Faatoaga

O le laʻau e sili ona fiafia iai o le Laura poʻo Flora vine.

Vine vine Laura poʻo Flora - o se tasi o ituaiga laʻau e sili ona pele, lea e iloga i fua maualuga ma le ofoofogia o le tofoina o vine ma sina paʻi o nutmeg.

O faʻafitauli uigaese o le vailaʻau e umi lava le ola o le ola pe a maeʻa le seleselega, lelei le felaʻuaiga ma le umi o le puipuiga i luga o le vao.

O le a le ituaiga?

Laura o se fatu fatu lanu o lanu lanu meamata.. Mai luga o vine ua ufiufi i paʻu papaʻe.

O vailaʻau laʻau e aofia ai le lanu piniki o Dubovskiy, Karmakod ma Lily o le Vanu.

Laura vine: faʻamatalaga o le ituaiga

E i ai le fua o le tuputupu ae, o le tele o vao. O le tele o fuālaau vine mai le 60 i le 80% o le aofai.

Fusi o fua o le tino, mamafa i le averesi sili atu i le 1 kilokalama, maualuga - e oʻo i le 2.5 kilokalama. Umi le umi e oʻo i le 40 cm.

O le lelei o le palotaina o fugalaau ma le malosiaga o le laau i lona atoaga ei ai lona aafiaga ogaoga i le tele ma le tele o fuifui vine. I luga o se togavao, toetoe lava tutusa fusi e masani lava ona atiaʻe, ese mai le tasi i le isi i le tele ma le mamafa.

E le taʻua ni laupepa e lima-lobed, e selesele pito, o le lanu o le pito i fafo e lanu meamata.

O vine e vevela, lautele poʻo le paʻu, o le mamafa o ia mea e eseese mai le 7 i le 10 g. E umi le umi e oʻo i le 3-4 cm.

O le lapoa e mafai ona faateleina i le i ai o se oloa umi, lea e faʻaititia ai le mea o le tofo ma faʻalautele ai le taimi o le taumafa. O Berry o loʻo faʻapipiʻiina i le au, e le umi se taimi e paʻu ai.

O le tino e manaia, malosi. E i ai le manaia o le tofo ma se sosolo o le nutmig, ma e faapaleniina i le va o le eletise ma le suka. Ole aofaiga o suka - mai le 20%, acid - 6-8 g i le lita.

O le suamalie o le fua o le a faaitiitia i le maualuga o le suavaia o le eleele ma le ea, aemaise lava i le mafiafia o le tau, faapea foi ma le i ai o se oloa umi. O fatu e tetele ma faigata.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

Laura - o le faʻailogaina o le IVI sui V.E. Tairovai Odessa. O le kulupu faʻatasi, Husayne, Muscat de Saint Valle, Queen of Tairov, Muscat o Hamburg (o se paluga o pollen) na auai i le sopoʻia.

I le Resitara o le Setete o Ukrainian ua lisiina i lalo Flora.

Faatasi ai ma le pulupulu e taua tele le matauina o ituaiga eseese e pei o Gordey, Rumba, Valek ma Timur.

Ata

Photo vine "Laura":

Uiga, faʻamaina ma pollinators

O le a le taimi e faʻamamaina ai fualaau aina a Laura ma fua mai? O le taimi matua mo Laura vine e vave lava, mai le 110 i le 120 aso mai le taimi o le aʻoga ovama.

Kishmish 342, Julian ma Muscat e sinasina foi.

O fualaau mo Laura vine o ituaiga tane eseese ia e pei o: Arcadia, Kishmish radiant, Rusbol, aua o Laura ua manatu o se ituaiga o fafine eseese.

Laura vine o se ituaiga maualuga, e amata ona fua mai pe a mavae ni nai tausaga mai le taimi o le totoina. Faatasi ai ma se tasi o vao matua e mafai ona sili atu i le 40 kilokalama o vine. O se uta tele i luga o le vao e faʻaitiitia ai le tofo o le fua.

A maeʻa, o le vine vine e le mafai ona paʻu mo se taimi umi, latou te tumau pea i luga o vine. Faatasi ai ma le faasaoina umi i luga o vao e tupu ai le faamamaina o vine.

O le tetee i le malulu e lelei lava, e mafai e Flora ona tu i le 22-23 ° le kiona.
O se mea faʻapitoa o le lelei o le faapalepale o le gibberelin, lea e faʻaaoga mo sultanas. I Laura, i lalo o lana faatosinaga, ua faʻalauteleina ai vine ma ua toetoe lava a leiloa a latou fatu.

Laura o loʻo faʻaalia i le teteʻe mai i le osofaʻiga o le paʻulea, e faʻatatau i le tetee o le militili e 3 points. Mai le oumumu e le puipuia.

E le faigofie i le tosoina o vine. Ripens ma le fiafia. Faʻafeiloaʻi faʻalelei ma faʻamau, e sili le maualuga. Lafoaia pakiaka vave ma faigofie.

Totoina, tuputupu aʻe ma tausi

O a gaioiga e manaʻomia mai le faifaatoʻaga ia Laura na faʻaoʻoina ai o ia i lona alofa?

  • Faʻamasinoga.

    O le eleele ma le maualuga o mea o le eleele ma masima, faapea foi ma vai palapala i tafatafa o le eleele, e le talafeagai. O le loloto o lo latou tupuga e tatau ona
    sili atu ma le 1 m.

    O le ituaiga o lora e sili ona lelei ona atiae i le itu i saute. A oʻo ina tupu aʻe i le itu i Matu ma Tutotonu o vine e tatau ona tuʻuina i vaega e matua susuluina e ave o le la ma puipuia mai faʻataʻitaʻiga. E sili ona lelei le i ai o se tovine i tafatafa o puipui maualuga poʻo puipui. O lenei nofoaga e tatau ona faʻamalamalamaina i le aso atoa e le la.

    I le itu i Saute, o loʻo tulaʻi le tauʻeleʻele, e amata mai ia Oketopa ma faaiuina ia Mati, i nofoaga malulu - i le tautotogo, pe a maeʻaeʻa le vevela i le 16-17 °.

    E totoina Laura i ni mea faapipii poo ni laumei e tusa ai ma le polokalame 1.5 × 1.5, toe solomuli mai le pa i se mamao o le itiiti ifo ma le 50 cm. Faafefiloi le eleele eleele ma le suamalie moli minerale o loo i ai le potassium, nitrogen, phosphorus.

  • Faʻasa.

    Faʻatagaina, masani ma tumau. I le vevela o le tau, o le tele o le fafaga ma le maualuga o le suavai, o le susu ma le malulu e le o se vai. O le vaomatua laititi e manaʻomia le 3 pakete vai mo vaiinu uma, o se tagata matutua - 6 pakete.

    E fautuaina e faʻavaivai e le o lalo o se togavao, ae i totonu ole lua vaitavai. Latou teliina le maualuga o le vao, toe foʻi i tua e lua futu mai le faavae. E mafua lenei mea i aʻafiaga o le aʻa, e le mafai ona faʻafefe vai i lalo o le fale.

    I le tautotogo ma le tautoulu, e mulimulu le eleele e faʻasao ai le susu i totonu. E lelei tele le faapalaga o le faapalaga. Mo le taumafanafana, e aveese le mulch ina ia le aʻafia aʻa.

  • Laʻei pito sili.

    Faʻaauau, ae i lalo ifo. E manaʻomia ele Laura elemene - fuamosa, magnesium, potassium ma le vailaʻau.

  • Teuteu.

    O le 2-3 muamua tausaga o le soifuaga E lei teuteuina le lora vao. Mulimuli ane, o le faʻatinoga e faia i taimi uma o le taumalulu. Ave ese uma mea leaga, mamago ma masalomia, faapea foi ma le televave.

    O le mea lautele, e fautuaina e tuua le 3-4 ala tetele, o le a iu lava ina amata ona mafiafia ma ola. Aua neʻi aveʻesea ma le teuteuina - E faʻaalia e Laura le leaga i lenei mea ma e le toe atiaʻe mo se taimi umi.

    I luga o se laau matua seʻia oo i le 50 fusi vine ua faatagaina, ae o sea aofaiga o le a faʻafefe ai vine ma fuifui. O le aofaiga sili ona lelei o le 24-28 fusi. E faia mai i mata mata i luga o le tipu.

    Trimming e mafai ona fai i se auala poʻo se pupuu.

  • Saunia mo le taumalulu.

    E tatau ona ufiufi Laura pe afai o le vevela i le taumalulu e pau i lalo o le 15 °. E mafai ona ufiufi vao laiti i le palapala, ma sili atu le matutua e mafai ona ufiufi i vaovao, vao poo mulch. Aua nei faʻaaoga mea e faʻaleleia i le vaalele.

Isabella, Crystal ma Marcelo e manaʻomia foi le puipuiga mo le taumalulu.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le ituaiga Laura e le faigofie i le lauulu, o le milifa e seasea ona aʻafia, aua e matua puipuia mai ai.

O le mea sili ona lamatia o le oidium, lea e leai se puipuiga a Laura. Ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi, ia faia ni gaioiga masani i auala eseese.

Faʻafesoʻotaʻi le oinum ma nisi faʻamaʻi faʻaleaga e faʻaaoga:

  1. Sulfur tapenapenaga. E mafai ona e faʻamalolo le vao ma le vai colloid po o le pollinate i se paʻu palapala;
  2. O se vaifofo o le paluga o le umi o le mamafa. E tatau ona valiina i se lanu piniki manaia;
  3. Mullein faʻafefete;
  4. Vailaʻau Mataʻutia - Topsin M, Caratan, Rubigan, Bayleton.
  5. I le taimi lava e tasi, e mafai ona faia faʻataʻitaʻiga e faasaga i le milipolo e faʻaaoga ai le paluga Bordeaux, o le aisa ma le nitrafen.

Aua nei galo e uiga i le puipuia o nei faʻamaʻi masani vine e pei o chlorosis, bacteriosis, rubella, anthracnose ma le kanesa siama. O faʻamatalaga auiliili e uiga i lenei mea o loʻo tuʻuina atu i isi mataupu o la matou 'upega tafaʻilagi.

Maualuga mea e maua i le suka e faʻaalia ai le os.

O le mea lea, e tatau ona puipuia Laura mai a latou osofaʻiga e faʻaaoga ai upega. Ina ia afifiina ituaiga uma, maua le onosai.

E le mamao ese mai le togavine, o mailei ma paʻu e mafai ona tuʻuina i fafo, e faʻaaoga ai apoic acid ma organophosphorus e pei o dichlorvos ma karbofos o se sui oona.

Faatasi ai ma isi iniseti leaga e fiafia e ai Laura, e mafai ona e mauaina Leafbirds, sovils, mining moa, masiʻi, iʻa auro, namu, fusi beetles, mealybugs ma thrips.

O mice gnaw vine na faataatia mo le taumalulu. Ina ia aloese mai lenei mea, i totonu o laʻau e taatia ai fasi falaoamata po o fulufulu mamoe. E le taliaina e le maunu lenei manogi ma e le fetaui ma vine.

O nisi ituaiga o manulele e le fiafia uma e taumamafa i fualaau suamalie o Laura, o lea e fautuaina ai e ufiufi vine mama atoatoa ma upega o mea faʻapitoa po o metara faʻalauteleina.

O fualaau suamalie, o le tele o le seleselega, e le o le faigata o le tausiga, le maualalo o manaoga i tulaga tuputupu aʻe, tetee atu i le malulu - o nei uiga uma e avea ai Laura o se tasi o ituaiga e sili ona pele, e le gata i le au faifaatoaga poto ma le auva.

Velika, Krasa Balka ma Ataman e mafai foi ona mitamita i se tofo faapitoa.