Laʻau

Aichrison: faʻapefea ona totoina se laau o le alofa i le fale?

Aichrison ua manatu o se aiga o le gaʻo gaʻo, lea e taua o le tupe. E tele lava ina le mautonu. O Aichrison e taua foi o se laau o le alofa po o se fugalaau o le fiafia. O lenei laau e mafua mai i le aiga Tolstyankov, i le vaomatua e mafai ona maua lenei aganuu i papa o Azores ma Canary Islands, i Morocco ma Potukale. O se mea itiiti ma le matagofie o laulaau lanu tino. O se laau totogo e faʻaaogaina faʻapitoa pe o se teuteuga o se fatuga. O le Aichrison e le lelei i le tausiga, e fai sina avanoa, e iloa e le tele o fua.

Faailoga ma talitonuga taufaasese e fesootai ma fugalaau

E tele faailoga ma talitonuga taufaasese e fesootaʻi ma le laau. O nisi e talitonu e mafai ona fuga naʻo totonu lava o se nofoaga o loʻo i ai le malamalama lelei atoatoa i le va o ulugalii, ma le nofolelei e nofotupu i totonu o le aiga. Mai iinei o le igoa "laau o le alofa" ua aʻafia i tagata.

Afai o le fegalegaleaiga i se paga e mamafa, o le a le malie, ona amata ai lea ona afaina le Aichrison. Faatasi ai ma feeseeseaiga i totonu o le aiga, ua muta le fuga mai, ua malogo laulaau, ma ua pala aʻa. O le mea lea, o nisi e fautuaina e tilotilo i le setete o Aichrison ma, i uluai faailoga, faʻamausaliina le fegalegaleaiga o le tasi ma le isi. Ma e faatatau lenei i vaega uma: lagona, faaleagaga ma le vavalalata. E na o le pau lava le mea e faaopoopo i ai "faaopoopo-ons" o le laau o le alofa o le a toe ola maloloina ma fuga.

E talitonuina o le laau e aumaia i totonu o ni nai tosinaga, naunautaiga, lagona lelei. O le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina e tagata e leʻi atiaeina se mafutaga.

Afai e amata ona fuga mai le aichrison, ona talitonuina lea o le tagata e toatasi e taua le nonofo faatasi ua faʻaalia i le fale o lē e ona. Afai o le laau e faasolosolo malie lava ina ua maeʻa foliga mai o se tasi e te potu, ona fautuaina lea e le au a le esotericists e gauai atu i se faailoilo ae le o le fusia o le tagata i le mafutaga ma lenei tagata.

Ituaiga ma ituaiga ma ata

E tele ituaiga o ahichrison. O lo latou gaosia o loʻo i ai ni nuances e manaʻomia ona mafaufauina. O le genus Aichrison e aofia ai ituaiga e 15 o laau toto, o nisi o ia mea e faʻaaogaina, ao isi o tausaga taʻitasi.

Faatasi ai ma ituaiga eseese o Aichrison, o le sili ona lauiloa o mea nei.

Gucci

O lenei ituaiga e foliga mai o se fafine gaʻo. O le fugalaau e mafai ona tupu e pei o le bonsai. O laulaau e mama ma lanu meamata, lamolemole, foliga sese ma laʻau. O le pale o se mea eleelea, o mea e sili ona manaia o lanu moli lanu mumu.

Lulu

Ua faapuupuuina le ogalaau, o laulaau ua i ai se foliga o le rhomboid. O luga o latou i luga o se paʻu lanumoana siliva i luga o se malamalama lanumeamata lanumeamata. Aganuʻu e paʻu i le tautotogo o le tautotogo ma oʻo atu ia Novema. O petals ei ai le beige hue.

Vaʻaiga

O loʻo oso i luga o le paʻu i le pito i tua o pine. I luga o le pito o pepa pepa o fasipepa o le paʻepaʻe, kulimi poo le piniki piniki. Inflorescences e laiti, samasama.

Laxum

E taua foi le tatalaina o Aichrison. E foliga mai o se vao e foliga tutusa ma se sikuea. Laʻau o le rhomboid, sosola, moli lanumeamata lanumeamata. Inflorescences o fetu laiti. A maeʻa le pala, o le tele o laʻau e pau, ona toe faʻafoisia lea o le pale.

Silasila

O fua o le laau e ufiufi i se pusa mafiafia. I le maualuga, e oo atu i le 50 cm. O laulaau lanumeamata ei ai se pusa e sili atu nai lo le faʻatusatusa i lala. Yellowflies inflorescences i foliga o talita puipui.

O ituaiga autu nei e talafeagai mo le ola i le fale.

Totoina ma faʻaleleia auala

O le faʻafouina o ni mea fou fou e faigofie. E tele auala e toe fanauina ai.

Fatu

Muamua o le totoina o fatu. O lenei metotia e manaʻomia ai mea nei:

  1. Ave ni koneteina laiti i lalo ifo.
  2. Faatumu i latou i se meaʻai, e aofia ai le 2 vaega o le palapala ma le 1 vaega o le oneone mama. O fatu e tatau ona aofia i totonu o ipu ile 0.5 cm.
  3. Ufiufi ipu i se ata tifaga po o se ipu malamalama. O le taunuʻuga o se ituaiga o meaʻai laiti. E tatau ona tuu i se mea manaia ma mafanafana ma le vevela o + 20 ° C.
  4. O le fogaeleele e tatau ona suʻeina i taimi uma i vai mamā mai se fagu moli, ma faʻaeʻe foi le fagu i le aveesea lea o le ufiufi. Fai nei faʻavae i lea aso ma lea aso.

A mavae ni nai vaiaso, ona aliaʻe ai lea o pine muamua. Pe a 3-4 laulaau moni o loʻo faia i fualaau, e mafai ona gaosia le tuputupu aʻe talavou i totonu o se atigipusa tele, ae o le itiiti ifo o le 5 cm e tatau ona tuu i le va o laau. E talafeagai le faʻaaogaina o se palapala palapala o se mea e ese ai. Faʻafefiloi le laupepa eleele ma le oneone i vaega tutusa, faʻaopoopo se isi vaega o le turf. E tatau ona puipuia mai ogalaau matutua mai le susulu o le la.

O le faʻasologa mulimuli o agaifanua talavou ua maea ona faia i totonu o pusa eseese. E tatau ona oʻo atu i le 7 cm le launiuga. I le pito i lalo o le tane, faʻavaivai vai (tamai maʻa), ona faʻatumu ai lea o le soʻo. Faʻaaogā le palapala, lea e faʻatatau mo na o suāuʻu. Faʻamaua mea totō e manaʻomia i sina vaega toetoe o aso uma. E le tatau ona faatagaina le lolovaia.

Laʻau

O le auala lona lua o le mauaina o se fale tutoʻatasi ua manatu o se filifiliga sili ona faigofie ma vave. O loʻo faʻapipiʻiina i le amataga o le tautotogo. O mea e fai mo le totoina e filifilia mai i lala ua teuteuina, lea na iʻu ina ua uma ona fausia le pale. E tatau ona faʻamago le 'afa i le 9 cm le umi. E tatau ona faʻamago mo le lua itula i le paolo.

E le gata i lea, o le vavaeina o loʻo faia e se tasi o auala e lua:

  1. Tuu le 'au i totonu o le kuka ma faʻamamaina le vai ma faʻaopopo le kalama ua gaoioi. Taofi i totonu o se atigipusa vai vai seia oʻo mai aʻa.
  2. Tuu vave le tipi i totonu o le meaʻai, lea e faʻamoemoe mo le totoina o meaʻai (e mafai ona faʻatau sau sauniuni pe faia oe lava). E mafai foi ona e faaaogaina le vermiculite, oneone. O le sui e tatau ona fufulu muamua.

A aʻa le aʻa, e mafai ona latou totoina e tusa ai ma tulafono e fetaui ma laau matutua.

O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga o le a sili atu ona televavave nai lo mea na maua e le fatu fatu. O le tulaga ese o le ahichrison e faapea e oo lava i le tasi laulaau e mafai ona mauaa pe afai e le mafai ona maua se togafitiga talafeagai lelei.

Tausiga

Aichrison o se fualaau totogo, ae ina ia mafai ai ona totogo se laau ma ia maloloina, e tatau ona mulimulitaʻia tulafono.

Lisi o taiala lautele mo mataupu

Faʻatauga

Faʻamatalaga

Malamalama

Faʻasaʻo le susulu o le la e mafai ona tuʻu ai mumu i luga o laulaau, ina ia malamalama le moli, ae faʻasalalau. E fautuaina e faʻaoga pupuni malamalama. Ina ia faapaleniina lelei, e fautuaina e liliu le ipu i lona tua

Faʻamamaga o le ea

O le aichrison e tupu pe a malie le ea i totonu o le potu. Ae o le laau e lagona le mafanafana e oo lava i le ea malulu. E faatagaina e tuu se tamai atigipusa i vai i tafatafa ane. E faʻasaina le fufuluina o le fua tele, ae maise lava ile ao - o le a amata le pala

Feavega o le ea

Mai le ogatotonu o le tautotogo i le ogatotonu o le autumn, o le ea vevela e tatau ona i ai + 23 ° C. E mafai ona faʻatagaina se faʻasologa o le 2 points. Afai e vevela le potu, ona tatau lea ona masani ona fafaga. A o totoe o le tausaga, o le laau o loʻo i totonu o se vaega moe, o lea o le vevela e le tatau ona sili atu nai lo le 10 ° le

O tulaga masani ia e tatau ona ausia i soo se tulaga.

Vaega o le fausiaina, laʻei pito i luga, faʻavae ma le totoina

I le faaopoopo atu i tulaga ua taua i luga, o itu nei e taua mo le ahichrison:

  • Faʻasa. E le tatau ona tele. O vaega o le vai e laiti, o le vaitaimi e 3-5 aso. I le tau mālūlū - e oʻo lava i le tele o taimi.
  • Laʻei pito sili. I le vaitau o le tuputupu aʻe, e tatau ona e faʻauluina le aganuʻu i 2-3 2-3 vaiaso uma ma le faʻaaogaina o le suauʻu, lea e faʻamoemoe mo le faʻaleleia. E ese mai i masani masani a le lalolagi i se maualalo o le nitrogen.
  • Suiga E tatau ona faʻatinoina e pei ona tatau ai. Ae e le mafai ona e faʻalavelave faʻafuaseʻi le laau. E tatau ona faʻauluina muamua aʻo lei fuga.
  • Faʻavaeina o le Crown. O loʻo faʻatinoina ina ia tausia se foliga talafeagai. Crohn i laau toto e masani lava ona sikuea pe liʻo. A maeʻa ona faia muamua, e sili atu ona faigofie le taʻe. E manaʻomia le aveeseina o tuai tuai ma faʻavaivaia, faʻapuʻupuʻu lala uumi.

Faʻafetai i le faia saʻo o gaioiga, o le a lelei le ola maloloina o le laau.

Fofo faafitauli

O nisi taimi e tulai mai faafitauli nei, lea e mafai ona foia faigofie.

  • O paranesi e le mafaamatalaina. E masani ona fesoʻotaʻi ma mafanafana mafana. E tatau ona faia le toe faʻafoʻi: faʻapipiʻi luga ma aʻa.
  • O laʻau o loʻo maanuminumi. Faʻatasi ma le leai o se vai. E tatau ona faʻaleleia tele le fale.
  • O le ogalaau e lautele lava. I lenei tulaga, o le leai o se malamalama e aʻafia ai. E manaʻomia le faʻanofoina o le aganuu i se isi nofoaga poʻo le faʻaaogaina o moli faʻalautele.

Maʻi ma meaʻai

Faatasi ai ma faamai o le fugalaau a Aichrisone, o le taatele o le lanu enaena ma ua pala. I le tulaga muamua, e foliga mai le tagi i lala ma laulaau. O loʻo i ai se puluʻu lauulu, lea e afua mai i se maʻi faʻaleagaina. I le tulaga lona lua, o lanu uliuli e aliali mai i luga o le faavae o le ata.

Ina ia tau, e tatau ona e faʻamamaina le palapala ma le ulo, faʻaleleia le moli, faʻavae lelei le faʻafefete (puipui le afu), faʻamalo le potu. O le sui e tatau ona togafitia ma Fitosporin.

O meaola faalafua, o se apogaleveleve e matautia. E mafai ona iloa e le leaga o le afu ma laulaau, laʻau paʻepaʻe, pusa paʻu. E tatau ona togafitia le aganuu ma se sui soʻo. Faʻapitoa Akarin, Neoron, Agravertine, Antiklesch. Insecticides laveaʻi Actellik, Aktara, Mercaptophos, Nemafos mai le aʻa ma le nematode, faʻapea foʻi ma le paʻu. O fualaau uma e faaaoga e tusa ai ma faatonuga ua faʻamaonia e le kamupanī.

O le tuputupu aʻe o le aichrison e faigofie; o le tausiga e le manaʻomia tele se taumafaiga. I fafo atu, e ui lava e pei o se tamaʻitaʻi lafulemu masani, o loʻo faʻatusatusa lelei lava i le i ai o le tele o ituaiga, faʻapea foʻi le lanu ma foliga o latou fugalaau.