Laʻau

Faʻaleleia o le tautotogo ma le faʻamalo mo le strawberries: o le a le mea e manaʻomia ma o afea e lelei ai le fafaga

O le tautotogo o se taimi o le fatufatuga mo tagata fai togalaau. O tagata tafafao ma tagata fai togavao latou te faia fuafuaga o le totoina, filifili fugalaau ma fualaau faisua. O le fanua e leʻi oʻo i le tele o vao, ae ua faʻalauteleina fua o fualaau 'aina. Masalo o le sili latou te fiafia i ai o le fufulu. Ma o le mea muamua lava e fai mo ia i le amataga o le vaitau o le fafagaina lea o ia e tuʻuina atu ai lona malosi e ola ai vine malolosi ma vine tele.

O le a le mea e faʻaaogaina ai togafitiga e faʻatau ai strawberries

I le tautotogo, aʻo lei fuga, e ola malosi fualaau lauusiusi. O le tele o le seleselega e fuafua i le tele o laulaau ma petioles mafiafia. I luga o laau lafulemu, o le a tupu laitiiti le fatu. I se isi faaupuga: o le malosi ma le maloloina o le vaomatua, o fua tele atu o le ai ai. Ae e le mafai ona e fufuluina ia strawberries, a leai o le a gaʻo, aua le nonoa vine, ma e sili atu le leaga, atonu e mu ma feoti. O le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina fomaʻi faʻatasi ma le faʻaeteete ae le sili atu i soʻo.

Mo le faʻavaeina o laʻau ola maloloina ma fualaʻau tele, e manaʻomia e strawberries le paleni taumafa

Nitrogen o le mea faufale mo vaega lanumeamata o soʻo se laau, ma o le mea lea e manaʻomia i le tautotogo. O le Nitrogen o loʻo maua i fualaʻau o minerale, humus, mullein, faʻafefe o manulele. E le gata i lea, o strawberries e manaomia elemene elemene, ae a aunoa ma le taumafa oona o le a leai se aoga. Afai e faaopoopo atu i ai, e pei o vitamini pe a uma le auala autu, o le taunuuga o le a matauina. Aemaise lava, e fesoasoani ia microele e taulimaina tulaga faigata (lamala, mamafa timuga, gutu), faateleina le malosi o strawberries i faamaʻi, faatelevave le tuputupu ae, fuga ma le fua o fua. I le taimi lava lea e tasi, e tupu tele ai vine, sili atu ona manaia ma suamalie.

Le taimi e fafagaina ai strawberries i le tautotogo

O le taimi o le laei e faʻalagolago i ou gafatia, ae o le vave ona maua e le laau o le lagolagosua, o le sili atu foi lea ona latou faʻafetai atu ia te oe.

  1. Afai o lau 'upega tafaʻilagi e tu i autafa o le fale, pe oe maua le avanoa e asiasi ai i le togalaau i le taumalulu oʻooʻo po o le amataga o le tautotogo, faʻasalalauina faʻamalolo faʻamafanafana i totonu o le kiona. O i latou lava o le a solo i puddles ma o atu i le palapala i aʻa. E faia lea mea i le faʻalaʻau ma le fafie.
  2. Afai e te ulu atu i totonu o le togalaau pe a maeʻa le eleele, faʻaaoga le fugalaau i le muai tatalaina. Valo solo solo i luga o le moega, faʻafefiloi ma le pito i luga ma le vai. Po o le faʻaaogaina o luga o luga o le vai i luga o le susu susu.
  3. Afai e leai se vai i luga o le saite, o le eleele ua magumago, ona faʻaaoga lea o le faʻalalaʻau aʻo leʻi oʻo timuga poʻo le faia o laʻei pito i luga luga o lau. E manaʻomia sina vai, e mafai ona aumai pe aumaia faʻatasi ma oe.

Soo se laei pito i luga e tatau ona faʻaaogaina i luga o le susu, pe a mafai i totonu o le vai. Aua neʻi faatagaina faʻamalaʻau matutu e alu i aʻa ma faʻasalalau iina. I lenei tulaga, o le a maua ai se fofo mautu o le a susunuina aʻa, e taua latou te galue e pei o capillaries - latou te aumaia vai ma meaʻai i laau.

Vitio: fautuaga mo togafitiga faʻatoʻaga ile auala ma pe afea e inu ai

Mineral, organic ma le fale talavai mea taumafa mo le seleselega

I le tautotogo, aʻo lei fuga, e manaʻomia e strawberries se tasi o pusa e sili atu i luga o le hau ma tasi le faʻaopoopoga o meaʻai. O le filifiliga pito sili ona faigofie o le faʻatau lea o se faʻalavelave faʻafefiloi i totonu o le faleoloa, lea o loʻo i ai i le taimi nei mea taua uma mo lenei fua. O le tele o nei mea taumafa o loʻo gaosia nei: Gumi-Omi, Agricola, Fertika ma isi na faailogaina "mo strawberries / strawberries." Faʻasoa faapitoa i le tuufaatasiga. O le pasene o le nitrogen (N) e tatau ona sili atu nai lo le aofaiga o isi elemene.

E tele mea e mafai ona fai mo le afifi o le tautotogo: o mea e saunia e faʻapitoa mo tagata e amataina le togalaau, ma e sili atu le poto masani e mafai ona faʻafefiloi meaʻai mo strawberries mo latou lava faʻaaogaina o fugalaau faʻasaina poʻo vailaau mo togafitiga.

Fertilizing with mineral fertilizers

I totonu o faleoloa, e mafai ona e maua i taimi uma ni fomaʻi se tolu e maua mai ai le suavai i le tau taugofie ma le maualalo o le taumafaina o paluga:

  • Urea (Urea, carbonic diamide) mai meaola uma o minerale e aofia ai le maualuga o le nitrogen - 46%. O le totoe o le hydrogen, okesene ma le carbon. A fesoʻotaʻi le urea ma le ea, ituaiga amonia, lea e faʻafefe. O le mea lea, o le urea e tatau ona tuʻuina i totonu o le eleele pe faʻaaogaina e fai ma fofo. Fertilizer ei ai sina tali, e latalata i le le faaituau, e mafai ona faʻaaogaina i luga o soʻo se eleele.
  • O le nitrate o le amoni (le ammonium nitrate, o le ammonium nitrate) o le masima o le nitric acid, lea e aofia ai le 35% o le nitrogen. O le mea sili ona le lelei o lenei fuālaʻau o le faʻapupulaina lea o le elemene o le eleele, o lea e tatau ona faʻaoga faatasi ma le falaoamata o le dolomite. Ae o le meatotino lava e tasi e faʻaaogaina e tau ai faʻamaʻi. Faʻasalaina laʻau ma le eleele faʻataʻamilo i le vao ma se vaifofo o le ammonium nitrate, o le a e faʻaumatia meaʻai.
  • Nitroammophoska o se fomaʻi faʻapitoa e aofia uma ai mea taua taua e tolu: nitrogen, phosphorus ma le potassium. O tufuga eseese e gaosia ituaiga eseese o paluga i lalo o lenei igoa, ma e tofu i latou ma lona fua faatatau o macrocels. E le gata i lea, o le le lelei o lenei fuālaʻau e mafai ona faʻaaogaina i le tautotogo pe afai e te le faʻapalapalaina le strawberries i le superphosphate ma le masima masima i le tautoulu.

Faʻataʻitaʻiga ata: mea faʻapitoa ma taugofie minerale mo fualaau

O faʻasologa masani ma metotia o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina o loʻo faʻaalia i luga o afifi. E mafai ona faʻaaoga uma fomaʻi e tolu i le 1 tbsp. lita i le 1 mita o le susu ma le lafoaia eleele pe solo i le 10 lita o le vai ma le vai i lea lava vaega. Ae peitaʻi, e sili atu le faʻalauiloaina o le faʻamalolo faʻasaina nai lo le sili atu i lo latou masani: o le tele o le kulimi e faʻapupulaina i laulaʻau, ona sosoo ai lea ma vine i foliga o le palapala.

Nitrates e le lamatia i le soifua maloloina, ae i lalo o nisi tulaga i totonu o le tino latou te mafai ona o atu i mea oona. E mafai ona tupu lenei mea i le maualalo o le acidity, gastritis, ma le le lelei o le tumama. O le tele o le faʻaeteete i mea e sili ona lelei o pepe ma tagata matutua. O le mea lea, o tamaiti ma tagata matutua e fautuaina mai sua mai fua e tupu ae e aunoa ma ni vailaʻau.

Feeding with mullein infusion

Afai e leai sau manaʻo e faʻafeiloaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalosi i totonu o le eleele, ae o loʻo i ai se avanoa e maua ai mullein (fafie), ona faʻaaogaina ai lea o le kulimi. Mullein e tupu:

  • moega - faʻafefiloi ma peat poo vaomago, e tutusa tutusa ma le gaʻo, fuamosa ma le potassium;
  • litterless - mama mama e aofia ai le 50-70% le gaʻo.

I le tautotogo, e te manaʻomia le lalaga o luga o le kuka, ia faʻaaoga le litterless mullein, o lona uiga, o povi pipi masani e mafai ona aoina pe a savali ai povi ma 'ai.

O povi e fai ai le mutia i totonu o le faʻalaʻau taua - mullein poʻo le manua

Fua mo le fafaga mai mullein infusion:

  1. Faatumu le pakete 1/3 ma ni povi pipi fou.
  2. Faatumu i le pito i luga ma le vai ma le ufiufi.
  3. Tuu mo le 5-7 aso i le vevela mo le faʻamalosi.
  4. Mo le 10 lita o le vai, faʻaopopo le 1 lita o le faʻafefete ma sasaa le strawberries i le fua faatatau o le 0.5 lita i le vao.

O sea fofo e mafai ona sasaa i luga o laulaau, ona maua ai lea e le vao vao le puipuiga mai faʻamaʻi faʻamaʻi: paʻu paʻu, mea eseese ma isi.

Bird Feeding

O le manulele moa ua taʻua o le sili ona taua ma le faʻalauteleina o le faʻalaʻau faʻalautele. E 3-4 taimi sili atu meaʻai e sili atu nai lo soo se isi lavalava masani. I totonu o le taʻavale o loʻo i ai le eletise, fuamoa, potassium, elemene. O le fusi e faia i le auala lava lea e tasi mai mullein, ae mo le fausua, e tatau ona 2 le taimi e faʻauʻu ai: 0 le 0.5 l o le faʻafefete i le 10 l o le vai. O le fua o le suavai e tumau pea - 0.5 l i le vaomatua.

Ua tuʻuina atu mea e fafagaina mai i le mea fou. O loʻo faʻatau ma faʻamago i faleoloa, ma e masani lava i lalo o le afifiina e le o se mea e faʻapala, ae o le moa chickus. O le mea lea, o le fofo mai moa o moa ua faatauina i le faleoloa e tatau ona saunia e pei ona faʻaalia ile pusa.

Faʻaaoga le taʻavale mai le faleoloa e tusa ai ma faatonuga i luga o le afifi.

Fertilizer i le tautotogo ma le humus

O le Humus o le tumutumu solo o laau toto ma meaola. E masani ona taʻua o le humus manure, lea ua malolo mo le 1-2 tausaga. Ae o lenei vaega e aofia ai foi le faapalaga, olo le palapala mai le fale, o se vaega o laʻau paʻu i lalo o laau. O nei mea uma o fugalaʻau faʻapitoa e maua ai le maualuga o le kulukoni. E faapitoa le taua i luga o le 2-3-tausaga vaovao mamago, pe a amata ona osofaʻi vao vao matutua mai le eleele ma oso i luga e pei o pulupulu. Uʻu le humus i le va o laina i totonu o se palapala e ufiufi ai le pito i luga o aʻa. E na o fatu ma laulaau e tatau ona tumau i luga.

Humus faʻatasi i le taimi lava e tasi o se ofu pito i luga ma mulch

O le le lelei o le fafagaina ma le humus, infusions o mullein ma le manulele o manulele e le mafai ona iloa le tonu o mea o le nitrogen, potassium, phosphorus ina ia faʻaitiitia ai pe faʻaititia le fua o le taumafanafana ma le taumafa o le autumn.

Fafaga i fafie fafie

O Ash o se faʻaaogaina e leai se aoga e faʻaaogaina i le tautotogo e aunoa ma le gaosia o le taela (urea, ammonium nitrate, mullein, droppings). O loʻo i ai mea uma e manaʻomia mo micro-macro ma fuamoa, sei vagana ai le autu autu - nitrogen. Ae ui i lea, faatasi ai ma le faʻatatauga tutusa ma vailaʻau oona, o loʻo iai se faʻaalia o vailaʻau e le manaʻomia. Ash o se alkali, o le oona i ona luma e liliu atu i le ammonia ma le sao. E aliali mai o mea aoga e alu i le ea, ae le faʻapalapalaina le palapala. O le mea lea, muamua tuʻuina atu le meaʻai ma se mea e maua i le vevela, ma a maeʻa le 5-7 aso, pe a faʻaleleia e laau, faʻapipiʻi le palapala (o se faʻalavelave o elemene).

E mafai ona maua Ash i le susunuina e le gata o fafie, ae o soʻo se mea e maua ai le otaota: mutia vao, pito i luga, fugalaau tuai mai le taele, lau o le tausaga ua teʻa. Afai e mu mea eseese e masani ai, ona maua ai lea o se elemene o elemene eseese. O le tasi e sili atu le potassium, o le isi o loʻo i ai faʻamalama, ma isi.

Laulau: o mea o loʻo i totonu o le pusa mai mea eseese

AshPotassium (K2O)Vaʻalele (P2O5)Kalaku (CaO)
Lafulefu30-352-418-20
Buckwheat vao25-352-416-19
Seu fasi vao10-144-68-10
Soa vao9-183-94-7
Birch firewood10-124-635-40
Laʻau fafie3-42-323-26
Pine pine10-124-630-40
Kizyachnaya10-124-67-9
Peaty0,5-4,81,2-7,015-26
Sue0,5-1,21-1,536-48

E mafai ona maua se pakete o le pefu e ala i le vevela o pateta mago e aoina mai le selau o le lalolagi

I le auala, e faatauina atu le pefu laupapa i faleoloa mo faifaatoaga, ae o le faatauina mai mo se togalaau totō atoa e le aoga, talu ai o le taumafa, pe a faʻatusatusa i vailaʻau faʻasaina, e maualuga: 1-2 mataʻu i le pakete vai poʻo le 1 mita.

E mafai ona faia le fafagaina o Ash i se tasi o auala:

  1. Liligi se ipu faasee i totonu o se pakete vai, lūlūina, ma seia oʻo i vaega ninii mamafa, sasaa le manogi i lalo o le aʻa (0.5 l i le vao).
  2. Faʻamama lau laʻau vine ma vai mamā mai se vai inu. Liligi le pefu i totonu o se sieve tele po o se mea e alu ai le eleele ma pefu le vao. O le solo ese e le talafeagai. O laulaʻau o le a ave meaʻai talafeagai, o le a faʻamaligiina pe faʻamaligiina e le timu gaʻo ma alu i le eleele, i aʻa.

Vitio: i luga o le tuufaatasiga, aoga ma le faʻaaogaina o le faʻaoloa o le suauʻu

O e feteʻenaʻi ma le faʻataʻitaʻiga, o le palapala ma le tui na faia i le maeʻa o le koala faʻamafanafana o loʻo faʻapitoa foi. Ae e i ai le faafeagai i le efuefu o le laupapa - e faʻaleagaina ai le palapala ma e le faʻafefeina ai. E talitonuina o le pefu o le malala e aofia ai elemene eletise ma metala mamafa e faʻaputu i laau. Ae peitai, e tupu lenei mea pe a sili atu i le 5% le faʻaogaina o le pefu i le palapala. I le avea ai o se suʻega, na faʻamaʻaina ai e le au suʻesuʻe a Amerika le eleele ma le pefu koala mo le 3 tausaga i le fua faatatau o le 8 tone i le 1 eka o le fanua (200 kg i le selau sikuea mita), o le 1.1%. E lei tupu le suavai i le eleele ma le eleele, o loʻo tumau pea le maualalo o le faʻalaʻau, ma o fuamato na maua mai i le 70%. O ia pusi o loʻo i ai le tele o le potassium, phosphorus, faʻapea foi le kopa, lea e puipuia ai le paʻu. Ae e tatau ona e aumaia le pefu o le koala faatasi ma mea faʻalaʻau (humus, compost).

Yeast Feeding

O le isi auala e faaleleia ai le eleele e aunoa ma le kemisi o le folasia lea o le fefete masani i totonu. O nei meaola ninii e le masani ai e saofagā i le vave faʻavaveina o mea faʻale-eleʻele i le lalolagi, o lona uiga, latou te faʻaliliuina i totonu o se pepa e avanoa mo mea taumafa. O le palapala ua faʻamaoaigaina i vitamini, amino acids, omea uʻamea, elemene, elemene ma fuamosa. Fertilizing with the yeast improves root formation, ma le malosi o aʻa, o le sili atu ona mamana o le vao ma le telē o fua i luga.

O le fefete inu ma le susu e talafeagai mo le fafagaina o le kuka.

O le suauu fugalaau faʻasusu i le fefete e lua ona foliga:

  • o le fefete ua faatoa faʻafeiloaʻi i totonu o le eleele vevela, o le vevela aupito sili ona lelei mo lo latou faʻalauteleina e sili atu i luga o le20 + ⁰C;
  • i le faagasologa o le faʻamalosi, o le tele o le pasela ma le calcium e faʻaleleia mai le eleele, o le mea lea, a uma ona faʻafefeteina i se faʻafefete faʻafefete, e tatau ona faʻaopopo le faʻaofuofu o le papa.

O le fua faigofie mo le fefete tatau mo le faʻasusu vine:

  1. Sasaa tauau o le vai mafanafana i se fagu lita e tolu lita.
  2. Faʻaopoopo 4-5 tbsp. l suka ma se pusa o le fefete (12 g) poʻo le 25 g mata (paʻu).
  3. Faʻafefiloi mea uma ma tuu i se nofoaga mafanafana mo sina taimi, seia amata ona 'taʻalo le fefete' ma amata ai le afu i luga.
  4. Liligi uma le wort i totonu o se pakete lita e 10-lita poʻo le faʻafeinu ma faʻafefete i le vai e vevela ile la.
  5. Vai le strawberries i lalo o le aʻa i le fua faatatau o le 0.5-1 l i le vao.

Vitio: fua o le fefete

O loʻo i ai ni meaʻai e tuʻu ai le wort mo ni nai aso seia oʻo ina taofi le galue o le fefete. Ae i le faagasologa o le faanatinati, ua faia ai le ava malosi. O le faaiuga o le faʻamalosi e taʻu mai ai le maliu o le fefete i lona maualuga maualuga. E foliga mai o loʻo fafagaina e le aufaʻatoʻaga faʻatoʻaga i se vaifofo, lea e aofia ai: ava malosi, suauʻu uʻamea, na faia i le taimi o le faʻamalosi, ma le meaʻai faʻafefete. I le taimi lava lena, o le mea atoa o le fafagaina o le fefete ua leiloloa - ia aumaia i latou i totonu o le palapala ola ma tuu atu ia i latou e galulue iina.

Fafagaina ma le amonia

Ua faatauina atu Amonaia i fale talavai, ae o se suauu sili ona lelei ona e aofia ai le eletise - ammonia. E le gata i lea, o lenei fofo o loʻo faʻaleagaina ai meatotino ma fasiotia patisi o le togavao lea na faʻavaeina i luga o laʻau vine.

O le maualuga o le fale talavai e 40 ml, o le afa i se vailaʻau atoa e alu ile fagu fafaga

Mo le fafagaina, faʻamamafa 2-3 tbsp. l amonia i le 10 lita o le vai, fefiloi ma sasaa i luga o lau ma le eleele. Maitau le saogalemu o lapataiga i taimi o sauniuniga fofo. O le tele o le vevesi o Amonaia, e mafai ona mu mucous membranes. Aua le faʻamalosia lona va. Tatala le vial ma fua le fua o loʻo manaʻomia i le ea fou.

Vitio: meaʻai tele mo strawberries - amonia

Strawberry iodine togafitiga

Iodine e maua i le mea moni i soo se mea i le natura (vai, ea, i le eleele), ae i ni vaega laiti lava. Iodine e maua i mea ola ola uma, e aofia ai laau totō, aemaise lava i le tele o algae. O le vai inu o le iodine o se isi vailaʻau mai se falemaʻi na talia e le au fai togalaau. E talitonuina o lenei vailaʻau faʻapitoa e puipuia ai laau mai faʻamaʻi, ma i le tasi taimi i le eleele, e avea o se mea faʻapitoa mo le gaosiga o le eletise.

E puipuia e Iodine ia strawberries mai faʻamaʻi ma avea o se faʻalavelave mo le gaosiga o le vevela.

O fua eseese na faia ma tofotofoina, o le maualuga o le iodine lea e matua eseese lava: mai le 3 mataua i le 0.5 tsp. i le 10 l o le vai. E i ai se aoga i le fua maualalo - e le i faamaonia le saienisi, i le maualuga i le faatinoga, e le o matauina aafiaga i le ituaiga o mu. E tusa ai ma iloiloga, togafitiga ma iodine e avea o se puipuiga lelei o faʻamaʻi faʻaleagaina o togafitiga.

Vitio: faʻaaogāina o se vaiinu vaifofo e faʻafetaui ai togafitiga

O nisi tagata fai togalaau e talitonu e le mafai ona afaina le iodine. Ae ui i lea, o lenei elemene o se mea oona, vevela. O se taunuuga o le faʻamaʻaina o lona vaʻa, o le ulu, o le maʻi o le maʻi, o le isu e amata. Afai e faʻamaonia, o faailoga uma o le oona e aliali mai. Afai o le fualaau e sili atu i le 3 g, o le taunuuga e ono leaga. O le iodine solution e le afaina tele. Aua neʻi faʻafefeina i latou i laau. Ina ia saunia laei, faʻapipiʻi se sipuni faapitoa, fuaina o ipu, pakete, ma isi. E aoga lenei mea i fugalaʻau uma ma sauniuniga.

I le tautotogo, e tatau ona fafagaina fualaau aina i fugalaʻau o loʻo i ai le suka. E le gata i lea, ina ia faʻavaveina ai faiga faʻavaomalo uma, e faʻaopoopoina elemene. Ae le faʻafefeina moega i vailaʻau uma e iloa ma maua. E lava le suavai i le tasi taimi ao le i fuga mai ma se tasi o meaola oona (mineral, infusion of mullein poʻo le taofiga) ma a maeʻa ni nai aso faʻaopopo pe faʻapipiʻi fafie pe faʻaaoga se faʻatauga o elemene elemene (faatupu stimulance). Faaaoga fualaau faasaina e le o faamoemoeina mo laau totoa ma le lapataiga, talu ai e le o fuafuaina mo le faaaogaina i atopau lea e ave ai mo ofu pito i luga, ma e ono lamatia i nisi taimi.