Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga autu o le turf

Mo le fiafia i mea tau le natura, o se tasi o faʻaaliga aupito sili ona lelei o puipui o le vaovao, o le tele o ituaiga o mea e maua ai le faʻatulagaina o togalaau togalaau ma se avanoa mo le fatufatuaʻi. O pitonuu ma sikuea, o aʻoga o vaega uma ma atinaʻe o soʻo se alamanuia, togalaau faʻatoʻaga ma togalaau o loʻo faʻateleina le siʻosiʻomaga ma teuteu i laau vao, vevela vevela, teteʻe i le tau malulu, teteʻe faʻamaʻi ma le tulaga faʻapitoa tulaga lelei i soʻo se tuutuuga e taua tele.

E taua! Aua neʻi faʻafefe le palapala - na o le pau lea o le mea e mafai ona mafatia ai le turf.

Faʻaseʻe paʻepaʻe (Сornus alba)

O le ogatotonu ma le itu i Sasae o Asia ua salalau solo i le lalolagi atoa ma faia ai le lanu papaʻe sili ona lauiloa, i lona tulaga masani o se lauolaola malie tele, o ona lālā susulu e mumu i le taumalulu, fatuina se aafiaga vaaia tulaga ese. O fua o le lanu susu na tuʻuina atu ai le igoa i ituaiga uma, lea e aofia ai le tele o ituaiga. O nisi oi latou o loo i fafo o se vaega o laau afu (Elegantissima, Sibirica vahegata, Argentiomarginata), o loo i ai ni foliga lanu-kulimi i luga o laulaau, o le mafuaaga lea e fausia ai e le ogatotonu o laau ia le lagona o le pouliuli. O le faʻafefeteina o le lanu samasama o le lanu lanu o se isi vaega o ituaiga o ituaiga (Spaethii, Gouchaultii, Aurea) o le a fausia ai se lanu o le ola i luga o le togalaau aina. E faʻaaoga lelei e le Faatoaga le lanu paʻepaʻe e gaosia ai le matagofie, ma le paleni o le pale, ituaiga mea manogi, pe o se koluma, arc, hemisphere poʻo se isi tagata. O le faia o le pito i tua o le laau i le aveesea o lālā ua leai se lanu, lala paʻu ma e le o se mea tupu, e pei foi o fualaau tetele, o isi fetuunaiga e faia i le taamilosaga (taʻi-taamilosaga), lea e faatapulaa ai le tuputupu ae vave o le mama i faatonuga e le manaomia.

Derain Kousa (Сornus kousa)

I le itu i sasae, na taunuu i isi vaega o le lalolagi, o Deren Koza, o lona fanua o le laueleele o Iapani ma Saina. O lenei laau toto e ola i se maualuga e 9 mita. O ituaiga laʻau faʻapitoa Schmttterling ma Milky Way e 2-4 mita le maualalo. O le mea mulimuli e iloga i le tele o fua. Uluaʻi ituaiga o Gold Star ma lanu samasama matagofie i laulaau. E oʻo atu i le tautoulu, o le laʻau o nei laau ma isi ituaiga o Derena Kouza e avea ma mumu mumu. E sili ona tupu i se vaega paʻu paʻu i totonu o se eleele eleʻele. Ua faateleina (i le -29 ° C) le malosi o le kiona.

Derain red (Сornus sanguinea)

E sili atu le saʻo, o le igoa o lenei meaola e liua e pei o le toto mumu. I le iai o le tutumau mausali, faapea foi ma le le lelei o le tausiga, e sili atu i se laumei paʻepaʻe tele e oʻo i le 4 mita le maualuga o vao. I le tautoulu, o le laʻau mumu lanu mumu i le fiafia o isi e peiseai o mumu i le afi. Avea ma lanu viole ma moli, i se talavou ma samasama ma lanumeamata lanumeamata. Faatasi ai ma ituaiga eseese o lenei ituaiga turf, e masani lava ona filifili e le au fai togalaau le teuteuina o Midwinter Fire ma Annys Winter Orange mo le fausiaina, e pei oi latou, laiti nai lo o latou augatuaa, fua, teuteuina o laufanua togalaau ma le tele o lanu mumu-lanu moli o latou laau.

E taua! Fans of contrast contrasts can achieve the effect manaomia e ala i le togiina o se faasologa o ata o lanu mumu ma le paʻepaʻe.

Derain male (Сornus mas)

O le isi igoa mo le alii tane o le dogwood. E le o umi mo laau, ae e manaia tele mo vao, o le tuputupu ae o le 8 mita ei ai le laau o le tama tane, lea e masani ona atiina ae vao vao. O le paʻu pogisa e ufiufi i vavave, pulapula ao latou suia le lanu mai le samasama-lanu meamata i le enaena. O laulaau e ese, e oʻo atu i le 10 inisi le uumi, ma se lanu moli malamalama. Lanu samasama o 15-25 tamai fugalaau o loʻo i luma o laʻau ma fuga mo 2-3 vaiaso. O le umi (up to 3 cm) o fualaau suamalie susulu o ituaiga eseese, o lanu ma lanu o le tofo e ofuina ai le turuga a tagata i le vaitau o le matua ma le seleselega i lanu lanu susulu. Cornelian, atiaeina, faʻavaveina lona tuputupu ae. Faʻasaga i le malulu o le tau ma le asu o le taulaga, faʻafeiloaʻi se lauulu lauulu. O ituaiga o mea teuteu faʻaleleia o loʻo faʻaalia i fafo:

  • puipuiga umi o le lanu samasama faapitoa o laulaau - auro (f. aurea);
  • kulimi, ma se paʻu mumu o laʻau ma lanu paʻepaʻe - lauiloa (f. elegantissima);
  • lanu ma le paʻepaʻe papaʻe - fesuiaʻi (f. variegata);
  • vine i le lapopoa na o le tasi ma le afa senitimita - itiiti-fruited (f. microcarpa).
O lanu tetele, lanu papaʻe, samasama, dwarf, pyramidal, auro-motley ma ituaiga siliva-motley ua lauiloa foi.

E te iloa? E tusa ai ma le au faifaatoaga, e mafai e tane ona ola i le kuata o le meleniuma.

Derain otpryskovy (Cornus stolonifera)

O le fatu na sau i lo matou fanua mai le konetineta o Amerika i Matu o loʻo taofia pea le malosi o le taumalulu i le vaomatua o lona lauʻeleʻele. Ua tupu le lapisi i le maualuga o le 3 mita. O lona igoa e le masani ai le igoa Desert Splash na maua ona o le gafatia e maua ai le tele o aʻa, ma avatu ai i le laau le foliga o se vao vao. O le paʻiina o le palapala, o ona aʻa e faigofie ona maua aʻa. E amata i le 4-5 tausaga le matua, e fuga i tausaga taʻitasi i le lima-centimetric milky-white infcrescences ia Me, e maua ai le fua o lanu paʻepaʻe lanumalie, fuamalie i le autumn. 2-3-mita mita o Flaviramea ituaiga eseese lanu samasama-lanumeamata o le a le faatagaina le palapala e pala i luga o le pito o le togalaau. O le togalaau teuteu teuteu, o Hosta Albomarginata e sili ona lauiloa, masalo ona o le lanu papaʻe matagofie o le laʻau.

E te iloa? O Initia na lalagaina ni ato mai paʻu, ma i lo matou atunuu o loʻo faʻaaogaina mo pa laau teuteu.

Faʻatoʻa fuʻa (Cornus florida)

O le fuga o le talafatai i sasae o Amerika i Matu e afua mai foi i le lanu lanumeamata o le fugalaau, lea, e susulu, e fiafia ai tagata o le autumn e fiafia i le lanu viole o le pau. O le laau lava ia e fiafia foi i le mafanafana. E i ai lau laʻau ma fugalaau laʻitiiti, e aoina i mea e tutupu mai ma siosiomia e mea tetele. O le mea e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga, o lanu piniki ia o ituaiga o le faʻatoʻaina o le vaʻaiga o Rubra ma Cherokee Chief ma le ituaiga o Cherokee Princess, o loʻo i ai papa papaʻe. O le mea moni, o le tausiga o Derain ua faʻaitiitia i le fausiaina ma le seleselega, faatasi ai ma le taunuuga o le gaogao e vave ona ola e maua ai ni mea tetele i le 2-3 tausaga. Nai lo lena, o se faʻataʻatiaga na faia i puipui matagofie ma le matagofie o teuteuga o laau-e fiafia i le matagofie vaaiga i le vaitau atoa.