona mafai lea ona toto le mutia pe a maeʻa le galuega fau.

E faapefea ona fuafua le nofoaga?

I le taimi muamua e tilotilo ai atonu e ono foliga mai o moa o le a faigofie ona ola i le savavali e oo lava i luga o le teritori aupito itiiti, ae e le o le tulaga lea. O moa taitasi e tatau ona i ai ile 1 i le 2 sikuea sikuea. m sikuea sikuea. Ma o le laʻititi pito i luga o le pa puipui e 2x7 mita.

E le o se mea e tatau ai ona faʻapolopolo le vaega o le fanua i lalo o le aviary. I le lumanaʻi, e ono lagona e tagata manulele le le fiafia pe a ola vavalalata. O le le mautonu ma le paʻu i tafatafa o le meaʻai e mafua ai ona paʻu i le gaosiga o fuamoa.

O le faʻatulagaina o le fafagaina ma le fafagaina o moa e taua tele mo le soifua maloloina o le faitau aofai o manu.

I le auala e faʻaleleia lelei ai le fafagaina o le lans, roosters ma moa, fafagaina manu felelei, faʻapea foi le auala e fausia ai fagu vai ma fafaga, faitau i tusiga o la tatou 'upega tafaʻilagi.

Matou te fausiaina le fale puipui mo le totoa lima

Muamua, seʻi o tatou talanoa e uiga i le ituaiga faigofie o aviary. O se potu vateatea, lea e aofia ai le faʻavaa laupapa e ufiufi i se uamea lelei.

E tatau ona i ai se telē e le sili atu nai lo le 1.5x1.5 cm. O le a le mafai ai e naiʻamea ma manu felelei ona ulu atu i le fale puipui, lea e mafai ona e maua ai le fafagaina o saito.

Aʻo leʻi fausiaina le pa o lona eria e tatau ona fuafuaina. E tusa ai ma lenei mea, o le numera o fafie laupapa e faʻaaogaina le faʻavaa e filifilia.

Latou te pipii faʻatasi i se foliga faʻasolosolo, lea e faʻalautele ai le faʻaoga. I le taimi o le fausiaina o le faʻavaa e taua tele le faʻaogaina o fao fao ina ia le mafai ona faʻamaʻaʻaina a latou moa ma se tagata i le taimi o le taotoga.

E masani ona togiina laupapa ile pito i tua o le faʻafanua laupapa. Latou te puipuia le faitau aofaʻi o moa mai le matagi ma mea e ono mafai ai. Mai le tumutumu o loʻo ufiufi i luga o se taualuga, maua ai timuga.

O le mea aupito sili mo nei faʻamoemoe e talafeagai le taualuga. E le o tumau pea le faʻavalea i luga o lea mea, o le mea lea e le aʻafia le fausaga.

E faigofie le aviary, mai faʻamau ma faʻatau

O lenei ituaiga pupuni e mafai ona faapipiiina i luga o nofoaga matutu o loʻo tafe loloto ai vai i le eleele. E manaʻomia le oneone i luga o le laupepa o le oneone.

Afai o le omea, ona muamua lea ona aveeseina lona pito i luga (pe a ma le 30 cm o le eleele). I lona tulaga, e 2 cm le lime ua sasaa, ma o le isi lua ua ufitia i le oneone oneone po o maa laiti.

O vaʻagofie e masani ona faʻaaogaina mamao ese mai le fale o le faifaatoʻaga pe a mafai ai. I lenei tulaga, sili atu, nofo i lalo o lona pito i luma o le a liliu atu i le itu i saute-sasaʻe po o le itu i saute. I lenei tulaga, o le a mafai ona maua e moa le tele o le malamalama o le la.

I luga o le faavae

O lenei ituaiga o aviary, e taua foi o le togalaau, e masani ona faʻapipiʻi i luga o se faavae mautu. O le a puipuia ai le fausaga mai le ulufale atu o tagata faomea, faapea foi le maua o se olaga uumi umi.

I le faia o se faavae mo se lumanaʻi i luma, o loʻo eliina se alavai 0.7 mita le loloto. O loʻo tuʻuina i luga ni ogalaau poʻo ni maa, o loʻo sasaa atu i le sima faʻatasi ma le oneone.

A maeʻa, e faʻapipiʻi lagolago i luga o le faʻavae, o le galuega autu o le tausia lea o le faʻavaa o le aviary.

E mafai ona faia se tamai fale i tafatafa o le faitotoa o le aviary.. E faia i fuafuaga e puipuia ai manu felelei pe a sau se faifaatoʻaga.

Aviary mo moa i luga o le faavae

A maeʻa le fausiaina, o le pupuni e ufiufi i le lime i totonu, ma o fafo e valiina i le vali paʻu. Ae peitai, e sili atu le valiina o le faʻaaogaina mo le ufiufiina o le pa puipui ma vali e le o iai le taʻitaʻia.

I le avea ai o se tulafono, o le pitonuu faʻatoʻaga e fausia faatasi i taimi uma faatasi ai ma se moa faʻamafanafana. O lenei mea e mafai ai e oe ona puipui le lafumanu o manulele mai soo se malulu.

I totonu o le moa, o le a mafai e moa ona toto i le malulu, faʻapea foi ma le natia mai le tau. O le tafe, i mea e nonofo ai manulele i le po, e tatau ona tutusa le maualuga ma le aviary. O le moli eletise, suauu, faʻamafanafana e tatau ona faʻapipiʻiina i totonu, ma tatala faitotoa tatala.

Faʻasalaga malaga

O lenei ituaiga o fausaga e masani ona faʻaaogaina mo le faʻaleleia i lalo o le lagi. I le avea ai o se tulafono, o se pa puipui na fuafuaina mo naʻo le tasi le matua, ae le o taimi uma.

Mo lona fausiaina o le a manaʻomia ai laupapa laupapa, fao ma le uamea faʻamalosi i le tele o le tele 10x10 mm.

E talitonuina lena mea le pito sili ona lelei o le pa puipui mo talavou - 200x100x60 cm. I le amataga o le fausiaina, o le auivi e tuʻituʻi faʻatasi i le telē e le telē o le pa puipui i le lumanai.

A maeʻa lena, o laupapa laupapa e faʻamau i luga o le laupapa, lea e faʻapipiʻiina ai se manoa lelei. E tatau ona maitauina o pito o le upega e le tatau ona faaleagaina ai moa ma le moa. Mo le faigofie o le fesiitaiga, o paʻu e pipii i itu uma e lua o le pupuni.

O isi faʻagata faigata e manaʻomia ni uili e mafai ai e oe ona faʻagasolo le fausaga ma faigofie.

Faaiuga

O se fale puipui lelei na fausia e maua ai le saogalemu atoatoa mo tagata matutua ma moa laiti. E le mafai e se tootoo toʻatasi ona ulu atu i totonu o le moli lelei, ma o se faavae faʻatuatuaina o le a puipuia mai osofaiga a fox, e sili e faila.

O le taualuga o le pa puipui e puipuia ai moa mai manu felelei ma le leaga o le tau, o lea o le e ona le lafumanu pe a maeʻa le fausiaina o le fale e taofia ai le popole e uiga i le saogalemu o latou manulele.

Matou te aumaia foi i lou mafaufau fautuaga aoga i le auala e liliu ai le fausiaina o moa i totonu o se pisinisi, o mea lelei ma le lelei o lenei faagasologa ma pe faapefea ona aoga.