Fertilizer

E faʻapefea ona faʻaaoga le fugalaau "Gumat 7"?

Soo se tagata fai togalaau e manaʻo e maua se seleselega lelei mai o latou moega, ma e le afaina, o se fasi fanua laka, ma le pateta ma kukama ua totoina i luga, poo se fanua tele o faatoaga. Talu ai ua vaivai le palapala i le gasologa o le taimi, e le mafai ona totoina ni togafitiga maloloina e aunoa ma se laei pito i luga.

O le mafuaʻaga lea e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le "Gumat + 7 Iodine". Sei o tatou iloiloina auiliili ona aafiaga i luga oo tatou moega.

Faʻamatalaga ma tuʻuina atu

Talu ai o le eleele i luga oa tatou taupulega e faʻaaogaina i tausaga taʻitasi, e masani lava o fua o laau totō e tutupu i luga, e le maua e tagata o loʻo nonofo i le taumafanafana le avanoa e sui ai i latou. Faatasi ai ma le tele o le aoga, o eleele ua pala, o le fua i luga o nei eleele ua paʻu, ua faaitiitia. E manaʻomia le fafagaina o le eleele i minerale ma elemene. E mafai ona faia lenei mea i fomaʻi masani:

  • faʻaaogaina manua ao leʻi totoina le tautotogo;
  • faʻaopoopoga i fugalaʻau kemikolo palapala.
O le au faifaʻatatau o le faʻaaogaina o le eleele faʻaaoga e faʻamamafa le eleele i mea faʻalaʻau, ae faigata tele ona aumai le vao, e taugofie, e le faigofie le tufatufa atu i luga o se nofoaga tele, e faigata ma e le fiafia e galulue faatasi. Le fesoasoani i faifaatoaga-o le au failaʻau e sau i lalo. O le a le mea ma pe mafai faapefea e lenei vailaʻau ona fesoasoani io tatou eleele.

E te iloa? O le lotomaualalo e le o se faʻalavelave faʻalavelave, ae o loʻo i ai ni mea e maua mai otaota otaota i foliga o siama lelei.

Fertilizer composition

O le faavae mo le fatuina o le "Gumat + 7 Iodine" o le fualaau faasaina "Gumat 80". I se tasi taimi na ia maua se igoa lelei i le au faifaatoaga laau toto. O le tuufaatasiga o le "Humate + 7 Iodine" ua faaleleia ma faaleleia, ua faavae i le 85% o le humic acid. O lona faʻaaogaina i fualaau faʻatoʻaga e maua ai e le gata o le humus e manaʻomia mo le tuputupu ae lelei ma meaʻai, ae faʻapea foʻi ma mea faaopoopo o meaʻai.

E fitu ni faʻaopoopoga o meaʻai i lenei sauniuniga:

  • nitrogen;
  • fanafana;
  • zinc;
  • manganese;
  • molybdenum;
  • uʻamea
E fitu masima e faia ai le tuufaatasiga o le suauu e faavae i le susu e le gata o se tupuga o le tuputupu ae, ae faapena foi se fuāvai mo le palapala. O nei minerale uma o loʻo i totonu o le faʻaogaina o laau ma e faigofie ona ulu atu i siama.

Aoao e uiga i le tatau lelei o le faʻaaogaina o le faʻamaʻiina o le potassium humate ma le sodium humate.

O le taumafataga o le taumafanafana o moega e faʻaleleia ai le gaosiga ma le faʻavaeina o fualaʻau, e faʻaleleia ai le atinaʻeina o aʻa malolosi, e le mafai ai e le laau ona faaputuputu palapala ma masini mamafa i totonu o siama.

Talosaga "Gumat + 7 iodine": faatonuga

O le metotia o le faaaogaina "Humate + 7 iodine" o lona uiga e mafai ma e tatau ona faaaoga le vailaʻau i le faiga o le foliar ma foliar feeding of plants vegetative. Fertilizer o loʻo i le foliga o le pogisa, otaota solo. Mo le faʻaogaina o le galue ma se mea e faatupuina ai le tuputupu aʻe, e tatau ona tuʻuina atu mai le matutu i le vai, o lona uiga, faʻafefe i vai e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina. O le taimi lava e faʻamavae ai le suamalie i le vai e aunoa ma se toe, o le fofo e mafai ona faʻaaogaina mo lona faʻamoemoe. Iodine o se vaega taua tele mo le fafagaina o tamato, kukama, zucini. Mo laʻasaga eseese i le tuputupu ae o le vaitau o fualaau faisua po o fua o saito, o loʻo i ai eseesega o le faʻamaʻiina o masini suamalie, ona o le tele o le matua ua matua manaomia ai le tele o mineral ma humic fertilizers.

I luga o pusa taitasi ma le faluga, o auiliiliga auiliili ua tuuina mai ma o fua faatatau o talosaga o mea galue malosi mo fualaau taitasi e faamatalaina auiliili.

Fua masani o le fofo:

10 g o le vai e ave i le 100 g o le mea suamalie ma vevela ma faʻaosoosoina seia oʻo ina faʻamaʻape atoa palaka. O le vaifofo e maua mai ai o se nofoaga faʻapitoa mo le sauniuniga o le 100 lita o le faʻamalolo vai.

E taua! O nisi taimi e fiafia tele fai togalaau i le fafagaina oo latou moega, e tele lava taimi e aunoa ma le tele o mea e manaʻomia e faʻamaina ai, ae le o tausisi i tulafono. I le mauaina o le tele o le faʻaleleia, e mafai ona faʻavaivaia laau i la latou atinaʻe ma taofia ai lo latou alualu i luma mo sina taimi.

Ae talu ai ona e le o manaʻomia ni paluga faʻapalapala, laʻasaga pe faʻapefea ona saunia ni mea laiti o le faʻamalolo vai: 1 g o le faʻalaʻau tuʻuina i le tasi vaetolu o le sipuni. E tatau ona faʻatumu lenei aofaiga o mea i totonu o se fagu pogisa ma sasaa le lua lita o le vai. Lulu lelei. Ua sauni le fualaau faasaina e faʻaaoga. O lenei fofo e fetaui lelei mo le gaosia o fatu, fugalaau fugalaau, fafagaina o totonu o fale i le aʻa ma luga o le laulaau.

E mafai ona faʻaaogaina mea uma ole humic mo le:

  • fufuluina o fualaau faisua ma fatu o fatu i luma o le lulu;
  • fugalaau o ituaiga uma o fualaau aina i totonu o le laasaga o laʻau moni e lua;
  • aʻafiaina o laau toto i le 2 vaiaso talu ona tulaʻi i se nofoaga tumau;
  • laʻau fafagaina laau vegetative.

E te iloa? Humū ma mea manogi - o se vaega mai le humus palapala, o se vaega o mea totoe o le taua taua o meaola ninii, na faia i le faagasologa o le gaosia o vailaau oona i le eleele. O le suamalie e aofia ai le satela ma le salutate salts o mea faʻamalosi.

Faʻaleleia eleele

Afai o le palapala i lou moega ua faʻaititia i le gaosiga umi o se monoculture, o lona uiga o le faʻaaogaina o le muimalie o le a fesoasoani e faʻaleleia ai lona fua. Auā e le manaʻomia le faʻaliliuina o lenei mea faʻaleʻeleʻele, e faʻaaogaina i le tulaga o granules, faʻamaʻapeʻapeina lelei i luga o le 'upega tafaʻilagi e manaʻomia ai le faʻaaogaina o faʻamaʻi. Fertilizers o loʻo i totonu o le 10 g o se vailaʻau e lava tele e toe faʻaleleia ai le fualaʻau i luga o le 3 sikuea sikuea o le palapala. O le kulimi faʻaselemole e manaomia e faʻaputu ai le tautotogo po o le autumn, aʻo lei suaina pe toe faʻatau mai le eleele. E le taliaina le faia o fugalaʻau, faʻasalalauina i luga o le kiona e ufitia ai luga ole moega. Pe a vela le kiona, e mafai ona fufulu uma meaʻai mai fugalaʻau, e aunoa ma le aumaia o le mea lelei faamoemoeina.

Fatuina le fatu

O fatu laiti o fualaau faisua (tamato, kukama, tapaa, paukini) 'ua faʻafefeteina i se vaifofo o le faʻaogaina "Humat 7+ iodine" mo le 48 itula. O le taimi faatapulaaina o lenei taimi e taua tele, talu ai o fatu e lolomi i le vaifofo o meaʻai e tatau lava ona ufiufi i le vai.

A maeʻa lenei vaitau, o le a aveesea fatu mai le stimulator tuputupu ae ma tuʻu i luga o se 'ie susū, ona o le fulafula mulimuli ane ma le paʻu. Faatasi ai ma se loloto loloto o le ulu o le fatu i totonu o le vai, atonu o le a vaivai mai le leai o se okesene. O ia fatu o le a le mafai lava ona tupu.

  1. Mo le lūlūina o le fatuina o fatu, e tatau ona faʻaumatia le 0.5 kalama o le vailaʻau faʻatasi ma le tasi le lita o le vai ma lulu seia solo.
  2. O le totoina o mea totō o le aʻa (pateta, kāloti, atiseti o Ierusalema) e tupu i nisi tulaga. I le taimi lava lea ao le i totoina (2-4 itula), o le totoina lea o mea totō e faʻafefiloi i se vaifofo o mea taumafa.
  3. O togavao o le patato ua togafitia i meaola e faatupuina ai le tuputupu ae e maua mai ai le sili atu i le 25%, pe a faatusatusa i vaega e le pulea lelei o le fanua.
  4. Mo le totoina muamua o pateta, 5 g o le suamalie ma le 10 lita o le vai e tatau ona faʻavaivai seia maeʻa.

E taua! Fualaau "HUMATE + 7 IODINE" e le oi ai uma elemene talafeagai mo le tuputupu ae masani ma le fuaina o togalaau aina ma togalaau. I le humicids acid e tatau ona faʻaopopo se faʻalavelave o mea tau minerale. Mo fuafuaga faʻatulagaina, e tatau ona sui isi mea e 'ai le humic, nitrogen, ma mea faʻapitoa meaʻai.

Faagasolo ma faʻafeusuaʻi laau

Mo fualaau faiva, o le "Gumat + 7 Iodine" fesoasoani e fesoasoani i le fausia o se aʻa malosi ma se mea malosi, mafiafia mo le vevela ma le lavelave o laau. O faatonuga mo le fualaau faasaina ua faailoa mai ma pe faapefea ona tatau lelei, ma pe o le a le taimi e mafai ai e vai ona toto.

Fafagaina fualaʻau amata i le 2 vaiaso talu ona muamua pupuni o laau mai le palapala. O lenei faiga e mafai ona faia i aso uma e 14, ao sauniuni le fofo, e matua mulimuli lava i le metotia na faʻaalia i luga o le pusa mo le faʻaaogaina. O le "Gumat + 7 Iodine" faʻaaogaina na o le aoga, ma afai o faʻasoaga mo le faʻaogaina o le fofo e matua mulimulitaia, e le mafai ona latou faaleagaina le fagafao a le fale. O le faʻaaogaina o mea faʻamalosi e aoga tele mo tupulaga talavou ma matutua i soo se vaega o le vaitau tuputupu aʻe. E mafai ona e faia ni mea faʻafefiloi fafaga: tuusaʻo i lalo o le aʻa o le totoina o fualaau aina e ala i le faʻaleleia o vai (pe a uma ona saunia le fofo e tusa ai ma le masani), pe faʻapipiʻi foʻi le ofu i luga ole laupepa.

Togiaso

O mea faʻapitoa e maualalo i mea oona, e faʻavasegaina i lamatiaga le vasega 4, pe a faʻaaogaina e le tatau ona faʻaoga mea puipui, totigilima ma fafo.

E le faʻapipiʻi faʻamalosi ile palapala i le palapala, e le lamatia mo soʻo se ituaiga o iniseti, laau ma manulele.

E taua! E ui i lona saogalemu, o fautuaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua faailoa mai ai o le togafitiga mulimuli o laau o le vegetative e tatau ona 14-21 aso aʻo lei amataina le seleselega.

Fesootaiga ma isi auala

O faʻatinoga faʻatinoga ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le suamalie faʻatasi ma isi mea aoga (vailaau faʻasaina, iniseti) e maua ai se taunuuga lelei ma se tamaoaiga taua i punaoa a tagata ma punaoa. O le numera o togafitiga na faia (faatasi ai ma paipa tuufaatasi o tane) e faaitiitia ai le tele o taimi, ma i fua o fualaau aina e matua paʻu le mea o loʻo i ai le nitrate. E mafai ona faʻafefiloi faʻasusu Nitrogen ma falala i mea faʻafefiloi ma faʻamalosi.

E te iloa? O fuālaʻau fuālaʻau e tatau ona faʻamavaeina mai le faʻamaʻiina faʻatasi ma le suamalie, talu ai o loʻo maua mai faʻamalosia faʻapitoa e avea o se taunuuga. E faʻafeiloaʻiina i totonu o le eleele ese mai le tasi ma le isi.

Tulaga o le teuina ma le ola

HUMAT o loʻo tumau pea galuega aoga mo le tolu tausaga mai le aso na tuʻuina atu ai. Afai pe a maeʻa le faʻamamafa o se faʻalaʻau faʻapitoa (100 g i le 10 l) vai faʻaaogaina e tuʻuina atu i le fai togalaau, ona sasaa lea i se fagu poo se fagu tioata uliuli; O lea ituaiga o mafaufauga o le a leiloa ai ona aoga aoga mo le 30 aso, ae mo lenei mea e tatau ai ona teuina le pusa i se nofoaga malulu ma pouliuli.

E fafagaina i tatou e le lalolagi ma a tatou fanau, e le mafai ona faia mea taufaasese ma le le mafaufau, e aunoa ma le tuuina atu o se mea. I le tupuina o se seleselega lelei, e tatau ona e tumu i le eleele e faʻaaogaina punaoa, faʻaopoopoina elemene ma vailaau elemene ile eleele.