Apple laau

Faʻamatalaga, totoina ma tausia le laʻau o le Gloucester

Apple Gloucester o se ituaiga o faʻatoʻaga mai Siamani, o le taunuuga o le laasia o ituaiga o Glockenapfel ma Richard Delishes. O lenei ituaiga na fafagaina i le 1951 i Siamani. O le lelei o le ituaiga e mafai ona saogalemu i le matagofie ma le tofo, faapea foi ma le tausia o le lelei o fua. O lenei ituaiga o loʻo i ai se malosi faigata i le taumalulu, ae le lava le kiona.

Uiga ma uiga o apple apple Gloucester

O le faʻamatalaga o le ituaiga o Gloucester e mafai ona amata i le mea moni e mafua mai i le maualuga o le gaosiga o apples apples. Talu ai o le apple e mafai ai ona maualuga le mamalu i Gloucester, ua tupu aʻe e le gata i le au faifaatoaga amu, ae faapea foi ma tagata gaosi oloa. O fua o le laau e foliga mai o se foliga vaaia, faatasi ai ma itu eseese i le pito i luga o le fua. O le lanu a Apple e samasama, o le ulaula-mumu lanumumu, ma o loʻo i ai ni vaʻavaʻa mataʻutia. O fua e lamolemole, susulu ma paʻu paʻu. O le tino i le taimi o le malepelepe o le lanumeamata lanumeamata, ua taoto i lalo, ua suamalie, suamalie, mafiafia. O le tele o apu Gloucester e oʻo atu ile 200 g

E te iloa? Afai e te togiina le apu i totonu o le vai, o le a le magoto, talu ai e 25% le ea.

Mea aoga o apples Gloucester

Afai e te na o le fai atu o apu e lelei mo le tino o le tagata, o lona uiga o le leai se mea e fai. O aoga o apples Gloucester mo le tino o le tagata e le gata. E tasi le selau kalama o fualaau 'aina o loʻo i ai le tele o meaʻai micro ma elemene, vitamini, suauu mama ma le faʻamamaina, gaʻo faʻamalosi. Ua faailoa mai e saienitisi o fiber insoluble o loo i ai i apu, e siitia ai le aveesea o le cholesterol mai le toto, ma le soloia o le pectin e aveesea ai le cholesterol mai le ate. O le masima o le magnesium i fualaau aina, pectin ma le acid ascorbic fesoasoani e taofia le atinaʻe o le atherosclerosis ma faateleina ai le puipuiga. O le gafatia e faʻafaigofie ai le metabolism ua faʻafiafia ai le apu. Maua ni apu ma faʻamafanafana meatotino, mo lenei laʻau tipu.

E taua! I le faaopoopo atu i faamanuiaga, e mafai ona afaina ai apu. Aua e te aʻafia i meaʻai apu mo tagata o loʻo mafatia i se ulutala ma gastritis.

Filifiliga ma le sauniuniga o fualaau laiti mo le totoina

Pe a filifilia le tipi o le Gloucester, e tatau ona e manatu o aʻafiaga ogatotonu-tuputupu ae, e le pei o ni mea, amata ona fua mai i le tausaga mulimuli ane (4 tausaga talu ona totoina). O le malosi o fualaau aina e faateleina i tausaga uma. O le maualuga o le seleselega e mafai ona aoina pe a uma le 10 tausaga o le olaga o le fatu. Filifilia o se laau, e tatau ona e malamalama lelei i le ituaiga laau e te manaʻo e maua - umi pe puupuu. E le tatau ona e totoina laau e sili atu i le lua tausaga, o le a sili atu ona leaga le aʻa.

O se faailoga o le matua o le lua tausaga o le laau o le 2-3 lala laau e alu mai le ogalaau. Vaʻaia ma le faʻaeteete aʻa ma ogalaau, e le tatau ona i ai ni palapala ma ni faaletonu, o le poloka i lalo o le paʻu e tatau ona i ai se lanu meamata. O aʻa o le laau e filifilia e tatau ona susu, ae le pala. Mo le ola lelei o le totogo, e mafai ona faatofuina i se vaifofo o le stimulator tuputupu ae mo le tele o itula. I le avea ai o se mea puipuia mo faʻamaʻi, ua faaopoopoina ai le fungicide i le fofo. A o lei totoina, o aʻa o le laau ua salalau atu, ma ua faaleagaina mea ua faaleagaina, o le tipi ua afaina. O loʻo saunia le fatuina i se lua ma ufiufi i le eleele. O loʻo faʻamamafa le eleele ma faʻafeinu i le vai o totoe.

Nofoaga ma le eleele mo le totoina o tipu apu

A filifilia se nofoaga mo le totoina o laau, e tatau ona mafaufau e le gata i le mea moni e tatau ona susulu ma puipuia mai le matagi i matu, ae faapea foi le maualuga o le apu Gloucester e oʻo atu i le 2.5 mita, ma le lautele o le pale e tusa ma le tolu mita. E ui o le apu o le a le manatu mamafa i le palapala, o eleele suamalie, faapea foi oneone palapala ma oneone, e sili atu ona talafeagai mo le totoina o laau. Apalai palapala ma le malulu o le a le talafeagai mo le totoina. Afai e te filifili e toto se laau i le tautotogo, e tatau ona mafanafana le eleele, ae tatau ona momoe le tumutumu. Totoina o laau i le tautoulu na faia i le masina ao leʻi amataina le kiona.

Sauniuniga o le nofoaga ma totoina fatu laau

Faʻatoʻaina o le Apple Gloucester i totonu o le vaʻaia lelei o vaʻa lua, o lona loloto e le itiiti ifo ma le 60 inisi le umi, ma o le lautele e sili atu ma le tasi le mita. O loʻo faʻafefiloi le eleele vailaʻau ma fugalaʻau.

E saʻo le totōina o le laau, o lona ū o le 2-3 cm o loʻo pipii ese mai le eleele. Afai o le totoina o laau toto e faia ile eleele oneone, o le lua o loʻo saunia i luga ole laulau: 10 cm o le omea, 15 cm o le tupuaga o laau, o le vaega o loʻo totoe o le palapala ua faʻafefiloi ma mea faʻalenologia. O se laau totō e tatau ona faʻafeinuina tele ma fasia i autafa o se siteki (o le laau e nonoa i se pi ina ia tupu tele).

E te iloa? O lua o apu o loʻo i ai se vailaʻau matautia - o le prussic acid.

Apple laau Gloucester

O le fuʻa apu e tupu i le srednepozdne taimi ma e umi se taimi. E aofia ai le 3-4 fugalaau. Viability pollen e fuafua i le 40-80%. Faatasi ai ma le faʻamalosia o le tagata lava ia, o le fua o le apple Gloucester o le a le silia ma le 17% o le fuga. Ina ia maua mai le gaosiga aupito sili ona maualuga o le 26-28%, o ituaiga o apu o loo i lalo e tatau ona faʻaaogaina e avea ai ma tagata eletise: Idared, Gala, Spartan, Jonathan, James Grieve.

Gloucester Apple Tree Care Tips

O le tausiga lelei o apu o le taimi tatau lea o le faʻaleleia o vai, faʻamaina, teuteuina ma le gaosia o vailaʻau. O le totoina o laau apu e aofia ai le mafiafia i le amataga o le tautotogo o le pito i lalo o le ogalaau. Talu ai o le lanu paʻepaʻe e atagia lelei ai le susulu o le lā, o le faʻamamaina o le pa puipui e puipuia ai laau mai le vevela ma le la.

Auala e fai ai le faʻasuina

O le ki i le seleseleina o le apu lelei o le faʻamautu lelei. E toʻatele tagata e manatu e sili atu le faʻafefeteina sina mea itiiti, ae masani lava, e sese.

O le taina o laau o le apu e talafeagai i laasaga:

  • o le taimi muamua e faʻamaʻaina aʻo le i oso le pupu;
  • o le isi laasaga o le a faia i le sili atu nai lo le 3 vaiaso talu ona maeʻa le fuga;
  • o le lona tolu taimi na faʻauʻuina aʻo lei seleseleina mo le 2 vaiaso;
  • o le fafaga mulimuli o le taumalulu, na faia ia Oketopa ina ia aloese ai mai le maalili o togalaau i le tautoulu matutu.
E tolu auala e faʻavaivai ai: timu (faʻaleleia poʻo le pisol spray), foga (faʻafefe o pupu faataamilo i le laau), paʻu (faʻapipiʻi le lapoa).

Faʻateleina o le faʻaleleia o le vai mo le faʻavaivai tasi:

  • totoina i le lua tausaga - 30 lita;
  • laau e taʻi 3-5 tausaga - 50-80 lita;
  • 6-10 tausaga le matutua - 120-150 lita.
E taua! Ia mautinoa e aveese vao i luga o le togalaau, e le gata e maua ai meaʻai mai le eleele, ae faʻalavelave foi i le atinaʻeina o laau.

O le a ma le taimi e fafaga ai

O fualaau totō i le tausaga muamua e le manaʻomia ai le fafaga. A o ola laau, ua faateleina le fua o meaʻai faaopoopo. E faʻaaogaina faʻamaʻi i totonu o le tausaga. O luga o laei ma le faʻaaogaina o le apu e mafai ona faia uma i se lau, ma i lalo o le aʻa.

I le tautotogo, o le uluai fafagaina o loʻo faia faʻatasi ma foliga mai o lautusi muamua. Latou te faia fualaau faʻamalosi e faʻaosofia ai le ola tuputupu ae. E faʻaaogaina fomaʻi nei: urea 500 g po o le ammonium nitrate + nitroammophos 40 g taʻitasi, pe fagu 5 pakete mo le eliina faataamilo i le ogalaau. I le vaitau o le vavave, pe a fai e vevela le tau, e faʻafefeteina fugalaʻau i fesuiaiga nei e sefulu lita o vai:

  • superphosphate 100 g + potassium sulfate - 70 g;
  • urea - 300 g;
  • sua suavai - 2 pakete;
  • slurry - afa o pakete.
E oʻo i le fa pakete o le "cocktail" ua sasaaina i lalo o le tasi tagata matua. O le isi laasaga o faʻamaʻiina i luga o le laupepa e faia i le taimi o le faʻavaeina o le fua. I le sefulu lita o le vai e faaitiitia 50 g o le nitrophos + 1 g o le sodium humate.

I le tau mafanafana, o le laei pito i luga e sili ona lelei e fai i le root foliar, aua o le auala sili lea ona aoga e faʻamalosia ai le laau ma mea uma e tatau ai i le taimi pupuu. O meaʻai i le tino o le vailaʻau oona, potassium ma le phosphorus ua faʻalauiloaina i le lua vaiaso mai le ogatotonu o Iuni. Toto faʻamalolo i totonu o le pale i le taeao po o le afiafi i le tau vevela. E tatau ona toto le fugalaʻau e tusa ai ma faatonuga, ina ia aua le afaina ai le laau.

I le taumalulu, e faʻaaogaina le faʻalaʻau i le eria i le aʻa. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaogaina ai faʻalavelave faʻapitoa faʻapitoa poʻo manulele.

E te iloa? E lima fatu o le apu o loo i ai i aso taitasi le iodine, e talafeagai mo le atoatoa o le gaioiga o le thyroid gland.

E faʻapefea ma pe a faʻapipi

E tatau ona teuteu ituaiga o Gloucester i tausaga taʻitasi. I le taimi e teuteu ai, mago, malepelepe, malogo i le taumalulu ma paranesi tuai. Ina ia taofia le atinaʻeina o faʻamaʻi ma faʻamaʻi, o le paʻu tuai na vavaeeseina. O le teuteuina o taimi e le gata mo le puipuia o faʻamaʻi o laau, ae aʻafia ai foʻi le tele o fua o le lumanaʻi.

Ua fausia le laau Apple e tusa ai ma le televise:

  • o le fatu laau e aofia ai le ogalaau tutotonu ma itu o itu;
  • lala ua faapea mai o le ogalaau tutotonu ua aveesea;
  • o le maualuga o le ogalaau i le va o le isi vaega o le 1-2 i luga o le 70-80 centimita, o le 2-3rd leite e 35-45 centimeters;
  • le numera o lala ile tolu: 1 - 5 lala, 2 - 3-4 lala, tolu - 3 lala.
Ina ia faʻaleleia le tuputupu ae o taamilosaga i le tausaga lona lua, o le a faʻapuupuuina le pito i luga o le laau. O le faasolosolo o le tuputupu ae o lala laau e 30% le umi.

E taua! Aua le lagona le alofa mo le laau pe a teuteuina. O pulu faʻamalolo e le maua ai se seleselega lelei.

Puipuiga ma le puipuiga o le apple Gloucester mai meaola faalafua ma faamaʻi

O togafitiga e faʻafefete ai faʻamaʻi ma meaola faʻamaʻi o apu o loʻo faia i le amataga o le tautotogo, e faʻaaoga ai le 3% o vaifofo o le tuufaatasiga o Bordeaux. Aveese laulaau o le opal ma togafitia le eleele faataamilo i laau ma se vaifofo o le "Nitrafen" 0.3%. A maeʻa le faʻaalia mai o le pulupulu ma pe a uma ona tupu, o le a lueina le laau i le 0.5% copper oxychloride poʻo le 1% Bordeaux. Ina ia faʻaleagaina mea faʻamaʻi na afaina i le eleele o larvae ma gaʻo o faʻamaʻi faʻaleagaina, o le vailaʻau faʻatasi ma le eliina o le eleele o loʻo faʻaaogaina.

O laau Apple o le ituaiga o Gloucester e masani ona afaina i aphids, sawflies, apple trees, moths, pinworms, ticks. O le auala aupito sili e faʻafefe ai nei mea faʻamaʻi o loʻo totoina i le 0.3% o vaifofo o Karbofos, poo se 3% o le solution o Nitrafen, poʻo Olekuprit (400 g faʻamafa i le 10 lita o vai). Ina ia aloese mai le faasalalauina o le siaki, o le a vavaeeseina lala o loo mamaʻi, ma o vaega e faʻamaʻiina i le togalaau.

Taimi e selesele ai le Apple ma le teuina Gloucester

Gloucester apple ripening - o le faaiuga o Setema. Talu ai ona o le vailaʻau e afua mai i le taumalulu, ina ia mafai ona faʻaalia lelei le tofo e tatau ona malolo. 'Aʻai fua e amata ia Ianuari. Afai e teuina ia apu i le teuina, o le a latou tumau pea seia oo ia Fepuari, pe a teuina i totonu o le pusaaisa, o le a faaauau pea le ola seia oo ia Me. Tauma apu i le taumalulu ma amataga o le tautotogo.