Mo le talimalo

Teuina o beets mo le taumalulu i totonu o le pulou, faʻavae eleele ma fale e faʻaaoga ai na o le oneone ma le vao

O le puipuia o le faigata ma le tofo lelei o beets i le vaitau o le taumalulu e sili ona taua i taimi o teuina. E ui i maualuga maualuga o le tausia o le lelei o beetsioe. o lena fale ola pe a le faʻaititia le fomaʻi, e manaʻomia pea tulaga lelei lea e le aʻafia ai e isi oloa ma faʻamaʻi, ma o le a le aʻafia e parasites, togitogi poʻo le siama.

O le tele o fale ma tagata tausi fale e talitonu o le malulu ma le pogisa o le a lava lea, ona ua latou faia ai le mea sese muamua. E tusa lava pe aʻafia aʻa ua seleseleina, ma ia ausia tuʻutuʻuga sili, e le o inisiua e faʻaleagaina. I lalo o le a matou taliina lau fesili autu: "E faapefea ona teuina fatuga i totonu o le pulou i le taumalulu?".

Saunia o le potu?

I le aua nei galo le seleselega taua o beets ma tuʻuina atu oe lava i vitamini aoga mo le taumalulu atoa, e tatau ona e mafaufau i le tele o nuances ma fautuaga mo le teuina lelei o beets i totonu o le potu.

Ia faʻamautinoa o le pulou ua maeʻa ona tuʻuina atu.ma le ea malulu e alu saoloto i le nofoaga. Seti aʻa aʻa i le 10-15 cm i luga aʻe o le fola mo le lelei o le tau.

O le fola, puipui ma isi mea e tatau ona faʻamamaina ma faʻamamaina mai le tele o otaota. Mo le faʻalagolago o le vailaʻau e masani ona faʻaaogaina ma faʻamamaina mo le faʻamaʻi.

Lulu

I le averesi, e tatau ona i ai le 0 pe + 2 ° C. Afai e te sili atu i nei fuainumera, ona fualaau aina o le a amata ona totogo, paʻu condensate, pala ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Totogi

O le nofoaga e tumu i le mafanafana ma le manava o le a aafia ai le lelei o le seleselega. Sili atu pe afai o le susu i totonu o le potu e le sili atu i le 80-90%.

Faʻatasi ma isi fualaau faisua

Sapalai tuʻufaʻatasiga o beets mo le taumalulu i totonu o le puʻe ma pateta - na faʻaalia e avea ma faʻasoa sili ona lelei. E mafai ona e fufuluina beets i le pito i luga poʻo le pito i lalo ole fatu pateta, ma puipuia ai pateta mai le susu o le susu ma tuʻuina atu i beets.

E leai ni faʻafitauli e tulaʻi mai pe a teuina beets ma aniani poʻo le kalaka. I se isi itu, o le a iai se aafiaga lelei o le aʻafiaga i aʻafiaga o aʻa mai fualaau faʻamaʻi.

Faʻasalaga mea e teu ai

Ia tatou mafaufau nei i le auala e teu ai kaloti ma beets mo le taumalulu i totonu o le pulou poʻo le fogafale lalo, e aunoa ma se afaina i fualaʻau. O ituaiga uma o aʻa e le mafai ona faapaleni le maualuga o le suamalie ma e faigofie tele ona faʻavela. Afai e mafai ona saogalemu le beets i totonu o le pusa e tasi ma patetaona tatau lea ona tausia eseese ia kāloti ma i se siʻosiʻomaga tulaga ese.

E sili atu le lelei mo le gaosia o le "lafoaia" e ala i le suia faasologa o oneone ma kapoti i totonu o se koneteina. O oneone mo kāloti e tatau ona tumu i le susu i le 20-35%. O nisi taimi e faʻaaogaina ai le gaosi susu, lea o le a avea o se vaega faaopoopo o puipuiga mo fualaau faisua.

E pei o le tele o oloa e faamoemoe mo se taimi umi e teuina ai i totonu o le pulou, o le a maua e beets se isi puipuiga puipui, pe afai e te togiina i le lefulefu po o le togi. E fautuaina le asu o le ash e faamama lemu i luma o lena.

Tuutuuga ma aiaiga

Filifilia se togi

O lea la, o le siitiaina o le autu i le auala e teuina ai beets i totonu o le pulou i le taumalulu, e taua tele se auala e tali atu ai i le filifiliga o ituaiga eseese, aua o le isi manuia o le faagasologa atoa e faalagolago i ai. O ituaiga nei o loʻo taʻua i lalo e sili ona puipuia i le malulu ma le umi o le teuina.: "Red Ball", "Renova", "Podzimnyaya", "Gribovskaya flat A473", "Mulatto", "Nosovskaya flat", "Bravo", "Incomparable", "Bordeaux 237", "Libero", "Odnorostkovaya" "Pablo F1".

O le tele o taimi o le ogatotonu o le vaitau, tuai o ituaiga. Fualaau faisua mata o le a lagona le lelei i totonu o le potu ma lalotupu i luga o eleele lafulemu, aemaise lava i oneone ma mea leaga. Latou te le faʻavevelaina i faʻamaʻi ma le afaina, e pei o vavave ma le tuputupu ae, mo se faataitaiga, faʻaalia ona o le paʻu.

Faʻamasoa ma le totoa fualaʻau., filifili ma le faaeteete atoa ma le le faʻamaina o fua - i maʻi suka ma mea e maua mai mulimuli ane faʻamaʻi vailaʻau poʻo le faʻaleagaina e faigofie ona atiaʻe.

Soo se taimi masalosalo e tatau ona faʻaumatia., mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maua ni vailaʻau i totonu o le pulupulu, ma o loʻo faʻamalosi le vaʻa i itu. O le a matua faigofie lava ona faʻapipiʻi le beets i le telē - o oloa laiti e tatau ona teuina eseese mai mea o loʻo iai, ma isi.

Aloese mai le lapoa tele po o le itiiti foi o fualaau faisua. Taulai atu i le tofo o le taumalulu i le lumanai: e sili atu le atamai le taofi na o mea suamalie i le pito i lalo, e le o ni filo vevela pe mamafa. Afai i le taimi o le galueaiina o beets e te faʻafesoʻotaʻi lelei i le maukalama ma le vailaʻau, ona i ai lea o se avanoa itiiti i le taimi o le teuina o le a foliga mai e paʻepaʻe poʻo le pala.

E faapefea ona saunia?

Mo le teuina o beets mo le taumalulu i totonu o le fogafale lalo e talafeagai lelei, na o le seleseleina mai le saite o le seleselega, ina ia vave ona maua mai fualaʻau mai le togalaau, alu loa i sauniuniga. Mo tagata amata, o fua uma e tatau ona fufulu mama mai le eleele. Ina ia faafaigofieina ma vave lenei faagasologa, o aʻa e mafai ona faataatia ese mo sina taimi i le la - faamafanafanaina i lalo o ave, o le a le pine ae faamago.

Aua le taumafai e fufulu beets. - tuʻuina i se pusa faʻapitoa o le puipuia o ata felanulanuaʻi ile lalolagi. E faigofie le fufulu o beets i solo mago pe solo.

Aoao i totigilima togalaau ma le seleulu poʻo le naifi faʻamaʻi. Tuʻu fagu o fualaau faisua e pei ona i ai, ma vaʻaia ma le faaeteete pito o tumutumu, ma tuu saʻo 1-1.5 centimita.

O le isi laasaga o le a muai teuina i se nofoaga pogisa ma le malulu ma maua ai le avanoa lelei i le ea fou. O le mea lea mo le tusa o le vaiaso, e mafai ona tausia beets i totonu o se fagafaga., potu aoga poʻo le fale.

O le mea moni, i le vevela ma le timu, e mafai ona tuʻuina fualaau faisua e faʻagogo iina, i luga o moega, lea o le a lava ai ni nai itula. Teuina i totonu lava o le potu e tasi, ae faʻatuatuaina - o le ae le fefe neʻi fua le fua, o le a 'aina e iniseti pe pau i lalo o le timu.

A uma loa ona mamago le pi, o le a saunia mo se taimi umi e teu ai i le taumalulu.

O le autu autu i le fesili i le auala e teu ai beets mo le taumalulu i totonu o le potu mo se taimi uumi umi o lona togafitiga puupuu i se vai masima masima. I le uma, o le a avea ma puipuiga faaopoopo o beets mai aafiaga leaga. Tausiga aʻa i sea ituaiga fofo mo ni nai minute, pe a uma ona latou manaʻomia le faʻamamago i le la.

Mo le masima masima e manaʻomia e gaosia ai beets, e tasi pe lua punetini o le masima e faʻaaoga i le lita o le vai. E tusa ma le 200-250 kalama.

O le a le auala sili e teu ai?

O le mea moni, e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o le pulu masani ma le teuina o aʻa i luga o le fola, e ui i lea, o le a le maua ei latou le avanoa atoa i le ea ma e ono afaina. Faʻaaoga vailaloa vaʻavaʻai ma puipui maualuga. (e oo i le 1 m), lea e le fetaui ai pusi i laupapa.

Mo le paleti, filifili foi se fola laupapa ma ni va. E le tatau ona paʻi paʻu i puipui o le potu - E sili le tuʻuina i latou i se taimi e le mamao.

O le lelei o ia pa puipui i luga o pepa palasitika ma ato o le ea i totonu e faigofie ona faʻasalalau, ma e le mafai ona e fefe sili atu le susu o le a faaleagaina ai le faʻatau. O nisi o tagata atamamai e togafitia togalaau e faʻamalosi i le manaʻoga e tipiina aʻa faatasi ma le siʻu. O le mea lea, o tagata e totoina fatuga e na ona faateleina ai le lamatiaga o le pipisi e salalau solo i vaega ua oti. Taumafai e taofi aʻa o le pi, pe afai e le o se taimi umi.

Taimi

O le taimi faatulagaina e teu ai e fua ile 7-9 masina.. O le pa'ū o le oneone momoe, o le ae faʻaleleia lenei taimi i le tausaga. O lenei mea e faʻalagolago i tulafono uma o le teuina o mafaufauga.

Auala e teu ai

I le taimi nei ua e aʻoaʻoina nisi o faʻaaliga o auala e teuina ai beets i le taumalulu i le fogafale poʻo le potu, ua oʻo i le taimi e alu ai i auala sili ona lauiloa. O se tasi oi latou o le teuina o fualaau faisua i vao. I le pito i lalo o le atigipusa o loʻo tuʻuina atu ai ni fasi mea meataalo ma seisi, ona avea lea o se laulau o beets, toe faʻafefete, ma isi mea seia oʻo ina tumu le pusa po o le ato.

E taua le vaʻaia taimi, pe o le mea puipui mo aʻa o fualaau toto e lei avea ma mea manogi, ona suia ai lea i se mea fou. Ia, ua e iloa auala e teu ai beets i le taumalulu i totonu o le pulou poʻo le pito i lalo ma le oneone ma le oneone.

Teuina o beets i le oneone, vaai i le ata oi lalo.

O le isi auala e teu ai e faʻavae i le faʻaaogaina o le oneone. O laʻau uma e faʻapipiʻiina i pusa laupapa lapoa po o ato faʻamaʻamilo, e amata mai i mea laiti ma faʻauʻu faʻatele.

A maeʻa ona ufitia le fua i le oneone. Mo nei faamoemoega, e sili ona lelei le teuina i luga o le oneone oneone., o nisi taimi e suia ai le matua i le fou.

E matua faigofie lava le teuina o beets i totonu o faʻamau palasitika. O le mea autu e le o le faʻatumu tele o fualaau aina, ina ia aua nei gauia le afifi. O le mamafa sili ona lelei mo vaega taʻitasi o le a tusa pe tusa ma le 35 kilokalama o beets.

O taga pepa faisua i totonu o le potu e masani lava ona matalaina ia le "afu" beets ma e leʻi afaina. I le taimi lava lea e tasi latou te mafai ona faʻaopopo le oneone, peʻa poʻo mea mama mumu.

Afai e te filifili e teuina laulaʻau mumu i le avanoa, o le a le taofia ai le fesoasoani a nisi o laau e pei o fern, oak poo pine. O latou laʻau e mauʻoa i le tino o le tino e mafai ona faʻamalosia ai nisi meaola leaga. ma togafiti parasite.

O le mea lea, o le salalau o lau laʻau i lalo o pusi, faʻapea foʻi ma le ufiufi pito i luga, e puipuia ai fualaau mai nisi o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Toeititi tutusa le aʻafiaga o puipuiga o le a tuʻuina atu i le masima laulau. Ina ia faia lenei mea, ia faʻasalaga faʻasusu uma beets ma sina masima masima.

I le tulaga e leai se avanoa e fausia ai pini, faaaoga ni laulau lapoa poʻo ni ato. O faʻamau uma o loʻo tuʻuina atu i luga o latou i luga o se paʻu maumaututu.

Faaiuga

Mai mea uma lava e manatu i ai, o le auala tatala e sili atu ona faʻalelei ma faʻamaonia. O lanu mumu mūmū e leai se avanoa e maua ai le ea fou, ma sili atu le susu e le faaputuputu i luga o puipui poʻo fualaau faisua.

Faʻasoaina o fualaau faisua ma vai masima poʻo lefulefu e sili ona manaʻomia pe afai e te manaʻo iai beets o loʻo taoto i totonu o le pulou umi lavae aunoa ma le mafatia i ni maʻi.

E taua le manatuaina o le fetaui lelei o fualaau aina ma fualaʻau. Beets e le soona fiafia i lenei tulaga.Ae o le "tuaoi" lelei mo ia o le pateta, ae le o kapoti.

I le faaopoopo atu i taga palasitika ma fata, o se nofoaga lelei e teuina ai fualaau faisua e mafai ona avea ma se atigi pusa lapoa i le va o le la. Faʻavae laupapa i luga ae o le fola, o le a avea ma faʻamaoniga mautinoa o le faʻaleleia o le ea ma le puipuiga mo le faʻatoaga atoa.

O lea e leai sau fesili e uiga ile auala e teuina ai beets mo le taumalulu i totonu o le pulou poʻo lalo ifo, ma i le a, tatou te fautuaina oe e matamata i le ata amata.