Cherry

10 ituaiga o cherries anamua ma se faamatalaga ma se ata

Cherry - o le aganuu sili ona taatele i togalaau i totonu o tatou latitudes. O le Caucasus ma le Crimea ua taʻua o le nofoaga fanau mai o lenei laau. E le lelei, e tupu i soo se tulaga, e aofia ai i le itu maʻa. Ae ui i lea, o tulaga sili ona lelei mo le tuputupu ae ma le fuaina o laau o eleele lafulemu ma eleele lafulemu.

Faʻafetai i le galuega a le faʻatoʻaga, o siaki e mafai ona i ai se eseesega ma le lanu o fua, o ona ituaiga eseese e ese mai i le malosi o le tuputupu aʻe o le laau ma le fua o le fua.

E te iloa? Ina ia maua se seleselega lelei, e tatau ona e filifilia ituaiga o le malulu ma le faʻafeusuai.

Vladimirskaya

O lenei ituaiga ua lauiloa i aso ua leva. E sili atu i le tolu seneturi talu ai, na seleseleina eo tatou augatama lenei pele. Mo se taimi umi lenei fualaau aina e tele ituaiga - e mafai ona e fetaui i le lua-mita bushes and four-mita giants. E le gata i lea, i faatoaga tuufaatasi o le seneturi talu ai, o Vladimirskaya cherry na o loo i ai le vaega autu. O fua o lenei ituaiga e le eseese. O ona fua e laiti (e oo i le 3.5 g). Ae peitai o le tofo o nei fua e mafai ai ona e faʻaaogaina ma le faʻaogaina e avea o se meaʻai. O le peleni a Vladimir e lelei tele ma fou. E talafeagai mo le faʻamago ma le faʻamaʻi.

O le seleselega o le vine e maua i le tausaga lona tolu (cherries ripen i le ogatotonu o Iulai) pe a uma ona totoina.

O Cherry Vladimirskaya e gafatia le malulu tele, o lea ua leva ona lafoina i vaega eseese. Ae ui i lea, i -30 ° C, atonu e mafatia ai fatuga, ia o le ai ai se aafiaga leaga i le seleselega i le lumanai.

O le toe taui o Vladimirskaya Cherry e le lava (e tusa ai ma tulaga faʻaonapo nei) faʻafetaui i fualaau.

E taua! Talu ai o lenei ituaiga o cherry e mafua mai i le faʻaleleia o ia lava, e tatau ona latalata ane le au eletise. O le pele faapelepele e taua o se tagata palota lelei.

Pepe pepe

Afai e te filifilia se mea e fiafia i ai mo le togalaau, ia e faʻalogo i le pepe. O lenei laau e ola e oʻo i le lua mita le maualuga (seasea - e maualuga atu le maualuga). E mafai ona aoina le seleselega i le faaiuga o Iuni. O fua e lanumoana, lapopoa (5-6.5 g), mafiafia, o latou foliga vaaia e faʻatatau i le au faifaatoaga mo se mea maualuga lima lima. E faigofie ona vavae ese le maʻa mai le pulupulu. O peleti e matagofie le feaveaia. O le pepe o le aʻafiaga o le kiona, e maualuga lona tetee atu i le sigi.

Fonotaga

E toatele e manatu o lenei pele e avea ma taʻitaʻi i le lisi o ituaiga sili ona lelei. O le fonotaga na faia e le au faipisinisi Melitopol e ala i le laasia o Amateur ma Kievskaya-19 cherries.

O le laau lava ia e tupu e oʻo atu i le 2.5 mita, o loʻo i ai se mea lautele, vaapiapi, e paʻu le pale. O le seleselega muamua e mafai ona aoina i le tolu tausaga talu ona totoina. Mai se tagata matua, e mafai ona e seleseleina i le 25 kg. Faʻasolosolo taimi - o le faaiuga o Iuni. O le fono e sili atu ona puipuia i le lamala, anufe ma le kiona.

O ona fua e lapoa tele - 9 g (i lalo o tulaga lelei - 15 g), susulu, lanu mumu. Tatau - tulaga masani, siele, paluga suamalie. E aʻafia ai vaega taʻitasi o le tino ma e manaʻomia ai ni tagata e palota.

Tuai

Le pele pele, e faʻaleleia ona lauolaola i le amataga o le tautotogo ma le suamalie, tele lanu mūmū mūmū i le taumafanafana. Ripens vave - i le lua tausaga o Iuni, e maua ai se seleselega lelei.

O le malosi o le tuputupu ae o le laau o se mea e masani ai. Faʻailo i le faʻafefe o le kiona, faʻafeiloaʻi lelei le lāmala.

Pupii

O lenei ituaiga na mauaina e ala i le sopoʻia o cherili Shubinka ma Vladimirskaya i le 60s o le seneturi mulimuli. Faʻailoga i fua ma fua lelei.

Le maualuga o se tagata matua e laiti - o le maualuga e 2 mita. Crohn - lapotopoto, mafiafia. O laulaau e laʻititi, faʻalanoa-oval. O le lanu violē e vave amata i le amataga ma o le fua e maua mai i le ogatotonu o Iulai. I le taimi lava e tasi, o fua o lea mea e oo atu i le 3.7 g. O cherries lava latou e faataamilomilo, e lanumumu mumu, e iloga i se suamalie suamalie ma le manaia. Maʻa faigata ona vavae ese. E le leaga le faʻafefe o gutu, o loʻo i ai le teteʻe i fua.

E te iloa? O laau e sili ona peleina e sili atu ona puipuia i faʻamaʻi, ma latou maua ai foi se seleselega lelei.

Selati teine

O keke o le keke sukalati sa fafaga talu ai nei, i le 1996, e ala i le sopoia o ituaiga oloa faatau oloa a le tagata Black ma Livskaya.

O le laau e maualalo, e seasea tupu ae i le 2.5 mita. Crohn back pyramid matua. O fualaau kukalatila, toetoe lava uliuli, lautele (3.5 g). Le tofo - suamalie ma le manogi, ma sina oona, manatuaina o cherries.

O lenei ituaiga e amata ona fuga mai ia Me ma o le seleselega e maua i le ogatotonu o Iulai. O le seleselega muamua e mafai ona aoina i le tausaga lona fa o le laau. O se fua o le tagata lava ia, ae mo se seleselega lelei atu, o se pitonuu o le au palota e manaomia.

O le sukalati e mafai ona fai mo se taimi umi e aunoa ma le fafagaina, faʻafefe i le lamala, anufe ma le malulu.

E taua! O lenei vailaau e le faʻafefeina ai le faʻaleleia o le suavai ma le paolo, o lea e tatau ai i ave saʻo o le la ona faʻaleleia le laau ma se seleselega lelei.

Hortensia

E i ai feeseeseaiga e uiga i le amataga o lenei ituaiga: o Belgians ua faʻamauina i le fafagaina oi latou lava, ma Falani e mafaufau ia Hortense a latou fanau. Ia i ai, e tusa ai, o lenei peleni, o se tasi o ituaiga eseese, vave ona salalau i le konetineta atoa.

O fua o le Hortense e faʻapipiʻiina, tasi-maʻa (tuʻu faʻatasi pe taitoalua). O le paʻu o cherries e susulu, mumu, faigofie ona aveesea mai fua o fua. O le aano e suamalie, suamalie, suamalie, ma sina manogi.

O le seleselega e aveesea i le afa-setete i le ogatotonu o Iuni.

E manatu Hydrangea o se fualaau mataina: i nisi tulaga e fua mai ai ni fua itiiti, ma o nisi taimi e mafai ona e fiafia ai i le fua. O le seleselega e masani lava ona faalagolago i le palapala ma le mea e ola ai nei laau. E tele mea e maua mai i le eleele matutu ma maualuga. Nofoaga lelei - Dagestan ma Kazakhstan.

Shpanka Donetsk

Ukrainian eseese. Laʻau faʻatasi ma le pale paleni, malosi. O Spanka e le faʻafefeteina i le eleele ma fua fua mai i luga o soʻo se nofoaga. O le laau e lelei le faʻafefe o le kiona, e foliga mai e teteʻe i mea malie. Amata ona fua mai i le lona fa o tausaga talu ona maeʻa. O le fua o le fua (speeches) (5 g), mumu, suamalie ma le afaina, ua oʻo i le faaiuga o Iuni.

E taua! I luga o le palapala leaga e aunoa ma se laei pito i luga e mafai ona afaina ai Spanka.

Faatali

Faʻafeiloaʻi i le vave o le seleselega, o lona fua na aveesea i le faaiuga o Me. Faʻailoa i le faʻatupulaia o le gaosiga. O le faatalitali o fua e mumu le lanu, e talafeagai mo soʻo se ituaiga o gaosiga.

Tusia muamua

Cherry Tusiata Muamua - vave vave (ogatotonu o Iuni) ituaiga ma lapisi (5-6 g) fua o lanu mumu mumu. O le gaosiga mai se laau e mafai ona oʻo ile 20-25 kilokalama.

O le aano o le fua o le Early Dessert e vaivai, ma se manogi suamalie. O le fualaau aina e lelei ona feaveaiina ma faasaoina. O laau o lenei ituaiga e i ai le malosi e tetee atu ai i sigi, lapisi, lamala, ma faapaleni galu lelei.

O ituaiga eseese o cherries ua vaevaeina i ni vaega se lua:

  • Moreli - o fualaau siliva ma le sua susulu;
  • maoaʻe - faʻatasi ai ma fualaau mama ma le sua manino.
O le iloa poʻo le fea o ituaiga o cherries e sili ona talafeagai mo lau 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e saunia oe lava i fua suamalie ma le itiiti o tau o galuega.