Faatoaga

Moli manogi, matagofie o fualaau aina ma le tofo fiafia - o nei mea uma o Fuji apple trees

O aso nei ua tele ituaiga o apu, ma o se tasi o Fuji sili ona tautaua ma matagofie, ua lauiloa i Rusia ma le lalolagi atoa.

Le manogi manogi, o le paʻepaʻe o le paʻu paʻepaʻe, o le paʻu mama, o le tele-siʻomatua - o mea uma nei e aoga mo le alofa o tagata fai togalaau. O le ituaiga e tufatufa atu i Saina, ISA ma Ausetalia, e ui lava na fafagaina mamao i Iapani. Ae o tausaga mulimuli ane, na manumalo pea Fuji i maketi o Rusia ma Ukraine.

O le a le ituaiga?

Fuji - Winter apple variety, na faia faapitoa mo le seleselega mulimuli ane i le tausaga ma le teuina i le malulu.

O fua o se vasega e mafai ona teuina i se taimi seʻia oo i le faaiuga o le tautotogo, ma e oo lava i le isi seleselega. Mo le puipuia o foliga vaaia ma le tofo o apu, e tatau ona tuu i totonu o se pusaaisa poʻo se potu malulu.

E faigofie le teuina o apu, e talafeagai mo femalagaiga mamao ma oʻo lava i le tau malulu. Ae ina ia maua se seleselega lelei, e tatau ona e iloa po o fea ituaiga e talafeagai mo le faʻafefeteina o Fuji.

Faaleleia o le apu

O le laau e le o le tagata lava ia, e manaʻomia ai isi ituaiga. Lelei e pei o Gala, Grani Smith, Ligol, Golden, Everest, Red Delishes.

Ae o Fuji lava ia o se tasi o faila, o lona uiga e mafai ona pollinate isi apu.

O le lauiloa o le ituaiga e le i faia mai le vevesi. Ma aisea na faia ai e ia, i se atunuu e mamao ese mai Lusia, maua le faʻaaloaloa mai ia i matou? Ma e le gata o le faʻaaloalogia, ae o na epithets foi e "le masani" ma "faaleleia".

Faamatalaga o Fuji

O le ata e pueina le laau o le Fuji, ma o loʻo i lalo se faʻamatalaga atoa o le laau.

O le ituaiga Fuji foliga e pei o se laau umi, malosi, ma se pale matagofie ma lala malolosi.

E oo atu i le faaiuga o le tautoulu, e vevela i latou i le vevela, apu tetele e aunoa ma ni lanu pogisa po o se lanu e le masani ai.

  1. O le sulu e faʻamalosi i se laau umi ma le tele o fualaau aina i se vaitau faʻapitoa. Ina ia puipuia lenei mea, e mafai ona teuteuina se vaega o le ovary.
  2. O le laau o Apple e malosi lona malosi e tupu ai. 4-6 mita e faigofie ona maua i lalo o tulaga lelei.
  3. O le pale e vave fausia, faigofie, lautele, ae e le o toe faʻalavelave, pei o lala e ola i itu eseese. E mafai ona faasaʻo lenei mea e ala i le fausiaina o le skeleton o le pale - ona aliali mai lea o se mea faʻapipii poʻo se lapotopoto-oval, e saʻo lelei. I le faaiuga o le tautoulu, o Fuji o se paranesi e leai ni laulaau suamalie i luga oi latou.
  4. Lulu le lanu enaena, faatasi ai ma sina lanu enaena, e le o mafiafia. O moli laiti e sili atu le susulu, siliva, ei ai sina numera o lentils.
  5. O laulaau e le faʻavalea-oval pe naʻo le faʻalelei, faatasi ai ma se pito i luga. O le pubescence e mafai ona vaaia pe a tupu le pusa Fuga i le taimi, e tatau ona sosola ese mai i se tau.

O fua e sili ona manaia mo le maketi.. O le a tatou iloa pe aisea.

  1. O le saʻo, foliga lamolemole lamolemole.
  2. Lulu lanumoana ma le lanumumu lea e tosina atu ai le mafaufau.
  3. O le tino e paʻepaʻe, lanu o le kulimi. Ufiufi, suamalie pe inu-suamalie, lanu, ma se manogi manogi.
  4. O le tumutumu o le averesi, o potu o fatu e manifinifi, malamalama.
  5. Paʻu mamafa (200-250 g).

O se ituaiga lanu eseese, e manino lelei i foliga vaaia ma le tofo, e le faigofie ona aumaia. Ae seia oʻo mai i le taimi nei, o le au faifaatoʻaga e faʻavae i luga o le isi, o le lumanaʻi, o apu apu fou.

Ata

Faʻasologa o talaʻaga

Mauaʻoga i Iapani i le 1920. Faʻatoʻa faʻatau e le Faatoaga ituaiga Red Delicious ma Rolls Janet. Mo i latou e taua le fatuina o se apu o le a faigofie ona ola i le malulu ma masina malogo vevela.

O le taunuuga o se mea suamalie ma fou lea e tosina mai ai tagata fou mai le va o matata ma faʻatau. I totonu o le Iunaite Setete na faatoa aumaia i le 80 tausagalea na ia maua ai le lauiloa. Na amata ona mafaufau o ia i fafo, e le masani ai i lona tofo.

E vaʻaia e tagata faʻatoʻa isi ituaiga e tutusa ma isi. I le taimi lava lea e saili ai e le faifaatoaga ia meatotino o le laau ma le suamalie o le fua.

O le ituaiga mai Iapani na amata ona ola i atunuu uma, i ona lava uiga i itu eseese. Ua faia e le au faʻatoʻa ni faloloa e lauiloa i Rusia ma i isi atunuu.

Atinaʻe o le natura tuputupu ae

I le taimi muamua, na tupu le eseese i Iapani, ae ua tupu nei i le lalolagi atoa, e oo lava i nofoaga malulu malulu.

O ituaiga eseese o le taumalulu, talafeagai mo Rusia tutotonu, e mafai ona uuina fua i luga o lala seia oo ina malulu.

E tusa lava pe leai ni laulaau e totoe i luga o le laau, o le seleselega e talafeagai lelei mo le selesele saʻo i se vaitaimi. E taua le filifilia o le totoa saʻo mo le galueaina - o le a faʻalagolago lava i le taimi o le taumafa, o le tetee atu o laau ma fua i mea tau le siosiomaga i fafo.

O le taimi nei o loʻo i ai ni nai tioata o le apu. O matou (i le Itumalo o Krasnodar) e ola i se ituaiga mumu Fujik, i Italia - Kiku.

E ui lava o aʻafiaga o aʻafiaga e aʻafia e le itulagi pe a faʻatupulaia, e mafai ona maua mai le fua o le seleselega. E le gata i lea, sa saili e le au faifaatoaga a Fuji le fua tele pe a mafai.

Tuuina atu

O le a talisapaia e le au faifaatoaga Fuji le maualuga o fua. E masani lava, o le aoina e mafai ona amata mai i le faaiuga o Oketopa - vave ia Novema, pe a maeʻa ona maitauina. O le laau e tupu i le tausaga lona lua i se mamanu, o le mea lea e aveeseina ai le seleselega toetoe o tausaga uma o le autumn.

I le uluaʻi seleselega, e ono le fiafia lava Fuji: fua laʻau tele, mediocre, tofo suamalie. Ae e aoga le faatalitali mo se isi tausaga, ma o apu o le a tele, mauoa, suamalie, ma lanu susulu.

Ina ia mafai ona tele le fualaau, o le mea lea o meatotino ia sa muai faataatia i le ituaiga e tatau ona manatua e se tagata e uiga i le tausiga o le laau.

Toto ma tausi

O le tausiga e le ese tele mai le tausia o isi ituaiga o laau o le apu, e na o ni nai vaega e fesootai ma se filifiliga faapitoa.

  1. O le totoina o Fuji e lelei tele i le itu i saute, o le a lava le la i le laau i taimi uma. I le taimi lava e tasi e manaʻomia ai le ea vaalele.
  2. O le eleele e tatau ona faʻamalosia i meaʻai ma laʻei, faia ai se siosiomaga talafeagai lelei.
  3. Ina ia maua se seleselega lelei, e fautuaina e vavae ese se vaega o ovaries e sili atu le malosi mai le apu. Ona le tumu lea o le laau i fua, o le a faateleina le lelei o le seleselega, o lona uiga o le tofo ma le tele.
  4. Ae o le tausiga e le gata i le fafagaina ma le teuteuina o le ovary. Fuji e ui lava o le taugata, ae e faigofie lava ona faʻamaʻi.

Maʻi ma faʻamaʻi

Fuji, e ui lava e faʻasaga i le malulu, e mafai ona faʻaumatia e siama ma aphids. Muamua e lamatia ona o le laau e seasea mafai ona laveaʻiina, naʻo fesoasoani fesoasoani.

  1. O le malosi o le palapala ma siama siama e mafai ona afaina ai le ituaiga, o le puipuiga mai ia ituaiga meaola faalafua e faapitoa lona talafeagai. Mai le vevela vevela naʻo le susulu o ave o le la, lea e fiafia tele i le laau. Mai fualaau faasaina e talafeagai ma mea e maua ai le 'apamemea.
  2. Afai o le laau ua aafia i siama, o le a sili atu ona saogalemu le saluina, ona o le a salalau le siama i isi apu.
  3. O le scab o le a mafua ai le faaleagaina o le apu pe afai e le o faʻamaʻi le maʻi. O laau laʻitiiti e sili atu ona vavalalata i ai. Puipuiga - Faʻaleleia ma le 1% Bordeaux vai. Afai ua uma ona pisia le Fuji, faʻaaoga fomaʻi.
  4. I tausaga vevela, e mafai e Fuji ona nofo i le aphid ma mafua ai ona afaina tele. E amata ona latou tau ia i latou i le tautotogo, e faʻaaoga ai le peritroids, i le taumafanafana - sauniuniga phospho-organic.
  5. Ina ia puipuia le laau aʻo leʻi totoina, ia faʻaititia le aʻa i se faʻafitauli 1% o le sulfate copper mo le 3-4 minute, ona fufulu lea ile vai.

E manaomia e laau le teuteuina mama, faia masani, fafaga ma fafaga.

I se tulaga lautele, puipuiga ma le susunuina o le a faasaoina ai Fuji mai le leiloa o fualaau aina pe afai e faia i le taimi muamua ma le fesoasoani o mea faapitoa. E mafai ona faʻatau i latou i soʻo se faleoloa faʻatoʻaga.

Fuji o se eseesega tele mo se siosiomaga lea e le mafai ai i aso uma ona vevela vevela. O apples ua faamaonia i latou i atunuu eseese ona o lo latou tamaoaiga ma le manogi.

E aoina i le faaiuga o le tautoulu, ma e mafai ona e faʻamalolo seia oʻo i le isi seleselega.. O le tumau pea o fualaau aina e faigofie ai le felauaiga, o le mea lea ua feiloai ai le au aisa mai atunuu ese ma Fuji.