Fua o le gaosiga

Tiapolo Tiapolo po o Pedilanthus - o se suiga uigaese

Talu ai nei, ua avea ma lauiloa i le teuteuina o potu e iai ni fugalaau e le masani ai. Laʻau faʻapitoa e maua ai se faʻamafanafanaga faʻapitoa i totonu o le fale, faʻafesoʻotaʻi totonu, ma faʻamama le ea.

I ofisa latou te faʻaaogaina le masani masani o le faʻaleleia i aso uma ma ni mea o le natura, mea faʻaletagata. Faatasi ai ma laau eseese, e fiafia faapitoa i ai Perennial Pedilanthus.

O le mea o loʻo i lalo o loʻo faʻamatalaina ai totonu o le fale. fugalaau pedilanthus, o ona ituaiga lauiloa e faʻasalalau, tele-fua lelei ma isi, faʻapea foi ma le tausiga o fale mo le pipiʻi ma le ata.

Pedilanthus - matagofie, tulaga ese, o se laau tele lea e lauiloa i le tele o fai togalaau.

O loʻo i ai ni uiga teuteu maualuluga, o le mea lea o le a avea ma se faʻaopoopoga i so o se faʻaonapo nei po o avanoa avanoa. O se fugalaau manaia, o le mea lea ma le tausiga lelei mo se taimi umi o le a ola ma fiafia ai oe i lona matagofie.

Tina

Homeland pedilanthus e faʻapitoatelefoni Teritori a Amerika, faapea foi ma nisi o eria Mekisiko.

I se siosiomaga masani, e foliga mai uumi, ogaoga vao e oo i le 2 mita. I le aganuu a le aiga ei ai le tele o le tele o le laʻau o le ogalaau ma lau.

Faʻamatalaga

Pedilanthus sui fugalaau teuteu teuteuo le aiga o le euphorbia family (Euphorbiaceae).

O lona igoa e sau mai Eleni mai upu seevae ("pedilon") ma le fugalaau "anthos".

Lea lanu lanumeamata (lanu po o le moli), galu. Masalo e faʻagasolo po o le pupuu, isi mea, e oo atu i le 8-10 cm le umi, lamolemole poʻo sina laititi.

O le aʻa o le paʻuulu, grayish poʻo le lanumeamata i lanu.

O fugalaau e faia i le tele o meaola e lua, e lua lanu mumu, laiti, ma le lima., e tusa ma le 2 cm le lautele. Inflorescences e piniki pe mumu. E pei o ulu o manulele laiti po o seevae.

Meaola

I le natura, e 15 ituaiga eseese. O le taatele i le potu aganuu o:

Fualaau lapopoa

Pedilanthus tele-fruited (macrocarpus lona sefulu.).

Laʻau televavave vao vao. O laulaʻau ua faʻaititia i foliga o laumei. Tina - Sonora. E lapotopoto, lauulu-lanu meamata e teu ai vai i taimi vevela.

E mafai ona suia se vaega o togitogi i se vaaiga faʻasalalau. Umbellate fugalaau, mumu po o le moli.

Titloidal

Pedylanthus titimaloid (tithymaloides (L.) Poit.).

I totonu o tagata, e masani ona taʻua o le "tilotilo a le tiapolo" mo se uiga e le masani ai o le aʻa, lea e suia ai lona itu pe a aliali mai lau laulaau. E tupu i le 60-80 cm.

O se laʻau faʻalaʻau, mafiafia. faʻatasi ai ma se lamolemole lamolemole, o le aano o manu, o le gaugalu ma laʻau lanu e eseese i le lanu: lanumeamata ma le paʻepaʻe, ma le lanu manogi, piniki piniki.

Lanu e faalagolago i tuutuuga o le umiaina. Laʻau mumu. Subspecies ssp. smalii. Faʻailoa mai le tele o le faʻamalosi, zigzag stalk.

Finca

Pedilanthus Fink (finkii Boiss.).

Faamanuiaina susulu, lanu meamata, lau lapopoa. Steam zigzag, faʻalelei le faʻavae. I nofoaga masani, masani i vaomatua o vaomatua i le Iunaite Setete. E sili le fiafia i se moli, eleele e manava.

Sailiga

Pedicanthus spratzovy (calcaratus Schltdl.).

Vaʻaia masani laʻau. E maualuga le maualuga o le vao e oʻo i le tolu mita i le maualuga. Lanu meamata, lanumoana, sulu. O laulaau e lapotopoto, tusi, ma pito i luga, e oʻo i le 5-6 cm le umi.

I le malulu o tulaga o le tau, e mafai ona lafoai nisi lau. O le mea lava lea e tupu i le le lelei o le tausiga o fale.

Tausiga ile

Pedilanthus manaʻomia le tausiga, gauai ma le tausiga.

I le taimi lava e tasi, o le tausia o ia i le fale e le faigata tele ma e oʻo lava i se tagata amata o le a mafai ona taulimaina lenei galuega.

E toatele fugalaau fugalaau e le lava le gauai atu tausi faʻatau, mulimuli ane feagai ma faafitauli eseese.

I le amataga, e tatau ona totoina le pedilanthus i totonu o se isi atigipusa.

O le fugalaau laʻau pedilanthus e teuina i totonu o potopoto le tumau, lea e faʻaaogaina mo le le mautonu.

Latou te le fetaui mo le tausiga tumau.

Soo

O le lalolagi e tatau ona matala, ola maloloina, ia mautinoa le lelei o le lele ma le susu i le aʻa. E le tatau i le vai ona faʻavaivai ina ia le faʻaosooso ai le atinaʻe o aʻa.

O le mea sili e sili ona lelei o le faʻatau lea o mea faʻafefiloi mo le gaʻo ma le cacti.

E mafai ona saunia se paluga eleele e tutoatasi mai le saito ma lau lauolaola i le tutusa tutusa, piliki piliki, oneone.

Pot

Malosiaga e fetuunai i le tele o le aʻa. pe sili atu nai lo ia. O le fugalaau ei ai aʻa laiti. E sili atu le filifilia o ipu omea. O lenei mea e sili atu le faʻaleleia o le siosiomaga.

Malosiaga e tatau ona iai ma se pu ile pito i lalo. I le pito i lalo o le mea e tatau ona faʻatumu ai le alavai.

Suiga

E tatau ona faia le fesuiaʻiga i se vaipuna mafanafana. pe a uma ona foliga mai o laulaau talavou. Tuusaunoaga - faʻapipiʻi vave i le maeʻa ai o le faʻatau. E le manaomia le faʻaaogaina faifaipea. E faia pe a amata aʻa ona aʻa i le tumu atoa o le ulo.

A maeʻa le gafa pedilanthus e fautuaina e tuʻu i se nofoaga pogisa. O lenei mea o le a fesoasoani i le vave fetuutuunai ma malolo.

Fertilizers

I le tau mafanafana ma le tautotogo, o le fugalaau e fafagaina 1 le taimi i le 30 aso. E sili atu le faʻaaogaina o se laei faʻapitoa mo le soʻo ma le cacti. Aʻo le malologa e le mafai ona fafagaina.

Fertilizers e tatau ona leai se fualaau. E matua leaga lava mo le soifua maloloina o le fale.

Malamalama

E sili ona tuputupu aʻe i totonu o potu malulu faʻatasi ma avanoa e matala ma susulu.

O le laau o le a sili atu ona faigofie i luga o le faamalama faamalama o loo feagai ma le itu i saute, sasaʻe, sisifo, ma itu i sasae.

Afai o le ipu o loʻo i le itu i saute, ia faʻaeteete e fatuina moli moli. Faʻamalamalama le susulu o le la mo le fugalaau ma mafai ona mafua ai mu.

Late autumn ma le taumalulu ona o le le malamalama o le la faʻaopoopoga faʻasalaga faʻapipiʻi fautuaina.

Laasaga masani

E tatau ona i ai le potu fua o le vevela: i le taumafanafana e tusa ma le 20-24 tikeri, ma i le taumalulu e le maualuga atu nai lo le 14-16.

Air tele i le taumafanafana, ave le ipu i fafo, ina ia manava ma mafanafana i le la.

Puipuia mai taʻavale i le taumalulu ma le tele o le vevela.

E le fiafia Pedilanthus i le vevela maualuga ma le vevela.. E mafai ona maʻi, amata ona paʻu le laʻau, ma le aʻa e alualu i luma.

Faʻasa

I le tautotogo ma le taumafanafana o le pedilanthus e manaʻomia teleae le o le faʻafefeteina masani.

O le eleele e tatau ona faʻamago atoa aʻo le isi susu. I le taumalulu, e seasea lava ona faasusuina le laau (pe a ma le 1-1.5 vaiaso).

Le le lava o le susu e mafai ona faʻaalia ai le faʻapalapalaina o laulaʻau poʻo o latou fale.

Mo le faʻaleleia o vai, na o vai inu vevela i totonu o le vevela vevela e talafeagai.
I le vevela o le tau, e tatau ona faʻateleina le fafaga.

Faʻamamaga o le ea

Ua lelei le fetuunaiga o le laau mo le teuina i totonu o fale mautotogi. O le ea e tatau ona mago i le faʻalelei..

I le tau mafanafana, e fautuaina ai le suʻiina o le vai e faʻaaoga e fai ma siama mo le faʻapala ma le samasama o laʻau.

I le taumalulu, aua nei tuʻu le pusa i tafatafa o masini afi..

O nisi faifaatoaga latou te tuʻuina le fagu i totonu o se palatusi ma laumei vaivai pe tuu se fagu i vai e lata ane i ai mo le faʻaleleia atili (pe'ā manaʻomia).

Tofiga

E faʻapefea ona toe gaosia i le fale? Pedilanthus faigofie ona faʻaleleia e ala i le vavae ese.

E le tele taimi e maua ai fatu, aua o lenei galuega e faʻalavelave, e manaʻomia ai le tele o taimi ma taumafaiga.

O le toe gaosia e tipi e fautuaina ina ia faia e pei ona taua i lalo: o pito i luga o le tipu (8 cm le umi) e vavae ese le pedilanthus ma faʻagogo i le vevela o le potu mo 1-2 aso.

Aʻa i le oneone matutu i le vevela o le 22-24 tikeri. A o leʻi totoina, e vevela le oneone. Ufiufi le ulo i le tioata e le talafeagai, ina ia le faʻaosofia le foliga o le pala.

E mafai ona mauaʻa i le vai mafanafana ua kukae ala i le sui e le aunoa le fou.

A maeʻa ona vavae ese, e totoina i se nofoaga fou.

Fuga

O le toto o Pedilanthus e tupu i le faaiuga o le tautoulu ma le amataga o le taumalulu.

A o faagasolo lea vaitaimi, e fautuaina le faʻaleleia o le tele o le faʻaleleia o vai ma le suia ai le tulaga o le fagu.

Teuteu

E le manaomia e Pedilanthus le teuteuina masani ma le tuputupu ae lelei ma le atinaʻe.

O nisi faifaatoaga e totoina le laau pe a uma ona totoina e faateleina ai le faʻalautele.

O le tasi vae tolu o le paranesi e tipi, ona togafitia lea ma le sulfur po o le koala mo le vave faʻamalolo.

Le manogi

E leai se manogi o le fale i le fale.

Faʻavaitaimi

Pedilanthus o se faʻalelei o totonu o fale.

Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le a tuputupu ae ma atiina ae i tausaga uma.. I se tagata matua, i le gasologa o tausaga, o le vaega pito i lalo o le paʻu e mafai ona leiloa o latou foliga teuteu ona o le faʻaalia.

Ata

Sa tausia e Pedilanthus i le fale:

Fugalaau Pedilanthus:


Fale o Pedilanthus:

Maʻi ma faʻamaʻi

Pedilanthus e tumau pea, puipuiga lelei.ia puipuia mai meaola faalafua ma faamaʻi. O faʻafitauli e mafai ona faʻaitaina e le le tausia lelei.

O se faafitauli masani o le aʻa e pala (faʻamaʻi faʻamaʻi). Faʻatasi ma le le talafeagai, soona inu malosi. Faʻailoga faʻamaʻi.

Afai e le iloa i le taimi, e mafai ona oʻo atu i le oti. O le fugalaau e manaomia le toe totoina, muamua le fufuluina o aʻa mai le pala, aveese vaega ua faaleagaina ma faagasolo i se vaivaiga vaivai o le potassium.

Le eleele fou ma le gafatia ao lei totoina ua fautuaina ina ia faʻamaʻi.

Afai o le laau o loʻo i totonu o se potu vevela ma le ea malulu, e mafai ona osofaia e se apogaleveleve mite, aphid. O le faʻaumatia o meaola faalafua o le a fesoasoani i togafitiga ma vai pafe pe o se vaifofo o le gaioiga.

I le faatoilaloina paʻepaʻe laʻau e amata lanu samasama ma pipii i le paʻu o lima pe'ā paʻi atu. Togafitiga ma iniseti e aoga tele e faasagatau ai i manu.

I le faatoilaloina mealyworm i totonu o le laʻau ma i luga o pou, e foliga mai o se fuga e pei o le cotton, o loʻo ola le laau. E manaʻomia le aveeseina o le pest ma se paʻu lima.

Faʻamatalaga Florist:

  1. Afai pedilanthus lau laulaau masalo e te tausia i se malulu ma le le mautonu tulaga. Faʻalogo lelei i le setete.

    O mea inu, vaega oti e tatau ona vavae. I lo latou nofoaga o le ai ai ni tipu fou.

  2. Afai na amata le tautoulu po o le taumalulu toso le aʻaE manaʻomia lou faʻaitiitia o le vevela o le ea i totonu o le potu, faʻalogo lelei i le moli.

    E mafai e fugalaau ona sili atu le malamalama.

  3. Afai e lei fuga le fugalaau, faʻalogo i le tausiga i le taimi o loʻo moe.
  4. Yellowing ma le faʻamamago o laulaau taumafanafana e taʻu mai ai le leai o se vaiinu.

    Aua nei tuua le ipu i luga o le windowsill e aunoa ma le pogisa i le vevela o le tau, e taofia ai le vevela, mu.

Mea aoga

Le aoga ma le afaina o pedilanthus:

  1. Pedylanthus titimatidny masani faʻaaoga i vailaau mo le gaosiga o vailaau faʻamaʻi. O tagata nofoia i Amerika i Saute e faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻapitoa.
  2. O vaega uma o le laau o mea inu.. A e taulimaina oe e manaʻomia lou faʻaeteete, faʻaoga totigilima.

    Oona e afaina ma mafua ai le mumū pe a oʻo mai i le paʻu o lima poʻo mata.. Taofi le fugalaau mai tamaiti ma fagafao.