Faatoaga faatoaga

Aʻoaʻoga eseese e mafua ai le oti o sensini

O chickini ua manatu e sili ona le lelei i le fafagaina o moa. Peitai, e le o lona uiga latou te le manaomia le faia o ni tulaga lelei, ia tausia le mama o le fale ma le lelei o meaai. O mafuaʻaga masani o faʻamaʻi o vaʻa tonu ia i le tausiga a le manulele. Faʻafefea ona aloese mai ai o le a tatou talanoaina atili.

Mafuaaga o le oti i le taumalulu

O faʻamaʻi masani i le taumalulu o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi:

  • laryngotracheitis - O se siama e togafitia i le Tromexin (2 g i le lita o le vai, seia maeʻa toe faʻaleleia);
  • bronchopneumonia E togafitia i le fesoasoani a fomaʻi "Sulfadimezin" (5 g i tagata taitoatasi e faaopoopo i le fafaga, o le vasega e 6 aso), faaopoopo i ai le vitamini-minerale i le fafaga;
  • colibacteriosis e togafitia i le "Avidox" (faʻafefiloi 2 g i le 1 kilokalama ma le fafaga, vasega - 5 aso);
  • salmonellosis E faʻamalolo lelei i le fesoasoani mai o le "Biomitsin", tetracycline (1 mg i le 1 lita o le vai e faaopoopo i le inu, tolu taimi i le aso, e oʻo atu i le lima aso o togafitiga);
  • pasteurellosis togafitia i le "norsulfazol" (faaopoopo i le fafaga 0.5 g tasi le 'aiga, mo aso e lima);
  • gutu le isu - fufuluina mataʻitusi ma se vailaau mālūlū mālūlū o le palamati poʻo le furatsilinom 1%.

Salmonellosis i moa. E le gata i lea, o manulele e mafai ona mafatia i le maualalo o le vevela. O le susulu o le malulu e fesoasoani i le soloina o vaega ua afaina i le gaʻo kuka.

E taua! I aso o le taumalulu, e mafai ona tuʻuina atu se manulele mo se savalivaliga mo na o ni nai itula ma naʻo luga o le la e aunoa ma se malulu.

Faailoga eseese

E mafai ona e maitauina ei ai se mea e faaletonu i manulele, ona o le tele o faʻaʻailoga, faʻaleagaina o le tino, amioga poʻo faʻaʻailoga faʻapitoa.

Loto mamafa ma mate

E maitauina le leiloa o le mamafa i le toetoe lava o faʻamaʻi pipisi uma, faʻapea foi i taimi o faʻamaʻi pipisi. O le sili atu o le mamafa o le mamafa i totonu o le vao o loʻo matauina i ia faʻamaʻi:

  • Mala o Newcastle;
  • ornithosis;
  • streptococcosis;
  • popo;
  • salmonellosis
  • Neurolympathy;
  • uila.

O togafitiga e faia faʻatasi ma le fesoasoani a vailaau faʻamaʻi, o le manulele e tuʻuina atu i ai le vitamini, o suauʻu faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faaopoopo le paʻukeke i le inu o se vaifofo o le vailaʻau faʻasaina. O le mea lea e tatau ai ona amanaia e faapea o faʻamaʻi e pei o le Newcastle maʻi, neurolymphatosis ma le taʻi pepe e le mafai ona togafitia i togafitiga.

Maliu i le toto mai le anus

Coccidiosis ma aspergillosis e iloga i le manava manava. I le tulaga muamua, e faʻaaogaina ai mea faʻamaʻi (sulfadimezin - 5 g i le tagata lava ia, aso e ono); Aspergillosis e togafitia i togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi ma iodine.

Aoao pe faapefea ona togafitia coccidiosis i moa ma matua matutua moa.

Toto ma oti

E mafai ona faʻalogoina le malosi o le uila mai le moa ona o:

  • laryngotracheitis (o lona togafitiga o loʻo faamatalaina i luga);
  • colisepticemia - "Doreen" 10 mg i le lita o le vai i le inu, lima aso;
  • tuberculosis e le togafitia;
  • moa moa - e le o togafitia;
  • atony of goiter.

Sei o tatou talanoa e uiga i le faʻamaʻi mulimuli i ni nai auiliiliga, aua i lenei tulaga atonu o le a mate le manu i ou luma. Atonia e mafua mai i le tuai o meaʻai i totonu o le tamaʻi moa, e faʻaleleia le tele seia oʻo ina poloka le alatele. E mafai ona e fofoina le tulaga: i totonu o se tagata e iai se pipette poo se tuilapala e aunoa ma se nila, sasaa i totonu o se suāuu suamalie manogi, faʻamalo le masini ina ia faʻalauteleina ai le vevela. A maeʻa - faʻamamaina lana tama, inu sina pipi mālū vavalalata.

O le sasaina ma le mama

White manava o se faailoga o le pullorosis. Afai e amata le maʻi, o le a le fesoasoani le togafitiga, ma o le tulaga lea e tatau ona fasia ai le manulele, e tatau ona lafoaʻia tino o manu.

E taua! O se moa e faʻapipiʻi i se moa faamai o se tagata e mafai ona gafatia le siama.

O tagata pipisi e vavaeese mai tagata soifua maloloina ma togafitia i le furazolidone (4 mg i le fafaga mo tagata taʻitoʻatasi) poo le tetracycline, "Biomycin". O le togafitiga e le itiiti ifo ile vaiaso. Faʻatino le faʻaaogaina atoatoa o le coop. White manava i moa

Maliu i se miti

O tulaga e leʻi faʻamoemoeina o le oti ona o le leai o se mafuaaga e mafai ona avea ma maʻi faʻapoto ma Gumboro faʻamaʻi. O faʻamaʻi e ono mafua ai le gau o fatuga poʻo le faʻamaonia o le loto. E le o faʻamatalaina i latou e lua, ae afai e mafai ona faʻamalolo le maʻi suka, o Gamboro e le tali atu i togafitiga. Faʻamaʻi ile faʻaaogaina o se vailaʻau faafomaʻi, tuiina le puʻu o le manava, faʻamalo le vai faʻaputu iina. I le lumanai, e tatau ona e feutagai ma se fomai vailaau e uiga i meaʻai o moa.

Faitau pe faʻapefea ona togafitia le manava manaia i le tuʻuina o lens.

Oti tasi i le tasi

Mafuaaga o le olaga faitino i totonu o moa ma laulau:

  • tau maualalo le lelei;
  • tulaga le mama, malulu po o le vevela, leai se ea fou ma isi faaletonu i totonu o mea;
  • faamai pipisi ma vailaau;
  • mala funga;
  • leai ni vitamini poʻo, i le isi itu, o latou soona fai;
  • mea oona;
  • taulaʻau manufelelei;
  • osofaʻiga fiafia.
E tusa ai ma faiga faʻalotu: o lenei tulaga e tulaʻi mai ona o le osofaʻiga a tagata malolosi i tagata vaivai. I le puipuia o se faafitauli, o se manulele faʻamalosi e teuina eseese, ma afai e faaauau pea ona osofaia tuaoi, ua fasia. Nofoaga mo le taofiofia oe ua afaina e togafitia i le paluga o le galala, pusa laau. Talu ai ona o le mafuaʻaga atonu e mafua mai i se tauʻa mo meaai, e tatau ona e faia ni tagata inuinu ma ni meaʻai. E le tatau ona i ai ni mafuaaga e tauva ai pou.

E te iloa? E tusa ai ma faamaumauga i totonu o le Guinness Book of Records, o se tamaʻi faamaumauga mai le Igilisi e igoa ia Gariett na ia faataatia se fuamoa ma se limitefulu 23 senitimita.

Faia moa mai i anufe

E mautinoa lava o anufe e mafai ona faaosofia ai le oti o manulele. E vave ona salalau solo i le tino atoa, ma maua ai le tele o le fafagaina. O le agai i luga o le tino o anufe o le talimalo, e mafai ona aafia ai ituaiga totoga eseese: o le fatu, mama, gastrointestinal tract ma isi. Latou te tuʻuina atu mea vevela i totonu o le tino lea e mafai ona faʻalavelaveina le gaioiga o le tino o le tino, e aafia ai sela mumu toto. E le gata i lea, e fafagaina e anufe i mea aoga o loʻo maua mai meaai a moa. O le mea lea, e le maua e le matuamoa ia minerale poʻo vitamini, e faasolosolo malie le leiloa o le mamafa, soifua maloloina, e le toe faʻaumatia ma oti.

Aveesea o moa mai i fualaau oona e fesoasoani i le "Alben."

Isi mafuaaga

O le mafuaʻaga o le oti o le palapala e mafai ona le na o faʻamaʻi. Le leai o se tausiga ma le tausiga e masani ona faaosofia ai le soifua maloloina i manulele.

Fafaga sese

O meaai e le lelei le taua, leai o paleni o vitamini ma minerale, o isi mea aoga e mafai ona faaosofia ai faamaʻi o le gastrointestinal tract and endocrine system in birds (gastroenteritis, avitaminosis, hypovitaminosis, salpingitis). O le faʻamaʻi mulimuli, i le ala, e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaolaina o le oviduct i le faʻavae. O le faʻagasologa o le oviduct i luga o le tulaga, pe a maeʻa le suʻega a le fomai manu, faʻamaʻi ma faʻamaʻi, o lona uiga o le faafitauli o le mea tonu lea i le taumafataga, o le auala e tatau ona toe iloiloina. Muamua lava, tatou te manaʻomia mea taumafa mago maualuga e fuafua mo fuamoa fuamoa. E le gata i lea, o manulele e manaʻomia le susū susu ma fualaau faisua, fualaau aina ma otaota. E fiafia chickini i le paukini, pateta, kāloti, fugalaau ma laʻau o laʻau, manogi. O faʻaopoopoga o le kalama e tatau ona faʻaopoopoina i fagafao: penisina, papa maʻa, atigi gutu. E tatau i fagafao ona maua pea vai fou ma mama.

Aoao pe faʻapefea ona fafagaina lelei ia laumei, o le a le mutia e faʻaopoopo i le taumafataga, ma le auala e saunia ai fafaga ma ou lava lima.

Tulaga le talafeagai

O lea la, avanoa i tulaga o le taofia:

  • fufusi;
  • meafaitino;
  • tau le talafeagai;
  • le lava le malamalama;
  • leai se savali;
  • tulaga le mama.
E taua mo le faʻamafanafanaina o fagafaʻi manu, o le potu e teu ai manoa e le tatau ona faʻamalosi. E tasi le sikuea mita i le tagata taʻitasi e fautuaina. E tatau ona i ai se faiga faʻaleleia mo le faʻaleleia o le ea, i le taimi mafanafana e ono avea ma faamalama ma faitotoa. I le taimi malulu, e taua tele le tuʻuina atu o le ea, lea e manatu muamua pe a fausiaina se pou moa. E tatau ona maua ai se tulaga talafeagai o le ea fou e aunoa ma se tusi. Birds - o moa ma tagata matutua - e manaʻomia se vevela, e afaina tutusa i le malulu ma le vevela. Faailoga e tatau ona teu i le maualuga o + 12 ... +20 ° C.

E te iloa? O le moa umi na ola, lea na talepe pe a ma le lima afe fuamoa i lona olaga, sa nofo i le itumalo o Saina o Yunnan. O le faʻavae i le taimi o le resitalaina o le mea moni e 22 tausaga.
Mo tuʻufaʻatasi, o le moli e taʻalo ai se vaega taua tele. O le gaosiga e maualuga i lalo o le tulaga o le ao mo le itiiti ifo ma le 14 itula. O le faia o lenei mea, i nisi itula e aofia ai le malamalama faʻamalosi, ma faʻalautele ai le umi o le aso.

E tatau i manulele ona savali. I le taimi lava e tasi, e taua le puipuia o lupe mai le asiasiga a manulele manu felelei, e fai mea leaga, i le ufiufiina o le fanua i se upega. E manaʻomia le i ai o se malutaga mo se malutaga mai le la vevela po o le timu. Ia mautinoa e leai ni laau oona e ola i luga o le teritori, mea faitino e mafai ona manua e le faʻasalalau. Ia faʻauʻele foʻi ma lefulefu, lea e fufulu ai fagafao ina ia faʻamamāina mai pamu. I le taumalulu, e tuʻuina atu i nofoaga ma fale. Coop ma le laufanua mo le savali mama - le faʻamaoniga o le soifua maloloina. Ia mautinoa ia fufulu vai taofiofi vai ma fafaga, pusa ma mea e nonofo ai, puipui o le potu. A oe faʻapalapalaina, suia le meaʻai, aveese le otaota ma meaʻai. E mafai ona e faʻaaoga se vaifofo faʻapitoa i le faleoloa manu, ma e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o le suka o le hydrochloric ma le potassium i le 5 i le 1, o se vaifofo suamalie o le iodine ma le alumini alumini (1, 5 lita o le vai - 1 g o le paʻu ma le 10 g o le iodine. ).

Matou te fautua e aʻoaʻo pe faʻapefea ona fausia se paʻu mo moa.

Ma i le faaiuga: o moa o ni meaola le lelei, ae le o lona uiga o latou mea e le manaomia ai nisi tulafono. O faʻamau e le faʻatutumu, fafagaina, malamalama ma mafanafana i le tali i le tausiga o le a fiafia ia te oe i la latou gaosiga.