Lafumanu

Rabbit-satin

A oʻo ina fafagaina lapiti i nisi taimi, o le filifiliga o le faʻato'ā mafai ona avea ma faafitauli. Ina ia mafai ona e iloa tonu pe o le a le mea ua filifilia e saʻo mo oe, e tatau ona e faamasani ia oe ma ona uiga.

Faatasi ai ma ituaiga eseese, o le lapiti rabbiti, lea e lauiloa mo lona fulufulu faapitoa, e lauiloa.

Faamatalaga ma foliga o le ituaiga

O le lapini satin e ese mai isi ituaiga meaola i le lanu susulu ma le fulufulu ese.

Tala faasolopito

O le talafaasolopito o le ituaiga na amata i le 1932 i se tasi o faatoaga a le setete o Indiana, ISA, i le taimi na matauina ai se ofu e le masani ai i le lapiti o le Gavan breed. Ina ia faʻamalosia lenei tulaga, faʻapea foʻi ma le faʻapupulaina o lanu eseese o le fulufulu mamoe, o le tagata e ona, Walter Huey, na amata ona sopoia tagata taʻitoʻatasi ma se ituaiga uiga.

Faitau e uiga i sui pito sili ona lelei o laʻei ma lalo ifo o le lapiti.

I le amataga o le 1934 i le taulaga o Pendleton, o nei lapiti na tuuina atu i se faaaliga i le lotoifale, lea na latou filifilia ai tagata sili ona lelei i le ituaiga. O lo latou auai na le manumalo, talu ai na iloilo e faamasino ia meaola e tusa ai ma tulaga masani, ma o le satin sa i ai se foliga tulaga ese. Ae ui i lea, o le lapisi o lapiti na matauina ma amata ona fiafia i ai. I le 1946, e 2 ni vaega laiti o lapiti satin na aloaia aloaia mo le taimi muamua. Ina ua mavae lena, na amata suesuega, ma i le 1956, e valu ni vaega laiti o manu satin sa aloaiaina. Ma i le 2011, e sili atu ma le 12 faʻasalaga faʻapitoa i nei fulufulu na faamauina aloaia.

Faʻaaliga ma faʻauiga

O lapeti satini ei ai uiga nei:

  1. Pauna: e tusa ma le 5 kilokalama.
  2. Tino le uumi o le tino: lapoa, o loʻo i ai se foliga lautele e tutusa, umi - ala.
  3. Tausaga leaga: 4-5 masina;
  4. Fua o le meat: o le meaʻai mama e 60% o le mamafa o le meaola.
  5. Umi ma le lanu: 3 cm, e mafai ona eseese lauulu, lauulu lauulu ma le paʻu.
  6. Ulu: laʻititi laʻitiiti, lapotopoto lapotopoto.
  7. Toa: laiti i le lapopoa, mafiafia.
  8. Paws: tele, lapoa, aemaise le tua.
  9. Mata: laiti, foliga faʻalelei, faʻatulagaina tutusa.
  10. Faʻalogo: leai, ae i ai foi se foliga.

E te iloa? O laititi lapiti pito i luga o le lapiti e faʻamauina aloaia e 80 cm.

O lona uiga, e mafai ona tatou fai atu o lenei mea o se manu lapoa tele ma le lelei o le gaʻo o manu ma le fulufulu maualuga.

Lanu ma le sulu o uiga

O lapiti lapiti ei ai se satinisi faʻapitoa satisi. O le mafuaʻaga o lenei suiga o le DNA, e pei o le SA, lea e faʻafiafia ai le lauulu, e mautinoa ai lo latou vaivai, lamolemole ma susulu. O le uiga ese o le fatu o le i ai o cavities i lauulu, ma pe a pasi atu le malamalama ia i latou, o le a amata ona susulu mai lauulu. E i ai foi i totonu o manu se lanu malulu e fesoasoani ia i latou e faʻafefe lelei le malulu o le tau.

E te iloa? Muamua O lapeti o le lapeti lapiti na masani ona tuʻuina mai ona o le faigata tele ona iloa.

Le lanu o manu felelei e matua ese lava. Faatasi ai ma lanu ma lanu e mafai ona faailoaina e faapea:

  • uliuli
  • sukalati;
  • mūmū;
  • vaʻaia;
  • lanumoana;
  • lanu viole;
  • paʻepaʻe;
  • chinchilla;
  • Kalefonia;
  • apamemea;
  • siamese

O lanu lanu e iloga i se tulaga faapitoa o lanu eseese: lanu uliuli - i totonu o le pito i lalo, o le kopa ma le moli - i le fesuiaiga i le fulufulu ulu, pouliuli, maoaʻe apamemea - mai luga. O loʻo i ai foi se lanu uliuli e toetoe lava a le mafai ona iloa. Tupa, ulu ma mata e mama, e mafai ona matauina lio, se siʻusiʻu siʻosiʻomaga.

E taua! I lalo o tulaga le lelei o le ola ma meaʻai, o lapiti e mafai ona faʻamalosi agai agai pei i lē e ona, ma isi lapiti.

O le lanu Siamese e iloga foi e se lanu eseese o lanu: eseese faauuga o le enaena ma le lanu. Mo se faataitaiga, o le pogisa o vae, o itu, ma le susulu o taliga, o le ulu, o le siʻu.

Uiga

E talitonuina o lenei fatuga o se tasi lea o mea sili ona faʻaleleia, faauo, toʻafilemu.

I se tulaga lautele, e le o se faiga e matua galue malosi lava. O lapeti lapiti e lelei le lelei o se fagafao ma e iai foi se uiga lelei i tamaiti. Ae latou te manaʻomia le gauai faʻapitoa ma savali, pe a oʻo ina sili atu i le 20 ° C. le vevela i fafo.

Malosiaga ma vaivaiga

O faʻamanuiaga o lenei ituaiga e aʻafia ai:

  • ofu lanu ofoofogia ma lanu;
  • uiga toʻafilemu;
  • fua tele o manu mama;
  • o lapiti laiti e mafai ona fafagaina le tupulaga e le gata ia latou ituaiga;
  • maualuga tulaga fanau;
  • e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa;
  • tele lapoa ma le mamafa.

O aʻafiaga e aofia ai:

  • tele avanoa e manaʻomia mo le fale, talu ai e tele meaola;
  • leai se faʻamaʻi faʻamaʻi.

Saili le mea e ono afaina ai le lapiti.

O lona uiga, sateen rabbits ma le tausiga lelei o ni meaola lelei tele, ona e tele atu mea lelei nai lo mea le lelei.

Vaʻaiga ma le tausiga

O le lapiti lapisi e manaʻomia se potu tele ma fale, aua o le natura e manaʻomia ai e nei manu se paʻu. E fautuaina e ave se fagafao i se laʻititi laʻititi ina ia leai ni faafitauli e alu ma faʻaaogaina i se nofoaga fou. E fautuaina e tui se pepe mai le tina i le matua o le 2-3 masina, talu ai ona o le vavalalata muamua o le pepe e ono le fiafia ma le le fia taumafa.

Aʻo leʻi tuʻuina le lapiti i totonu o le fale, e tatau ona faia le meaola e puipuia ai mai siama, tui puipui e uiga i myxomatosis ma faʻamaʻi pipisi.

O lapisi e faigofie tele i osofaʻiga o meaʻai laiti, o lea e tatau ai ona e iloa pe faapefea ona aveʻesea siama ma fuʻa i se meaola.

E tatau ona faia se tui pe a uma le 1.5 masina i le ono masina. O faʻamaʻi faʻamaʻi mulimuli e 2 e le mafai ona faʻamaonia, o lea o le tui puipui e matuā talafeagai. Afai o loo i ai pea le lapiti ma se tasi o nei maʻi, ua vavae ese mai isi ma e le faia togafitiga, o lona uiga, o le fagafao o loʻo faatalitali mo se taunuuga leaga.

O le paʻu lava ia e tatau ona faʻapipiʻiina i se meaʻai fafaga ma se mea faʻafeinu, ma ia iai foi se moega vaomago po o se vao pe a ma le 5 cm le loloto.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faia se faga fafaga ma se pusa inu vai mo le lapiti ma ou lava lima.

I le leai o se meaʻai maualuga, aemaise lava pe a fai o le fale e faia i le uʻamea, e mafai e manu ona atiaʻe mala o paʻu, mo se faataitaiga, poddermatitis. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona lūlūina le manua i le kulimi Vishnevsky pe togafitia i le iodine. E fautuaina foi e savali lapiti i fafo i le vevela o le tau, pe savali faataamilo ile fale e aunoa ma se fale. I le leai atoatoa o le savali ma le gaioiga faaletino, o le lapiti e mafai ona avea ma mea e sili ona mamafa, lea e faigofie ai nei meaola.

Afai e le tatau foi ona faatagaina le tuua o le fale:

  • faʻataʻitaʻiga;
  • susulu malamalama o le la;
  • tulaga le mama;
  • ea o le ea;
  • ogaoga maualalo.

E tatau ona iloa e le au faifaatoaga o le lapiti le tatau pe a mafai ona tuʻuina atu laʻau manu, sana, paukini, vao vao, lala o vine, vine, pi.
O le maualuga o le vevela e 19-20 ° C. Manaia luga:

  • vaovao fou;
  • fualaau eseese;
  • paʻu laau;
  • lala laau;
  • faletua;
  • o fualaau oona i le ituaiga o suauu, suauu.

E mafai foi ona e faʻaaogaina meaai faʻapitoa. O le tele o taimi mai le fafaga o loʻo faʻaaogaina ai fualaʻau. E fautuaina le fesiitaiga o tamai fagafao i na meaai i le faasolosolo malie, faaopoopo atu ia latou tulaga masani o sina mea itiiti. O aiaiga o le taofia i se fale faʻapitoa e tatau ona tutusa ma le fale, ae mafai ona faia se lotoa faapitoa mo le savali. Mo le fausiaina o lapiti satin, e tatau ona tuʻu le fafine i tafatafa o le tama. A maeʻa ona maitaga le lapiti, ona amata loa lea ona faia se puno. Priplod pe a ma le 5 taimi i le tausaga, 5-7 lapiti. O le mea lea, e mafai ona tatou manatu o le lapiti satin o se manu lapoa tele ma se ofutino tulaga ese ma lanu matagofie, faapea foi ma le ita tele. Faʻasalaga lelei, e mafai ona e maua se maualuga o fanau ma, e tusa ai ma le tele o fua o aano o manu ma fulufulu mamoe.