Laʻau

Totoina o kāpeti a Beijing: fatu, vine, lau

O le fufuluina o sipeti seia oo i le 70 o le seneturi mulimuli na taatele i atunuu Asia. I le taimi nei, ina ua maeʻa le totoina o fatu ma mea e olaola ai, o lona faʻatoʻaga o loʻo feagai ma se osofaʻiga e le masani ai. O loʻo faʻatupulaʻia le faʻatupulaia o Peking, i luga o se faʻalapotopotoga o mea tau pisinisi ma totonu o togalaau patino. O lenei laau le lelei e tupu lelei, vave. Talu ai ona o uiga o le aganuu, e mafai ona maua ni faatoaga se lua i le vaitau. E taua le iloa o mea lilo faalilolilo ma faafitauli o le fualaau faisua, ma teuina i latou i le mafaufau pe a totoina ma ola.

Vaega o le kapisi a Beijing ma auala autu o le luluina

O le fufuluina o le kapeti, pei o isi sui o le aiga kapisi, o se laau umi aso. O lona uiga, mo le fuaina (o le fatu o le a matua) e manaomia e le aganuu se la e sili atu nai lo le 13 itula. Afai o lona umi e 12 itula pe itiiti foi, o le a le taulai le laau i le toe gaosia, ae i le taimi lava e tasi o le a tuputupu aʻe ai laulaau ma ovaries.

Afai o le galuega uma na faia e tusa ai ma tulafono pe a tupuina le kapisi a Beijing, ona vave tele lea o le seleselega.

Talu ai o le kapisi a Beijing e tupu muamua mo laulaʻau ma ulu o kapisi, e tatau ona amanaia lenei vaega o le aganuu pe a filifilia se metotia o le tuputupu aʻe ma lūlū. E lua auala autu e tupu ai Beijing:

  • e ala i fatu;
  • fualaau.

Faʻalogo lelei! E le o tagata uma e iloa o le faatauina o se ulu o le kapeti a Beijing i totonu o se faleoloa, e le gata e mafai ona e 'ai, ae e tupu ai foʻi se laau fou.

E mafai ona totō fatu, laau totō ma aʻa o kapisi i luga o le eleele faʻasalalau ma i totonu o fale puipui. Seʻio tatou tilotilo i metotia uma ma tulafono mo le luluina o aganuu, ma talanoa e uiga io latou foliga ma mea lelei.

O le a le ituaiga palapala e alofa i ai le kapisi a Beijing?

Pe a sauniuni le palapala mo le totoina o fualaau faisua, e tatau i se tasi ona amanaia mea nei:

  • e le faʻaituau le eleʻele palapala. O le mea lea, i le taimi o le toinaina o le saite, o le eleele e tatau ona galueaiina, ia faaopoopo i ai le falaoamata o le lolomita po o le lime fulu i totonu;
  • manava manaia ma friability;
  • tamaoaiga. Aʻo saunia le eleele mo sikuea taʻitasi. mita e manaʻomia e fai ai se pakete o le humus. I le taimi lava lea ao lei totoina, e fautuaina le pefu o le laupapa.

Taua! Fertilizers mo mea taumafa e tatau ona faʻaaogaina aʻo leʻi totoina. O le kāpuni a Beijing o loʻo mafai ona faʻaputuina otaota, o le mea lea e le fautuaina le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻamalosi mo lona totoina.

O le faʻaaogaina o humus faʻaleleia le lelei o le faʻavaa palapala ile luga ole laupepa

Afai tatou te talanoa e uiga i le ituaiga o palapala, o le loam e sili ona talafeagai mo le tuputupu ae o Peking. A filifilia se 'upega tafaʻilagi, ia mautinoa ia mafaufau i le maualuga o le vai. Ma le tele o le susu, o aʻa o le laau e mafai ona pala. E le gata i lea, o le eleele i lalo o le aafiaga o le susu o le a matua vevela pe vevela, lea e matua le manaomia mo le seleselega.

Mo le totoina o laau, e faʻaaogaina ai le eleele lafoaʻi. E mafai ona tuʻuina atu le fiafia i se meaʻai niu, lea e ola ai fualaʻau maʻoti ma maloloina o le tipu a Beijing. E manaʻomia le faʻafefiloi o le sui ma le humus i le fua faatatau o le 2: 1. Ina ia faʻaleleia le taua o le faʻafefiloi ma lona faʻavae, o le ipu o le pefu e faʻapipiʻi i le pakete palapala.

O le tuufaatasiga o le meaʻai o le niu e aofia ai mago mago o le popo, lea e maua ai le faʻafefiloi o le friability, breathability, maua ai le faʻaaogaina o le alavai.

Faʻalogo lelei! E mafai ona maua le eleele faʻamafanafana e ala i le faʻafefiloi o eleele eleʻele ma le peat (1: 1). O le faʻafefiloi o le a liua tele ma meaʻai.

Taimi faʻaleleia

Mo le mauaina o laʻau gaʻo lelei ma ulu o le kapeti Saina, e te manaʻomia se pulapula o le la, o le taimi sili lea e totō ai se seleselega o le amataga o le tautotogo (lua sefulu tausaga o Aperila) ma masina mulimuli o le taumafanafana. O le totoina o le seleselega i le taimi atofaina o le a fesoasoani e aloese mai le faafitauli ogaoga - fanaina o laau.

O le fufuluina o le tipi e mafua mai i le vave fua o fualaau faisua, ae e eseese foʻi ma le vave (40-55 aso), le ala (55-60 aso) ma le tuai (60-80 aso) faʻatoʻa. Pe a fuafua le taimi o le totoina o se fualaau toto, e tatau ona e amanaʻia uiga o le ituaiga filifilia: o ituaiga muamua e sili ona lelei mo le totoina o le toto, ma le tuai mo le totoina o le seleselega.

Faʻaaoga faʻamatalaga! O ituaiga fou o le kaina Kaina o Dutch e filifili e tetee i le fanaina.

Ina ia vave maua se seleselega, e tatau ona e filifili se auala e totoina ai fatu. O fatu mo laau toto ua totoina i le 25-30 aso ao lei oo i le taimi e totoina ai laau i totonu o le lauʻeleʻele poʻo totonu o se fale lauʻeleʻele, o lona uiga, i le ogatotonu o Mati mo uluaʻi ulu o kapisi poʻo le maeʻa o Iuni 15 mo le seleseleina o le autumn i le lauʻeleʻele. Mo le totoina mulimuli ane o fualaau aina i totonu o le fale koli, o le lūlūina o fatu mo laau toto e mafai ona faʻatulagaina muamua i le ogatotonu o Fepuari, ina ia oʻo i le afa lona lua o Mati e totoina ai laau i le eleele.

Faatasi ai ma se auala e leai ni fatuga o le galueaina, o le lulu muamua o fatu e mafai ona faia i totonu o le eleele vevela. Mo le ogatotonu, o le faaiuga lea o Aperila poʻo le amataga o Me, ma o le fuālaʻau lona lua o loʻo faʻatulagaina mai le aso 20 Iulai i le aso 10 o Aukuso.

Vitio: i le taimi o le totoina o le kapisi Beijing

Fatuina sauniuniga

E le manaʻomia ni togafitiga faʻapitoa e teu fatu fatu fatu. E mafai ona vave totoina i le eleele. I le tulaga e te le o mautinoa le lelei o fatu, e mafai ona siakiina mo le germination. Ina ia faia lenei mea, salalau fatu i le va o laulau o le susu, gaosi ma tuu i se nofoaga mafanafana. Afai o le fatu e maualuga lona maualuga, ona maeʻa lea ona amata le 3-4 aso tupu mai. O ia fatu e mafai ona vave totoina i totonu o pusa oloa.

Faʻalogo lelei! Afai e tatau ai, e mafai ona e faia togafitiga faʻasaina o fatu. Ina ia faia lenei mea, e teuina mo le 15 minute i le vai vevela (+ 48-50 tikeri), ona 2 minute tuʻu lea i le vai malulu. O fatu na togafitia e tatau ona faʻamago aʻo lei totoina.

Pe a faʻaaogaina fatuga na gaosia e le tagata lava ia, e tatau ona vaʻaia lelei ma faʻavasegaina

Fatuina mo fualaau

I le filifilia o se auala e totoina ai fatu, e tatau ai ona manatu e le fiafia le kapisi a Beijing i le gaosiga, o le mea lea, pe a filifilia ni koneteina, e fautuaina e tumau i luga o ipu pe o kaseti. O lenei koneteina e mafai ona totō faatasi ma le laau i le eleele, ma aloese ai mai le itiiti ifo o le faaleagaina i le aʻa, ma o le a tupu vave le tuputupu aʻe o le laau.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le lūlūina o fatu mo fatu:

  1. O loʻo faʻapipiʻi le faʻapipiʻiina o le faʻaleleia i eleele palapala.
  2. I le ogatotonu, ia faia sina faʻaititia o le fatu mai le tasi e oʻo i le tolu fatu.
  3. O fatu e fufuluina i le palapala eleele mai le 0.5 i le 1 cm.

    I totonu o potisi taʻitasi e faʻafefiloi ma faʻapalapala eleele, e 2-3 fatu ua tapunia

  4. Fafaga vai.
  5. E tuʻuina pota i se nofoaga mafanafana, pogisa. I lalo o le tulaga o le maualuga o fatu, o le a vave ona tupu laau - i le 2-3 aso.
  6. A maeʻa le totogo, e tatau ona tuʻu ia pusa i se susulu, mafiafia (ma le vevela e tusa ma le 10 tikeri) i totonu.

    Opu tipu a Beijing e manaʻomia ai le malamalama

  7. O le faʻataʻaiga e faia i vai inu i le vevela o le vevela aʻo solo le palapala.
  8. A maeʻa ona faʻamusu uma, e tatau ona vaʻaia lelei le palapala.
  9. O le taimi lava e foliga mai ai laʻau moni, i totonu o potopotoga taitasi latou te tosoina (toso ese mai le eleele e ono afaina ai le aʻa o le fatuga fatu) ma vaivai ai fatu laau.

    A oʻo mai 2-3 laulaau moni i totonu o le ulo, o le tasi o le aʻa e sili ona malosi e totoe, e tatau ona faoa uma

Lauina o fatu i le eleele

O le totoina o fatu toto i totonu o le eleele e mafai ona faia i le itu i saute. I le ogatotonu o le fetolofi, o le tau lelei mo le luluina o le a oʻo mai ia Me, ma o le taimi nei o le a paʻu ai le vaomatua i le umi o le ao, ma o le a faigata ona aloese mai le fanaina o laau. Afai e mafai, o se auala e leai se fatu e ola ai e sili atu ona saunia i ni vaiti vaiti ma totō fatu i totonu o auala nei:

  1. O le lapisi-pito i lalo, lea e maua ai le lautele lautele i le va o laina (pe tusa ma le 50 cm) ma vaiti i le va o laina (pe a ma le 30 cm). O le luluina o fatu e faia i se mea e ese mai ai, talu ai o le a faasolo ina maeʻa.
  2. E ala i le totoina o kulupu i pu e faia i se mamao e 25-30 cm mai le tasi. 2-3 togi o loʻo tuʻuina i totonu o vaieli taʻitasi.

A o leʻi lūlūina, ua fautuaina e faʻafefiloi fatu o le peʻau o Beijing i le oneone, ma faʻamamaina le eleele i totonu o togalaau

O fatu fatu e fautuaina ina ia tanumia e le silia le 2 cm. A maeʻa ona momoe, e tatau ona eleelea le eleele o le tulimanu i lalo o le afi. O se auala lelei lea e puipui ai le lumanaʻi i le lumanaʻi. O le a aliali mai le lanu 4-7 aso pe a uma ona lulu.

O le taimi lava e 1-2 laupepa moni ua faia i luga ia i latou, o le mea muamua lava ua maeʻa. Pe a filifilia le lipine-laʻititi laʻititi auala e galue ai, muamua i le va o laau toto pe a ma le 10 cm, ma pe a tapunia, o le miti lona lua e faia ma o laau e totoe i le mamao e 25-30 cm mai le tasi. Pe a toto i totonu o pu i le taimi lava e foliga mai ai laʻau moni i vaieli taitasi, e tasi le fatuga e totoe, ma o isi e togiina.

O aʻafiaga toto e tatau ona lafoina pe a uma ona tupu le laʻau lona lua, ma aveese ai laau vaivai mai le kulupu

Totoina o laau i luga o le eleele

O le fufuluina o fuālaʻau totō e mafai ona totō ile lauʻeleʻele ile 3 vaiaso, pe a oʻo i le taimi lea o le a iai ni laʻau moni a itiiti mai e 5. A o lei totoina, e fautuaina ia laau e faʻamalosi. E tusa o le vaiaso talu ona totoina, latou te amata ona ave i totonu o le ea fou: muamua, mo ni nai itula, faasolosolo malie le faateleina o le taimi na faʻaaluina. 2-3 aso aʻo lei totoina, fausua le totoina o laau toto ma ua faʻamaʻaina laau i le taimi o le totoina i le eleele.

Ua saunia vavae mo ni fatu ile mamao e 25-30 cm mai le tasi ma le isi, faʻasusu ma le humus ma le pefu, faʻamamaina. Afai e tatau ai, e vavaeeseina ma le faaeteete ia laau toto mai le mea totino toto ma tuu i totonu o le pu ina ia mafai ai e laulaʻau uma ona i luga o le eleele.

O fualaau o kapisi a Beijing e matua faʻapēina ma e faʻaogaina, o lea e tatau ai ona totō lelei

A maeʻa ona toe totoina, e fautuaina e ufiufi ia fatu laau i se ata tifaga pe vaʻaia foi ina ia:

  • puipuia ia laau toto mai le vevela o le vevela;
  • paolo mai le la;
  • puipuia aʻa mai le tele o le susu i le vaitau timuga;
  • puipuia laau mai meaola faalafua.

O le teuina o moega ma se ata tifaga poʻo le fufusi o le a faia ai se puipuiga faaopoopo mo fualaau mai meaola faalafua ma mala o le tau

Vitio: totoina o laau tipu a Beijing i le avanoa

Faʻapipiʻi le totoina o kāpeti i eleele puipuia

O se fualaau aina o le a lagona le lelei i totonu o se fale lauʻeleʻele pe afai e mafai ona e faia se mafanafana mafanafana mo ia (leai se maualuga atu i le +20 tikeri) ma le susu (i le itulagi o 70-80%). O le faagasologa o le totoina o fatu poo fualaau o le Peking i totonu o se fale laufanua e le ese mai le faagasologa o le totōina ile laufanua. Pau lava le eseesega o aso na tulaʻi mai ai, lea na matou talanoaina e uiga i luga.

Faʻalogo lelei! O le totoina o kapisi a Beijing i eleele puipuia o le a mafai ai ona e maua se fualaau fualaau aina i nai vaiaso muamua atu nai lo le avanoa tatala.

Vitio: Autumn sowing of cabbage in cabbagehouse in a greenhouse

E faʻapefea ona totoina le kāpeti vela Saina

O le fufuluina o le tipi e matua malosi lava e mafai ai ona faʻamalieina se fualaau toto mai lona aʻa. E le gata i lea, o tekinolosi mo le mauaina o sea ituaiga totoga e matua faigofie lava. Ina ia totoina le laau, e tatau ona e saunia:

  • se atigipusa loloto lea o le a talafeagai ai le pito i lalo o le ulu o Beijing;
  • suamalie, eleele palapala. E mafai ona avea o se faʻafefiloi o eleele vaʻaia ma peʻa poʻo oneone i tutusa tutusa;
  • o se ipu mo le totoina, lea o le a sili atu nai lo le pito i lalo ole ulu ole kapisi;
  • pogisa pouliuli;
  • pelu maai;
  • o le ulu o Beijing lavalava lava ia.

Mo le totoina o laulaʻau lanumeamata o laulaʻau, o le pito i lalo o le toetoe o soo se ulu eleʻele o Beijing e talafeagai

Faʻalogo lelei! E le tatau ona i ai ni faailoga o faʻamaʻi i luga o le ulu filifilia o Beijing: aʻa, specks, ma isi faailoga o le pala o le lumanaʻi.

O le faʻaleleia o le auala e aofia ai laasaga nei:

  1. Vavae le pito i lalo o le ulu o kapisi. O le fasi tipi e tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le 6 cm. O le mea amata lenei mo le totoina o laula ma ulu o le kapisi i le lumanai.
  2. Matou te faatumuina le tane i le vai ma tuu le vaega pito i lalo ole fatu i totonu.

    E naʻo le pito i lalo o le ogalaau e tatau ona faʻafefiloi i le vai

  3. Matou te tuu le vaa i se potu malulu. O le maualuga o le vevela o le a taofiofia ai le tupu. O le nofoaga sili mo ia o se windowsill e feagai ma le itu i matu po o se paʻu pupuni, pe a tumau i le vevela lelei.

I le naʻo le tasi le aso pe lua, o aʻa o le a oʻo mai i le pito i lalo, sosoo ai ma laulaʻau lanumeamata. E mafai ona vave tauina vave ma 'ai.

Taua! O se laau totō e vave ona faʻasaʻo se fuga fugalaau. E tatau ona aveese. Afai e te faʻatagaina e atiina ae, ona avea ai lea o lau tama ma mea e le mautonu ma le leai ni mea.

Ina ia tupu laʻau, e mafai ona tuʻu le laʻau i se fagu vai. Afai e te manaʻo e ola se ulu o kapeti, o le pito i lalo ma aʻa e foliga mai o loʻo totoina i totonu o se atigi apa. Fai lenei mea ma le faaeteete, e pei o aʻa o le kapisi o Beijing e vaivai ma pala. O le mea lea, o le aʻa i aʻa e muamua tuʻuina i totonu o se atigipusa, ona fufuluina ai lea i le eleele ina ia naʻo aʻa e ufiufi i le eleele faʻafefiloi, ma o le pito i luga o le tumutumu o loʻo i luga o le eleele.

E tusa o le vaiaso mulimuli ane, pe a uma ona faʻaalia se fuainumera o aʻa, e mafai ona totoina le aʻa i le faʻapalapalaina o eleele

Faʻalogo lelei! Aʻo tuputupu ae i totonu o se ulo, e le mafai i taimi uma ona ausia se taunuʻuga lelei. O le pasene sili atu o le faʻamaoniga o le maua o se ulu e ala i le toe faʻapipiʻiina o le ogalaau i totonu o le eleele.

Mo sina taimi, e le faʻamaina le fale totō ma faʻafouina le suavai pe a uma ona amata ona maua ni laulaʻau lanumeamata fou. E mafai ona faʻaitiitia e le aʻa o le fatu le faʻafefe o le ao. Mo lenei mea, ua fautuaina e tapuni le laau i se pusa pogisa mo le 12-13 itula i le aso.

Taua! Tuuina atu o le pisi o itula ma le matauina o le puleaina o le vevela (e le maualuga atu nai lo +18 tikeri) i le mavae ai o le 40-45 aso, e mafai ona e maua se ulu o le kapisi a Beijing. E foliga mai o le a le o se mea mataga, ae o le mamafa e mafai ona oʻo i le 1 kg.

E mafai ona e totoina le kapisi a Beijing mai le ogalaau ma le faamoemoe o le mauaina mai o fatu. Mo lenei, o le fuga o le fugalaau o le a faʻasaʻoina e le faʻasili, ae faʻatagaina e matua. A mavae sina taimi, o le a mafai ona aoina fatu ma faʻaaogaina mo le totoina i totonu o le togalaau.

E mafai ona faʻatagaina fatu e faʻamalosi ona lūlūina lea ile lauʻeleʻele poʻo totonu o se lau.

Vitio: faʻatupulaia le kapeti a Samoa mai le tumutumu i luga o se windowsill

Faʻafeiloaʻi le pipi faʻatasi ma isi togalaau faʻatoʻaga

E iloa lelei e le au fai togalaau faʻatoʻaga e ala i le galue faʻatoaina po o le toe vave foi mai o togalaau totō i se nofoaga tuai, o le eleele ua faʻaputuina, pathogenic pathogens ma faʻalavelave faʻapipiʻi na faʻapipiʻi ai. O le mea lea, pe a totoina fualaau faisua uma, e aofia ai le kapisi a Beijing, e taua le mulimuli i tulafono o le fua o le fua o le seleselega ma ia amanaʻia lelei lelei muamua le seleselega. Mo Beijing, o latou itu, legumes, grains, kāloti. E le fautuaina le totoina o se fualaau aina pe a uma soo se faasatauro, pusi ma le tamato.

Pe a totoina le kapisi a Beijing, e aoga le amanaia o le vavalalata o fua o laau toto. E sosoo ma lenei fualaau faisua ituaiga uma o salakeke, aniani, togalaau togalaau o le a lagona lelei. O le faʻaaogaina o le 'aufaʻatasi, o le sooga faʻatasi o le kāpuni a Beijing ma le dill. O le mea mulimuli e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻamalo mo le totoina o kāpeti. E tusa ai ma iloiloga, e faʻaleleia le tofo o kapisi.

Dill o se tuaoi sili mo le kapeti a Beijing

Faʻaaoga faʻamatalaga! O popo faʻatasi o pulu a Beijing ma pateta o loʻo iai foʻi se aafiaga lelei i le gaosiga ma le lelei o le fualaʻau.

O le matagofie o le kapisi a Beijing e manino lava: e le faigata ona totoina ma ola ae, e vave ona fausia le masini ma e fua tele. O lea ia filifili se ituaiga, ma ia tuu le galala tele, ma le faʻatoʻaga ma faʻatau togafitiga faʻamatalaga ma lelei!